مانعی برای صادرات پسته به اتحادیه اروپا وجود ندارد
نماینده امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه صادرات پسته به اتحادیه اروپا ممنوعیتی ندارد گفت: هیچ محصولی بدون گواهی بهداشت صادر نمی کنیم و این بحث در مورد پسته ایران تقریبا مطرح شده است. دیگر کشورهای تولید کننده نیز وجود دارد.
به گزارش میجیک محمدمهدی برومندی با بررسی وضعیت تولید محصولات باغی در کشور گفت: افزایش بهره وری در برنامه هفتم توسعه مورد تاکید قرار گرفته است و در این راستا در بخش باغبانی بر افزایش تولید تولید پایدار و تولید سالم تاکید داریم. و بر اساس مدل افزایش بهره وری در این بخش تلاش می کنیم.
وی ورود دانش و فناوری در عرصه تولید را برای ارتقای بهره وری ضروری دانست و افزود: با ورود بذر و ارقام مناسب تغذیه مناسب باغات توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی تعامل با دانشگاه ها دانش بنیان. شرکت ها و با آموزش و ترویج کشاورزان و تولیدکنندگان می توانیم بهره وری محصولات باغی را افزایش دهیم. همچنین با تکمیل زنجیره ارزش و مدیریت زراعی می توانیم بازار مناسبی را برای محصولات باغی کشور فراهم کنیم.
نماینده امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در سخنانی گفت: از سه میلیون هکتار باغات کشور 670 هزار هکتار آن باغ پسته است که این محصول یکی از مهمترین آنهاست. این محصول باغی است که در عرض چند سال بالغ بر یک و نیم میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور دارد.
وی وضعیت کشور در تولید پسته را با کشورهای پرآب به دلیل کم آبی متفاوت دانست و افزود: حدود 270 هزار هکتار پسته در استان کرمان تولید می شود و به دلیل اینکه این استان با بحران آب و شوری مواجه است. در تولید این محصول با مشکلاتی مواجه هستیم اما در حال حاضر یکی از با کیفیت ترین و سالم ترین پسته های دنیا در ایران تولید می شود.
وی با بیان اینکه از نظر سطح زیرکشت پسته در دنیا رتبه اول را داریم اما در تولید رتبه دوم را داریم گفت: به دلیل تغییر اقلیم کمبود آب شوری منابع آبی با مشکل مواجه هستیم اما با توجه به شرایط مناسب. تغذیه از باغات تولید در واحد سطح تولید را افزایش می دهد و می تواند به میانگین تولید این محصول برای کشاورزان و گروه های پیشرو بر اساس تاکید وزیر جهاد کشاورزی برسد.
وی با اشاره به اینکه ممنوعیتی برای صادرات پسته به اتحادیه اروپا وجود ندارد گفت: هیچ محصولی را بدون گواهی سلامت به خارج از کشور صادر نمی کنیم و این بحثی است که در مورد پسته ایران در سایر کشورهای تولیدکننده نیز مطرح شده است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت آزمایشات لازم را برای محصول پسته انجام داده و گواهی بهداشت این محصول را از وزارت جهاد کشاورزی و سازمان غذا و دارو صادر کرده اند گفت: سازمان مواد مخدر به اروپا برای اجرای پروتکل جدید در ارسال محموله مکاتباتی در این زمینه انجام شده و کار کارشناسی در حال انجام است تا مکانیزم صادرات با سیستمی جدید و بهتر به دور از شبهه ادامه پیدا کند بنابراین تضمین می کنم محصولات صادراتی از کشورمان صادرات کاملا سالم هستند و هیچ محدودیتی در این فصل وجود ندارد.
وی افزود: آفلاتوکسین در محصول پسته پس از تولید و در اثر کپک ایجاد می شود که در شرایط مرطوب اروپا و یا در شرایط نگهداری حمل و نقل می تواند ایجاد شود. این مشکل برای ارسال از کشورهای دیگر از جمله ترکیه و آمریکا نیز وجود دارد. شایان ذکر است 50 درصد محصولات صادراتی ایران به اتحادیه اروپا تست شده و 20 درصد محموله های سایر کشورها تست شده است.
برومندی تولید موز گرمسیری را از برنامه های مهم وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد و گفت: 500 هزار تن موز یعنی 500 یا 600 میلیون دلار برای واردات موز از کشور خارج شد. از این رو تامین نیاز داخلی کشور به محصولات گرمسیری یکی از برنامه های مهم معاونت باغبانی است.
وی افزود: در سال های گذشته 200 هزار تن موز در کشور تولید می شد که پیش بینی می شود امسال به 270 هزار تن افزایش یابد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و وجود مناطق آسیب پذیر در استان هایی مانند سیستان و بلوچستان توانایی تولید موز در داخل و همچنین ایجاد اشتغال کار بسیار مهمی است.
بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی وی افزود: برای تحقق این امر ارقام جدید موز را وارد کشور کرده ایم که بخش خصوصی با هلدینگ های مختلف با سرمایه گذاری خارجی اقدام به کاشت موز در کشور کرده است.استان های سیستان و بلوچستان به صورت پایلوت در 100 هکتار امسال به مرحله برداشت رسیده است و امیدواریم بتوانیم تا دو یا سه سال آینده بخش قابل توجهی از نیاز داخلی کشور را برای این محصول تامین کنیم.
انتهای پیام