مطالب میجیک

اجاره خودرو گذر موقت قیمت

خودرو گذر موقت

تردد خودروهای گذر موقت در کشور از سال ها پیش رواج دارد و به دلیل محدودیت های گمرکی برای واردات خودروهای خارجی، بسیاری از افراد برای اینکه سواری یا اتومبیل مورد علاقه خود را در خاک ایران تجربه کنند، اقدام به وارد کردن آن خودرو به صورت گذر موقت می کنند. خرید و یا اجاره خودرو گذر موقت در ایران پیش‌تر تنها برای مسافران خارجی غیر مقیم، توریست‌ها و برخی افرادی بود که قصد سفر با خودروی شخصی به ایران را داشتند، بود.

طی سال‌های اخیر و با رونق گرفتن بازار واردات خودرو، این امکان برای ایرانیان نیز فراهم شد تا بدون محدودیت سال ساخت خودرو و حجم موتور خودروهای لوکس را برای مدتی وارد ایران کنند و از آن استفاده کنند که البته این امر در مناطق آزاد رونق بیشتری داشت. اما در همین زمان هم افراد زیادی نسبت به واردات خودروهای گذر موقت و دریافت پلاک خاص آن مبادرت کردند.

حالا با ممنوعیت واردات خودرو به کشور از تابستان ۹۷ و محدودیت در واردات خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی، شرایط حضور و پلاک شدن این خودروها سخت‌تر شده و پلاک شدن این خودروها به دلیل نوسانات نرخ ارز با حساسیت بیشتری انجام می‌شود. اگر قصد دارید خودرو گذر موقت لوکس و وارداتی مرسدس بنز،بی ام و ،کیا،تویوتا،هیوندا و … را با قیمت بسیار عالی و ارزان خریداری نمایید ما در خدمت شما هستیم.

راهنمای جامع گذر موقت خودرو

بسیاری از ما به دفعات مختلف، خودروهای پلاک گذر موقت در سطح شهرها دیده‌ایم. این خودروها در اکثر مواقع خودروهای لوکسی هستند که به‌دلایل مختلف وارد کشور شده‌اند. در این مقاله سعی کرده‌ایم به‌صورت کامل در رابطه با گذر موقت خودرو و انواع پلاک گذر موقت توضیح دهیم تا در زمان نیاز بتوانید از این مطالب استفاده کنید. با ما همراه باشید.

به چه خودرویی، خودرو گذرموقت گفته می‌شود؟

خودرو گذرموقت، خودرویی است که اجازه تردد درون کشور را با استفاده از پلاک گذر موقت دارد؛ این شامل هر نوع خودرویی می‌شود که قصد ورود به ایران را به‌صورت موقت دارد. در بسیاری از مواقع این خودروها فقط قصد اقامت کوتاه مدت در کشور را دارند یا توسط افراد توریستی برای گذر از ایران وارد می‌شوند. اما متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد خرید و فروش خودروهای گذر موقت یا اجاره آنها به‌صورت غیرقانونی بوده‌ایم. پلاک گذر موقت قوانین خاصی دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

قوانین مربوط به خودرو پلاک گذر موقت

استفاده از پلاک گذر موقت قوانین سفت‌وسخت خود را دارد. بهتر است اگر زمانی قصد استفاده از این شرایط را داشتید به‌خوبی با این قوانین آشنا باشید تا از پیش آمدن مشکلات مختلف جلوگیری شود:

  • تردد خودرو گذر موقت بعد از اتمام تاریخ مجوز، غیرقانونی است و خودرو مشمول جریمه خواهد شد. اگر خودرو پس از اعلام مراجع تا 10 روز به گمرک بازگردانده نشود، به‌عنوان خودرو قاچاق تلقی شده و پیگرد قانونی دارد.
  • اجاره یا خرید ماشین گذر موقت تحت هر شرایطی غیرقانونی است.
  • تنها مالک خودرو اجازه رانندگی با پلاک گذر موقت را دارد. رانندگی افراد دیگر با خودرو غیرقانونی است و در صورت اثبات، خودرو توقیف می‌شود. بهتر است اگر چند نفر قصد استفاده از خودرو را دارند در زمان کسب مجوز به مراجع اطلاع داده شود.
  • حداکثر زمان مجاز برای تردد خودرو گذرموقت در داخل مرز ایران، 6 ماه است. این مدت به هیچ عنوان تمدید نخواهد شد.
  • در حالت عادی، امکان تبدیل پلاک گذر موقت به پلاک ملی وجود ندارد. اما در شرایطی که خودرو مطابق استاندارد ایران باشد، پلاک در مناطق آزاد ثبت و عوارض گمرکی به‌طور کامل پرداخت شود، امکان تغییر پلاک به پلاک ملی وجود دارد.

تفاوت پلاک گذر موقت، ملی و منطقه آزاد

پلاک ملی، پلاکی است که روی خودروهای داخلی یا وارداتی که مجوز ترخیص از گمرک دارند، نصب می‌شود. برای داشتن پلاک ملی به مدارک سکونتی و اقامتی نیاز دارید.

پلاک منطقه آزاد، پلاکی است که روی خودروهای وارداتی در مناطق آزاد تجاری نصب می‌شود. پلاک منطقه آزاد همان‌طور که از اسم آن مشخص است، مجوز تردد خودرو را فقط در مناطق آزاد صادر می‌کند. البته دارندگان این پلاک سالیانه به‌مدت محدود می‌توانند از مناطق آزاد خارج شوند و در محدوده سرزمین اصلی تردد کنند.

پلاک گذر موقت که بحث اصلی ما در این مقاله است، برای خودروهایی صادر می‌شود که امکان ترخیص دائمی از گمرک را ندارند یا فقط قصد گذر از ایران را دارند. پلاک گذر موقت انواع مختلفی دارد که در ادامه توضیح می‌دهیم.

انواع پلاک گذر موقت و مدت زمان مجاز برای تردد هرکدام

انواع مختلف پلاک گذر موقت بستگی به مبدا ورود خودرو دارد.

  • خودروهایی که از مبدا امارات وارد می‌شوند، حداکثر اجازه 1 ماه تردد در خاک ایران را دارند.
  • خودروهایی که از مبدا کشور افغانستان و کشورهای حوزه خلیج‌فارس (به‌جز امارات) وارد می‌شوند، تا حداکثر 2 ماه اجازه تردد دارند.
  • خودروهایی که خارج از دو دسته بالا هستند (از سایر کشورها)، می‌‎توانند تا 3 ماه در کشور تردد کنند. همچنین در صورتی‌که این افراد اجازه اقامت بیشتر از این زمان را داشته باشند، اجازه تردد آن‌ها تا حداکثر 6 ماه تمدید می‌شود.

شرایط لازم برای ورود خودرو پلاک گذر موقت به ایران

اتباع یا افراد غیرمقیم در ایران، باید شرایط زیر را برای ورود به کشور با خودرو گذرموقت داشته باشند:

  • افراد غیرمقیم خارجی (توریست، اتباع خارجی و …) باید ابتدا مجوز ورود و اقامت کوتاه مدت در ایران را کسب کنند تا بتوانند همراه با خودرو وارد خاک ایران شوند.
  • اتباع ایرانی غیرمقیم، باید حداقل 3 ماه خارج از مرز ایران زندگی کرده باشند تا بتوانند با خودرو وارد خاک ایران شوند و پلاک گذر موقت بگیرند.

مدارک لازم برای اخذ پلاک گذر موقت

برای ورود ماشین گذر موقت به ایران باید مدارک زیر را همراه خود داشته باشید:

  • مجوز عبور از کشور (کارنه دوپاساژ، تربیتیک، دیپیتیک)
  • معرفی‌نامه گمرکی
  • مدارک شناسایی مالک خودرو (برای اتباع ایرانی)
  • پاسپورت یا گواهینامه معتبر بین‌المللی (برای اتباع خارجی)

تخلف و دلالی در خودروهای گذر موقت

با افزایش پرونده‌های قاچاق و تخلف و عدم انجام تعهدات از سوی صاحبان خودروهای ورود موقت، گمرک ایران اخذ تضامین سنگین‌تری را برای تردد این خودروها به ایران اعمال کرده است. ورود موقت خودروهای سواری به ایران طبق ضوابط مربوط به تردد این خودروها و براساس قانون امور گمرکی و آیین‌نامه اجرایی این قانون انجام می‌شود و خودرو می‌تواند به مدت سه ماه وارد کشور و بعد از آن خارج شود و هرگونه ماندگاری بیش از این زمان منوط به موافقت گمرک خواهد بود. در تازه‌ترین تصمیم‌گیری که در گمرک ایران در رابطه با ساماندهی وضعیت خودروهای ورود موقت صورت گرفته، موضوع اخذ تضمین بیشتر از صاحبان خودرو مورد توجه قرار گرفته و در بخشنامه‌ای از سوی گمرک ایران به گمرک‌های اجرایی ابلاغ شده است.

 مهرداد ارونقی، معاون فنی گمرک ایران در توضیحی با اشاره به اینکه سالانه حجم بالایی از خودروهای سواری همراه مسافر از طریق مبادی ورودی کشور تحت رویه‌ گذر موقت و براساس قانون امور گمرکی یا جواز عبور بین‌المللی وارد کشور می‌شوند اعلام کرد که بررسی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد سالانه تعداد قابل توجهی از این خودروها به دلایل متعدد پس از اتمام مهلت اعطایی از سوی گمرک از کشور خارج نمی‌شوند و تخلفاتی در حوزه واگذاری آنها در داخل ایران به افراد دیگر، گزارش شده است؛ به نحوی که در حال حاضر صدها پرونده قاچاق در مراجع ذی‌ربط برای عدم اعاده این خودروها تشکیل و تحت رسیدگی است.

وی گفت که برای جلوگیری از بروز تخلف در حوزه خودروهای خارجی که تحت رویه گذر موقت وارد کشور می‌شوند و همچنین در راستای افزایش اثربخشی و اطمینان در تضمین بازگشت و خروج این خودروها در مهلت قانونی تعیین شده و افزایش بازدارندگی در تخلف‌های احتمالی، گمرک‌های اجرایی مکلف به دریافت تضمین در مورد خودروهای سواری ورود موقت خواهند بود.  طبق این بخشنامه، اخذ تضمین جهت خودروی سواری همراه مسافر ایرانی و غیرایرانی مقیم خارج برای رویه گذر موقت، معادل حقوق ورودی و سه برابر ارزش تعیین شده است.

این در حالی است که به گفته ارونقی تا پیش از این، تضمین معادل حقوق ورودی و نصف ارزش کالا برای گذر موقت خودروهای سواری به‌صورت سپرده نقدی دریافت می‌شد که در صورت عدم عودت خودرو به خارج از کشور، شرکت‌هایی که بیمه‌نامه برای تضمین ورود موقت صادر کرده بودند نیز اهتمام چندانی برای پیگیری موضوع برگشت خودروهای سواری به خارج از کشور نداشتند که به نظر می‌رسد این امر از این پس مورد توجه این شرکت‌ها واقع شود. مورد دیگر به ممنوعیت واگذاری خودروی ورود موقت در داخل کشور برمی‌گردد.

معاون فنی گمرک ایران در این باره نیز توضیح داد: متاسفانه ما با تعداد زیادی از خودروهای گذر موقت مواجه هستیم که توسط دلال‌ها یا برخی افراد سودجو وارد کشور شده و به اشخاص غیر، حتی به صورت شبانه‌روزی با مبالغ بالا اجاره داده می‌شود، از این رو تاکید شد که هرگونه اجاره، واگذاری و خرید و فروش خودروهای ورود موقت شده، غیرقانونی بوده و مشمول مصادیق بارز قاچاق خواهد شد.

در دستورالعمل جدید در اخذ تضامین برای ورود خودروهای ورود موقت تاکید شده است که خودروهای ورود موقت شده در مهلت تردد صرفا در اختیار مالک خودرو قرار گرفته و استفاده از آن توسط دارنده پروانه یا جواز گمرکی امکان‌پذیر است.  پذیرش درخواست انجام تشریفات گمرکی در صدور پروانه و حتی پیگیری تمدید پروانه صادره به نام و توسط وکیل صاحب کالا با توجه به عدم پیش‌بینی موضوع در قانون امور گمرکی و آیین‌نامه اجرایی آن به هیچ‌وجه موضوعیت نداشته و قابل پذیرش نیست. همچنین پس از اتمام مدت تعیین شده در پروانه ورود موقت، پیگیری و اقدامات لازم برای اعاده خودرو به خارج از کشور و طرح پرونده در مرجع قضایی توسط گمرک صادرکننده پروانه ورود موقت الزامی و مورد تاکید است.

دکمه بازگشت به بالا