چاپ دو کتاب داستانی جدید از زنان داستاننویس ایرانی – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار آنلاین، دو کتاب از این مجموعه به نام های «داستان زنی مثل تهران» نوشته مهسا دهقانی پور و رمان «دسترسی به گمشده» اثر مژده الفت به تازگی توسط انتشارات هیلا منتشر شده است.
«زنان تهران را دوست دارند». مجموعه ای از روایت های ناتمام از زنی ساکن تهران است که در قالب داستان کوتاه ارائه شده است. این پنج داستان به هم پیوسته و داستان زندگی زنانی است که هر روز در کوچه پس کوچه های تاریک شوش، تماشاخانه متروکه لاله زار، برج های بلند سعادت آباد و دیگر مناطق تهران می بینیم و بی تفاوت از کنارشان می گذریم. این زنان برای تکمیل داستان وارد زندگی یکدیگر می شوند.
اما از نظر موقعیت مکانی، شهر تهران در داستان شهری است که می تواند ظالم باشد و هویت جدیدی برای ساکنانش ایجاد کند. شاید تنها راه فرار از این هویت، رفتن باشد. از این رو می توان کتاب برنده را داستانی از وقوع آن دانست.
عناوین پنجاه داستان این کتاب عبارتند از: «و مکتوب»، «رستگاری»، «کویر»، «آبان» و «زهره».
در قسمت «صحرا» از این کتاب می خوانیم:
پرده های اتاق آبان همچنان آویزان بود اما مرده و چروکیده بود. تا شدن نامنظم پرده ها از پشت پنجره رو به حیاط و شیشه های رنگی نمایان است. آیفون زنگ خورد، آبان همچنان در اتاق دنبال کلید می گشت.
آیفونم را برداشتم.
“خواهر دکتر! ببخشید من بی خبر آمدم. گفتی امشب نمی آیم، اما چاره ای ندارم.” امشب باید تمام کنم.”
صدای زنی بود، جوان و ناامید. او لهجه کوچکی دارد، اما نمی دانم این لهجه کجاست.
«خانم دکتر؟ تو اشتباه برداشت کردی. “اینجا هیچ دکتری نیست.”
همان آدرس را به من دادند، قرار بود با آنها تماس بگیرم.
این کتاب در 104 صفحه، شمارگان 660 نسخه و به ارزش 25000 تومان منتشر شده است.
رمان “دستیابی به گمشده” همچنین در مورد آسیب و تأثیر جنگ بر زندگی انسان است. جنگی که در این کتاب به آن اشاره شده، جنگ ایران و عراق است و حکایت از روزهای هولناکی دارد که مردم از ترس بمب ها و موشک های عراقی و تخریب ساختمان های شهر به پناهگاه ها می رفتند. اما از نظر زمانی، داستان از دوران پس از جنگ نیز حکایت می کند که دیگر خبری از موشک و بمب نبود و مردم دیگر مجبور نبودند به پناهگاه ها بروند، اما بقایای جنگ هنوز در بدنشان بود. و روح
این کتاب زندگی خانواده بهنام کیانفر را روایت می کند که چند سال پس از شروع جنگ مجبور به ترک شهر کرمانشاه به عنوان همسایه خود شدند. رابطه این اعضای خانواده پس از مدتی به دلیل دوری از خانه، از دست دادن فرصت ها و امکانات زندگی و همچنین احساس بیگانگی در محیط جدید بدتر می شود. بالاخره جنگ تمام شد، اما ارتباطات یکسان نیست و زندگی دیگر عادی نیست.
شخصیت اصلی داستان، دختر جوانی به نام بهنام نگار است که سعی می کند در چنین موقعیتی گم نشود، اما نمی تواند و با از دست دادن آخرین دلیل، چاره ای جز ترک کشورش ندارد. …
در این بخش از مقاله می خوانیم:
بدون پاسخ. پشت میز نشستم و به تلویزیون نگاه کردم. فراز و نشیب آنها هنوز تمام نشده است. خبرنگار با میکروفون صحبت کرد، باد وارد میکروفون شد، صدای سوت. موهای باد زده اش را از جلوی چشمش زد و به قایق بادی اشاره کرد. آب مردم را به همه جا می برد. می توانستم بطری نامه ام را ببینم که پشت یک حلقه سفید و جلیقه نارنجی پنهان شده بود. ای کاش به دست سایه ها می افتاد تا بداند من از آن ها و این ها نیستم. من فقط نورث لند هستم. اعضای خانواده کلهر پراکنده شدند!
این کتاب در 231 صفحه، شمارگان 550 نسخه و به ارزش 62000 تومان منتشر شده است.