برترین های کسب و کار مجیکمطالب عمومی

مراقبت های بعد از کاشت مو چیست؟

موهای پرپشت یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد اعتماد به ‌نفس و زیبایی در افراد است. افزایش سن یا برخی از عوامل ژنتیکی، بیماری‌ها و انتخاب سبک نامناسب زندگی می‌تواند منجر به ریزش موهای افراد شود. وجود این مشکل موجب می‌شود که افراد کم‌کم اعتمادبه‌نفس خود را از دست داده و برای حضور در جامعه دچار مشکل شوند؛ اما خوشبختانه راهکارهای متعددی برای حل این مشکل به وجود آمده است که یکی از مؤثرترین آنها کاشت مو است. کاشت مو از آنجایی که با استفاده از متدها و روش های متفاوتی انجام می شود می تواند دوران نقاهت مشخصی را برای افراد در بر نداشته باشد. عکس کاشت مو را در این مطلب میتوانید مشاهده کنید .

دلمه های پس از کاشت مو و مراقبت های آن | خدمات تخصصی کاشت مو در مجهزترین مرکز

در واقع دوران نقاهت بعد از کاشت دائم مو به دلایل متفاوتی بستگی دارد. این امر می تواند در ایجاد نتایج متفاوت در هر فردی به نوعی تأثیر گذار باشد. با این حال زمان کلی که برای دوران نقاهت بعد از کاشت مو در نظر گرفته می شود تا یک یا دو هفته ممکن است به طول بیانجامد. در واقع این مدت زمان برای از بین رفتن زخم ها و یا درد های احتمالی بعد از پیوند مو است که با توجه به روش کاشت مو ممکن است این دوره کمتر باشد.

  • : روش FUT (پیوند واحد فولیکولی) روشی است که شامل جداسازی نواری از پوست سر به قطر 5/1 تا 2 سانتی متر و به پهنای 15 تا 25 سانتی متر است. سپس پوست سر به واحدهای فولیکولی شامل 1 الی 4 تار مو تقسیم می شود و مجدداً در نواحی بدون موی سر پیوند می شود. این روش FUT در شش مرحله انجام می شود.
  • کاشت موی FUE دستی: کاشت موی FUE دستی (استخراج واحد فولیکولی)، روشی برای کاشت مو است که شامل خارج کردن فولیکول ها به صورت تک به تک با استفاده از پانچ از بانک مو و کاشت مجدد آن ها در ناحیه ی دریافت کننده (نواحی طاس) است. FUE در شش مرحله انجام می شود.
  • کاشت موی FUE رباتیک: کاشت موی FUE رباتیک روشی است که با کمک ابزار پیشرفته ی پزشکی، گرافت ها را به صورت اتوماتیک با ظرافت بالا و در مدتی کوتاه می کارد. فولیکول های موی شخص، برای کاشت مجدد با توجه به شکلی که توسط ربات ترسیم می شود، جمع آوری می شود.
  • کاشت موی DHI: کاشت موی DHI (کاشت موی مستقیم) تا حدودی مدل پیشرفته ی روش FUE دستی است. با این تفاوت که روش DHI کاشت مجدد گرافت ها روی پوست سر را با استفاده از قلم تزریقی متشکل از یک سوزن و سیستم پیستونی، انجام می دهد.

رعایت دستورالعمل های گفته شده توسط پزشک قبل از کاشت مو از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ چراکه تأثیر مستقیم می گذارد بر موفق آمیز بودن نتایج جراحی. از جمله مراقبت های قبل از جراحی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپیرین، ژلوفن و نوافن، حداقل ده روز قبل از جراحی باید خودداری شود؛ چرا که این داروها احتمال خونریزی را حین جراحی و بعد از آن، افزایش می دهند.
  • از استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی یک تا دو هفته قبل از جراحی باید خودداری شود.
  • روز جراحی دوش بگیرید، موها باید کاملاً تمیز باشند و از هیچ گونه مواد حالت دهنده مو مانند ژل یا تافت نباید استفاده نشود.
  • آزمایشات تعیین شده توسط پزشک باید حتما انجام شوند تا سلامت وضعیت جسمانی مشخص گردد.
  • شب قبل از جراحی، وعده غذایی سبک و مفید داشته باشید و اگر روز جراحی، نیازی به آزمایش و ناشتایی نیست، صبحانه میل کنید.

رعایت اصول و نکات مراقبتی پیش و پس از کاشت مو به یک اندازه اهمیت دارند، لذا برای به دست آوردن یک نتیجه‌ عالی از ، حتماً نکات ذکر شده در ادامه‌ این مطلب را رعایت کنید. این نکات در بهبود زخم‌ها و رشد بهتر موی کاشته‌شده مؤثر هستند:

  1. اگرچه عفونت در پوست سر بعد از کاشت مو بسیار نادر است؛ اما برای احتیاط بیشتر توصیه می‌شود دو هفته از هرگونه گرد و غبار و محیط دارای باکتری دوری کنید.
  2. به هیچ عنوان ناحیه اهدا کننده (پشت سر) و یا فولیکو‌ل های کاشته شده را لمس نکنید. هرگونه تنش و فشار به این نواحی منجر به آسیب به فرآیند پیوند فولیکول‌های مو می‌شود. اگر در شرایطی خاص مجبور شدید که این نواحی را لمس کنید، قبل از آن دست‌ها کاملاً ضدعفونی شود تا احتمال بروز عفونت در آن ناحیه به حداقل برسد.
  3. بین 3 الی 5 روز پس از پیوند فولیکول‌ها استراحت لازم است.
  4. پس از کاشت مو سعی کنید در هنگام خواب به شکلی بخوابید که ناحیه کاشت با بالش تماسی نداشته باشد. ناحیه‌ کاشت نباید به هیچ عنوان تحت فشار قرار گیرد؛ زیرا باعث آسیب دیدن فولیکول‌های مو خواهد شد.
  5. گرما به فولیکول‌های تازه پیوند شده آسیب می‌رساند. به این ترتیب باید از قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم آفتاب پرهیز کنید. سعی کنید زیاد فعالیت نداشته باشید یا در جای گرم حضور نداشته باشید. حرکات ورزشی، با تعریق بدن و پوست سر همراه خواهد بود که برای پیوند مو مضر هستند.
  6. از پوشیدن کلاه و روسری خودداری کنید.
  7. از استحمام به مدت 2 الی 3 روز پس از کاشت موی طبیعی خودداری کنید تا باعث بروز عفونت در محل پیوند شده نشود.
  8. تا سه الی چهار روز بعد از خوردن بستنی و یا داروی آسپیرین باید پرهیز شود.
  9. استفاده از مشروبات الکلی بخصوص در ۴۸ ساعت اولیه بعد از کاشت مو اکیداً ممنوع است. حتی بعد از آن هم توصیه می‌شود که ترجیحاً از مشروباتی با درصد الکل بسیار پایین استفاده شود؛ زیرا الکل، خون را رقیق کرده و احتمال خونریزی در زخم‌ها بیشتر می‌شود.
  10. استفاده از سیگار، گردش خون را کاهش داده و اکسیژن‌رسانی به فولیکول‌ها دچار مشکل خواهد شد. در نتیجه بهبود زخم‌های روی سر با کندی صورت می‌گیرد. همچنین خطر ابتلا به عفونت و به جا ماندن اثر زخم روی سر افزایش می‌یابد.

معمولاً پس از یک تا دو هفته، موهای کاشته شده از ناحیه ساقه شروع به ریختن می‌کنند. البته جای هیچ نگرانی نیست؛ چراکه فولیکول‌های مو در جای خود سالم باقی می‌مانند و دوباره شروع به تولید مو می‌کنند. این شوک ممکن است تا ۲ ماه ادامه داشته باشد.

در ماه سوم موهای کاشته شده شروع به رشد می‌کنند و در ماه ششم، نشانه‌های موهای تازه خود را به صورت تارهای موی کوتاه و زبر، می‌توانید در سر خود ببینید. در پایان ماه نهم، موها شروع به پرپشت شدن می‌کنند و پس از یک سال، نتیجه نهایی دیده می‌شود.

دوران نقاهت کاشت مو به دلیل اینکه مربوط به انجام کلیه اقداماتی می شود که می تواند نتایج را ثابت نگه دارد، بسیار مهم است. برای جلوگیری از ایجاد هرگونه ضایعه ای در این دوران باید اقدامات لازم را به این منظور انجام داد تا نتایج بعد از کاشت مو بتواند دارای تأثیرات مثبتی باشد.

بعد از کاشت مو در واقع برای کاهش دوران نقاهت می توانید اقداماتی را انجام دهید تا طول این دوره را کمتر کنید. این دوره می تواند با توجه به مراقبتهای بعد از کاشت مو انجام می دهید طولانی و یا کوتاه شود. در پروسه عمل پیوند مو انجام یکسری معاینات و آزمایش های پزشکی ضروری است و همچنین در صورت بروز خطرات و عوارض احتمالی باید با بهترين دكتر پوست دائما در ارتباط بود.

  1. از آنجایی که بعد از کاشت مو ممکن است درد در نواحی از سر خود را حس کنید، برای جلوگیری از ایجاد درد می توانید از مسکن هایی که پزشک مورد نظر شما تجویز می کند استفاده کنید.
  2. استفاده از آنتی بیوتیک ها یکی از مهمترین اقداماتی است که باید بعد از کاشت دائم مو انجام دهید. این داروهای می تواند از ایجاد عفونت های احتمالی بعد از پیوند مو بکاهد. معمولاً آنتی بیوتیک ها 2 بار در روز و به مدت 5 روز مصرف می شوند که البته بسته به نظر پزشک متخصص شما و تجویز می تواند تعداد و روزهای مصرف آن تغییر کند.
  3. استراحت و خواب کافی بعد از پیوند را باید در وهله اول انجام دهید. این امر می تواند به رشد فولیکول های مو کمک بسیاری کند. نحوه استراحت کردن و خوابیدن در دوران نقاهت مخصوصاً بلافاصله پس از عمل کاشت مو آنقدر مهم است که عدم رعایت آن، ممکن است نتایج نا خوشایندی را رقم بزند. نحوه خوابیدن و استراحت کردن در چگونه طی کردن دوران نقاهت تأثیر زیادی دارد. برای خوابیدن در روزهای بعد از عمل زیبایی کاشت مو خصوصاً تا روز پنجم، بهتر است سر شما با کمک یک بالشت دیگر در زاویه 45 درجه قرار بگیرد.
  4. تغذیه مناسب را می توان از جمله عواملی دانست که در رشد موها به صورت طبیعی دارای تأثیرات شگفت انگیزی است. سعی کنید در این دوره از مواد و ویتامین ها استفاده کنید تا رشد فولیکول های پیوند شده سریع تر قابل مشاهده باشد. استفاده از سبزیجات تازه، روغن های طبیعی و انواع آجیل ها می تواند تأثیر خوبی بر رشد و کیفیت فولیکول ها داشته باشد؛ زیرا این مواد حاوی مقدار قابل توجهی از ویتامین B، منیزیم و کلسیم بوده و در به نتیجه رسیدن بهتر کاشت مو مؤثر هستند. همچنین بهتر است از نوشیدن قهوه و سایر نوشیدنی های کافئین دار تا چند روز پس از انجام عمل زیبایی کاشت مو جلوگیری کنید؛ زیرا کافئین موجود در قهوه فشار خون را بالا برده و می تواند باعث خون ریزی در ناحیه پیوند فولیکول ها شود.

 

دکمه بازگشت به بالا