حلوا شکری برای کبد چرب
خواص حلوا شکری و فواید مصرف آن + خرید حلوا شکری اصل
کنجد یکی از دانههای روغنی است که بر خلاف ظاهر کوچک و نحیف خود، خواص زیادی دارد. کنجد و فرآوردههای آن غذای کامل و مقوی به حساب میآیند که در طب سنتی به خاطر طبع گرم و خواص زیاد، جایگاه ویژهای دارند. حلوا شکری یکی از فرآوردههای این ماده ارزشمند است که از ترکیب شکر و ارده کنجد به وجود میآید. این ماده غذایی خوشمزه و پر فایده یکی از منابع غذایی مفید است که باید در برنامه غذایی ما جای ثابتی داشته باشد.
طعم حلوا شکری طوری است که اکثرا مورد استقبال کودکان قرار میگیرد و میتواند به یکی از مواد غذایی مفید در برنامه غذایی روزانه، جای تنقلات غیر مفید و مضری مانند پفک و چیپس را بگیرد. اگر شما نیز جزو افرادی هستید می خواهید غذاهای مقوی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید پیشنهاد من به شما استفاده از حلوا شکری است. اگر می پرسید چرا؟ پس با ما باشید تا شما را با خواص حلوا شکری و فواید آن بیشتر آشنا کنیم.
چرا مصرف حلوا شکری توصیه می شود؟
حلوا شکری برای صبحانه کودکان، غذایی بسیار غنی و مقوی است. حلوا شکری دارای ویتامین های متعددی از جمله ویتامین B، E، D، پروتئین و اسیدهای پرچرب غیر اشباع می باشد. حلوا شکری به خاطر ویتامین هایی که در خود دارد، توانسته خود را در ردیف غذاهای غنی و مقوی برای صبحانه کودکان و سایر افراد قرار دهد. به خاطر کالری بسیار زیادی که دارد، برای تقویت بدن و و کالری لازم برای انجام فعالیت روزانه کودکان و همچنین بزرگسالان بسیار مناسب میباشد.
حلوا شکری با طعم شیرین و جذاب ارده و کنجد، یکی از مقوی ترین مواد غذایی در سفره غذایی ایرانیان به شمار میآید. این ماده غذایی، حاوی پروتئین، لسیتین، اسیدهای چرب مفید برای بدن، کلسیم، فسفر، منیزیم و همچنین ویتامین هایی چون ب، د و ای میباشد. در واقع حلوا شکری مانند یک داروخانه برای بدن عمل میکند و تمام مواد معدنی مورد نیاز برای بدن را مانند یک مولتی ویتامین تامین میکند و عوارض داروهای شیمیایی را ندارد. در ادامه قصد داریم با خواص حلوا شکری بیشتر آشنا شویم.
تفاوت حلوا شکری با حلوا ارده در چیست؟
این دو ماده غذایی که از فرآوردههای ارده کنجد به حساب میآیند، خواص مشترک بسیاری دارند چون پایه هردو از ارده کنجد تشکیل شده است. تنها تفاوت این دو ماده غذایی مقوی در ترکیبات شیرین کننده است که در حلوا ارده از شیرین کنندههای طبیعی مثل انواع شیره استفاده میشود ولی برای شیرین کردن حلوا شکری از شکر استفاده میشود. در هر صورت خواص ارده در هر دو ماده غذایی حفظ میشود و یک پیشنهاد عالی برای قرار گرفتن در رژیم غذایی افرادی است که بدن نحیف و ضعیفی مانند کودکان یا بزرگسالانی که ضعف عمومی دارند، است.
مواد تشکیل دهنده حلوا شکری چیست؟
حلوا شکری با ترکیب کنجد سابیده شده و شیره تهیه میشود. به جای شیره میتوان از شکر نیز استفاده کرد اما توصیه ما شیره است. یکی از خواص حلوا شکری این است که علاوه بر فراهم کردن انرژی بدن، به دلیل دارا بودن طبع گرم برای افراد سرد مزاج نیز خواص مفیدی در پی دارد. . حلوا شکری جایگاه ویژهای در طب سنتی دارد و به عنوان یک دارو برای رفع سردی بدن استفاده میشود. در صورت فرآوری صحیح حلوا شکری، منبع غنی برای تامین امگا 3، امگا 6 و امگا 9 خواهد بود. از آنجایی که این ماده غذایی دیرتر هضم میشود، میتواند مدت بیشتری احساس سیری به فرد دهد.
بنابراین این ماده غذایی به افرادی که قصد لاغر شدن دارند نیز توصیه میشود که قبل از وعده غذایی مقداری از آن را میل کنند تا با احساس سیری، جلوی میل کردن زیاد غذا گرفته شود و همچنین مواد معدنی و مغذی مورد نیاز بدن در زمان رژیم را فراهم کند تا بدن با کمبود ویتامین مواجه نشود. ترکیبات اصلی سازنده این ماده غذایی، ارده، شکر و کنجد است. البته این خوراکی شیرین در طعمهای متنوع و بسته بندی مختلف در ایران تولید میشود. حلوا شکری به عنوان یک خوراکی با کالری بالا و در عین حال حجم پایین شناخته میشود. امروز در ترکیبات این ماده مغذی عصاره یا شیره انگور استفاده میشود که نسبت به شکر خواص بهتری را برای بدن مفیدتر میسازد.
کالری بالا در ارده، به علت وجود کنجد در ارده است که آن را بسیار غنی و مقوی کرده است. کنجد هم از ویتامین های B،D،E تشکیل شده است و دارای 50% روغن یا اسیدهای اشباع شده پرچرب میباشد. شاید این تصور ذهنی برایتان پیش بیاید که برای کودکانی که دارای اضافه وزن هستند چه کنیم، حلوا ارده یا حلوا شکری برای کودکانی که افزایش وزن دارند، بسیار مناسب است، زیرا باعث کم شدن اشتها میشود و بعضی افراد آن را با ماست، پنیر یا خامه مصرف میکنند.
از خواص حلوا شکری برای بدن چه میدانید؟
یکی از خواص حلوا شکری در بدن، بالا بردن انرژی و میل جنسی است. علاوه بر این در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. با توجه به دارا بودن میزان کالری بالا، مصرف این خوراکی خوشمزه در جهت تامین انرژی بدن برای کودکان و افراد مسن مناسب است. در ادامه به دیگر خواص حلوای شکری برای بدن اشاره میکنیم:
- کاهش کلسترول خون
- کمک به تنظیم متابولیسم بدن
- افزایش نیروی باروری در مردان
- تسکین ورم و التهاب داخلی بدن
- پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مربوط به مغز و میگرن
- در کاهش دردهای مفصلی به ویژه در افراد با مزاج سرد موثر است.
- به افرادی که از یبوست رنج میبرند، مصرف حلوا شکری توصیه میشود.
- این خوراکی مفید، با داشتن کلسیم موجب تقویت استخوان و دندان میشود.
- از دیگر خواص حلوا شکری میتوان به پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان اشاره نمود.
- به درمان بیماریهای رحم کمک میکند و موجب تسریع در شروع دوران قاعدگی میگردد.
- یکی از خواص حلوا شکری، کمک به باز شدن خلط و جوش به ویژه در افراد با مزاج سرد است.
- مصرف این ماده غذایی به خاطر داشتن مقادیر زیاد آنتی اکسیدان با تقویت سیستم ایمنی بدن، در پیشگیری از سرماخوردگی و یا تسریع درمان آن نیز مفید ارزیابی شده است.
- به دلیل ترکیبات مغذی این خوراکی، میتوان از حلوا شکری به عنوان تقویت کننده حافظه و عملکرد مغز به ویژه در کودکان و نوجوانان یاد کرد.
- افرادی به خاطر کمخونی که حس کرختی و بیحالی دارند، میتوانند با گنجاندن حلوا شکری در وعده صبحانه یا میان وعده خود، این مشکل را رفع کنند.
- افرادی که در ناحیه کبد مانند کبد چرب یا کلیه دچار ناراحتی هستند، میتوانند با بهرهمندی از حلوا شکری، این مشکل را تسکین دهند.
- مصرف ماده غذایی به ویژه برای بانوان توصیه میشود چرا که حلوا پشمکی منبع مناسبی برای تامین آهن بدن است.
- از خواص حلوا شکری به تاثیرگذاری آن در سلامت پوست و مو باید اشاره کرد که به دلیل چربی موجود در کنجد و ترکیبات آن است.
- و ریزش مو را به دلیل مواد معدنی زیاد قطع میکند.
- اگر شرایط مناسب نگهداری شود و در حرارت ایدهآل فرآوری گردد میتواند به خوبی پاسخگوی نیاز به اسیدهای چرب بدن باشد.
خواص حلوا شکری برای کودکان و بزرگسالان چیست؟
حلوا شکری دارای انواع ویتامینها و اسیدهای چرب غیر اشباع است. همچنین کنجد که، از مواد اصلی تشکیل دهنده حلوا ارده می باشد نیز، دارای کالری بسیار زیاد است. مصرف حلوا شکری علاوه بر کودکان، برای بزرگسالان و حتی ورزشکاران نیز بسیار مناسب است. ورزشکاران میتوانند حلوا شکری را قبل از تمرین های ورزشی مصرف کنند که به خاطر پروتئین بالا، بدن خود را آماده برای انواع ورزش های سنگین کنند.
حلوا شکری و فواید آن
55% از حلوا ارده از چربیهای مفید اسید آمینه تشکیل شده است و باقیمانده آن را پروتئین، کامل کرده است. حلوا شکری دارای خواص آنتی اکسیدانی بسیار قوی و قدرتمند است. همچنین باعث سلامت بدن در کودکان، بزرگسالان و حتی ورزشکاران میشود. قبل از تمرین ورزشی، مصرف حلوا شکری، باعث تامین انرژی بدن در حین تمرین میشود. زیرا شامل مواد مغذی از جمله: کلسیم، آهن، روی، مس، فسفر، و منیزیم است. برای ورزشکاران، بزرگسالان و همچنین کودکان بسیار ضروری و مفید است.
از آنجایی که برای سلامتی کودکان و بزرگسالان، تغذیه اهمیت زیادی دارد، تغذیه مناسب و صحیح نیز، در کارایی انسان در طول روز اثر بسیار مهمی دارد. نیاز بدن انسان باید از طریق انرژی حاصل از مواد غذایی تامین شود. این نیاز بر حسب جثه، سن، نوع ورزشی که انجام میدهید و وضعیت بدنی هر فرد متفاوت است.
حلوا شکری یا حلوا ارده به مقدار مناسبی میتواند نیاز بدن ورزشکار را تامین کند، زیرا شامل ترکیبی از چربی، کربوهیدرات و پروتئین است. این عامل می تواند نیاز بدن ورزشکاران، کودکان و بزرگسالان را تا حد زیادی تامین کند. کودکان برای انجام فعالیتهای زیاد، نیاز به انواع ویتامینها دارند که آهن و کلسیم بیشترین اهمیت را در این موارد دارند. کلسیم برای محافظت از فشارهایی که به بدن ورزشکار وارد میشود، ضروری است. حلوا ارده یا حلوا شکری همه ی این ویتامین ها را در خود دارد، و غذایی بسیار مقوی و خوشمزه است.
خواص حلوا شکری برای رفع کم خونی
یکی از خواص مهم و غیر قابل انکار فرآوردههای ارده مانند حلوا شکری، رفع کم خونی و فقر آهن است. این ماده غذایی مفید با داشتن مقادیر زیاد آهن باعث افزایش گلبولهای قرمز خون شده که باعث تسهیل در خونرسانی به کل بدن میشود که باعث شادابی در پوست صورت و رفع بیحالی و ضعف عمومی در افرادی که از کمخونی رنج میبرند به خصوص دختران جوان که به خاطر پریود مقادیر زیادی خون از دست میدهند، میشود.
خواص حلوا شکری برای جلوگیری از سرطان
از دیگر خواص حلوا شکری میتوان به داشتن آنتی اکسیدان زیاد و مبارزه با رادیکالهای آزاد اشاره کرده که باعث پیشگیری از سلولهای سرطانی میشود و سلامت فرد را تضمین میکند.
خواص حلوا شکری در سلامت رحم و رفع بیماریهای زنان
یکی از دلایل اصلی مشکلات رحم و عفونتهای زنانگی، طبع سردی است که به خاطر مصرف مواد غذایی مضر در طول روز برای بدن به ویژه رحم ایجاد میشود. حلوا شکری با داشتن طبع گرم باعث رفع سردی رحم میشود و از ایجاد عفونتهای زنان جلوگیری میکند. مصرف حلوا شکری در دختران جوان برای داشتن قاعدگی بدون درد بسیار توصیه میشود. همچنین حلوا ارده رحم را تقویت میکند و برای زوجهای جوان باعث افزایش شانس فرزندآوری میشود.
خواص حلوا شکری برای سلامت قلب
همانطور که قبلا ذکر کردیم، ارده حاوی مقادیر زیادی چربی غیر اشباع و مفید است که باعث کاهش کلسترول خون و سلامت عروق و قلب میشود و از ایجاد سکته قلبی بر اثر گرفتگی رگها جلوگیری میکند.
خواص حلوا شکری برای سلامت مو و پوست
برخی از فواید حلوا شکری برای پوست و مو به شرح زیر است:
- فرآوردههای کنجد حاوی مقادیر زیادی ویتامین B هستند که در سلامت و درخشندگی مو و پوست نقش به سزایی دارند.
- حلوا شکری باعث افزایش ملانین شده که از سفیدی زودرس مو جلوگیری میکند.
- این ماده غذایی موجب تقویت ریشه موها میشود و مانند یک نرم کننده قوی شما را از کراتین و مواد شیمیایی بینیاز میکند.
- حلوا شکری با تسهیل گردش خون و آنتی اکسیدان بالا باعث شادابی و سرخی پوست شده و از پیری زودرس و ایجاد کک و مک جلوگیری میکند.
- حلوا شکری با رفع کم خونی باعث برگشت رنگ خوش به صورت میشود و از زردی و بیحالی جلوگیری میکند.
- حلوا شکری با داشتن مقادیری کربوهیدرات باعث چاقی موضعی در صورت شده و افرادی که از لاغری صورت رنج میبرند را از مصرف مواد شیمیایی بینیاز میکند. این چاقی موضعی باعث برگشت شادابی و طراوت به پوست صورت میشود و از چین و چروک جلوگیری میکند.
حلوا ارده و کبد چرب
مصرف حلوا ارده برای درمان اختلالات کبدی و ناراحتی های کلیه مفید است.
مصرف حلوا ارده در حد تعادل به درمان بیماری کبد چرب کمک می کند.
آشنایی با دیگر خواص حلوا ارده
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
کبد چرب و راهکارهای پیشگیری از آن با کمک تغذیه سالم
متاسفانه امروزه شاهد بروز طیف وسیعی از بیماریهای مرتبط با سبک زندگی هستیم که عموماً دربرگیرنده عوامل مربوط به رژیم غذایی و فعالیت بدنی افراد می باشد. کبد چرب به دلیل شیوع بالای آن در جامعه، حائز اهمیت است، به همین منظور قصد داریم در این مطلب به معرفی این بیماری و ارائهی راهکارهایی برای پیشگیری از ابتلا به آن بپردازیم.
کبد تنها عضوی در بدن است که حتی در صورت از بین رفتن 70 درصد از آن، قابلیت بازسازی خود را دارد. تمام خون دستگاه گوارش با گذشتن از کبد تصفیه می شود. کبد نقش مهمی در ذخیرهسازی و سوختوساز چربیها به عهده دارد و در حالت طبیعی 5 درصد وزن آن را چربی تشکیل میدهد. كبد چرب در شرایطی ایجاد میشود كه چربی در سلول های کبدی انباشته شده و به التهاب این سلول ها منجر گردد. با توجه به نقش حیاتی این اندام در متابولیسم و سوختوساز، هرگونه اختلال در کارکرد آن میتواند مشکلات جبرانناپذیری را در پی داشته باشد.
کبد چرب یک بیماری خاموش و بدون علامت است، لذا پیشگیری از آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. بسیاری از افراد نیز علائم غیراختصاصی نظیر درد در بالای شکم و خستگی مزمن را بروز میدهند. بروز کبد چرب، با چاقی بهویژه چاقی شکمی در ارتباط است. از درمانهای اصلی این عارضه میتوان به تنظیم و اصلاح رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی اشاره کرد.
از آنجایی که هنوز داروی خاصی برای درمان این بیماری تولید و عرضه نشده است، رعایت رژیم غذایی معتدل و مناسب می تواند در پیشگیری و درمان این بیماری بسیار موثر واقع شود. رژیم غذایی که حاوی میزان قابلتوجهی سبزی، میوه و مواد غذایی پرفیبر باشد، معمولاً بهترین انتخاب برای افراد مبتلا به کبد چرب است. همچنین کاهش چربی مصرفی، بهویژه چربیهای اشباعشده و جایگزینی آنها با چربیهای غیراشباع که در همچون وجود دارد، بسیار تاثیرگذار می باشد. مصرف کره، خامه و پنیرهای چرب تا حد ممکن باید محدود شده و در مقابل مواد غذایی گیاهی همچون کنجد، سبزیها و میوه در برنامه غذایی گنجانده شود.
منبع: صنایع غذایی کشاورز