حضور کمرنگ زنان در پست های بالای دانشگاهی – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

حضور کمرنگ زنان در پست های بالای دانشگاهی - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری آنلاین ، به نقل از انستیتوی فرهنگ و مطالعات اجتماعی وزارت علوم ، جلسات زنان در آموزش عالی (با نگاهی به دانشگاه ایلام) ، به همت گروه مطالعات زنان م Instituteسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی با همکاری وزیر زنان و امور خانواده. دانشگاه ایلام برگزار شد.

تبعیض جنسیتی در دانشگاه / زنان خبری در پست های ارشد دانشگاهی

خدیجه کشاورز ، مدیر گروه مطالعات زنان در انستیتوی مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ، در این نشست گفت: “مراجعه به تاریخچه زنان در آموزش عالی در ایران و تعطیلی دانشکده های حقوق و پزشکی و دانشگاه تهران برای دانشجویان دختر. دانشگاه های ایران می گویند: پس از دهه ها ، با وجود تمام تلاش های انجام شده ، تبعیض جنسیتی همچنان در دانشگاه ها حاکم است و هرچه سلسله مراتب بالاتری در دانشگاه داشته باشد ، احتمال اینکه زنان در برخی از رشته های دانشگاهی مورد تبعیض قرار بگیرند ، کمتر است.

وی با اشاره به تعصبی که در افراد و هنجارهای جنسیتی در دانشگاه وجود دارد ، وی را عامل تبعیض علیه زنان دانست و گفت: پس از موج گسترش دختران در سالهای 1370 و 80 در دانشگاه ، بخشی از دختران جامعه دانش آموزان نیز تغییر کرده اند. طبق آمار سال تحصیلی 2016-2017 ، دختران 44٪ از شرکت کنندگان جدید و 46٪ از کل دانشجویان را تشکیل می دهند ، اگرچه وضعیت در دانشگاه های دولتی کمی بهتر است و دختران 45٪ از شرکت کنندگان جدید و 49٪ از کل دانشجویان را دارند. برای مثال.

مدیر گروه مطالعات زنان ، انستیتوی مطالعات فرهنگی و اجتماعی ، وزیر علوم ، با اشاره به سهم پایین زنان در اعضای هیئت علمی دانشگاه ها ، به ویژه در رده های استادان و دانشیار ، گفت: “این نشان دهنده دشواری بیشتر در به دست آوردن مدارک دانشگاهی و زندگی علمی است. برگزاری این سری از جلسات برای درک وضعیت و مشکلات زنان دانشگاه م effectiveثر خواهد بود.

مرخصی زایمان در آیین نامه جذب اعضای هیئت علمی لحاظ نشده است

مینا پیرزادنیا ، در ادامه به چالش اعضای هیئت علمی زنان در دانشگاه برای عدم در نظر گرفتن دوره زایمان زنان در این آیین نامه اشاره کرد و گفت: هنگامی که دانشجویان دختر می توانند مادر باردار را تا چهار ترم ترک کنند ، اما اخلال در نامه نامه دانشکده در نظر گرفته نمی شود و گروه مادر موضوع است همان محدودیت سنی سایر متقاضیان دانشکده.

مدیر تحصیلات تکمیلی و مشاور رئیس دانشگاه ایلام در امور زنان و خانواده مسئله دیگری که زنان با آن روبرو هستند حساسیت مضاعف ذاتی عملکرد مدیریتی است. از آنجا که کسانی هستند که انتقال پست های مدیریتی به زنان را بیشتر مورد توجه زنان قرار می دهند ، امید است که آنها بتوانند کارهای بسیار بیشتری نسبت به مدیران مرد انجام دهند و آنها زیر ذره بین هستند و کوچکترین خطاها را اضافه می کنند ، در حالی که در مدیران بشر چنین نیست.

پیرزادنیا با بیان اینکه با برخورد مثبت رئیس دانشگاه نسبت به عدالت جنسیتی در مواردی مانند عضوگیری اعضای هیئت علمی ، حتی تبعیض مثبت علیه زنان اعمال می شود ، اظهار داشت: متأسفانه وضعیت به طور کلی و دانشگاههایی که تبعیض منفی را استخدام می نامند بسیار متفاوت است. اعضای هیئت علمی با این وضعیت روبرو هستند. امیدوارم با وضع قانونی که با تغییر دولت قابل تغییر نیست و با توجه به سلیقه مدیران ، وضعیت بهتری برای زنان خواهیم دید.

پروژه “دانشگاه دوستدار خانواده” در دست تدوین است

فائزه رحمانی با اشاره به پیگیری مرخصی زنان از طریق شورای فرهنگی اجتماعی زنان گفت: با هدف حمایت از زنان شاغل در وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و تقویت بنیان های خانواده ، طرح “دانشگاه دوستدار خانواده” در حال تدوین است. .

وی گفت: هدف از برگزاری جلسات زنان در آموزش عالی که زمینه را برای افزایش نگرانی ها ، مشکلات و دیدگاه های زنان دانشگاه با هدف تکمیل مشکلات و ارتقا موقعیت زنان در زمینه آموزش عالی کشور فراهم می کند.

مشاور وزیر علوم زنان و امور خانواده با توجه به اعلام وظایف مشورتی زنان و خانواده در اوایل ماه اکتبر توسط وزیر علوم ، یکی از اهداف کلی این دستورالعمل 1- افزایش مشارکت فعال زنان در توسعه علمی است. 2- بهبود کیفیت زندگی و ایجاد توسعه زنان علمی و اجرایی و 3 فرصت برای مدیریت کافی است و پیشرفتهای علمی زنان بیان می دارد که یکی از وظایف مشخص شده در این راهنما “برنامه توانمند سازی زنان متخصص زن متخصص” است. این جلسه و مجموعه ای از جلسات پیش رو ، یکی از کمک ها برای تأمل در اوضاع و برنامه های فعلی و ایجاد سیاستی برای حرکت به سمت وضعیت ایده آل و پیش نیازهای توانمندسازی زنان دانشگاه است. زیرا یکی از ابزارهای مورد نیاز برای این توانمند سازی ، ارائه اطلاعات به جوامع هدف است تا آنها بتوانند برای رسیدن به اهداف و آرزوهای خود تقاضای مطالبات کرده و به آنچه که درست می دانند ، برسند.

دکمه بازگشت به بالا