روش مصرف پودر هسته خرما

پودر هسته خرما چیست؟

به نقل از فروشگاه انلاین خرما شاید شما هم آشنایی چندانی با فواید هسته خرما نداشته باشید یا آن را جز ضایعات تلقی کنید اما هسته خرما از گذشته تا به امروز به دلیل فواید بی‌شماری که داشته است؛ همواره در طب سنتی و صنایع مختلف برای سلامتی و درمان برخی از بیماری ها مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

پوست | لاغری

مصرف به کاهش ، کاهش قند خون و سم زدایی بدن کمک می‌نماید. هسته خرما سرشار از کربوهیدرات، فیبر، آهن، پتاسیم، روی، سلنیوم، فلوراید، اسیدهای چرب ضروری بدن و انواع ویتامین هاست. پودر هسته خرما در کارخانه جات فرآوری خرما به عنوان محصولی فرعی در صنایع روغن گیری و تولید محصولات، آرایشی، بهداشتی و به صورت پودری در انواع مکمل ها، صنایع غذایی و بهداشتی به کار می‌رود.

فواید اصلی هسته خرما

خرما کبکاب با کیفیت: هسته خرما دارای مقادیر بالای کربوهیدرات، فیبر و انواع آمینواسیدهاست که در بهبود هضم و عملکرد سیستم گوارشی موثر است. پودر هسته خرما در پاکسازی کلیه، درمان و کیسه صفرا موثر است؛ از این نظر پودر هسته خرما برای انواع رژیم غذایی افراد عادی و ورزشکاران گزینه مناسبی به حساب می‌آید و این افراد می‌توانند پودر هسته خرما را در رژیم های غذایی خود جای دهند.

خرید خرما خاصویی: به دلیل خواصی هسته خرما در تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از بیماری های قلبی و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی موثر است. قهوه هسته خرما فاقد کافئین است و کسانی که به کافئین درون قهوه حساسیت دارند، این نوشیدنی گزینه مناسبی برای رفع به حساب می‌آید. هسته خرما به دلیل خواصی که در تولید انسولین خون دارد، در کنترل و قند خون موثر است از این جهت مصرف آن در افراد مبتلا به این بیماری توصیه می‌شود. روغن هسته خرما به دلیل وجود انواع ویتامین ها از جمله ویتامین های K و A به درمان بیماری های زخم معده، کبد و بیماری های قلبی کمک می‌نماید. روغن هسته خرما در درمان مناسب است و به تقویت ریشه مو کمک می‌کند. علاوه بر آن روغن هسته خرما به دلیل دارا بودن ویتامین E از پیری زودرس و چین و چروک پوست جلوگیری می‌نماید؛ به همین منظور شما می‌توانید از ماسک پودر هسته و شیر برای برای شادابی پوست استفاده کنید.

خرما گیاه بسیار جالب و زیبایی است. اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که خرما را در خانه خود پرورش دهید و مراحل کاش بذر خرما را از نزدیک ببینید؟

پوست | لاغری

کسانی که به کافئین درون قهوه حساسیت دارند می‌توانند قهوه بدست آمده از پودر هسته خرما را جایگزین نوشیدنی های کافئین دار نمایند. شما می‌توانید از پودر هسته خرما به عنوان مکمل ورزشی در انواع آبمیوه، شیک و اسموتی های پروتئینی استفاده نموده و آن را با نوشیدنی خود مخلوط نمایید. پودر هسته خرما در تهیه انواع نان، کیک و بیسکویت ها به کار می‌رود که علاوه بر فواید بسیاری که دارد برای لاغری و نیز موثر است. از پودر هسته خرما می‌توان به عنوان دمنوش به همراه و پودر دارچین استفاده نمود. شما می‌توانید از ترکیب پودر هسته خرما به همراه شیر و عسل به عنوان نوشیدنی در صبحانه و میان وعده ها استفاده کنید و آن را در برنامه غذایی خود جای دهید. روغن هسته خرما دارای فواید دارویی است و در مصارف صنعتی و تهیه مواد شوینده در شامپو، صابون و دهان شویه ها نیز به کار می‌رود. پودر هسته خرما فاقد است و برای افرادی که به گلوتن درون غلات حساسیت دارند گزینه مناسبی به حساب می‌آید. این افراد می‌توانند از پودر هسته خرما در تهیه نان های رژیمی و بدون گلوتن استفاده نموده و به عنوان میان وعده ای مقوی از فواید بالای آن بهره مند شوند.

 مضرات استفاده از پودر هسته خرما

پودر هسته خرما دارای طبیعتی گرم و خشک است به همین دلیل مصرف زیاد آن در افراد گرم مزاج توصیه نمی‌شود و ممکن است بروز مشکلات و حساسیت هایی مانند قرمز شدن پوست، و خارش را در پی داشته باشد. همچنین افرادی که لوزالمعده حساسی دارند بهتر است پودر هسته خرما را با احتیاط مصرف نمایند؛ بنابراین این افراد بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند.

همانطور که از فواید و خواص فوق العاده پودر هسته خرما مطلع هستید. در ادامه مطلب با هم به سراغ تهیه یک دمنوش گیاهی بسیار مفید با استفاده از پودر هسته خرما می‌رویم. این دمنوش از فرآوری و آسیاب دانه های هسته ی خرما تهیه می‌گردد و سرشار از فیبر، کربوهیدرات، مواد مغذی و آنتی اکسیدان است که در سلامتی بدن موثر است. برای تهیه دمنوش هسته خرما دو قاشق چای یا 4 گرم پودر هسته خرما را در آب جوش ریخته و به مدت 5 الی 10 دقیقه زمان دهید تا دم بکشد و سپس آن را میل نمایید

پودر هسته ی خرما از آسیاب کردن هسته ی خرما بدست می‌آید و به اندازه ی خود خرما فواید بسیاری دارد و مانند بسیاری از مغزهای دیگر ارزش غذایی بالایی دارد و مانند دارو عمل می‌کند. این محصول دارای طبیعت گرم می‌باشد و در طب سنتی در درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار می‌گیرد و نقش مهمی در مهار رادیکال های آزاد دارد.

پودر هسته ی خرما منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان ها می‌باشد و همچنین منبع غنی از فیبر می‌باشد و به عنوان یک ضد عفونی کننده باکتری های مضر دستگاه گوارش را از بین می‌برد. پودر هسته خرما به دلیل خواص خرد کنندگی به ازبین بردن سنگ های کلیه و کیسه صفرا کمک می‌کند. همچنین پودر هسته خرما از انسداد سرخرگها و شریان های بدن جلوگیری می‌کند و برای بیماران قلبی و عروقی مفید می‌باشد.

همچنین برای کاهش اشتها می‌توانید پودر هسته خرما را قبل از غذا با ماست یا سوپ میل کنید و در پخت غذاهایی مثل سوپ یا آش از آن استفاده کنید. پودر هسته خرما به افزایش سیستم ایمنی بدن خانم های باردار کمک می‌کند. همچنین افرادی که مزاج بلغمی دارند بهتر است از این پودر استفاده کنند. اگر دچار بیماری دیابت هستید می‌توانید از پودر هسته خرما استفاده کنید.

هسته خرما قسمتی از خرماست که شاید خیلی از افراد از خواص آن بی اطلاع باشند. از نظر میانگین وزنی چیزی حدود 5 تا 13 درصد از وزن خرما را هسته آن تشکیل می‌دهد که این میزان با توجه به نوع خرما، محل کاشت و نوع داشت آن متغیر است. هسته خرما به عنوان یکی از محصولات فرعی از کارخانجات فرآوری خرما می‌باشد و با توجه به فواید بسیاری که دارد آن را به شکل پودر در آورده و یا اینکه آن را روغن گیری می‌کنند، که البته برای تهیه پودر، هسته های خرما را روغن گیری و یا شیره گیری نمی‌کنند و طی فرآیند هایی به پودر تبدیل می‌گردد. پودر هسته خرما از نظر عطر و بو بسیار شبیه پودر قهوه می‌ باشد و چون عاری از کافئین است به قهوه بدون کافئین نیز معروف است.

برای تهیه پودر هسته خرما ابتدا آن ها را به مدت دو هفته در آب می‌خیسانند و سپس آن را خشک می‌کنند. بعد آن را بر روی حرارت ملایم قرار داده و تفت می دهند تا کاملا ترد شده و برای آسیاب مناسب شود و در مرحله بعدی آن را آسیاب کرده و به پودر تبدیل می‌کنند.

می‌توانید آن را به جای قهوه دم کرده و مصرف کنید، این نوشیدنی برای افراد حساس به کافئین و همچنین برای کاهش وزن بسیار موثر می‌باشد. به صورت خشک در کپسول های حاوی آن و یا مخلوط با انواع آب میوه ها به عنوان مکمل استفاده نمایید. مقدار مصرف آن به اندازه یک قاشق مرباخوری در طول روز می‌باشد.

در استفاده از آن، همانند سایر موارد دیگر نباید زیاده روی نمود و از آنجایی که طبیعت آن گرم و خشک است برای افراد گرم مزاج مصرف زیاد آن توصیه نمی‌شود.

دکمه بازگشت به بالا