لزوم حضور فعال ستاد ملی زن و خانواده – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

توران ولی مراد مدیر شبکه زنان ایران در گفتگو با خبرنگار آنلاین در خصوص اهمیت فعالیت موثر ستاد مستقل برای توانمندسازی و رسیدگی به مسائل و مشکلات زنان و خانواده ها گفت: در حوزه زنان و خانواده ها موضوع اصلی دغدغه ذهن و آنچه باعث شکلگیری برنامهها و اقدامات میشود این است که مشکلات و مسائل زنان و خانوادهها بر زمین بماند؛ البته جریانهای مختلف فکری با توجه به مسائل مختلف میتوانند این مسائل را از زوایای مختلف ببینند. همه می توانند مشکل را حل کنند، اما متاسفانه واقعیت مشکلات زنان و خانواده حل نشده باقی مانده و به طرق مختلف بازتولید می شود.
مدیر شبکه ایران-زنان افزود: بحث تشکیل وزارت خانواده از دیرباز مطرح بوده و حامیان با این ذهنیت معتقدند که اگر وزارتخانه داشته باشیم می توانیم این مشکلات و مسائل را سریعتر حل کنیم. راه بهتر.”
وی گفت: چون مشکلات این منطقه بر زمین مانده است، بنابراین تصور میشود ساختار شکست خورده است، البته ساختار به شکل مدرن رئیسجمهور یک معاون دارد و سپس در وزارتخانهها و نهادها یک مشاور. در مورد زنان و امور خانواده
ولی مراد گفت: همانطور که در سی سال گذشته معاون رئیس جمهور نتوانست وظایف، مسئولیت ها و وظایف را به درستی تعریف کند و وزارتخانه و نهادها را تقویت کند، معاون رئیس جمهور نیز که در ستاد است. به صف بپیوندید.» می گویند ما ناظران بر اجرای طرح داریم، اما طرح باید ارزیابی شود که هیچ نظارت و ارزیابی وجود ندارد!
وی گفت: در این سه دهه به طور کلی نمایندگانی وارد هیئت ها و جایگاه های صف شده اند و با توجه به کمبودها و مشکلات پیش آمده طرحی برای وزارت خانواده مطرح شده است.
اما مراد گفت: متأسفانه ستاد ملی زنان و خانواده نزدیک به هشت سال است که تعطیل و غیرفعال است؛ اگرچه در قانون ششم مقرر شده است که جلسات ستاد مستمر توسعه یابد، اما این جلسات تشکیل نشده است؛ این بی توجهی منجر به این شده است که چنین راه حلی وزارت خانواده است، اما یک سوال مهم وجود دارد و آن اینکه وقتی ما یک کابینه ویژه زنان و خانواده داریم، وزارت خانواده چه می خواهد؟
وی افزود: ستاد ملی زنان و خانواده هیئت دولت ویژه بانوان و خانواده است، بنابراین ریاست آن بر عهده رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور در این ستاد است و دبیر این ستاد نیز معاون رئیس جمهور است. امور زنان و خانواده». در این ستاد چندین وزارتخانه مرتبط با حوزه زنان مانند وزارت کشور، وزارت آموزش و پرورش، آموزش عالی و … نیز وجود دارد. باید به گونه ای عمل شود که مشکلات زنان از جاهای دیگر سردرگم نشود.
مدیر شبکه ایران زنان خاطرنشان کرد: اگر موضوع زنان و خانواده بر زمین مانده است به این دلیل است که دولت یازدهم و دوازدهم در راستای رسالت تعیین شده خود این ستاد را فعال نکردند و حتی خلاف قانون عمل کردند چرا که در قانون ششم توسعه نیز آمده است که جلسات ستاد باید به طور مستمر برگزار شود و شاخص های عدالت جنسیتی در ستاد تصویب شود، اما این قانون لغو می شود.
وی گفت: در مقر این دادگاه فراکسیون زنان مجلس و خبرگان و دقیقا در رأس همه کابینه های ویژه حضور دارد، به عبارتی گروه بسیار خوبی با جایگاه قانونی اما حتی اگر این گنجینه را داشته باشیم حل کنید مسائل زنان هنوز هم ضعیف است.
ولی مراد با اشاره به اینکه باید ستاد ملی زنان و خانواده را با حضور پررنگ به میدان بیاوریم، گفت: بدیهی است که حل مسائل و مشکلات زنان در گرو نیروی انتظامی است، بنابراین ستاد ملی زنان و خانواده باید در آنجا حضور داشته باشد. جسورانه.” بگذار میدان بیاورند.
وی افزود: در حال حاضر مسائل و مشکلات زیادی داریم از جمله مسائل ازدواج نوجوانان، مسائل بهداشتی و ایمنی در خانواده و پیشگیری از آسیب برای زوجین که هر کدام باید جداگانه به آن رسیدگی شود، اما حل این مسائل نیازمند همکاری همه است. آژانس ها.” ما به این دلیل هستیم که در مسائل زندگی جوانان مسائلی مانند اشتغال و مسکن نیز مهم است.
ولی مراد تصریح کرد: ستاد ملی زنان و خانواده هیئتی ویژه بانوان است و باید حضوری فعال داشته باشد که بتواند طرح ها و پروژه های انجام شده توسط نماینده را اجرایی کند.
وی گفت: اکنون مجلس طرحی را به نام وزارت خانواده، امور اجتماعی و جوانان مطرح کرده است اما آیا می تواند برای همه این موضوعات ماموریت مشترکی تعریف کند؟ طبیعتاً این امکان پذیر نیست زیرا هر یک از این مسائل موضوع جداگانه ای است.
مدیر شبکه ایران زنان خاطرنشان کرد: متاسفانه معضل جوانان که زیرمجموعه وزارت جوانان است کاهش یافته و جوانان فقط از طریق ورزش دیده می شوند که این به دلیل کمبودها است اما در مورد برنامه است. این طرح به پیشنهاد مجلس، کاستیها را دوچندان میکند، زیرا نمیتوانند مأموریت این وزارتخانه را به گونهای بیان کنند که همه اجزا را در برگیرد و مسائل و مشکلات زنان در این طرح غایب است.
وی در پایان تاکید کرد: در این طرح به زنان توجهی نشده و هویت زنان در خانه محدود شده است، همچنین به هویت فردی و اجتماعی زنان توجهی نمی شود و باید گفت که این طرح مطلقا اشتباه است.