برترین های کسب و کار مجیکمطالب میجیک

علت ترک خوردن مبل چرم

جلوگیری از ترک خوردن مبل چرم

اگر به دنبال راهکارهایی برای ترمیم و تعمیر مبل چرمی خود هستید این مطلب برای شما مناسب است. روش‌های ترمیم و تعمیر مبل چرمی از نگاه متخصصین مختلف، متفاوت است ولی ما سعی کرده‌ایم در این مطلب به تمام مشکلات رایج مانند پوسته پوسته شدن مبل چرم یا تغییر رنگ مبل چرم و ترمیم و تعمیر آن‌ها بپردازیم ، همچنین روش تعمیر مبل چرمی در منزل را خواهیم گفت.

یکی از پرطرفدارترین انواع مبل که در خانه‌های به سبک نئوکلاسیک و مدرن می‌توان پیدا کرد مبل شنی و چرمی است. با وجود آنکه مبل چرم ماندگاری و استجکام بسیاری دارد اما به مرور زمان در اثر تابش نور خورشید، استفاده بیش از جد و یا عدم مراقبت ممکن است دچار مشکلات مختلف شود. از جمله مشکلات رایج مربوط به مبل چرمی می‌توان به ساییدگی و یا پارگی چرم مبل، از بین رفتن رنگ چرم و … اشاره کرد که در صورت مواجه شدن با چنین تغییراتی حتما باید ترمیم و تعمیر مبل چرمی صورت بگیرد.

 پوسته پوسته شدن مبل چرمی ممکن است ناشی از استفاده بیش از حد، خراش ناگهانی و یا عدم مراقبت از چرم باشد. اگر مبلمان چرمی شما نیز پوسته پوسته شده است مراحل زیر را برای ترمیم مبل چرمی انجام دهید:

وسایل مورد نیاز برای تعمیر مبل چرمی:

 یکی از دلایل بارزی که موجب ترک خوردگی مبل چرم می‌شود، عدم رطوبت یا نور مستقیم خورشید است. اگر مبل چرمی شما ترک خورده است نگران نباشید در ادامه با یکدیگر یاد می‌گیریم چطور مبل چرمی ترک خورده را تعمیر کنیم:

ترمیم و تعمیر مبل چرمی در مواقع سطحی کار نسبتا آسانی است و هر فردی با داشتن وسایل مورد نیاز و البته کمی مهارت می‌تواند این کار را انجام دهد، اما در مواردی که خسارت وارد شده به مبل بسیار زیاد است پیشنهاد ما این است که از افراد اهل فن در زمینه تعمیر مبل کمک بخواهید تا این کار به بهترین شکل ممکن انجام شود.

جلوگیری از ترک خوردن مبل چرمی

همیشه بهترین درمان پیشگیری است. توصیه میکنیم به موارد زیر عمل کنید تا با خشکی و ترک بر روی مبل چرمی مواجه نشوید:

  • مبل های چرمی را دور از تابش مستقیم آفتاب نگهدارید.
  • مبل های چرمی را در نزدیکی منابع حرارت زا مانند شوفاژ و بخاری نگذارید.
  • مبل های چرمی را در محل های بسیار خشک قرار ندهید.
  • به طور منظم از نرم کننده و واکس مخصوص چرم، جهت آبرسانی و حفظ رطوبت آن استفاده کنید.

بررسی شدت ترک ها قبل از تعمیر مبل چرمی ترک خورده

اصول ترک های مبل چرمی دائمی هستند، زیرا الیاف چرم آسیب دیده و پاره شده است. اما خبر خوب این است که بسیاری از این ترک ها به راحتی ترمیم می‌شوند. و گاهی این ترمیم بسیار راحت و سریع می‌باشد. این کار با استفاده از نرم کننده و واکس مخصوص چرم صورت می‌پذیرد، که برای تقویت الیاف اطراف چرم استفاده میشود.

اگر ترک هایی روی سطح چرم مشاهده کردید، با یک بررسی سریع مشخص میشود که آنها سطحی هستند و یا عمیق؟ تعمیر مبل چرمی ترک خورده با شدت زیاد کمی دشوارتر است، اما با استفاده از تکنیک های پر کردن چرم (فیلر زدن)، رنگ آمیزی و آبرسانی میتوان آنها را بازیابی کرد.

تعمیر ترک های سبک و کم عمق بر روی مبل چرم

همیشه اولین گزینه یک نرم کننده قوی مخصوص چرم است. یک نرم کننده خوب علاوه بر اینکه فیبرهای اطراف ترک ها را تقویت می‌کند، باعث یکدست شدن ترک ها با بقیه چرم نیز میشود. اگر مبل چرمی شما خشک شده و ترک های ریزی دارد، نتیجه استفاده از یک نرم کننده چرمی خوب شما را شگفت زده خواهد کرد.

وسایل مورد نیاز:

  • نرم کننده یا واکس چرم مرغوب
  • برس یا پارچه خشک و نرم
  • برس مو
  • صابون ملایم
  • قاشق

با استفاده از صابون ملایم سطح مبل چرمی را تمیز کنید.

مرحله اول: مبل چرمی را تمیز کنید.

ابتدا صابون را بر روی قسمت نامحسوسی از مبل آزمایش کنید، تا اطمینان حاص کنید که آسیبی به آن وارد نمیکند. سطح بالای ترک ها و چرم اطراف را با استفاده از یک برس یا پارچه نرم و خشک تمیز کنید. حال با استفاده از صابون و برس مو ترک ها روی مبل چرکی را دوباره تمیز کنید. میخواهیم با این کار تا حد امکان چرم را به حالت نرم و انعطاف پذیر درآوریم.

پیشنهاد مطالعه: اگر بر روی مبل چرمی شما لکه های زیادی از جمله لکه چربی و … وجود دارد، پیشنهاد میکنیم جهت تمیز کاری بهتر از روش ها ذکر شده در آموزش استفاده کنید.

مرحله دوم: استفاده از نرم کننده

پس از آنکه نرم کننده را بر قسمت نامحسوسی از مبل امتحان کردید، آن را بر روی ترک ها بمالید. برای این کار از انگشت، اسفنج یا پشت قاشق استفاده کنید. این کار را ادامه دهید تا سطح کاملاً هموار شود. در آخر کرم اضافی را پاک کنید و صبر کنید تا چرم به طور طبیعی خشک شود. چرم برای جذب نرم کننده و آبرسانی به زمان نیاز دارد، بنابراین بهتر است یک شب صبر کنید تا سطح مبل چرمی خشک شود.

مرحله سوم: در صورت نیاز تکرار کنید.

اگر چرم همچنان خیلی خشک به نظر میرسد، میتوانید دوباره مراحل را تکرار کنید. ولی مراقب باشید که بیش از اندازه از واکس چرم استفاده نکنید، زیرا ممکن است ظاهری مومی و لغزنده به مبل بدهد. بهتر از برای داشتن مبل چرمی زیبا و درخشان و همچنین افزایش طول عمر آن، هر ماه از نرم کننده استفاده کنید. استفاده منظم از نرم کننده از خشک شدن مبل چرمی و ایجاد ترک در آن جلوگیری می‌کند. این کار پیشگیری قبل از درمان است.

تعمیر ترک های عمیق و زیاد بر روی مبل چرم

اگر مبل شما دارای ترک های عمیق باشد، استفاده از نرم کننده به تنهایی کافی نیست، زیرا به راحتی جذب ترک ها میشود. اما نگران نباشید راه حل هایی وجود دارد که بتوانید ترک ها را به حداقل برسانید. در اینجا ما دو روش مختلف را بیان میکنیم. با ما همراه باشید.

روش اول: استفاده از فیلر چرم (پرکننده چرم)

وسایل مورد نیاز

  • صابون یا پاک کننده چرم
  • پارچه یا اسفنج
  • کاغذ سمباده فوق العاده ریز (شماره ۶۰۰)
  • فیلر چرم (پرکننده چرم) باکیفیت و مرغوب
  • کاردک نقاشی

مرحله اول: تمیزکاری

صابون را با کمی آب مخلوط کنید. با استفاده از صابون و یا پاک کننده چرم هرگونه آلودگی را با پارچه و یا اسفنج تمیز کنید. مجدداً فراموش نکنید که ابتدا صابون را بر روی قسمت نامحسوسی از مبل تست کنید.

مرحله دوم: صبر کنید تا چرم خشک شود.

وجود هر گونه رطوبت از نشستن و جذب پر کننده در ترک ها جلوگیری میکند. بنابراین بهتر است یک شب صبر کنید تا چرم کاملاً خشک شود.

مرحله سوم: صاف کردن ترک ها

با استفاده از سمباده ترک های چرم را صاف کنید. دقت کنید که فشار بسیار کمی هنگام سمباده زدن وارد کنید. با کف دست سطح چرم را امتحان کنید. هروقت احساس کردید سطح صاف شده است سمباده زدن را متوقف کنید. با استفاده از پارچه خشک تمام گرد و غبار ایجاد شده را پاک کنید. از سمباده درشت و خشن استفاده نکنید، زیرا باعث ایجاد خراش می‌شود.

مرحله چهارم: فیلر زدن

با استفاده از کاردک نقاشی فیلر در درون ترک ها قرار دهید. به این کار ادامه دهید تا ترک ها محو شوند.

مرحله پنجم: فیلر اضافی را بردارید.

با استفاده از لبه پشتی چاقو، خمیر اضافی را بردارید. به این کار ادامه دهید تا هیچ پرکننده چرم برجسته شده روی مبل وجود نداشته باشد.

مرحله ششم: خشک شدن چرم

باید صبر کنید تا فیلر به طور کامل خشک و جامد شود. یه اتاق با تهویه مناسب و یا هوای آزاد به خشک شدن سریعتر ترک های مبل چرمی کمک می‌کند. بنابراین در صورت امکان پنجره ها را باز کنید. برای خشک شدن کامل فیلر حداقل به ۶ ساعت زمان نیاز است.

ولی دقت کنید از هرگونه تابش مستقیم خورشید و یا گرمای اضافی جلوگیری شود. این کار باعث خشک شدن بیش از حد و  ایجاد ترک های بعدی می‌شود. خشک شدن پرکننده ممکن است باعث جمع شدن و کوچک شدن آن شود، بنابراین ممکن است نیاز به تکرار فیلر زدن داشته باشید.

روش دوم: از بین بردن ترک ها با رنگ چرم

وسایل مورد نیاز

  • صابون یا پاک کننده چرم
  • پارچه یا اسفنج
  • کاغذ سمباده فوق العاده ریز (شماره ۶۰۰)
  • فیلر چرم (پرکننده چرم) باکیفیت و مرغوب
  • کاردک نقاشی
  • رنگ چرم
  • اسفنج رنگی یا پد اپلیکاتور
  • سشوار
  • سیلر چرم (بتونه چرم)

برای ترمیم ترک های مبل چرمی، استفاده از رنگ انتخاب مناسبی است. ولی برای ترک های عمیق ترکیبی از رنگ و پر کننده بهتر عمل میکند.

مرحله اول: فیلر زدن

مانند روش اول ترک ها را با فیلر پر کنید. و اجازه دهید تا پر کننده کاملاً خشک شود.

مرحله دوم: سمباده کاری دوباره

چرم را با کاغذ سمباده فوق العاده ریز سمباده بزنید و تمیز کنید. با این کار سطح مبل برای رنگ زدن آماده میشود. هرگونه آلودگی و گرد و غبار را پاک کنید، زیرا میتواند باعث جذب زنگ شود.

مرحله سوم: رنگ زدن

رنگ چرمی نزدیک به رنگ مبل چرمی خود انتخاب کنید. با استفاده از ابر یک لایه نازک از آن را بر روی ترک ها بمالید. رنگ را به آرامی پخش کنید تا به حالت یکنواخت درآید.

مرحله چهارم: خشک شدن

چند دقیقه صبر کنید تا رنگ چرم خشک شود. برای خشک شدن سریعتر می‌توانید برای مدت کوتاه از حرارت ملایم سشوار استفاده کنید. سشوار را ثابت نگه ندارید و آن را جلو و عقب ببرید تا از رسیدن حرارت زیاد به چرم و خشک شدن بیش از اندازه آن جلوگیری شود.

مرحله پنجم: تکرار کنید

در صورت نیاز رنگ زدن را تکرار کنید. بسته به شرایط چرم ممکن است مجبور شوید زنگ زدن را تا پنج بار تکرار کنید. بعد از هر بار رنگ کاری صبر کنید تا آن لایه خشک شود.

مرحله ششم: سیلر زدن

بعد از هر لایه رنگ کاری از سیلر (درزگیر) چرم استفاده کنید. این کار از باز شدن مجدد ترک جلوگیری میکند. سیلر را بر روی ابر اسپری کرده و بر روی ترک بمالید.

چگونه چرم ترک خورده را تعمیر کنیم؟ تعمیر مبل چرم پوسته شده در منزل

How to Repair Cracked Leather

چرم ها معمولا از استحکام و دوام بالایی برخوردار هستند. اما با این حال ممکن است پس از گذشت مدت زمان طولانی دچار ترک خوردگی شوند. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است برای نگهداری چرم از واکس و مواد روغنی مخصوص به آن استفاده کنید. امروز در آی آر میکس قصد داریم تعمیر مبل چرم پوسته شده در منزل را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

بخش اول ترمیم چرم ترک خورده مبل: تمیز کردن چرم

۱- با استفاده از یک ماده پاک کننده و دستمال میکروفایبر سطح چرم را کاملا تمیز نمایید. شما می توانید با استفاده از پاک کننده های مخصوص چرم کار خود را راحت تر کرده و سطح کار را جهت ترمیم چرم ترک خورده آماده نمایید.

به این منظور ماده پاک کننده را روی پارچه اسپری کرده و شروع به تمیز کردن سطح چرم نمایید. مراقب باشید که در حین انجام کار باعث عمیق تر شدن ترک و پوسته های روی چرم نشوید.

۲- قبل از آماده سازی کیت ترمیم چرم، اجازه دهید که سطح مبل یا هرگونه وسیله چرمی دیگر کاملا خشک شود. پس از گذشت ۵ تا ۱۰ دقیقه چرم خشک شده و ترک ها بارزتر خواهند شد. جهت سرعت بخشیدن به فرایند خشک شدن می توانید از دستمال های میکروفایبر جهت این کار استفاده نمایید.

۳- در این مرحله از تعمیر مبل چرم پوسته شده می توانید از روغن یا نرم کننده های مخصوص چرم استفاده نمایید. مقداری از ماده نرم کننده را روی انگشت، دستمال یا اسفنجی نرم بریزید و آن را روی ترک های چرم اعمال نمایید. ماده نرم کننده چرم را مستقیما داخل ترک ها مالش دهید تا منافذ پارچه کاملا تمیز و نرم شده و برای تعمیر آماده شود.

۴- لابلای ترک ها را مجددا با مقداری نرم کننده تمیز و صاف نمایید. به این منظور مقدار زیادی از ماده نرم کننده را روی پد اپلیکاتور (دستمال یا اسفنجی نرم) ریخته و اینبار ترک ها و نواحی اطراف آن را کاملا مالش دهید.

همچنان فرایند مالش دادن ترک ها را ادامه دهید؛ تا زمانی که رنگ چرم تبدیل به رنگی یکدست و سازگار با نواحی بدون ترک شده و ترک ها تا حدود زیادی مخفی شوند.

۵- چرم را حدود ۲ ساعت به حال خود رها کنید تا کاملا خشک شود. با لمس کردن سطح مورد نظر می توانید بفهمید که آیا سطح چرم ترک خورده همچنان مرطوب است یا کاملا خشک شده؛ زیرا چرم به مدت زمان نسبتا زیادی به منظور جذب مواد نرم کننده نیاز دارد.

۶- در این مرحله از ترمیم فوری مبل چرم ترک خورده یا هر وسیله چرمی دیگر، در صورتیکه ترک ها همچنان قابل مشاهده هستند، مجددا مقداری نرم کننده روی آن اعمال نمایید. البته قبلا در آی آر میکس درباره ، به طور مفصل صحبت کرده ایم.

این موضوع بسته به نوع ماده نرم کننده شما دارد؛ ممکن است لازم باشد چندین بار این کار را انجام دهید تا زمانی که دیگر اثری از ترک و پوسته ها مشاهده نکنید.

بخش دوم: ناپدید کردن ترک ها با فیلر

۱- در این مرحله از ترمیم ترک خوردن مبل چرمی، قبل از اینکه به سراغ استفاده از فیلر (ماده پر کننده) بروید، سطح مورد نظر را با استفاده از مقداری صابون یا ماده پاک کننده مخصوص چرم و دستمالی نرم کاملا تمیز نمایید. را قبلا با هم مرور کرده بودیم و می توانید به آن هم نگاهی بیاندازید.

 صابون های بچه یا دست می تواند گزینه مناسبی جهت این کار باشد. ماده پاک کننده را روی دستمال میکروفایبر یا اسفنجی نرم اعمال کرده و شروع به تمیز کردن سطح چرم ترک خورده نمایید.

۲- یک شب تا صبح به چرم اجازه دهید تا کاملا خشک شود. وجود هر گونه رطوبت روی چرم ترک خورده موجب می شود که فیلر یا ماده پر کننده به خوبی روی سطح چرم و پوسته ها را فرا نگیرد. جهت سرعت بخشیدن به فرایند خشک شدن می توانید از دستمال های میکروفایبر جهت این کار استفاده نمایید. این دستمال ها برای  هم مناسب خواهند بود.

 ۳- در این مرحله از ترمیم چرم ترک خورده مبل از سمباده با درجه سختی ۶۰۰ استفاده نمایید. با اعمال فشار ملایم شروع به سمباده زدن سطح چرم کنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که سطح چرم کاملا صاف و یکنواخت شود؛ به طوریکه وقتی سطح مبل ترک خورده را لمس می کنید، وجود شکاف و پوسته های سطح چرم به دست شما آسیبی وارد نکند و شما سطحی کاملا صاف را احساس نمایید.

 سپس سطح مورد نظر را با استفاده از دستمالی نرم کاملا خشک و تمیز نمایید و از عدم وجود گرد و غبار و پوسته های چرم لابلای ترک ها اطمینان حاصل کنید.

۴- فیلر (ماده پر کننده) را به خوبی روی موضع بمالید. این کار باعث می شود که فضا های خالی مابین ترک ها کاملا پر شود. این کار را تا زمانی که تمام سطح چرم ترک خورده از فیلر پر شود ادامه دهید. شما می توانید از این مرحله جهت ترمیم کیف چرم پوسته شده نیز استفاده نمایید.

 ۵- در این مرحله از ترمیم پوسته پوسته شدن مبل چرمی اضافات فیلر را با استفاده از کاردک جمع کنید. در زمان فیلر زدن، اطراف ترک ها نیز از این ماده پر می شود. به منظور رفع این مشکل پس از اتمام مرحله فیلر زنی، اضافات فیلر را کاملا تمیز کنید به طوریکه اطراف ترک ها فاقد این گونه مواد پر کننده باشد.

 ۶- چرم را حدود ۶ ساعت به حال خود رها کنید تا فیلر مابین ترک ها کاملا سفت شود. با قرار دادن فیلر در معرض هوا به جریان خشک شدن آن سرعت بخشید. روی فیلر زدن حسابی کار کنید. در این قسمت باید بعد از هر مرحله که فیلر زدید اجازه دهید خشک شود و دوباره روی آن را فیلر بزنید. این کار را ۳ تا ۴ بار تکرار نمایید.

 نکته: به منظور جلوگیری از ترک خوردن مبل چرمی، از قرار دادن آن در معرض نور مستقیم خورشید و حرارت زیاد جلوگیری کنید. این کار همچنین به منظور جلوگیری از مفید خواهد بود.

بخش سوم: ناپدید کردن ترک ها با رنگ

۱- پس از اینکه ۳ تا ۴ بار مراحل فیلر زنی را انجام دادید و از پر شدن تمامی سطوح چرم ترک خورده با استفاده از فیلر اطمینان حاصل کردید، اکنون زمان سمباده کشیدن است.

از سمباده با درجه سختی ۶۰۰ استفاده کرده و با اعمال فشار ملایم شروع به سمباده زدن سطح چرم نمایید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که سطح چرم کاملا صاف و یکنواخت شود. سپس سطح مورد نظر را با استفاده از دستمالی نرم کاملا خشک و تمیز نمایید و از عدم وجود گرد و غبار اطمینان حاصل کنید؛ چراکه غبار مانع جذب رنگ روی سطح کار خواهد شد.

۲- وقتی فیلر کاملا خشک شد، می توانید با تکه ای اسفنج موضع را رنگ کنید تا مبلتان یکدست شود. به این منظور لایه نازکی از رنگ را با استفاده از اسفنج روی چرم ترک خورده اعمال نمایید.

در انتخاب رنگ دقت کرده و رنگی را انتخاب کنید که با مبل شما همخوانی داشته باشد.

۳- به مدت ۲ دقیقه محل رنگ شده را به کمک سشوار خشک نمایید. پس از اتمام کار محل رنگ شده را با دست لمس کرده تا از خشک بودن آن اطمینان حاصل کنید.

۴- برای محافظت از رنگ، ترک ها را با سیلر چرمی تمیز کنید. سیلر را روی اسفنج تمیز یا پد اپلیکاتور اسپری کرده و روی ترک ها بمالید. برای بار دوم این پوشش را روی تمامی سطوح اعمال کنید. سیلر همچون یک نرم کننده عمل می کند که علاوه بر محافظت از رنگ و چرم ترک خورده از بروز لکه ها و خسارات بیشتر به چرم نیز جلوگیری به عمل می آورد.

۵- در مرحله پایانی از ترمیم چرم ترک خورده مبل، سیلر را به مدت ۲ دقیقه به کمک سشوار حرارت دهید تا از خشک شدن آن اطمینان حاصل نمایید. به این ترتیب ترمیم چرم ترک خورده شما به اتمام رسید.

محتوای این مطلب پنهان
دکمه بازگشت به بالا