ایمپلنت دندان برای چه سنی است؟

سن مناسب ایمپلنت دندان

درمان ایمپلنت را می توان در افرادی که رشد فکی آنها کامل شده باشد (که حدود هجده الی بیست سال به بالا است ) تا هر سنی بالاتری برای فرد کار کرد، در صورتی که از لحاظ شرایط پزشکی و روانی سالم باشد و دارای توان بدنی کافی برای تحمل جراحی باشد.

ایمپلنت دندان | دندان

در برخی بیماریهای مزمن مثل فشار خون و یا دیابت در صورتی که کنترل شده باشند با نظر جراح می توان ایمپلنت دندان در تهران  را کار کرد. در واقع سن بیمار برای استفاده از روش درمانی ایمپلنت موضوعی چالش برانگیز و قابل بحث است زیرا علی رغم این که استفاده از این روش محدود به سن خاصی نیست اما این روش باید در زمانی استفاده شود که رشد استخوانی و فکی تکمیل شده باشد و محققان معتقدند استفاده از این روش باید به بعد از بلوغ جسمی و زمانی موکول شود که اسکلت صورت شکل کامل خود را پیدا کرده است این اتفاق معمولا در سن 20-18 سالگی روی می دهد.

در صورتی که پیش از این سن و قبل از کامل شدن رشد اسکلت صورت کاشت دندان انجام شود به دلیل رشد استخوان فک در دندان های مجاور و عدم رشد فک در ناحیه کاشت دندان، بعد از مدتی بین دندان ها ناهماهنگی به وجود می آید و امکان دارددندان کاشته شده در آینده کوتاه تر به نظر آید. حتی در مواردی که چند ایمپلنت در کنار هم قرار گرفته است ممکن است صورت دچار بدشکلی (دفرمیته) شود.

اگر پیش از سن 20-18سالگی بنا به هر دلیلی بر حسب ضرورت و با صلاحدید یک دندانپزشک خوب از ایمپلنت برای یک دندان استفاده شود پس از رسیدن به سن مذکور باید پروتز ایمپلنت با پروتز دیگری که با دندان های مجاور تناسب دارد تعویض گردد تا از مشکلات ذکر شده جلوگیری به عمل آید.

شرایط فیزیولوژیکی بیمار نیز باید برای کاشت دندان مناسب باشد یکی از شرایطی که برای کاشت دندان ضروری است این است که فرد دارای دندان دائمی باشد، پس در زمان کودکی و زمانی که دندان های شیری هنوز در دهان وجود دارند این عمل امکان پذیر نیست.

به طور مثال در یک فرد 12 ساله که یکی از دندان های آسیای خود را از دست داده است و احتمال پوسیدگی سایر دندان های او نیز وجود دارد کاشت دندان توصیه نمی شود بلکه باید از بافت های استخوانی و فکی مراقبت کرد و با انجام اقداماتی که دندانپزشک توصیه می کند مانع از پر شدن فضای خالی توسط دندان های اطراف شد تا فرد به سنی برسد که شرایط استفاده از implant مهیا باشد.

برخی از محققان نیز معتقدند برای هر فردی با توجه به جنسیت او یک دوره جهش رشد وجود دارد که این جهش رشدی در پسرها در 18 سالگی رخ می دهد و در دختر ها در 16 سالگی و معمولا توصیه می کنند زمانی از ایمپلنت استفاده شود که فرد دوره جهش رشد را پشت سر گذاشته و رشد از حالت فعال خارج شده باشد زیرا در صورتی که پیش از دوره جهش رشد از ایمپلنت استفاده شود با رشد استخوان های فکی، امکان تغییر جهت و بیرون زدگی و درون زدگی آن وجود دارد. از نظر این محققان به طور کلی بهترین زمان استفاده از dental Implant پس از 20 سالگی است.

به طور کلی باید گفت حداقل سن برای کاشتایمپلنت دندان زمانی است که روند رشد استخوان و فک به اتمام رسیده باشد و حداکثر سنی برای این درمان وجود ندارد و به سلامت جسمی فرد، کیفیت و مقاومت استخوان و داروهایی بستگی دارد که فرد مصرف می کند. کاشتایمپلنت تنها در بیماران دارای فشار خون کنترل نشده، بیماری های قلبی، دیابت کنترل نشده و بیمارانی که داروهای سرکوب کننده ایمنی مصرف می کنند محدودیت دارد و این پزشک است که با توجه به همه موارد گفته شده بهترین زمان استفاده از ایمپلنت را تعیین می کند.

ایمپلنت دندان | دندان

شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت

برای کاشت ایمپلنت نیاز است که فرد دارای سلامتی عمومی باشد و مشکلاتی از قبیل دندان قروچه، فشار دندان، بیماری های خونی، دریچه مصنوعی قلبی، دیابت، بیماری های کلیوی، پوکی و نرمی استخوان و سابقه سکته قلبی را نداشته باشد. چرا که این بیماری ها و مشکلات باعث می شوند احتمال سازگاری ایمپلنت با لثه و رسیدن به یک ساختار پایدار بسیار پایین بیاید. در زمان مراجعه به متخصص حتما در مورد بیماری ها و داروهایی که مصرف می کنید صحبت کنید.

تراکم استخوان مورد بعدی است که برای ثبات ایمپلنت حتما باید از حد مورد تایید برخودار باشد.

از دیگر شرایط لازم برای کاشت موفق ایمپلنت می تون موارد زیر را بر شمرد :

  • عدم مصرف سیگار و مشروبات الکلی : در ترکیب این مواد، عناصری وجود دارد که برای قبول ایمپلنت در لثه و یکنواخت سازی بافت ایجاد مشکل می کنند. بنابراین زمانی که در دوره دریافت ایمپلنت و درمان هستید، نباید از این موارد مصرف کنید.
  • عدم ضعف در سیستم ایمنی بدنی : افرادی که به دلایل مختلف مانند جراحی های پیاپی، مصرف دارو، داشتن رادیوتراپی و .. دچار ضعف در سیستم ایمنی بدن هستند، امکان انجام ایمپلنت را ندارند.
  • عدم اعتیاد به مواد مخدر : اعتیاد به هر کدام از انواع مختلف مواد مخدر، مانعی برای کاشت دندان می باشد.
  • سلامتی کامل دهان، لثه و دندان : برای انجام ایمپلنت نیاز است که هیچ بیماری دهانی نداشته باشید و فک و لثه شما بدون عفونت، زخم و مشکلات دیگر باشد.

افرادی که مناسب دریافت ایمپلنت نیستند

امکان انجام ایمپلنت برای افرادی که دارای شرایط زیر نباشند مناسب نیست :

  • افراد زیر 18 سالی که هنوز رشد فک آنها کامل نشده است.
  • افرادی که برای ناحیه سر و گردن پرتو درمانی انجام داده اند.
  • افراد مصرف کننده الکل.
  • بانوان باردار.
  • ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری های همبند و هموفیلی.
  • افرادی که از داروهای خاص ماند استروئید و کورتون استفاده می کنند.
  • زمانی که فرد درگیر دندان قروچه پیوسته شبانه باشد.

دندان پزشک در کنار اطلاعاتی که از بیمار تهیه می کند و معایناتی که از طریق بررسی عکس های رادیوگرافی فک بیمار و در مواردی بررسی نتیجه سی تی اسکن انجام می دهد، با توجه به شرایط مختلف بدنی و شکل و تراکم استخوانی فک، تشخیص می دهد که بیمار برای انجام ایمپلنت مناسب است یا خیر. زمانی که تشخیص نهایی انجام شد، در مورد هزینه و موارد جانبی نظرش را اعلام می کند تا در صورت توافق جراحی ایمپلنت انجام شود.

آیا در هر سنی می توان ایمپلنت دندان انجام داد؟

انجام ایمپلنت از آن روش درمان هایی است که محدودیت بالایی به سن ندارد و امکان آن برای افراد در تمام سنین فراهم می باشد، به جز یک مورد که آن افراد زیر 18 سال و در سن رشد می باشند. در واقع پارامترهایی مانند استحکام استخوان، تراکم استخوان و سلامت فرد عوامل مهمتری در انجام ایمپلنت نسبت به سن فرد هستند.

زمانی که فرد در سن رشد قرار دارد نیز امکان انجام ایمپلنت برای او وجود دارد، اما باید به این نکته توجه شود که با رشد فک، ایمپلنت و تاج دندان ایجاد شده ممکن است نسبت به سایر دندان ها کوتاه تر شود و نیاز به ترمیم مجدد یا ایمپلنت مجدد وجود داشته باشد.

مورد بعدی این است که اگر چند دندان کنار هم از بین رفته باشند و فرد در سن پایین اقدام به ایمپلنت نماید، رشد استخوان فک در آن ناحیه محدود می شود و ممکن است به دلیل اینکه باقی قسمت های فک در حال رشد هستند، هندسه و فرم فک دچار تغییر و عدم تناسب گردد. اما از نظر سن بالا هیچ محدودیتی نیست و شما از 18 سال تا هر سنی حتی میانسالی و پیری می توانید برای کاشت ایمپلنت اقدام کنید.

چرا بیماران زیر 18 سال بهتر است تا پایان سن بلوغ برای کاشت ایمپلنت منتظر بمانند؟

افراد زیر 18 سال در کنار اینکه تراکم استخوانی مناسب برای ایمپلنت را ندارند، به دلیل تغییرات ادامه دار فک در سن رشد، ممکن است انجام ایمپلنت برای آنها با مشکلات بعدی همراه باشد. به همین خاطر در اکثر موارد پزشک با بررسی و معاینه وضعیت بیمار از انجام ایمپلنت خودداری می کند و بعضا پیشنهادهای ثانویه برای درمان را ارائه می دهد تا فرد به سن 18 سال برسد. از این سن به بعد استخوان فک رشد اصلی خود را کامل کرده است و شرایط برای اقدام به کاشت ایمپلنت فراهم است.

درصد موفقیت ایمپلنت دندان برای افراد مسن چقدر است؟

یکی از ویژگی ها و نکات مثبت ایمپلنت دندان، درصد موفقیت بالای آن برای افراد مسن می باشد. این روش درمانی برای افراد میانسال و مسن نیز بازدهی خوبی داشته است و تحقیقات نشان داده است که ایمپلنت دندان افراد میانسال بیش از 15 سال عملکرد موفق و سالم داشته اند. این موارد کاشت ایمپلنت را به عنوان یک روش قابل اعتماد، کم خطر و قابل اجرا در زمینه درمان دندان های از بین رفته افراد میانسال تبدیل کرده است.

حتی توصیه می شود برای افراد مسن که در زمینه پذیرش و استفاده از دندان های مصنوعی دچار مشکل هستند، روش درمان ایمپلنت استفاده گردد. فک و استخوان آن، از نظر پذیرش ایمپلنت در سنین بالا مشکلی ندارند و اگر فرد دارای موارد ممنوعه دیگری که در قسمت شرایط انجام ایمپلنت بیان شد، نباشد، می تواند به راحتی ایمپلنت انجام دهد.

ایمپلنت دندان از آنجا که یک دندان ثابت و همیشگی ایجاد می کند، بسیار مورد استقبال افراد قرار دارد.

اگر بیمار میانسال و مسنی دارای مشکلات لثه و دندان بود، جای هیچ نگرانی وجود ندارد. چرا که می تواند قبل از انجام ایمپلنت با توجه به امکانات و روش های موجود، مشکلات لثه و استخوان فک را با درمان هایی مانند پیوند لثه و استخوان، لیفت سینوس و مواردی از این دست، برطرف کند و به کاشت ایمپلنت اقدام نماید.

دکمه بازگشت به بالا