چرا نمک برای پرورش آبزیان بسیار مفید است؟

نمک برای پرورش ماهی و آبزیان

نمک برای پرورش ماهی و ابزیان فواید زیادی دارد. فروشگاه آژنو جهت معرفی مزایا و فوائد استفاده از نمک مطالبی را کامل و جامع ارائه می نمائیم. نمک برای ماهی و آبزیان میبایست نمک بدون یُد باشد. برخلاف نمک ایده آل برای مصارف انسانی، نمک بدون یُد متناسب مزارع و ماهیان است. نمک معمولی برای جلوگیری از موارد مضر در حین حیات ماهی فراهم می آورد. هنگام پرورش ماهی در آب شیرین با تراکم بالا، استفاده از نمک و مهتابی آکواریوم / نور آکواریوم بسیار کمک می کند جهت پرورش موفق.

پوست
  • عواملی میتواند باعث تلفات زیاد ماهیان شود و پرورش دهندگان ماهی را متضرر میکند.
  • استرس
  • عفونت
  • کوفتگی ماهیان در حین برداشت و جابجائی
  • آماده سازی برای حمل و نقل زنده‌
  • تخم ریزی ناشی از آن

و بسیاری دیگر از فعالیت های معمول باعث تلفات قابل توجه ماهی می شود. قطعا این تلفات را می توان با استفاده از نمک معمولی به حداقل رساند.  در این مقاله اطلاعات عملی در مورد استفاده پیشگیرانه نمک برای ماهی و آبزیان توسط تیم آژنو ارائه شده است.

پوست

چرا نمک برای پرورش آبزیان بسیار مفید است؟

نمک معمولی (کلرید سدیم – NaCl) به طور گسترده در دسترس و برای کارگران و ماهی ها بی خطر است. نمک هیچ گونه پس مانده ای روی گوشت ماهی باقی نمی گذارد. در بسیاری از کشورها برای استفاده در پرورش آبزیان به عنوان یک محصول ایمن در نظر گرفته می شود.  نمک ارزان قیمت است و استفاده از آن اساسی و اغلب در جابجایی معمول ماهیان آب شیرین ضروری است.

نمک برای پیشگیری است یا جهت درمان؟

نمک به مقابله با کنترل استرس، ارتقا میزان رشد ، جلوگیری و کنترل بیماری هاست. بهبود وضعیت کلی و زنده ماندن ماهی قبل و بعد از حمل و نقل کمک می کند. و به کاهش شرایط نامساعد محیطی کمک می کند. نمک از رفاه ماهی پرورش دهنده در طول و بعد از فعالیت های تخم ریزی پشتیبانی می کند. از جمله سایر کاربردها و مزایای عملی. در نتیجه نمک خاصیت پیشگیری آن برای عاری کردن محیط و ازبین بردن انگل و قارچ است. و درمان آن نیز برای ازبین بردن عوامل بیماری زا مانند انگل که بر بدن و آبشش ماهی جا خوش میکنن مناسب است.

کاربردهای نمک در پرورش ماهی و آبزیان

اغلب پرورش دهندگان مایواز همه کاربردهای احتمالی نمک برای کاهش تلفات ماهی بی اطلاع هستند. در حقیقت معمولا در دوزهای بسیار کم و بی اثر و برای مدت زمان بسیار کوتاهی استفاده می شود.  نمک به کاهش خطر ابتلا به عفونت های باکتریایی و قارچی کمک می کند. و برای کنترل برخی از انگل های خارجی محصولی موثر و ایمن است. درمان های نمک ممکن است در کوتاه مدت و بسیار غلیظ یا طولانی تر و در غلظت های پایین باشند.

ماهی را می توان به طور معمول برای مدت زمان نامعلومی با غلظت نمک فیزیولوژیکی نگهداری کرد. افزودن نمک به آب در حین جابجایی و حمل و نقل ، ماهی را بهبود می بخشد. و مرگ و میر را پس از شلوغی و فشار روانی به حداقل می رساند.  مخلوط نمک وگچ با آب یک روش موثر برای جلوگیری از مرگ ماهیان پرورشی در برخی از گونه های ماهی است. که پس از جابجایی و تخم ریزی ، ابتلا به عدم توازن در تنظیمات هستند.

 معمولا از حمام نمکی برای جلوگیری از عفونت های قارچی تخم ماهی استفاده می شود. همینطور نمک را می توانید به خوراک ماهی اضافه کنید تا به ماهی ها کمک کند.که نمک خون را پس از کنترل استرس بازیابی کنند. تجربه شخصی تیم کارشناسان فروشگاه هوشمل نیز بر این مهم دست یافته است که:

نمک از تخم گذاری داخل شکم ماهی(نژاد نامناسب و اصلاح نشده) جلوگیری میکند. طی سالیان گذشته پرورش دهنده ها از این موضوع بسیار متضرر شده اند که ماهی قوت و توان خود را بجای رشد به تخم داخل شکم وقف میکند.

گرا کردن(تخم ماهی داخل شکم) را چطور میتوان برطرف نمود؟

این امر از دلایل متضرر شدن پرورش دهندگان ماهی است. دلیل بوجود آمدن این معضل استفاده از ماهی نامناسب جهت پرورش است. در وزن بالای ۴۰۰ گرم در ماهی قزل الا ماهی به جای رشد ، درصد قابل توجهی از توان خود را جهت تخم تلف میکند. و استفاده از نمک در خوراک مانع پیش رویی گرا کردن ماهی میشود. به این ترتیب که محلول غلیظ اب و نمک را بر روی خوراک ماهی مخلوط و میکس می کنیم. در وزن گفته شده چند روز یکبار با این کار میتوان از این اتفاق تا حدود زیادی جلوگیری نمود. و تا حدود یک ماه این عمل را چند روز یک بار تکرار نمایید.

نمک برای کنترل قارچ ها و باکتری های خارجی

نگهداری ماهی در آب نمک در حین حمل ، ناشتا و حمل و نقل در جلوگیری از عفونت قارچ ها و باکتری های خارجی موثر است.  هنگامی که ماهی قبلاً آلوده شده باشد ممکن است حمام نمکی به مدت ۱۰-۳۰ دقیقه لازم باشد.  هنگام پرورش ماهی در قفس های کم حجم می توان. حمام های نمکی را با محاصره قفس ها با محفظه وینیل اعمال کرد. هوادهی برای حفظ سطح اکسیژن کافی در داخل محفظه در طول درمان ضروری است.  حمام های نمکی کوتاه به مدت ۱۰ تا ۳۰ دقیقه وحمام های طولانی به مدت ۶ تا ۱۲ ساعت هستند.

نمک برای جلوگیری یا درمان عفونت تخم ماهی

عفونت های قارچی تخم های ماهی را می توان. با حمام های نمکی به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه در روز یا در روزهای مختلف کنترل کرد.  در سیستم های چرخش مجدد برای جوجه کشی تخم مرغ یا سایر گونه های ماهیان آب شیرین. حفظ غلظت نمک در باعث کاهش عفونت قارچی تخمها و بچه های تازه تخم زده می شود.

نمک برای کنترل انگلهای خارجی

بسیاری از انگلهای تک یاخته ای ، دینوفلاژلات ها و تک ژنی ها را می توان با حمام های نمکی کوتاه و غلیظ کنترل کرد. عفونت و التهاب در آبشش و پوست ماهی منجر به از بین رفتن نمک ماهی و آب بدن می شود.   استحمام ماهی در آب نمک نه تنها باعث از بین رفتن آب انگلی می شود. بلکه به ماهی اجازه می دهد تا یون های سدیم و کلرید را به سرعت در خون بازیابی کند.

ماهی ها باید حداقل یک روز اضافی. قبل از انتقال به واحدهای تولیدی یا مزارع دیگر در آب نمک نگهداری شوند. هنگام استفاده از نمک برای کنترل عفونت در ماهی ، کشاورزان باید یاد بگیرند. که چگونه هر کدام رفتار می کند و درمان نمک را تحمل می کنند.  زمان بندی و دوز مصرفی احتمالی باید ابتدا روی تعداد کمی ماهی آزمایش شود. و متناسب با آن تنظیم شود ، مخصوصاً وقتی قرار است گونه های جدید تحت درمان قرار گیرند.

آب مناسب برای پرورش ماهی (استاندارد، فاکتورهای اصلی، املاح و…)

برخی از آبزی پروران نمونه‌های آب را برای پرورش بهتر ماهی به آزمایشگاه تعیین کیفیت آب می‌فرستند. خدمات آزمایش آب برای پرورش ماهی اغلب در آزمایشگاه‌های دانشگاهی، بخش‌های کشاورزی دولتی و آزمایشگاه‌های خصوصی انجام می‌شود. هزینه‌های آزمایش آب بین آزمایشگاه‌ها و با آزمایش تعداد  پارامترهای مختلف متفاوت است. منبع آب مراکز تکثیر و پرورش ماهی ممکن است توسط آب زیرزمینی، آب سطحی یا هر دو تامین شود. آب‌های حاصل از چاه‌ها یا چشمه‌ها اغلب عاری از اکسیژن محلول هستند.

این آب‌ها ممکن است حاوی مقادیر زیادی از گازهای محلول، مانند دی‌اکسید کربن و سولفید هیدروژن ‌(یعنی بوی تخم مرغ گندیده) یا فلزات مانند آهن و منگنز باشند‌. در مزارع با چاه‌های مختلف‌، اهمیت دارد که هر چاه بطور مستقل آزمایش شود چون حتی اگر چاه‌ها نزدیک هم باشند آب‌های آنها ممکن است ویژگی‌های کاملا مختلفی داشته باشند. آب‌های سطحی مانند رودخانه‌ها، آبگیر‌ها، سدها و دریاچه‌ها در معرض هوا و نور خورشید هستند.

آزمایشات معمول آزمایشگاهی اطلاعات مفیدی در مورد منبع آبی در اختیار قرار می‌دهد. برای مثال‌، غلظت کلسیم در منابع آبی برای مراکز تکثیر گربه ماهی اهمیت دارد چون مقادیر کم کلسیم میزان تخم گشایی و زنده‌مانی بچه ماهی را کاهش خواهد داد. ولی بسیاری از مشکلات مربوط به کیفیت آب شامل کاهش اکسیژن محلول و علت منجر به مرگ ماهی‌ها را نمی‌توان با آزمایش معمول آزمایشگاهی تشخیص داد.

اکسیژن محلول باید در محل اندازه گیری شود‌، چون ممکن است بطور شدیدی در حین انتقال نمونه به آزمایشگاه تغییر کند. بطور مشابه‌، مشکلات مربوط به آب چاه مانند دی اکسید کربن یا سولفید هیدروژن بالا ممکن است در نمونه‌هایی که توسط پست ارسال شده‌اند تعیین نشوند. پارامترهای کیفیت آب مانند pH و آمونیاک ممکن است توسط ارگانیسم‌ها ‌(‌یعنی باکتری‌هایی‌) که بطور طبیعی درنمونه‌های آب استخرها وجود دارند تغییر یابند و بهتر است در محل اندازه‌گیری شوند‌. برای کسب نتایج صحیح و دقیق‌، آزمایشات کیفیت آب در یک دوره زمانی خاص باید انجام شود.

در صورت مشکوک بودن به آفت‌کش‌، در مورد نحوه نمونه برداری و ارسال به آزمایشگاه با متخصصین مربوطه مشورت کنید هر چند موارد ناشی ازمسمومیت با آفت‌کش‌ها به ندرت موجب مرگ ماهی‌ها بوده است. اغلب مرگ و میر ماهی‌ها به دلیل اکسیژن محلول پایین اتفاق می‌افتد.

منبع:

هوشمل

نسیم یاس

دکمه بازگشت به بالا