برترین های کسب و کار مجیکمطالب میجیک

ما ایرانیان رتبه چند مصرف نان را داریم ؟

سرانه مصرف نان در ایران و جهان

نان یکی از اصلی‌ترین و بهترین مواد غذایی است که حتی در شرایط بحران هم نیازهای غذایی مردم در جهان را تأمین می‌کند. همچنین میلیاردها خانواده در جهان نان را به عنوان غذای اصلی خود مصرف می‌کنند؛ با این حساب فکر می‌کنید، سرانه مصرف نان در ایران و جهان چقدر است؟ نان منبع کربوهیدرات، پروتئین، ویتامین B و E است و به ویژه در کشورهای پیشرفته به طور فزاینده‌ای مصرف می‌شود.

اگر علاقمندید با نان و محتویاتش بیشتر آشنا شوید، می‌توانید مقاله نان چیست؟ را مطالعه کنید. تقاضا برای انواع مختلف نان با وجود افزایش جمعیت روز به روز در حال افزایش است. شاید برای شما هم جالب و کاربردی باشد که بدانید در سال ۲۰۲۲ چه کشورهایی در دنیا بیشترین میزان نان را مصرف کردند و یا اینکه میزان مصرف نان مردم در ایران به چه مقدار است؟ بنابراین برای آشنا شدن با این آمارهای جالب در ادامه با ما در شرکت نان سالم همراه باشید.

آمار اسراف در ایران | انواع نان

سرانه مصرف نان در جهان

نان گندم تنها محصول غذایی است که بیش از هر محصول غذایی دیگر در جهان، مواد مغذی را به انسان ارائه می‌دهد. انواع عمده نان و فرآورده‌های نانوایی نان، کیک و شیرینی و سایر نان‌ها جزو فرآورده‌های نانوایی است. نان یک غذای اساسی است که از مخلوط آرد (معمولاً گندم) و آب پخته می‌شود. منشأهای مختلف شامل آرد گندم کامل و آرد چند دانه‌ای است و از طریق کانال‌های مختلفی مانند سوپرمارکت‌ها و هایپرمارکت‌ها، فروشگاه‌های رفاه، تجارت الکترونیک و سایر کانال‌های توزیع، پخش می‌شوند.

امروزه حتی انواع مختلف نان که در مناطق گوناگون جهان پخته می‌شود و به آن نان سنتی می‌گوییم، به لطف تولیدات صنعتی به مناطق وسیع‌تری از جهان گسترش یافته‌اند و در نتیجه به دست مصرف کنندگان بیشتری می‌رسند. نان‌های سنتی معمولاً در کنار غذاهای لذیذ معتبر مناطق مختلف مصرف می‌شوند.

با توجه به داده‌های آماری، تقاضا برای انواع نان حاوی جو دوسر، نان سبوس‌دار و دانه‌های روغنی در حال افزایش است. علاوه بر این، نان‌های بسته بندی شده و ورقه‌ای در بسیاری از کشورها، به ویژه در کشورهای اروپایی مانند آلمان و فرانسه، متقاضی بیشتری دارند. تخمین زده می‌شود که تقاضا برای نان تولید شده با غلات سبوس‌دار، محتوای فیبر بالا و امگا ۳، در نتیجه نوآوری‌های محصولات و روند توسعه مربوط به مراقبت‌های بهداشتی افزایش یابد.

در سراسر اروپا نان تنوع بسیار زیادی دارد و همچنین سرانه مصرف نان اروپایی‌ها بسیار بالاست. آلمان به تنهایی ادعای داشتن بیش از ۱۳۰۰ نوع اصلی نان، رول و شیرینی را دارد. همچنین نان و نمک در مراسم خوشامدگویی بسیاری از فرهنگ‌های اروپای مرکزی و شرقی جای دارد.

بازار جهانی نان و محصولات نانوایی از ۲۰۷.۸۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ به ۲۲۷.۹۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ با نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) 9.7 درصد افزایش یافت. جنگ روسیه و اوکراین شانس بهبود اقتصاد جهانی بعد از همه گیری کووید-۱۹ را حداقل در کوتاه مدت مختل کرد. جنگ بین این دو کشور به تحریم‌های اقتصادی چندین کشور، افزایش قیمت کالاها و اختلال در زنجیره تأمین منجر شده است.

همچنین بسیاری از بازارها را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است. انتظار می‌رود بازار نان و محصولات نانوایی در سال ۲۰۲۶ با CAGR 5.5 درصد به ۲۸۲.۷۴ میلیارد دلار برسد. جمعیت جهان در حال افزایش است و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۵۰ به ۱۰ میلیارد نفر برسد. افزایش جمعیت تقاضای بیشتری برای غذا ایجاد می‌کند و سرانه مصرف نان در دنیا نیز زیاد خواهد شد.

عرضه مواد مورد استفاده در تولید نان و محصولات نانوایی و حجم تجارت برای پاسخگویی به جمعیت افزایش یافته باید افزایش یابد. بنابراین انتظار می‌رود شرکت‌های حاضر در این بازار با توجه به افزایش جمعیت در دوره پیش‌بینی، از افزایش تقاضا برای محصولات نانوایی و قنادی سود ببرند. آسیا و اقیانوسیه بزرگ‌ترین منطقه در بازار نان و محصولات نانوایی در سال ۲۰۲۱ بود. آمریکای شمالی دومین منطقه بزرگ در بازار نان و محصولات نانوایی بود.

مناطق تحت پوشش گزارش بازار نان و محصولات نانوایی شامل آسیا – اقیانوسیه، اروپای غربی، اروپای شرقی، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، خاورمیانه، آفریقا است. همچنین یک رسانه عربی با انتشار لیستی، نام کشورهایی را که بیشترین مصرف نان را در سال ۲۰۲۲ در جهان دارند این‌گونه اعلام کرد.

طبق این لیست، مردم ترکیه با مصرف سرانه ۱۲۰ کیلوگرم نان در صدر کشورهای جهان قرار دارند و نام خود را حتی در کتاب رکوردهای گینس هم ثبت کرده‌اند.

الجزایری‌ها روزانه ۴۹ میلیون بسته نان مصرف می‌کنند و با مصرف سرانه ۱۱۰ کیلوگرم نان در سال در رتبه دوم قرار گرفته‌اند.

دولت صربستان با پیروی از برنامه‌های خاص فرهنگی موفق شد، رتبه خود را به سوم کاهش دهد و در حال حاضر میانگین سرانه مصرف نان این کشور ۱۰۶ کیلوگرم است.

بلغارها در رده چهارم سرانه مصرف نان قرار دارند، هر فرد در این کشور به طور متوسط سالانه ۹۵ کیلوگرم نان مصرف می‌کند.

آلمانی‌ها هم با ۸۵ کیلوگرم در رده پنجم هستند. مردم آلمان به خوردن سوسیس با نان مشهورند، اما نان مصرفی‌شان تقریباً از آرد تمام غلات است.

قبرس اعلام کرد مردم این کشور سالانه ۳۴۵.۴ میلیون یورو نان مصرف می‌کنند که سهم هر فرد در سال مصرف ۷۴ کیلوگرم است.

یونانی‌ها هم رتبه هفتم بیشترین کشورهای مصرف کننده نان را دارند، بر اساس آمار منتشرشده مردم این کشور سالانه ۶۸ کیلوگرم نان مصرف می‌کنند.

در ایالات متحده نیز سرانه مصرف نان هر فرد به طور متوسط ۶۰ کیلوگرم است.

با وجود آنکه نان بخشی از فرهنگ فرانسه محسوب می‌شود، اما از سال ۲۰۰۰ به بعد مصرف نان در این کشور روند کاهشی پیدا کرده و از ۱۵۳ کیلوگرم در سال به ۵۸ کیلوگرم در سال کاهش یافته است.

آمار مصرف نان در ایران

یکی از مهم‌ترین عـوامـل شکل دهنده الگوی غذایی هر جامعه مجموعه عادات و فرهنگ غذایی آن جامعه است. ایرانیان مردمی خوش ذائقه و دارای تنوع غذایی بسیار بالا هستند و سنت خوردن، از ماندگارترین میراث‌های فرهنگ و تمدن ایرانیان است. نان قوت غالب ما ایرانیان محسوب می‌شود و غذای کاملی حاوی پروتئین، کلسیم، فیبر و مواد غذایی دیگر است که می‌تواند تا حدی ارزش‌های غذایی بدن را تأمین کند.

بر اساس آمارها ایران عنوان بزرگ‌ترین مصرف کننده نان را در جهان به خود اختصاص داده است. میزان مصرف نان در ایران رقم خیره‌ کننده‌ای دارد. سرانه مصرف نان هر ایرانی در سال در حالی ۱۶۰ کیلوگرم است که این آمار در جهان تنها ۲۵ کیلوگرم است. در واقع ایرانی‌ها ۶ برابر آمار جهانی نان می‌خورند و از این لحاظ در صدر جهان قرار دارند.

اقشار کم درآمد حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد کالری مورد نیازشان را از نان تأمین می‌کنند؛ لذا تهیه نان سالم و باکیفیت از اهمیت زیادی برخوردار است. کما اینکه سوءتغذیه و مشکلات گوارشی از تبعات استفاده نان ناسالم است و بنابراین برای تهیه نان سالم در مرحله نخست باید به کیفیت و نوع گندم مصرفی توجه کرد.

دکمه بازگشت به بالا