مقایسه مصرف انرژی در ایران و کشورهای پیشرفته
اگر مجموع مصرف سالانه انرژی در بخش خانگی ایران جمع آوری و به واحدهای کیلووات ساعتی تبدیل شود، محاسبه نشان می دهد که 690 میلیارد کیلووات ساعت انرژی در بخش خانگی ایران مصرف می شود که 2.36 برابر آمریکا، 1.85 برابر است. انگلستان و 1. یعنی 7 برابر فرانسه.
به گزارش میجیک، مقایسه مصرف انرژی در بخش داخلی ایران با برخی از کشورهای پیشرفته جهان نشان می دهد که میزان مصرف انرژی خانوارها در ایران بیشتر از سایر کشورها است.
بر اساس این بررسی و تحقیقات انجام شده در سال 1396 بر اساس اطلاعات مصرف انرژی در سال 1394، میزان مصرف انرژی شامل برق، گاز طبیعی، گاز مایع، گاز نفتی، نفت سفید و منابع تجدیدپذیر قابل سوزاندن در منازل مسکونی ایرانی برابر با 690 است. میلیارد. کیلووات ساعت است، اگر زیربنای مفید منازل مسکونی در ایران معادل 2.4 میلیارد متر مربع باشد، میزان مصرف انرژی در واحد زیربنا در ایران حدود 285 کیلووات ساعت بر متر مربع است.
با استفاده از این شاخص می توان وضعیت مصرف انرژی در ساختمان های مسکونی در کشورهای مختلف را با توجه به مصرف انرژی در هر متر مربع در ساختمان های مسکونی در ایران 2.36 برابر آمریکا، 1.85 برابر ایالات متحده آمریکا مقایسه کرد. پادشاهی 1.7 برابر فرانسه و 1.65 برابر آلمان است.
مصرف انرژی در هر متر مربع در ایران 285 کیلووات ساعت محاسبه شده است، در حالی که در کشورهای توسعه یافته مانند ایتالیا، انگلیس، فرانسه، آلمان، جمهوری چک، فنلاند، لهستان و آمریکا این عدد 148، 154، 168 است. 172، و 203، 209، 212 و 121.
بر اساس این گزارش، دلیل این تفاوت فاحش را میتوان در مشکلاتی مانند راندمان پایین تجهیزات انرژیبر در بخش خانگی مانند کولرهای آبی و گازی، بخاریها و پکیجهای گازی، یخچال و فریزر و … جستجو کرد. ساختمان های ساخته شده به ویژه در بحث عایق کاری پوسته بیرونی ساختمان، عدم نصب پنجره های دو جداره استاندارد در قسمت وسیعی از ساختمان موجود، عدم اجرای موضوع برچسب مصرف انرژی ساختمان و درج در فنی. گواهی برای ساختمان های دولتی به منظور جذب خریداران و مستاجران به دولت بهینه سازی انرژی ساختمان می دانیم
همچنین عدم آگاهی کافی مردم از میزان مصرف انرژی در منازل مسکونی و نحوه بهینه سازی مصرف انرژی در این بخش، عدم پرداخت یارانه مناسب به مردم جهت اتخاذ تدابیر در جهت بهینه سازی مصرف انرژی در منازل مسکونی و انرژی- تجهیزات زیاد. و پایین بودن تعرفه اپراتورهای برق، گاز و سایر انرژی ها نسبت به قیمت تمام شده که منجر به عدم دقت مصرف کنندگان انرژی در استفاده بهینه از انرژی می شود را می توان از دیگر دلایل این تفاوت عنوان کرد.
بر اساس این گزارش، انتظار میرود در سایه اقدامات متعددی از جمله راهاندازی بورس انرژی و خرید و فروش برق در این بازار، اصلاح اقتصادی صنعت برق، بهرهبرداری از ظرفیت شرکت های دانش بنیان برای بهینه سازی بهره وری تجهیزات پرمصرف انرژی و سایرین در سال – سال آینده.
انتهای پیام