«رنج»بخش جدایی ناپذیر زندگی عشایر است/محرومیت از امکانات بهداشتی – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

بهداشت

«رنج»بخش جدایی ناپذیر زندگی عشایر است/محرومیت از امکانات بهداشتی - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری آنلاین ، عاطفه سادات مدبرنژاد در نشستی با حضور رئیس سازمان امور عشایری کشور در یاسوج افزود: درد در کنار صبر و بردباری جزء لاینفک زندگی عشایری است.

وی بیان کرد: متأسفانه زنان عشایری ما تا سن 30 سالگی رنج زیادی می کشند، ظاهری شبیه زنان 50 تا 60 ساله دارند و عشایر از ابتدایی ترین امکانات بهداشتی برخوردار نیستند.

مدبر نژاد تصریح کرد: نام زن عشایری با صبر، استقامت و سخت کوشی همراه است و وفاداری و شجاعت را الگوی خود می دانند.

رئیس دفتر امور بانوان و خانواده استانداری گفت: اولین مشکل بهداشت و سلامت است که متاسفانه برخی از بانوان عشایری این استان با توجه به وضعیت منطقه آگاهی لازم را از مسائل بهداشتی ندارند. زندگی و کمبود اطلاعات در مورد آن. با آن روبرو هستیم.

وی با بیان اینکه تقریبا نیمی از جمعیت عشایری استان را زنان عشایری تشکیل می دهند افزود: این زنان شجاع و مقاوم. کوش با مشکلات زیادی مواجه شد.

مدبر نژاد تصریح کرد: دسترسی به ساده ترین امکانات بهداشتی برای زنان عشایری به صورت بهینه امکان پذیر نیست، بنابراین راه حل این مشکل آگاهی بخشی است و لازم است تیمی به منطقه عشایری اعزام شود و به بانوان در زمینه آگاهی بخشی شود. سلامتی. .

وی ادامه داد: راهکار دیگری که می توان برای زنان عشایر در نظر گرفت تهیه و ارائه بسته های بهداشتی است که البته اگر این راهکار به صورت جزئی اجرا شود نه تنها مشکل حل نمی شود بلکه می تواند مشکل را بیشتر کند. موضوع قبلی که من می خواهم، مسائل و مشکلات زنان باید همچنان رصد و جدی گرفته شود.

مدبرنژاد وی به دوری مراکز بهداشتی درمانی علوم پزشکی از مناطق عشایری اشاره کرد و گفت: زنان عشایری نیاز به معاینات مستمر دارند اما به دلیل دوری عشایر دسترسی به مراکز بهداشتی برای آنها امکان پذیر نیست.

رئیس اداره امور بانوان و خانواده استانداری به رعایت بهداشت فردی جامعه عشایری اشاره کرد و گفت: متاسفانه مناطق عشایری ما فاقد حمام و سرویس بهداشتی است که به دلیل برخی مسائل زنانگی می تواند مشکلات زیادی را برای بانوان ایجاد کند. ، حتی باعث ایجاد بیماری در زنان می شود.

وی قسمت دوم سخنان خود را به اشتغال زنان عشایر اختصاص داد و افزود: هر استان یک سری ظرفیت های بومی برای اشتغال دارد که کهگیلویه و بویراحمد نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی تصریح کرد: در جامعه عشایری پتانسیل های بومی وجود دارد به عنوان مثال زنان عشایری در حوزه هایی مانند قالی بافی، جاجیم هستند. بافی و به طور کلی صنایع دستی دارای استعدادها و توانایی های بالقوه ای است که لازمه آن تمهیدات لازم برای تبدیل این استعدادهای بالقوه و کشف و بهره برداری از استعدادهای مغفول مانده زنان عشایر است.

وی به تولید عشایری اشاره کرد و با بیان اینکه زنان سهم بسزایی در این تولید دارند، گفت: شیر و پشم فرآورده های عشایری است و باید از خام فروشی این محصولات جلوگیری کنیم و زمینه را برای کانون عشایری خود فراهم کنیم. محصولات لبنی در کشور

مدبرنژاد وی بیان کرد: زنان کارآفرین در جوامع عشایری حضور دارند که باید به این زنان توجه شود و امکانات لازم برای بهبود کار آنها فراهم شود.

مدبرنژاد وی بیان کرد: زنان عشایری این استان آنقدر درگیر کار هستند که فرصت رسیدگی به مشکلات شخصی را ندارند بنابراین نیاز به امکاناتی مانند اجاق گاز و کپسول هایی دارند که برای زنان فراهم شود. رنج برای به دست آوردن هیزم

وی در پایان به صعب العبور بودن جاده عشایری اشاره و خاطرنشان کرد: جاده عشایری مشکلات زیادی را برای زنان به ویژه مادران باردار ایجاد کرده و مانعی برای رساندن به موقع زنان به خانه است. نزدیک ترین مراکز درمانی هستند که این موضوع را در دستور کار قرار داده اند.

دکمه بازگشت به بالا