شکار کرمهای چوبخوار درختان جنگلی با «تله فرومونی»
صفا فرخی کاندیدای اصلی و شرکت کننده در رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» در گفت وگو با خبرنگاران گروه استانی خبرگزاری آنا، محصول «تله های فرمونی مبارزه با آفات چوب خوار» را معرفی کرد. “: چند سال پیش آفات چوب خوار درختان جنگلی در غرب کشور به ویژه جنگل های استان گیلان بسیار رایج شده است و به دلیل تخصص و دغدغه ای که برای حل این مشکل داشتم، به آن فکر کردم. . با ایده ای به نام تله فرمونی.
وی افزود: ایده بر این اساس است که آفاتی که چوب درختان اصلی جنگل را می خورند عمر خود را به صورت کرم روی تنه درختان می گذرانند و این مدت نیز دو سال طول می کشد.
بیشتر بخوانید:
ایده 400000 تومانی برای رفع پیچ خوردگی ریشه گیاه با قارچ میکوریزا
دستبندهای هوشمند بیمار با هوش مصنوعی در راه است
استفاده از ایده “نخ نانو پلی استر اولتراسونیک” چیست؟
کنترل اپیدمی در بیمارستان ها و محیط های پرتردد با رنگ پودری
طراح و سازنده محصول «تله فرمونی مبارزه با آفات چوب خوار» مستقر در مرکز رشد واحد فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام یادآور شد: دو سال زمان کمی نیست و این آفات کرمی شکل باعث بروز مشکلات زیادی می شود. آسیب به درختان؛ زیرا کرم های روی تنه از ابتدا تنه درخت را به صورت تخم می خورند و خوراک باعث سست شدن، خشک شدن تنه درخت و یا افتادن درخت در اثر باد می شود. هنگامی که دوره کرم مانند به پایان می رسد، به حشره بالغ تبدیل می شود.
فرخی خاطرنشان می کند: حشرات بالغ سوسک های قهوه ای با شاخک های شاخدار هستند که در مراحل بلوغ و جفت گیری کار می کنند و در نهایت می میرند، یعنی مرحله بلوغ این حشرات بسیار کوتاه و حدود دو ماه است.
طراح و سازنده محصول «تله فرمونی مبارزه با آفات چوبخوار» که با حمایت مرکز رشد واحد فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام فعالیت می کند، توضیح می دهد: ایده بر این اساس است که این حشرات جفت دار هستند. ترشح کنند.
فرخی خاطرنشان کرد: حشرات بالغ این آفت از طریق ترشح ماده ای به نام «پرومول» جنس مخالف را پیدا می کنند، یعنی حشرات ماده «پرمول» ترشح می کنند و حشرات نر با ردیابی این ماده شیمیایی، جنس ماده را پیدا می کنند.
وی توضیح می دهد: با ایده تله فرمونی، ماده ای را می گیریم که از حشرات ماده ترشح می شود و با گرفتن تعدادی از آن حشرات، 20 حشره را در اتاق قرار می دهیم و هوای اتاق را در حالی که فرمون ها می گیرند. مواد شیمیایی.” ما همچنین فرمون ها را از هوا جدا می کنیم و آنها را به مقدار زیاد در آزمایشگاه شیمیایی سنتز می کنیم.
لزوم پاکسازی 600 هزار هکتار از درختان استان ایلام
طراح و سازنده محصول «تله فرمونی مبارزه با آفات چوبخوار جنگل» مستقر در واحد مرکز رشد فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام گفت:
فرخی افزود: سپس یک جعبه حاوی فرمون را در تله قرار می دهیم تا با جذب حشره نر در فرمون، حشره به دام بیفتد و در هنگام استفاده از مواد شوینده محلول در آب، مسیر یک طرفه تعبیه شود. حشره وارد می شود، اما دیگر راهی نیست.
وی توضیح می دهد: با حذف جنس از جامعه آفت کرم، امکان تکثیر حشره را از بین می بریم و جمعیت این آفت کنترل می شود.
طراح و تولید کننده محصول تله فرمونی مبارزه با آفات چوب خوار که با حمایت مرکز رشد واحد فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام فعالیت می کند به خبرنگار آنا گفت: 600 هزار هکتار جنگل در استان ایلام و استان ایلام داریم. ما باید این منطقه را به دام بیاندازیم.” دو تله در هر جریب مورد نیاز است. می توانیم مناطق با آلودگی بیشتر را در اولویت قرار دهیم و این برنامه باید دو سال به صورت مستمر انجام شود.
فرخی گفت: امسال یک گروه لارو یا کرم بیرون می آیند و سال آینده یک سری دیگر و چون دو سال از عمر آن می گذرد می تواند این ایده را در سراسر استان های کشور گسترش دهد.
وی افزود: شما می توانید ایده ما را در مرحله بعدی در جنگل های آرارات ترکیه و سپس جنگل های اروپای شرقی اجرا کنید، بنابراین استفاده از این ایده محدودیتی ندارد که البته نیاز به بودجه و حمایت بین المللی دارد.
بیشتر بخوانید:
سیستمی هوشمند که آب مورد نیاز گیاهان را تامین می کند
پلیمر “جذب آب” با گرد و غبار ریز مبارزه می کند
اختراع سیستم “سقف وافل”.
طراح و تولید کننده محصول «تله فرمونی مبارزه با آفات چوبخوار جنگل» مستقر در مرکز رشد واحد فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام درباره رویداد گام دوم «عصر اسلامی» گفت: موثر و در سال 1401 به نام از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان «تولید دانش اشتغالزا»، با حمایت مسئولین ذیربط، به کارگیری این ایده می تواند در کنترل این آفت و ایجاد ویرانی ناشی از شیوع آن مؤثر باشد.
به گزارش آنا، دومین رویداد سراسری دانشگاه آزاد اسلام با عنوان «عصر امید» به منظور معرفی و نمایش تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیتهای حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ایجاد بستری برای شروع . کسب و کارهای دانش بنیان و فرصت های شغلی برای دانشجویان در چهلمین سالگرد تاسیس این دانشگاه با شعار 1000 گروه پژوهشی و زیرساختی، 1000 ایده و استارت آپ و 1000 شرکت فناور و خلاق برنامه ریزی شده است.
رویداد ملی گام دوم (عصر امید) به مدت چهار روز از 8 تا 11 خرداد 1401 در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) تهران و بخشی از فعالیت های 40 ساله دانشگاه آزاد اسلامی بود. در زمینه های مختلف آموزش منابع انسانی، فرهنگ و اقتصاد. ، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و غیره.
آخرین پیام / 4078 /4062 /