خودکفایی ۹۵درصدی ایران در تولید مستربچ /تسهیل صادرات ایران با پیوستن به FATF

تولید مس | خودکفایی

خودکفایی ۹۵درصدی ایران در تولید مستربچ /تسهیل صادرات ایران با پیوستن به ‌FATF

رئیس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان مستربچ و ترکیبات پلیمری ایران گفت: مستربچ و ترکیبات ایران می تواند در بازار جهانی رقابت کند که دولت می تواند به آن در اولویت باشد و باید گفت که ما هم اکنون دارند. بیش از 95 درصد خودکفایی در این صنعت است.

به گزارش میجیک امید کوشکی در نشست خبری با اشاره به رشد صادرات مستربچ و کامپوند اظهار کرد: در سال 1401 صادرات مستربچ و کامپوند حدود 250 میلیون دلار بود و در سال 1402 این میزان به 600 میلیون دلار رسید. در 6 ماهه امسال بیش از 450 میلیون دلار صادرات داشته است.

وی با بیان اینکه بر اساس برآوردها در صورت تحقق این شرایط می توان میزان صادرات را در سال آینده به یک میلیارد دلار افزایش داد گفت: این موضوع نیازمند حمایت مجلس و دولت برای تامین منابع مالی است.

رئیس هیئت مدیره مستربچ و انجمن سازندگان مخلوط پلیمری ایران با اشاره به روابط و نیازهای بین المللی این صنعت گفت: حدود 100 شرکت دانش بنیان در این زمینه فعال هستند و می توان گفت این صنعت دارای بومی شود و ایران با وسعت 5 میلیون تن بالاترین ظرفیت تولید را در بین کشور دارد.

کوشکی با بیان اینکه بدون نیاز به دریافت دانش از خارج می توانیم تمام موارد مورد نیاز کشور را اجرا کنیم گفت: طی چهار سال گذشته مسیری در وزارت حراست برای بومی سازی ترکیبات لازم در خودروها منازل ایجاد شد. لوازم خانگی و صنعت خودرو نتایج خوب است.

وی با اشاره به اهمیت تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی گفت: صادرات مواد اولیه پتروشیمی در سال گذشته به طور متوسط ​​700 دلار در هر تن بوده و در صورت تولید مستربچ ارزش اعلامی گمرک 1200 دلار در هر تن است که به معنای 500 دلار افزوده است. ارزش تنها در یک زنجیره اتفاق می افتد و اگر آن محصولات دیگر مانند لوله و اتصالات کابل و لوازم خانگی باشد ارزش افزوده بیشتری خواهد داشت. امیدوارم دولت و مجلس کمک کنند تا چشم انداز توسعه پایدار در زنجیره توسعه داشته باشیم.

همچنین در این جلسه رضا توفیقی دبیر انجمن مستربچ و پلیمر ایران گفت: عضویت در گروه ویژه اقدام مالی (FATF) و خروج از لیست سیاه موجب تسهیل و گسترش صادرات کالاهای صنعتی برای تولیدکنندگان داخلی می شود و به عنوان در نتیجه رقابت قدرت در بازار جهانی افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی هزینه های تولید برای تولیدکنندگان بالاست و نمی توانند در بازار جهانی رقابت خوبی داشته باشند گفت: امیدواریم با این اقدام نام ایران هرچه زودتر از لیست سیاه این گروه خارج شود. .

توفیقی افزود: علاوه بر پیوستن به FATF دسترسی به سوئیفت و برقراری ارتباط با موسسات بانکی ضروری است تا کشورها از نتایج آن بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه صنایع نفت گاز و پتروشیمی کشور دارای مزیت های اقتصادی است گفت: سرمایه گذاری ها باید به سمت توسعه و صنایع پایین دستی سوق داده شود.

همچنین در این رویداد محمدمهدی خراسانی دبیر نهمین همایش بین المللی مستربچ و مخلوط پلیمری با بیان اینکه این همایش در 9 دوره برگزار می شود و یک رویداد فنی و تحقیقاتی است اظهار داشت: صنعت مستربچ یکی از صنایع تکمیلی است که ارائه کالا و خدمات به زنجیره مواد پلاستیکی جایگاه ویژه ای را ارائه می دهد زیرا کل صنعت پلاستیک می تواند مشتری این بخش باشد.

وی با اشاره به محورهای این همایش گفت: دستاوردهای اخیر صنعت تحقیقات آینده و توجه به توسعه پایدار مورد بحث قرار خواهد گرفت.

دبیر نهمین کنفرانس بین المللی مستربچ و مخلوط پلیمری با بیان اینکه این صنعت ارتباط بین المللی بالایی دارد گفت: در سال های اخیر شاهد رشد صادرات بالایی در این زمینه بوده ایم.

خراسانی با اشاره به عدم تعادل انرژی و تاثیر آن بر این صنعت گفت: به دنبال راهکاری برای رفع این عدم تعادل هستیم تا بتوانیم خود را با این شرایط وفق دهیم.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا