چه عواملی سبب کم رونقی بازار صادرات کشاورزی مازندران می شود

میجیک/مازندران ماجرای غم انگیز محصولات کشاورزی مازندران و عواملی که باعث رونق کمتر بازار صادرات می شود سر درازی دارد. ارائه نظرات مختلف در این زمینه هر ساله در زمان برداشت محصول به اوج خود می رسد مسئولان خود را نگران می دانند و مردم گلایه می کنند. اما واقعاً چه کسی در این درگیری مقصر است؟ دولتی خصوصی یا کشاورز؟

چه عواملی باعث عدم رونق بازار صادرات محصولات کشاورزی مازندران می شود؟

تمرکز دولت بر بخش کشاورزی است

رضا اصغرنیا یکی از کشاورزان مازندرانی در گفت وگو با خبرنگار میجیک اظهار کرد: در بهنمیر مزرعه دارم و محصولات خوبی برای تولید مرکبات دارم اما برای صادرات نیاز به گواهی مزرعه دارم. اما وضعیت اقتصادی فعلی غیرقابل تحمل و گران است.

این باغدار بهنامیری با بیان اینکه باید در بخش های مختلف از حمایت دولت برخوردار باشیم افزود: زمانی که بهره وری افزایش می یابد اگر از نهاده های خوب با قیمت مناسب بهره مند شویم و این امر تنها با حمایت دولت انجام می شود که بازار در کنار ما باشد. دفع

اصغرنیا با بیان اینکه اگر دولت در امور کشاورزی مداخله نکند نه صادرات داریم و نه نیاز داخلی خود را تامین می کنیم هشدار داد: از زمانی که تولید محصولات باغی و کشاورزی آغاز می شود سوداگران تا زمانی که برداشت و فروش شوند سود می برند.

سید کریم حسینی یکی دیگر از کشاورزان مازندرانی نیز در این باره به میجیک گفت: راه حل تصدیق گواهی باغ در صورت نداشتن هزینه مالی مورد قبول و مورد نظر کشاورزان خواهد بود در غیر این صورت با جیب خالی نمی توان اقدامات اساسی را انجام داد.

این کشاورز بابلی راه حل افزایش قیمت را در گرو رونق صادرات می داند و می افزاید: این هم جای بحث دارد در حالی که این شعار داده می شود که مالک نظارتی ندارد که جور می کند پرتقال سبز می خرد و با گاز می کشد. و رنگ ها و میوه هایی که رنگی هستند اما ترش و ناسالم نیستند وارد بازار صادراتی می شوند هرچند در ابتدا ممکن است قیمت پرتقال به بهانه رونق صادرات افزایش یابد اما فاجعه پرتقال. به این دلیل است که بهانه آنها را برای صادرات جذاب می کند. اعتبار محصولات کشاورزان را زیر سوال می برند و قیمت مرکبات را در نوسانات غیر واقعی رها می کنند.

چه عواملی باعث عدم رونق بازار صادرات محصولات کشاورزی مازندران می شود؟

مجهز به آموزش مدرن

حسینی نگرانی و نگرانی کشاورزان را اذعان کرد و تصریح کرد: برخی کشاورزانی که مرتب از قیمت فروش محصولات نامناسب گلایه می کنند نیز باید با سمپاشی غیراصولی و عدم تمایل به علم و آگاهی به مصرف کننده میوه ناسالم می دهند. بی نیاز

این کشاورز بابلی هشدار می دهد: اگر دانش کشاورزان همراه با صنعتی شدن کشاورزی افزایش پیدا نکند در صنعت کشاورزی یک پله و 10 پله عقب تر پیش می رویم و جایگاه مازندران در این صنعت استراتژیک و عرصه رقابت نامعلوم خواهد بود.

تشکیل اتاق اصناف کشاورزی

مدیر جهاد کشاورزی بابل در این باره به میجیک گفت: تنها راه صرفه جویی در صادرات داشتن گواهی باغ و کد QR است.

محسن آهنگر افزود: از 24 هزار هکتار باغ شهرستان بابل تنها سه هزار باغ شناسنامه دارند که 10 درصد است.

وی با اشاره به اینکه 80 سورتینگ در بابل فعالیت می کنند که بیشتر آنها سورتینگ های کوچک هستند که برای بازار داخلی و تعدادی نیز در حوزه صادراتی فعالیت می کنند افزود: سورتینگ هایی که در حوزه صادراتی فعالیت می کنند فقط پرتقال های زیر هستند. نظارت متخصص این شرکت با نظارت کامل تولید و آماده می کند.

وی گفت: میزان تولید پرتقال دو برابر ظرفیت کشور حدود چهار میلیون تن است و مصرف ما دو میلیون تن است.

آهنگر با اشاره به اینکه مازاد پرتقال تولیدی باید فرآوری یا صادر شود ادامه می دهد: هر سرمایه گذار که بخواهد در حوزه صنایع تبدیلی فعالیت کند در خصوص تغییر کاربری اخذ مجوزهای لازم و پرداخت تسهیلات همکاری لازم را خواهد داشت. برای به دست آوردن پرتقال که می توان آن را به صورت تازه مصرف کرد برای صادرات وجود ندارد و نمی توان آن را فرآوری کرد.

چه عواملی باعث عدم رونق بازار صادرات محصولات کشاورزی مازندران می شود؟

مدیر جهاد کشاورزی بابل با اشاره به اینکه همایش های زیادی برای نهادینه شدن این فرهنگ برگزار می شود اما مردم باید خودشان به این چشم انداز بیایند یادآور شد: استقبال مردم غرب مازندران از داشتن باغ های گواهی شده و گرفتن کد QR بیشتر است و تقریبا همه غرب مازندران. باغات تکمیل شده و محصولات قابل صادرات هستند و مشکلی برای فروش با قیمت مناسب وجود ندارد اما منطقه شرق مازندران همچنان هر ساله در قیمت پایین پرتقال شرکت می کند.

آهنگر از تشکیل اتاق اصناف کشاورزی شهرستان بابل در آینده نزدیک خبر داد و گفت: با تشکیل این اتاق اصناف پیگیری مطالبات و حقوق کشاورزان بر عهده اتاق اصناف خواهد بود.

سبزی زدایی و رنگ آمیزی مرکبات ممنوع است

نماینده مردم بابل در مجلس در گفت وگو با میجیک نگرانی خود را در حوزه صادرات برای نظارت بیشتر بر سورتینگ اعلام کرد و گفت: اگر نظارت بر سورتینگ سبز زدایی و رنگ آمیزی پرتقال ها کافی نباشد باعث می شود. بلای صادرات باشد

احمد فاطمی افزود: میانگین مصرف پرتقال در کشور حدود یک میلیون و 800 تن است و مابقی تولید باید صادر شود تا کشاورزان دچار مشکل نشوند.

وی تصریح کرد: در این میان نقش دلالان و واسطه هایی که نارنجستان ها را از کشاورزان خریداری می کنند و سبزی های سبز گازدار و رنگی را انتخاب می کنند نیز در موضوع بازار صادراتی تعیین کننده است.

فاطمی ادامه داد: اقدامات غیراستاندارد سورتینگ ها بر کیفیت مرکبات تاثیر منفی می گذارد و نمی توانند در بازار صادراتی با کشورهای دیگر رقابت کنند.

چه عواملی باعث عدم رونق بازار صادرات محصولات کشاورزی مازندران می شود؟

این عضو کمیسیون تلفیق بودجه گفت: با پیگیری های گسترده متوجه شدیم که برای اولین بار سبز شدن پرتقال ها ممنوع شود.

فاطمی به نقش مهم دولت در ایجاد بستر و زیرساخت های لازم برای صادرات مرکبات اشاره کرد و هشدار داد: دولت می تواند با ایجاد ایستگاه های صادراتی از مسیرهای دریایی و کریدورهای زمینی مرکبات را به کشورهای دیگر صادر کند.

مدیرعامل و موسس هلدینگ کاسپین که یکی از شرکت های برند در زمینه صادرات پرتقال است نیز به میجیک گفت: شرکت ما اسفندماه سال گذشته در خصوص رشد و باردهی درختان قرارداد با تولیدکننده را تکمیل کرد. در مورد افزایش تولید نسبت به قبل هنگام رعایت استانداردها توصیه کارشناسان به جز قیمت روز کیلویی دو هزار تومان نسبت به سایرین از باغدار خریداری می کنیم.

مجید حسین زاده افزود: ما فقط از کشاورزانی که جزو قرارداد خود هستند مرکبات را خریداری می کنیم که از هر نظر سالم و زیر نظر کارشناسان ثبت شده باشد تا برند و بازار صادراتی ما درگیر مشکلات فعلی صادراتی نباشد. کیفیت پایین “

وی با بیان اینکه میزان خرید ما در سال گذشته 30 هزار تن بود تصریح کرد: امسال پیش بینی می شود به 40 هزار تن برسد.

حسین زاده با اشاره به اینکه 400 هکتار از باغات پرتقال تحت پوشش شرکت ما است گفت: بیشترین سطح باغات تحت پوشش ما در شهرستان میاندرود است که سطح باغات آن تا 50 هکتار است اما باغات شهرستان بابل عموما است. کوچک و نه اقتصادی

رعایت استانداردها توسط سورتینگ ها

فعالان حوزه صادرات محصولات کشاورزی با اشاره به اینکه میوه ها دارای تاریخ برداشت نیز هستند که در صورت رعایت نکردن این مهم بازار را با چالش مواجه می کند و هشدار می دهند: سورتینگ ها که زودهنگام این مرکبات را خریداری می کنند. نقض آشکار

حسین زاده با بیان اینکه میوه تامسون رسیده که در آذرماه برداشت شده است به هیچ وجه نفاخ نبوده است تصریح کرد: از آبان ماه شاهد فروش میوه تامسون نارنجی رنگ در بازار هستیم که به این معنی است که این میوه داخل اتاق گاز دارد. اتاق و این گاز تزریق شده به آن متانول است سپس در مخزن رنگی با دمای 50 درجه قرار داده می شود زیرا این رنگ سمی است و برای بدن میوه بسیار خطرناک است و طعم مناسبی ندارد بلکه برای سلامتی نیز خطرناک است.

چه عواملی باعث عدم رونق بازار صادرات محصولات کشاورزی مازندران می شود؟

وی ادامه داد: در بازدیدهای میدانی از بازارهای جهانی دبی عمان پادنا ازبکستان روسیه و… عکس و فیلمی از استانداردها نقاط ضعف و قوت این بازارها در دیدار با وزرا ارائه دادم. در صورتی که سورتینگ ها استانداردهای لازم را رعایت نکنند بزرگترین جنایت را در حق کشاورزان مرتکب می شوند و در عین حال بازار صادرات ایران را به چالش می کشند.

این فعال کشاورزی گفت: اگر کیفیت میوه ما مشکلی نداشته باشد هر کیلوگرم میوه پرتقال را تا 30 هزار تومان می توان از باغدار خریداری کرد اما وقتی این میوه نارنجی ترش می شود و طعم بدی پیدا می کند مصرف کننده ای وجود ندارد. در بازار جهانی

وی خاطرنشان کرد: پرتقال های مصری و ترکیه ای لذیذ و شیرین هستند و مصرف کنندگان زیادی دارند زیرا در زمان مناسب برداشت می شوند اما پرتقال های ما که کیفیت بالاتری دارند به دلیل برداشت زود هنگام و تغییر رنگ مصرف کننده ندارند.

وی با اشاره به اینکه ریز سورتینگ ها باید از نظر مدیریتی و کیفیت کار مورد بررسی قرار گیرند گفت: شرکت هایی مانند ما که برندسازی دارند و عمدتاً در حوزه صادرات فعالیت می کنند به دلیل کمبودهایی که دارند حتی نمی توانند با دلالان پرتقال رقابت کنند. مدیریت بازرسی و نظارت ما از سورتینگ های کوچک زمانی که میوه های رنگی و غیر استاندارد دارند خرید کرده ایم و باید به هر نحوی به درخواست های خود پاسخ دهیم.

حسین زاده گفت: شما می توانید در سایه اراده ملی این وضعیت را بهبود ببخشید و به دولت دستور دهید از این تخلف جلوگیری کند.

چه عواملی باعث عدم رونق بازار صادرات محصولات کشاورزی مازندران می شود؟

وی با اشاره به اینکه در صورت رعایت استانداردها و عرضه میوه تازه به بازار جهانی وقتی می توان یک کیلو پرتقال را با 30 هزار تومان از کشاورزان خریداری کرد چرا باید در صنایع تبدیلی سرمایه گذاری کنند افزود: صنایع تبدیلی. اصلا توجیه اقتصادی ندارند چون سیستم عقیده ما مکانیزه نیست وقتی صنعت تبدیل برای زمانی که میزان تولید بیشتر از میزان مصرف است وقتی اگر بازار را درست هدایت کنیم سیستم حمل و نقل لجستیک و ما روابط سیاسی با آذربایجان بهبود می یابد این یک صنعت تحول آفرین است.

حسین زاده میزان برداشت میوه پرتقال در کشور را از 25 تا 35 تن در هکتار و در کشورهای پیشرفته 100 تا 110 تن در هکتار محاسبه کرد و اظهار داشت: باید بهره وری را در کشور افزایش دهیم.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا