برترین های کسب و کار مجیکمطالب میجیک

علت تغییر رنگ مو از مشکی به بور

چه عواملی باعث تغییر رنگ و بافت مو می شود؟

اگر با وجود استفاده از بهترین رنگ موی ایرانی، باز هم رنگ و بافت موی تان تغییر کرده به این 6 مورد توجه کنید، دلیل تغییر رنگ و بافت مو چیست، استرس، حرارت داغ، رنگ های شیمیایی،ژنتیک و پیری،بارداری،شرایط پزشکی

تغییر رنگ مو به قهوه ای | تغییر رنگ موی مشکی به قهوه ای

اگر رنگ و بافت موی تان تغییر کرده به این 6 مورد توجه کنید

اگر فکر می کنید بافت و رنگ موهای شما به خودی خود تغییر کرده و ظاهرش همانند سال های قبل نیست ، باید بدانید که این موضوع ساخته فکر و اندیشه شما نیست و می تواند واقعیت داشته باشد. فاکتورهای مختلفی می تواند بر روی رنگ و بافت موهای شما تاثیر بگذارد و آن ها را در گذر زمان تغییر دهد. در این مقاله قصد داریم بر روی این فاکتورها تمرکز کنیم و هر کدام را به مختصر توضیح دهیم.

۱. استرس

اینکه شما دارای مشکلات ارتباطی هستید و یا اینکه در کار خود دچار مشکل شده‌اید اصلاً فرقی ندارد. شرایط استرس‌زا می‌تواند بدن شما را تحت تأثیر خود قرار دهد. از دست دادن سریع مو (شرایطی که به عنوان تلوژن افلوویوم) شناخته شده است می‌تواند سه ماه بعد از رخ دادن یک رویداد استرس‌زا ایجاد شود. در نهایت مو وارد مرحله استراحت شده و سپس شروع به ریزش می‌کند. خبر خوب این است که این موقعیت دائمی نیست و بعد از چند ماه می‌تواند متوقف گردد و رشد دوباره موها از اول آغاز شود. برای اینکه فرایند رشد دوباره موها را تسریع کنید می‌توانید از مکمل‌های طبیعی مو استفاده کنید و یا اینکه از مکمل‌های تأییدشده بهره‌مند شوید. این نوع مکمل‌ها می‌توانند هورمون‌های مرتبط با استرس را کاهش دهند و رشد موها را سرعت ببخشند.

 ۲. حرارت داغ

سشوار مواردی که موها را به شدت گرم می‌کنند مقصر اصلی برای تغییر بافت مو و رنگ آن می‌باشند. مواردی مثل مو صاف کن‌های برقی با ایجاد فشار بیشتر بر روی مو، می‌تواند شرایط بدتری را برای آن ایجاد کند که ترکیب این موارد با حرارت حاصل از آن‌ها آسیب جدی و عمیقی را بر روی مو خواهد گذاشت. حرارت حاصل از این دستگاه‌ها به گونه‌ای است که می‌تواند باعث شکستن مو شود. استفاده از این‌گونه موارد حتی می‌تواند رنگ موها را نیز تغییر دهد. بنابراین بهتر است از ابزارهایی استفاده کنید که برای خشک کردن مو و یا حالت بخشیدن به آن از فناوری سرامیکی بهره می‌برند. مطمئن شوید که در این دستگاه‌ها نیز حرارت را تا حد امکان بر روی مقدار کم تنظیم می‌کنید.

 ۳. رنگ‌های شیمیایی

استفاده از شامپو رنگ و روشن کننده‌های مو می‌تواند باعث ضعیف شدن ریشه‌های آن گردد و سپس بافت و رنگ آن را به طور کلی تخریب کند. اگر می‌خواهید موهای روشن‌تری داشته باشید می‌توانید از یک متخصص در این مورد کمک بگیرید. اگر به طور مکرر و دائم موهای خود را رنگ کنید و از مواد شیمیایی مختلف برای موهای خود استفاده نمایید، مطمئن باشید که رنگ و بافت موهای شما در اثر گذشت زمان از بین خواهد رفت. برخی گیاهان وجود دارند که می‌توانند برای رنگ بخشیدن طبیعی به موها مورد استفاده قرار گیرند. و صاف کردن مو نیز می‌تواند آسیب بسیار جدی به موهای شما وارد کند و بافت و رنگ آن را تغییر دهد.

 فاکتورهای مختلفی بر روی بافت و رنگ موی شما در طول زندگی تأثیرگذار است. این موارد شامل استرس، استفاده از مواد و رنگ‌های شیمیایی، استفاده از حرارت داغ، پیری، ژنتیک، بارداری، بیماری و شرایط پزشکی مختلفی است. با وجود تمامی این موارد، مشاهده تغییر رنگ و بافت مو بر اثر گذشت زمان اصلاً غیرعادی نیست

۴. ژنتیک و پیری

آیا تا به حال موی سفید در میان موهای خود دیده‌اید؟ این اشتباه شما نیست. در برخی از موارد وجود موهای سفید به خاطر ژنتیک است. وجود معمولاً به خاطر تجمع و تشکیل هیدروژن پراکسید در شفت مو است که رنگدانه‌های آن را تخریب می‌کند. سنی که معمولاً هیدروژن پراکسید در موهای شما تجمع می‌یابد بستگی به ژنتیک دارد. ژنتیک همچنین می‌تواند بافت و رنگ موی شما را تعیین کند. برخی از افراد دارای موهای ضخیمی هستند. در این میان پیری نیز می‌تواند باعث تغییر رنگ و بافت موی شما شود و از درخشندگی آن بکاهد. در نهایت و با گذشت زمان از رشد موهای شما کاسته می‌شود.

 ۵. شرایط پزشکی و بیماری

ریزش مو و نازک شدن آن می‌تواند نشانه‌ی خارجی وجود کاستی در بدن باشد. برخی از اوقات کم خونی و کمبود سطح ویتامین D در بدن می‌تواند باعث نازک شدن مو گردد. برخی از بیماری‌ها همچون تیروئید نیز در این‌گونه موارد می‌تواند نقش مهمی داشته باشد. تیروئید کم کار می‌تواند رشد موها را آهسته‌تر کند و باعث نازک شدن آن گردد. نداشتن رژیم غذایی مناسب نیز می‌تواند این شرایط را بدتر کند. مصرف برخی از داروها هم در ریزش مو بی‌تأثیر نیست.

 ۶. بارداری

زمانی که مادری باردار است، موهای او ممکن است تغییراتی داشته باشد. این موضوع به خاطر سطح بالای استروژن در دوران بارداری است. و رشد آن نیز متوقف می‌گردد. خوشبختانه در مدت زمان کوتاهی همه چیز به حالت اولیه بر می‌گردد و چرخه جدیدی در رشد موها آغاز می‌شود. البته همه خانم‌ها تجربه‌های یکسانی در این مورد ندارند.  فاکتورهای مختلفی بر روی بافت و رنگ موی شما در طول زندگی تأثیرگذار است. این موارد شامل استرس، استفاده از مواد و رنگ‌های شیمیایی، استفاده از حرارت داغ، پیری، ژنتیک، بارداری، بیماری و شرایط پزشکی مختلفی است. با وجود تمامی این موارد، مشاهده تغییر رنگ و بافت مو بر اثر گذشت زمان اصلاً غیرعادی نیست.

چرا موهای شما بور، قهوه ای، قرمز یا سیاه است و چرا به سفید و خاکستری تغییر رنگ می دهند ؟

رنگ موی شما تا حد زیادی توسط ژن هایی که به شما از پدر و مادر و اجدادتان به ارث رسیده تعیین می شود. چند مورد استثناء وجود دارد که با بیماری یا ناهنجاری مادرزادی همراه است و موجب تغییر در رنگ مو می شود. آگاهی از اینکه رنگ مو تحت کنترل ژنتیکی است تنها آغاز داستان رنگ مو می باشد. دانشمندان هنوز مشغول کشف ژن ها و مولکول های تنظیمی هستند که سیگنال هایی را به فولیکول های مو ارسال می کنند تا رنگ خاصی را تولید کنند.

برخی از مکانیسم های مولکولی مشابه در کنترلی ژنتیکی رنگ پوست نقش دارند. بنابراین پیدا کردن افرادی با موهای بور و پوست سفید و افرادی با موهای سیاه با پوست تیره تعجب آور نیست. تمام رنگ موها با گذر زمان رنگدانه های خودشان را از دست می دهند و با بالا رفتن سن سفید و خاکستری می شوند.

ملانوسیت ها (سلول های تولید کننده رنگ مو و پوست) تحت انواع دیگری از کنترل نیز هستند.کراتینوسیت ها ، سلولهای سختی هستند که لایه خارجی پوست و فیبر های مو را تشکیل می دهند و عوامل بیوشیمیایی تنظیم کننده رشد ملانوسیت ها و تولید ملانوسیت ها را تولید می کنند.در فولیکول مو ، ملانوسیت ها در نزدیکی پایه فولیکول یعنی جایی که موی جدید در آغاز مرحله آناژن (رشد) چرخه رشد مو تشکیل می شود قرار دارند. ملانوسیت ها در پایه فولیکول مو سیگنال هایی را دریافت می کنند که شروع تولید ملانین را به آنها مخابره می کند. ملانوسیت، ملانین را تنها در طول فاز آناژن سنتز می کند. سنتز ملانین در طول فازهای کاتاژن (ریزش) و تلوژن (استراحت) از مراحل چرخه رشد مو انجام نمی گیرد.

ملانینی که توسط ملانوسیت ها ساخته می شود ، مویی که به تازگی شکل می گیرد را در مراحل اولیه شکل گیری رنگ نمی کند. ناحیه نوک موی تازه شکل گرفته به طور کامل بی رنگ است زمانی که ساقه مو شروع به رشد در فولیکول کرد، رنگدانه ها وارد قشر ساقه مو می شود. زمانی که ملانوسیت شروع به غیر فعال شدن می کند ، موهایی که به تازگی شکل می گیرند به خاطر کاهش سنتز ملانین خاکستری رنگ می شوند. عدم فعالیت کامل ملانوسیت موجب سفید شدن موها به خاطر نبود رنگ در ساقه مو می شود. علت غیر فعال شدن فولیکول ها با افزایش سن همچنان مشخص نیست ، دانشمندان به دنبال مشخص کردن ژن های خاص درگیر در رنگ مو و مکانیسم های سیگنال دهی مولکولی هستند که توسط آن ژن ها و مولکول های تنظیمی با ملانوسیت های فولیکول مو ارتباط برقرار می کنند.

همچنین مشخص شده است که سلول های بنیادی در رنگ مو نقش دارند. بررسی ها نشان داده است که حضور یک سلول بنیادی و گیرنده آن برای تشکیل و فعالیت ملانوسیت در رنگدانه های مو لازم است .تحقیقات تا به امروز تأیید کرده اند که (1) رنگ مو تحت کنترل ژنتیکی است (2) هیچ راه شناخته شده ای برای تغییر رنگ مو در سطح ژنتیکی وجود ندارد (3) غیر فعال شدن ملانوسیت های فولیکول مو با افزایش سن به احتمال زیاد در اکثر افراد تغییر رنگ سفید یا خاکستری را ایجاد می کند.

منبع: byrdie

دکمه بازگشت به بالا