آموزش روغن کاری پمپ آب
پمپ آب چیست؟
پمپ آب خانگی وسیله ای برای افزایش فشار آب موجود در ساختمان هایی نظیر آپارتمان و ویلاها است. پمپ آب کشاورزی نیز در زمین های کشاورزی برای تامین آب استفاده می شود. در انتخاب پمپ آب خانگی به عواملی مانند متراژ ساختمان تعداد شیر ها و تعداد طبقات ساختمان توجه ویژه داشته باشید. پمپ آب خانگی همچنین دارای توان های مختلف است. به عنوان مثال پمپ آب خانگی در توان های یک اسب بخار و نیم اسب بخار و … تولید شده است.
در حقیقت و وظیفه این تجهیزات تقویت فشار آب و پمپاژ آب است. با استفاده از این تجهیزات آب با فشار قوی به واحد های مختلف ساختمان می رسد. در واقع پمپ آب علاوه بر مصارف خانگی در زیر ساخت صنایع گوناگون و صنعت کشاورزی و پزشکی نیز استفاده می شود.
مکان قرار دادن پمپ آب بسیار مهم است و پمپ آب باید در مکان مناسب و به دور از نور خورشید قرار گیرد. چرا که قرارگیری پمپ در مکان نامناسب سبب خرابی و اختلال در کارکرد پمپ آب می شود. اگر قصد کسب اطلاعات بیشتر در مورد پمپ آب دارید و می خواهید این محصولات را با قیمت مناسب تری خریداری کنید بر روی لینک پمپ آب کلیک کنید.
آموزش روغن کاری پمپ آب خانگی به شما کمک زیادی در نگهداری و سرویس پمپ آب خانگی می کند. در حقیقت قطعات به کار رفته در باید در دوره های مختلف روغن کاری شوند و عدم روغن کاری قطعات سبب اختلال در عملکرد پمپ آب می شود.
روغن کاری پمپ آب بهتر است توسط افرادی انجام گیرد که دارای اطلاعات زیادی در این زمینه هستند اما آموزش روغن کاری پمپ آب خانگی به شما کمک می کند که خودتان با داشتن اطلاعات مورد نیاز این کار را انجام دهید. در هنگام بررسی پمپ آب به محفظه موتور توجه داشته باشید و میزان روغن موجود در آن را چک کنید شما برای این کار می توانید از لوله های قابل انعطاف استفاده کنید.
در ابتدای کار پمپ را روشن کنید توجه داشته باشید که تنها این کار را انجام دهید چرا که تنها روشن کردن پمپ ها سبب خروج فشار از پورت خروجی می شود. برای جلوگیری از ورود آشغال به درون پمپ آب می توانید یک فیلتر در مسیر ورودی آن نصب کنید. برای جلوگیری از ورود ذرات کربن به داخل دستگاه می توانید یک پیش فیلتر قبل از فیلتر کربن نصب کنید.
نگهداری از پمپ آب
برای نگهداری از پمپ آب خانگی باید به استانداردهای لازم توجه داشته باشید تا عمر مفید پمپ را افزایش دهید چرا که عدم توجه به استانداردهای نگهداری از پمپ آب سبب خرابی زود هنگام پمپ آب می شود. بعد از خرید پمپ آب به این موضوع توجه داشته باشید که این محصول باید به طور مرتب سرویس شود. اگر از پمپ آب خانگی در ساختمان ها استفاده می کنید باید در فواصل زمانی تعیین شده اقدام به چک کردن تمامی قطعات آن کنید و این بررسی های دوره ای را به صورت مرتب انجام دهید زیرا سبب افزایش عمر مفید پمپ آب می شود.
دقت داشته باشید که تنها روغن کاری و بررسی قطعات پمپ آب اهمیت ندارند بلکه نحوه نصب پمپ آب باید به درستی انجام گیرد. هیچگاه پمپ آب را در مدت طولانی روشن نگه ندارید زیرا موجب بیش از حد داغ شدن پمپ آب می شود و این موضوع ممکن است آسیب های جدی به دستگاه وارد کند. پمپ آب را در مکان کاملا مناسب به دور از سرما شدید نصب کنید، چون پمپ در برابر یخ زدگی و سرمای بیش از حد هیچگونه مقاومتی ندارد.
اهمیت نگهداری و روغن کاری پمپ آب خانگی
در قسمت آموزش روغن کاری پمپ آب خانگی گفته شد که این دستگاه ها باید به صورت مرتب بررسی و چک شود اما دلیل آن چیست و چرا روغن کاری پمپ آب اهمیت دارد ؟ در این مطلب در مورد اهمیت توجه به آموزش روغن کاری پمپ آب خانگی و نگهداری آن بحث می کنیم. در واقع پمپ آب خانگی در صورتی که به درستی نگهداری و روغن کاری شود می تواند به صورت کاملاً کارا به فعالیت خود ادامه دهد.
اما اگر از پمپ آب خانگی به درستی محافظت نکرده و مرتب آن را بررسی و روغن کاری نکنید ممکن است دچار فرسودگی شده و اشتباهی در عملکرد و ساختار پمپ آب به وجود آید. در واقع عدم توجه به نگهداری درست و روغن کاری پمپ ها سبب خراب شدن پمپ آب شده و هزینه جانبی پمپ آب را افزایش می دهد. با توجه به این موضوع در می یابیم که نگهداری پمپ آب اهمیت بسیار زیادی دارد و برای جلوگیری از بروز اتفاقاتی نظیره عملکرد نادرست پمپ و خرابی قطعات آن باید اقدام به بررسی دوره ای و مداوم پمپ آب کنید.
نحوه نگهداری درست از پمپ آب
برای نگهداری درست از پمپ آب باید با نحوه روغن کاری و سرویس دوره ای آن آشنایی داشته باشید. ما در این مطلب در مورد آموزش روغن کاری پمپ آب خانگی بحث کرده و اهمیت آن را ذکر کردیم. در حقیقت همه دستگاه ها برای ادامه بقا و کارکرد درست نیاز به روغن کاری دارند و روغن کاری سبب عملکرد بهتر پمپ آب می شود. در پمپ آب قطعاتی وجود دارند که برای عملکرد بهتر به روغن کاری نیاز دارند اما در روغن کاری باید به نکاتی توجه داشته باشید.
به عنوان مثال دقت داشته باشید که روغن باید به اندازه کافی تزریق شود چرا که تزریق بیش از حد روغن بر روی قطعات موجب خرابی آن ها می شود. در داخل دفترچه راهنمای پمپ آب مقدار روغن لازم برای روغن کاری دستگاه نوشته شده است. همچنین نسبت به این موضوع آگاهی داشته باشید که روغن کاری باید هر چند وقت یکبار انجام گیرد و زمان بندی پمپ ها با توجه به فاکتور هایی نظیر میزان استفاده و سایر شرایط اقلیمی و محیطی متفاوت است. پمپ آب را در زمان تعیین شده و هر چند وقت یکبار به صورت فنی و تخصصی بررسی کنید.
نگهداری از پمپ از طریق روش روغن کاری پمپ آب
روغن کاری پمپ های آب به صورت دوره ای انجام می گیرد و یکی از اقدامات مهم برای سرویس پمپ آب به شمار می رود.
روغن کاری پمپ های آب با استفاده از دو روش انجام می گیرد. در حقیقت برای روغن کاری دستگاه هایی که دارای دور موتور بالا هستند از روان کننده ای به نام روغن آن استفاده می کنند و برای دستگاههایی که حرارت بالای تولید نکرده و دور موتور پایینی دارند از روغن استفاده نمی کنند.
برای رقم کاری این دستگاه از روان کاری به نام گریس استفاده می کنند. برای نگهداری بهتر از پمپ آب خانگی می توانید به صورت مرتب خازن دستگاه را چک کنید. خازن در این تجهیزات نقش باتری را داشته و قسمتی از الکتروموتور است. این قطعه در سال دو بار باید بررسی شود تا در صورت خرابی آن بلافاصله تعویض شود. مدت زمان تعویض این قطعه نیز هر یک سال یکبار است.
خرید پمپ سیرکولاتور
از پمپ سیرکولاتور برای تامین حرارتی و برودتی خانه ها استفاده می شود و وظیفه آن به گردش درآوردن آب گرم و سرد است. به معنی دیگر پمپ سیرکولاتور آب سرد و گرم سیستم های تهویه از محل تولید و تبادل حرارت را در دستگاه سرمایش و گرمایش به حرکت در می آورد. در واقع از این تجهیزات در ساختمان های کوچک استفاده می شود و مخصوص ساختمان ها و آپارتمان ها است.
در حقیقت سیرکولاتور وظیفه تامین آب گرم و آب سرد مورد نیاز در دیگ حرارت مرکزی و سیکل تبرید چیلر بوده و آب گرم و سرد را در لوله ها مانند رادیاتور ها و کویل های هواساز و غیره به عهده دارد. به طور کلی از این تجهیزات برای گردش آب سیستم گرمایش و سرمایش استفاده شده و به توانایی مکش آب از سطح پایین تر مانند دیگر پمپ ها نظیر پمپ های آبرسانی نیازی ندارند. بر روی پروانه این تجهیزات آب سوار است. اگر قصد دارید و نیازمند کسب اطلاعات بیشتر در مورد این تجهیزات هستید می توانید برای کسب اطلاعات در مورد قیمت و ویژگی های فنی پمپ سیرکولاتور بر روی لینک خرید پمپ سیرکولاتور کلیک کنید.
راهنمای انتخاب پمپ خانگی یا آپارتمانی و موتور برق
در واقع مشتریان باید برای خرید پمپ آب خانگی و آپارتمانی و تجهیزات دیگری مانند موتور برق به میزان بودجه خود توجه می کنند چرا که این تجهیزات با قیمت های مختلفی عرضه شده اند.
در هنگام خرید پمپ آب فاکتورهای نظیر میزان آب مصرفی ساختمان و طبقات آپارتمان و فاکتورهای دیگر نظیر متراژ واحد ساختمان و تعداد شیر آب توجه داشته باشید. چرا که انتخاب پمپ آب می تواند فشار آب ساختمان را به صورت کامل تقویت کرده و مشکل ساز نباشد اما عدم انتخاب درست پمپ می تواند بر روی فشار آب طبقات مختلف تاثیر منفی داشته و مشکل ساز باشد.
پمپ آب خانگی در توان های یک اسب بخار و یک و نیم و دو اسب بخار و حتی نیم اسب بخار وجود دارد که با توجه به ویژگی های مجتمع مسکونی می تواند کاربرد داشته باشد. برای انتخاب پمپ باید به معیارهای نظیر هد و دبی پمپ آب توجه داشته باشید. اگر قصد خرید موتور برق را داشته و به اطلاعات بیشتر در مورد این تجهیزات نیاز دارید می توانید برای خرید موتور برق و کسب اطلاعات در مورد قیمت و ویژگی های فنی موتور برق بر روی لینک کلیک کنید.
پمپ آب و کاربرد آن
به طور کلی پمپ های آب این وظیفه را دارند تا آب را با نیرو و فشار بیشتری از مبدا به مقصد برسانند. از گذشته تا کنون از پمپ های آب به خصوص در صنعت کشاورزی استفاده های زیادی شده است. وظیفه این را دارد تا آب را از چاه هایی که برای مصارف کشاورزی حفر می شوند به سطح منتقل کند. در بعضی موارد نیز در صورتی که فشار آب کم باشد و مسافت انتقال آب بالا، باز هم از این پمپ ها استفاد می شود.
علاوه بر صنعت کشاورزی استفاده از پمپ های آب در سیستم آب رسانی ساختمان های شهری و البته روستایی نیز رواج پیدا کرده است. در سال های اخیر به علت مشکلات مربوط به کم آبی که در کشور با آن سر و کار داریم تقریبا می توان گفت که تمام خانه های شهری به این نوع از پمپ ها مجهز شده اند. به همین دلیل روش های نگهداری صحیح و روغن کاری پمپ آب از مواردی است که باید با آن آشنایی نسبی داشته باشید.
انواع پمپ های آب خانگی
انواع مختلفی دارد که همه آن ها یک هدف اصلی را دنبال می کنند و آن افزایش فشار آب می باشد. این پمپ ها انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل کرده و این فرآیند به حرکت در آمدن پروانه ها و در نتیجه افزایش فشار و انتقال آب را به دنبال دارد. یکی از موارد بسیار مهم در حفظ سلامت پمپ های خانگی روغن کاری پمپ آب ساختمان می باشد.
به طور کلی تمام پمپ ها به دو دسته جابجایی مثبت و دینامیکی تبدیل می شوند که پمپ های آب خانگی از نوع دینامیکی هستند. پمپ هایی که در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند معمولا از نوع سانتریفیوژی، محیطی، بشقابی، جتی، خود مکش و بوستر پمپ هستند.
این دسته از پمپ ها در واقع همان پمپ های گریز از مرکز هستند که در مدل های بسیار متنوع تولید و عرضه می گردند. مدل های با توان بالای این پمپ برای مصارف کشاورزی و مدل های کوچکتر به عنوان پمپ آب خانگی مورد استفاده قرار می گیرند. این دسته از پمپ ها که برای پمپاژ سیالات حاوی هوا بسیار پر کاربرد هستند قابلیت این را دارند تا سیالات را با دبی پایین اما با ارتفاع بالا پمپ کنند.
این دسته از پمپ ها بسیار شبیه به پمپ های سانتریفیوژ هستند با این تفاوت که فاصله بین صفحات دو طرف پروانه بسیار کم بوده و ساختار و شکل محفظه آن شبیه بشقاب است. این دسته از پمپ ها معمولا صدای کمی ایجاد می کنند اما باید روغن کاری پمپ آب را در این دسته از پمپ ها حتما مدنظر قرار داد.
این دسته از پمپ ها را می توان شبیه به پمپ های بشقابی در نظر گرفت با این تفاوت که می توانند آب را تا ارتفاع بسیار بالاتری پمپاژ کنند. این دسته از پمپ ها، پمپ های گریز از مرکزی هستند که بدون آن که به سوپاپ خارجی نیاز داشته باشند آب را پمپاژ می کنند. این پمپ ها در بالای مخزن آب و یا چاه قرار می گیرند و با نیروی مکشی که از خود ایجاد می کنند باعث پمپاژ آب می شوند.
این دسته از پمپ ها از اتصال دو یا چند پمپ به صورت موازی به یکدیگر ساخته می شوند. تعداد پمپ ها در این نوع از پمپ های آب خانگی به تعداد طبقات ساختمان و همین طور به تعداد واحد های ساختمان بستگی دارد. به طور کلی بوستر پمپ ها برای ساختمان هایی با تعداد طبقات بسیار بالا مورد استفاده قرار می گیرند.حال که با انواع پمپ های آب خانگی آشنا شدید این نکته را مدنظر قرار دهید که روغن کاری پمپ آب خانگی شما از هر نوعی که باشد امری ضروری بوده و باید حتما انجام شود.
انواع پمپ های آب کشاورزی
ساختمان ها و منازل مسکونی تنها مکان هایی نیستند که در آن ها از پمپ های آب استفاده می شود. این پمپ ها در صنایع کشاورزی هم بسیار پر کاربرد می باشند. به طور کلی پمپ آب کشاورزی به دو دسته کلی تقسیم می شود که دسته اول پمپ هایی هستند که در ته چاه و یا استخر قرار گرفته و به گونه ای در آب غوطه ور می شوند.
دسته دوم پمپ هایی هستند که در آب شناور نشده و بر روی سطح قرار گرفته و آب را به نیروی مکش خود پمپ کرده و یا آب ورودی را با فشار افزایی پمپ می کنند. پمپ های آب کشاورزی به چند دسته تقسیم می شوند که شامل پمپ های گریز از مرکز سطحی، پمپ های توربینی، پمپ آب شناور، پمپ پروانه ای و پمپ های دیزلی می شوند.
پمپ های گریز از مرکز سطحی معمولا برای آب های سطحی و یا آب های کم عمق مورد استفاده قرار می گیرند. در کنار این مورد می توان از این پمپ ها به عنوان تقویت کننده در سیستم های آبیاری نوین استفاده کرد.
پمپ های توربینی از مقرون به صرفه ترین دسته پمپ های کشاورزی هستند که هنگام نصب آن ها باید توجه داشت که کاملا به صورت عمود در چاه قرار گرفته اند. برای روغن کاری پمپ آب از نوع پیستونی هم می توان از آب و هم روغن استفاده کرد که در صنایع کشاورزی از روغن استفاده می شود.
در پمپ های شناور پمپ در قسمت بالایی موتور وصل شده و آب از طریق صفحه ای که بین پمپ و موتور قرار دارد وارد پمپ می شود. این دسته از پمپ ها به علت اندازه کوچیکی که دارند بازدهی کمتری نسبت به پمپ های گریز از مرکز خواهند داشت.
پمپ های پروانه ای از دسته پمپ هایی هستند که باید در زیر آب غوطه ور باشند تا بتوانند عملکرد مناسبی از خود ارائه دهند. هر چقدر که قطر پمپ بزرگتر باشد باید در حجم بیشتری از آب غوطه ور گردد. لازم به ذکر است که با توجه به نحوه عملکرد این پمپ ها روغن کاری پمپ آب پروانه ای از نکات مهم در نگهداری از این پمپ ها می باشد.
در این دسته از پمپ ها با مصرف سوخت که می توانید بنزین، گازوئیل و یا گاز باشد انرژی لازم برای پمپاژ آب فراهم می شود. با توجه به قیمت انواع سوخت، معمولا این دسته از پمپ ها به صورت گازوئیلی مورد استفاده قرار می گیرند. پمپ های دیزلی از جمله پمپ های آب قدرتمند می باشند که می توانند ۳ تا ۴ اینچ آب را پمپاژ کنند.
نحوه نگهداری اصولی از پمپ آب
اگر شما نیز از پمپ های آب کشاورزی و یا پمپ های آب ساختمانی استفاده می کنید باید در درجه اول با روش های صحیح و اصولی نگهداری پمپ آب آشنا شوید زیرا رعایت نکات و استاندارد های موجود باعث افزایش راندمان پمپ و همچنین افزایش طول عمر مفید پمپ شما خواهد شد.
علاوه بر روغن کاری پمپ آب، موارد دیگری نیز برای افزایش هرچه بیشتر سلامت و طول عمر پمپ شما اثرگذار می باشند که لازم است این نکات را فرا گرفته و در هنگام استفاده از پمپ رعایت کنید. که ممکن است همواره با آن ها رو به رو باشید ناشی از عدم توجه به همین موارد می باشد.
اولین نکته ای که باید در راستای نگهداری از پمپ آب خانگی به آن توجه کنید نحوه نصب پمپ آب می باشد. برای نصب پمپ های خانگی باید به محل قرار گیری فندانسیون ها، لوله کشی ها، پایه ها و صفحه ها توجه ویژه ای داشته باشید. در هنگام نصب توجه داشته باشید که باید بر روی سطحی کاملا صاف و غیر شیب دار باشد، پمپ در محیطی به دور از رطوبت و بارش باران نصب شود، بین پمپ آب و مخزن آب و یا جریان آب ورودی نباید شیر به کار گرفته شود و نکته آخر این که پمپ آب را پایین تر از لوله و شیر مخزن آب نصب کنید.
همانطور که گفته شد علاوه بر روغن کاری پمپ آب موارد مهم دیگری در نگهداری از پمپ های آب باید مورد توجه قرار گیرند که یکی از این موارد هوا گیری پمپ آب می باشد. مهمترین و در واقع تنها انتظار شما از پمپ، پمپاژ آب با فشار بالا برای مصرف خانگی می باشد. اگر پمپ آب شما به خوبی هوا گیری نشود نمی تواند عملیات پمپاژ آب را به درستی انجام دهد.
هوا گیری پمپ های آب کار سختی نبوده و نیاز به تخصص خاصی ندارد و شما نیز می توانید این کار را انجام دهید. دقت کنید پمپ آب ساختمان خود را حتما هر ۳ الی ۶ ماه یکبار هوا گیری کنید.
· پمپ های آب را از سرمای بیش از حد و یخ زدگی دور کنید
در فصل زمستان و با فرا رسیدن فصل سرما امکان یخ زدگی پمپ های آب افزایش پیدا می کند که این عامل باعث کاهش طول عمر پمپ های آب می شود. سعی کنید در فصل زمستان حتما پمپ های آب را در برابر سرما عایق کنید و یک محفظه برای پمپ آب بسازید تا از یخ زدگی آن جلوگیری کنید.
· پمپ های آب را بدون آب روشن نکنید
به یاد داشته باشید که هیچ یک از انواع پمپ های آب را نباید بدون آب روشن کنید. روشن بدون پمپ بدون آن باعث آسیب رساندن به قطعات آن شده و برای تعمیر حتما باید به متخصصین این حوزه رجوع کنید.
· سلامت خازن پمپ آب را بررسی کنید
خازن در واقع یک قطعه الکتریکی بوده که وظیفه اصلی آن ذخیره انرژی می باشد. در ساخت پمپ های آب معمولا از دو خازن استفاده می شود که یکی از آن هنگام روشن شدن موتور و خازن دیگری در هنگامی که موتور در حال فعالیت است مورد استفاده قرار می گیرد.
آسیب دیدن هر یک از این خازن ها باعث ایجاد اختلال در عملکرد پمپ آب می شود.یکی دیگر از مواردی که بر عملکرد پمپ آب و همچنین بر حفظ سلامتی و طول عمر آن اثر گذار می باشد روغن کاری پمپ آب می باشد.