عوارض خوردن برنج به طور مرتب چیست؟
طبع برنج سرد است یا گرم؟ خواص برنج چیست؟ برنج یکی از اجزای اصلی غذای ایرانیان است. این غله مهم یکی از مواد اصلی برای تامین غذای بشر است که در گروه غلات و حبوبات قرار دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر از انواع برنج به سایت لوجنک مراجعه کنید.
موارد مهمی که در این مطلب میخوانید:
- خواص برنج
- آیا برنج چاق کننده است
- ارزش غذایی برنج
- برنج در طب سنتی
- طبع برنج
درباره برنج
برنج، از مهمترین غلات و پرمصرف ترین غذای اصلی برای بیش از نیمی از جمعیت جهان به ویژه در آسیا و آفریقا است. پس از نیشکر و ذرت، سومین کالای کشاورزی در جهان و مهمترین محصول غذایی از نظر تغذیه و کالری دریافتی برای انسان است.
در کشورهای مختلف رقمهای مختلفی از برنج وجود دارد و پخت و پز با برنج در هر منطقهای سبک و سیاق متفاوتی دارد. بسیار جالب است که بدانید در جهان بیش از ۱۲۰٫۰۰۰ رقم برنج وجود دارد.
در ایران، برنج پخته اگر با حبوبات و سبزیجات و مخلفات ترکیب شود پلو نامیده میشود، اما اگر به صورت تنها یا در کنار خورشِت یا کباب یا گوشت به کار رود آنگاه چلو خوانده میشود.
برنج در مفرح القلوب
در کتاب مفرح القلوب حکیم ارزانی درباره برنج اینگونه ذکر شده که: فاضلترين برنج آن است كه خوشبو و سپيد و باريک باشد و بعد پختن درازتر شود و ثابت ماند.
و بعضى از متأخّرين نوشتهاند كه خاصیت برنج است كه در گرم مزاج حرارت مىافزايد و در سرد مراج برودت، پس استعمال او در غير اعتدال حال نشايد كرد مگر اهل هند و جز آن را كه معتاد بدان باشند و از غير آن متنفر بوند آنها را در مرض هم دادن مجوز است اصلاح داده و اصلاحش آن است كه در تقليل لزوجت برنج كوشند.
و نيكوترين راه در کم کردن لزوجت برنج این است که آن را در آب بجوشانند و چون نيمپخت شود آب آن را دور بریزند و آنگاه بپزند، چنانچه در اين بلاد رایج است. و نزد اطباى هند هيچ غذایی برای مريضان بهتر از برنج نيست و الحق ما قلناه.
ارزش غذایی برنج
۱۰۰ گرم برنج سفید پخته شده ۱۳۰ کالری را ارائه می دهد و حاوی ۶۹٪ آب، ۲٫۴ گرم پروتئین ، ۲۸٫۷ گرم کربوهیدرات ، ۰٫۲ گرم چربی کل است که چربی اشباع آن ۰٫۰۵ گرم، چربی اشباع نشده ۰٫۰۶ گرم، چربی غیر اشباع ۰٫۰۵ گرم است، امگا ۳ برابر با ۰٫۰۱ گرم و امگا ۶ برابر با ۰۴/۰ گرم با صفر درصد چربی ترانس، قند و فیبر است.
طبع برنج
برخی برنج را گرم و برخی برنج را سرد، و بعضی معتدل می دانند اما همگی بر خشک بودنهم نظر هستند. برخی افراد برنج را مرکب القوی می دانند زیرا پس از جوشیده شدن در آب و آبکش کردن و پختن چلو ، جرم آن اول سرد و آب آن ا گرم است. اما در صورت پخت برنج به شکل کته مایل به گرمی می شود.
مصلح برنج
زعفران، شوید، زیره سیاه و خیساندن در آب نمک
منبع اصلی انرژی
همانطور که قبلاً توضیح داده شد، می توان نتیجه گرفت که برنج به عنوان منبع اصلی انرژی برای بیشتر انسان های آسیایی تبدیل شده است. همچنین، برنج دارای مقدار زیادی کربوهیدرات است که توسط بدن انسان به عنوان سوخت برای انجام فعالیت های خود استفاده می شود. به همین دلیل است که مردم اکثر جنوب شرقی آسیا برنج را به عنوان غذای اصلی مصرف می کنند.
مناسب برای قلب ما
جدا از داشتن مقدار زیادی کربوهیدرات در این گیاه، همچنین برنج حاوی آنتی اکسیدان هایی است که می توانند قلب ما را سالم نگه دارند و بیماری های مرتبط با قلب را در معرض نابودی قرار دهد. همچنین، برنج کلسترول را پردازش و تجزیه می کند، اما این کلسترول بد نیست که قلب ما را سالم تر کند.
ضد چاقی
برخی گفتند که خوردن برنج سفید شما را چاق می کند. البته برنج یک خوراکی سرشار از کربوهیدرات است، اما دلیل اصلی افزایش وزن به این دلیل نیست. اگر مقدار زیادی غذا بخورید، هر غذایی می تواند باعث افزایش وزن بیشتر شود. مصرف برنج برای سلامتی بسیار مفید است، به این دلیل که حاوی چربی های مضر، کلسترول یا سدیم نیست. سطح پایین چربی، کلسترول و سدیم به کاهش چاقی و شرایط سلامتی ناشی از اضافه وزن کمک می کند. اگر می خواهید برنج بخورید اما هنوز از چاق شدن ترس دارید، خوردن برنج قرمز را امتحان کنید.
غذای رژیمی خوب
وقتی رژیم می خواهیم، می توانیم برنج را نیز به عنوان یک رژیم غذایی بخوریم. برنج قرمز نوعی برنج است که می توانیم از آن به عنوان غذای رژیمی استفاده کنیم زیرا برنج قرمز ۱۴ درصد نیاز روزانه ما به فیبر را تامین می کند. برنج قرمز کالری کمتری دارد و چربی کمتری نسبت به برنج سفید دارد که در هنگام رژیم گرفتن گزینه مناسبی است. برنج قرمز نسبت به برنج سفید منیزیم، روی و ویتامین B بیشتری دارد. حتی پروتئین هم دارد که با این وجود، برنج می تواند غذایی مناسب برای شما باشد اگر آن را به مقدار مناسب بخورید.
حاوی باکتری مفید
برنج همچنین می تواند رشد باکتری های مفید را که به روده کمک می کنند، تقویت کند. این باکتری همچنین برای کاهش بیماری روده مانند اسهال بسیار مفید است. مواد مغذی برنج نیز به نفع انسان ها در حال افزایش است، که این امر باعث می شود برنج مواد مغذی بیشتری برای نیاز روزانه انسان داشته باشد.
کنترل تعادل مایعات بدن
در تنظیم تعادل مایعات بدن، سدیم با پتاسیم همکاری می کند. سدیم محرکی برای مغز برای مصرف آب فراهم می کند. توضیح اینکه وقتی سدیم بیش از حد مجاز در بدن باشد، احساس تشنگی خواهیم کرد. سپس عطش به دنبال مصرف آب و کلیه ها و دفع سدیم بیشتر از بین برود تا حجم خون کاهش یابد و سطح سدیم متعادل تر شود.
جلوگیری از کم خونی
آهن موجود در برنج برای تشکیل هموگلوبین مفید است زیرا آهن قادر به تشکیل رنگ قرمز عمیقی است که در گلبول های قرمز وجود دارد به طوری که بعداً تولید هموگلوبین را افزایش می دهد و نیاز بدن به هموگلوبین به درستی برآورده می شود. اگر هموگلوبین بهینه تولید شود، به جلوگیری از خطر کم خونی نیز کمک می کند.
کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی
خوراکی هایی که حاوی فیبر زیادی هستند به بدن شما کمک می کنند تا سلامت قلب را مدیریت کند. در رابطه با فواید فیبر نشان داده شده است که این ماده به دستگاه گوارش کمک می کند. گوارش خوب باعث می شود بدن بتواند وزن ایده آل بدن را بدست آورد. علاوه بر این، وزن ایده آل بدن را از خطر چاقی دور می کند. به طوری که فیبر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی کمک می کند.
جلوگیری از بواسیر
بواسیر بیماری است که در اثر تورم رگ های خونی که در ناحیه مقعد هستند ایجاد می شود. این امر باعث می شود علاوه بر اینکه فشار دفع بیش از حد قوی نباشد، بلکه با عدم دفع راحت و مناسب، می تواند باعث التهاب در اطراف روده شود. اگر مصرف برنج به صورت مرتب ادامه یابد که حاوی فیبر می باشد، روده ها برای پردازش مواد غذایی به خوبی کار می کنند تا روند دفع مدفوع راحت تر شود.
کاهش خطر نقص کلیوی
چنانچه در بخش سلامت و در مطلب خواص برنج عنوان کرده اسم سطح قند خون توسط انسولین تولید شده از لوزالمعده کنترل می شود. میزان قند خون در تجزیه کربوهیدراتهای حاصل از فرآیندی که توسط سلول های موجود در خون انجام می شود، حاصل می شود. در صورت مصرف مرتب برنج، فیبرهای موجود در آن می توانند به جذب مواد مغذی توسط اعضای بدن و سلول های خونی کمک کنند. با این فرایند، سطح قند خون افزایش نمی یابد.
کاهش خطر سرطان
برخی از انواع سرطان مانند سرطان روده بزرگ و سرطانی که به دستگاه گوارش حمله می کند، به علت فقدان فیبر رخ می دهند. مصرف غذاهای حاوی فیبر و همچنین برنج می توانند سیستم هضم را بهبود بخشند و از این طریق پتانسیل ابتلا به سرطان روده بزرگ، سرطان تخمدان، سرطان دهانه رحم و سرطان پستان را کاهش دهند.
جلوگیری از پوکی استخوان
افراد سالخورده باید ویتامین D زیادی دریافت کنند. پیر شدن به معنای کاهش عملکرد و غلظت مواد معدنی و ویتامین ها در بدن است. بنابراین به افراد مسن باید ویتامین D به شکل غذا یا مکمل داده شود. علاوه بر این، دریافت ویتامین D به کمک نور خورشید در صبح برای حفظ استخوان در هنگام پیری بسیار مفید است. با مصرف کافی ویتامین D توسط افراد مسن ، امید می رود که آنها بتوانند در آن سن معقول حرکت کنند. علاوه بر این، آنها به راحتی، دیگر از بیماری های ناشی از کمبود ویتامین D رنج نمی برند.