تابلوی پیکاسو در موزه ملی ایران «اصل نیست»
پژوهشگران مرمت آثار تاریخی تایید کردند که تابلوی “پیکاسو” نگهداری شده در موزه ملی ایران، اصل نیست.
فتح الله نیازی، کارشناس پژوهشکده حفاظت و احیای آثار تاریخی فرهنگی در گفت وگو با میجیک، درباره صحت این تابلوی منسوب به پابلو پیکاسو، نقاش اسپانیایی که در موزه دوران اسلامی موزه ملی ایران نگهداری می شود، گفت: . و با همکاری موزه ملی ایران انجام شد که نتایج در هفته پژوهش رسما اعلام شد. در این پروژه با توجه به دادههای ناشناختهای با عنوان «نقاشیهای منسوب به پابلو پیکاسو، نقاش معروف اسپانیایی» که در موزه دوره اسلامی موزه ملی ایران نگهداری میشود، روشی برای شناسایی و احراز هویت نقاشی انجام میشود.
وی با بیان اینکه این پژوهش به بررسی روش احراز هویت و چالش های پیش روی این روش و نحوه شناسایی آثار تقلبی و اصلی می پردازد و با توجه به فرضیه آثار مرتبط با پیکاسو به معرفی این هنرمند مشهور و آثار هنری وی می پردازد. تکنیک و بررسی آثار او که معروف است، به منظور کسب اطلاعات بیشتر در مورد آثار مرتبط با او مورد بحث قرار گرفت.
محقق این مرمت افزود: برای تایید اصالت اثر مورد مطالعه، روش های لازم از جمله مستندسازی و عکاسی پیشرفته، آنالیز میکروسکوپی و تست ماشینی انجام شد که نتایج این آزمایش ها و بررسی ها منجر به این شد که این نقاشی حدود 50 سال پیش یک چاپ ماشینی روی بوم بود.
نیازی در پاسخ به این سوال که تابلوی منسوب به پیکاسو در موزه ملی را می توان یک اثر جعلی دانست، تصریح کرد: نمی توان از اصطلاح تقلبی استفاده کرد. جعل یعنی جعل یک تابلوی پیکاسو از روی یک اثر با توجه به تکنیک و رنگ های استفاده شده و امضای نقاش و ادعای تعلق این تابلو به پیکاسو.
وی ادامه داد: در گذشته شرکت ها و کارخانه هایی در ایتالیا وجود داشت که توسط زنان سیاسی و فرهنگی اداره می شد که آثار نقاشان و هنرمندان مشهور به ویژه دوره رنسانس را روی بوم چاپ می کردند. . ابتدا تصور می کردیم تابلوی منسوب به پیکاسو که در مخزن دوران اسلامی در موزه ملی ایران نگهداری می شود اصل است اما پس از بررسی متوجه شدیم که این تابلو چاپ دیجیتالی از همین شرکت ایتالیایی است. که احتمالا در اواخر دوره پهلوی در حراجی خریداری شده است.
انتهای پیام