این رنگ ادرار سرطان روده را هشدار می‌دهد

رنگ ادرار | سرطان

آفتاب نیوز :

دستگاه هایی که سرطان را در مراحل اولیه تشخیص می دهند می توانند امید به زندگی و کیفیت زندگی را بهبود بخشند. با این حال، تشخیص این بیماری اغلب نیازمند تجهیزات گران قیمت و هزینه های درمانی است که ممکن است در مناطق روستایی یا در حال توسعه با زیرساخت های پزشکی کمی امکان پذیر نباشد.

بنابراین، محققان همواره در تلاش برای یافتن تست‌های ارزان‌تر، سریع‌تر و آسان‌تر هستند. او اخیراً فناوری شناسایی سرطان روده بزرگ و بررسی بیماری های داخلی با تغییر رنگ ادرار طراحی کرده است.

مراحل اولیه این فناوری که توسط تیمی به رهبری پروفسور مولی استیونز از کینگز کالج لندن و پروفسور سانگیتا باتیا از MIT انجام شد، شامل تزریق نانوحسگرهای طلا به موش ها بود.

این نانوذرات طلا در بدن توسط آنزیم هایی به نام پروتئاز شکسته می شوند که پروتئین ها را تجزیه می کنند، از کلیه ها عبور می کنند و به دلیل تغییر رنگ آبی پس از آزمایش ادرار با چشم غیر مسلح دیده می شوند. محققان از این فناوری بر روی موش‌های مبتلا به سرطان روده بزرگ استفاده کردند و دریافتند که ادرار موش‌های مبتلا به تومور در مقایسه با نمونه‌های آزمایش‌شده از موش‌های سالم به رنگ آبی روشن تبدیل شد.

علاوه بر این، در طول چهار هفته پیگیری پس از تجویز نانوحسگر، موش‌ها هیچ نشانه‌ای از عوارض جانبی نشان ندادند و هیچ مدرکی دال بر وجود اجتماعی حسگر آزاد در بدن موش وجود نداشت.

به گفته محققان، با استفاده از یک واکنش شیمیایی که باعث تغییر رنگ می شود، این آزمایش به عنوان یک روش تشخیصی بدون نیاز به ابزارهای آزمایشگاهی گران قیمت و پیچیده عمل می کند.

دکمه بازگشت به بالا