رونمایی از برنامه توسعه زیست بوم فناوری مالی

فناوری

رونمایی از برنامه توسعه زیست‌بوم فناوری مالی

افتتاحیه برنامه توسعه اکوسیستم فناوری مالی (فین تک) توسط تنی چند از مسئولان وزارت اقتصاد و معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان دانشگاه برگزار شد.

به گزارش میجیک نشست رونمایی از برنامه توسعه اکوسیستم فناوری مالی (فین تک). با موضوع تکیه بر توان شرکت های مبتنی بر دانش با حضور مهدی الیاسی – معاون سیاست گذاری و توسعه معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان روح الله ابوجعفری – عضو هیئت علمی پژوهشی موسسه گروه مطالعات فناوری مجید کریمی – رئیس مرکز تسهیل تامین مالی تولید وزارت اقتصاد و محمدصادق صارمی – مدیر گروه اقتصاد دانش بنیان پژوهشگاه فناوری ریاست جمهوری در پژوهشگاه مطالعات فناوری برگزار شد.

نقشه راه برنامه توسعه اکوسیستم فناوری مالی
در ابتدای این نشست صارمی – مدیر گروه اقتصاد دانش بنیان پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست جمهوری – در خصوص برنامه توسعه اکوسیستم فناوری مالی گفت: نقشه راه این برنامه در سه بخش مقررات اکوسیستم تهیه شده است. . توسعه و توسعه فناوری مالی که شامل چهار بازار پول و اعتبار اوراق بهادار حاکمیت مالی عمومی و بازار سرمایه است.

وی افزود: در این حوزه بازیگران مختلفی از جمله موسسات مالی در حوزه بازار پول و اعتبار و بازار سرمایه و همچنین موسسات خصوصی وجود دارند و بازیگران جدید انواع بازیگران و فناوری های خصوصی را تشکیل می دهند.

با هدف حرکت از اقتصاد نفت محور به اقتصاد دانش بنیان
در ادامه ابوجعفری از اعضای هیئت علمی پژوهشی پژوهشکده فناوری درباره ویژگی ها و ماهیت برنامه فین تک گفت: فین تک به توسعه فناوری مالی در حوزه های مختلف از جمله بورس بانک بیمه گمرک سرمایه گذاری کمک می کند. . و زمینه های دیگر

وی افزود: امروز حدود 10 هزار شرکت دانش بنیان با 500 هزار درآمد و فروش در کشور وجود دارد. هدف این برنامه حرکت از اقتصاد نفت محور به اقتصاد دانش بنیان است.

اعضای هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری ادامه می دهند: یکی از اعضای اصلی تحقق این برنامه خانواده وزارت اقتصاد است که با کمک آن می تواند مشکلات جدی در حوزه های مختلف اقتصادی و فناوری را حل کند.

ابوجعفری افزود: در حال حاضر چالش های جدی در حوزه مالیاتی کشف تخلفات و بیمه وجود دارد به طوری که طبق گزارش ها نزدیک به 70 درصد از زیان های حوزه بیمه مربوط به زیان های موهوم است و با توسعه مالی. اکوسیستم تکنولوژی ما می توانیم بسیاری را از بین ببریم بیایید این مشکل را برطرف کنیم. همچنین نارضایتی از سیستم بانکی فعلی بسیار جدی است و مطالبات معوق در شبکه بانکی یکی از عوامل اصلی این نارضایتی است.

وی ادامه داد: زمانی که درگیر نظام حکمرانی مالی و اقتصادی هستیم عموما با چالش های جدی مواجه می شویم و این مشکلات به این نتیجه می رسد که فرهنگ سازی یکی از اولویت های مهم است. زیرا در ابتدا باید بگوییم هدف ابعاد و ماهیت این رشته چیست و به دنبال چه معیاری هستیم.

عضو هیأت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری خاطرنشان کرد: بنابراین در قالب مقررات باید گذر را بدون چالش و پیامدهای منفی متوجه شویم و چون سیستم فناوری ما بسیار منسوخ و قدیمی است اکنون نیازمند سرمایه گذاری های کلان در حوزه هستیم. زیرساخت های تکنولوژیکی ما

ابوجعفری ادامه داد: یک نکته مهم در حوزه اکوسیستم فناوری مالی مربوط به پایگاه داده و اطلاعات سه اصل مربوط به دسترسی به اطلاعات در حوزه افراد کسب و کار و مکان است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که بتوانیم اکوسیستم فناوری مالی را در کشور توسعه دهیم و با کمک همه نهادهای تاثیرگذار در کشور بتوانیم گذار مناسب و سودآوری را به اکوسیستم فناوری مالی انجام دهیم.

لزوم حرکت از نگاه کوچک به نگاه عمیق در حوزه فناوری مالی

در بخشی دیگر از این جلسه مجید کریمی – رئیس مرکز تامین مالی تولید وزارت اقتصاد – با اشاره به چالش های موجود در حوزه مقررات مربوط به اکوسیستم فناوری مالی گفت: در حال حاضر چالش هایی از جمله وجود دارد. نگاهی محدود به مشکل بدون بینش عمیق رویکردی ناخواسته برای حفظ وضعیت موجود و وجود ذینفعان سنتی مرتبط با کسب و کار فین تک با نگاهی جزئی به این حوزه که بدون توجه به فرآیند تنظیم و نظارت پیچیده تر شده است. از عواقب برخی اقدامات .

وی ادامه داد: بنابراین باید تمام زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری در حوزه فین تک فراهم شود تا بلاتکلیفی در این زمینه و اتخاذ تصمیمات و کنترل های اشتباه ایجاد نشود.

یک مقام مسئول در وزارت اقتصاد گفت: در سایر موارد دستگاه های دولتی باید تصمیماتی را که منجر به حل مشکل می شود به جای پاسخگویی به مشکل با کنترل کسب و کار توجیه کنند و عدم همکاری با بخش خصوصی یکی از مهمترین آنها است. تصمیم اشتباه

کریمی ادامه داد: قوانین تامین مالی زیرساخت های فناوری به تسهیل و حمایت از این حوزه کمک می کند. بنابراین باید قوانین و مقررات بهتر آموزش و فرهنگ سازی مورد نیاز در حوزه فین تک شکل گیرد. ما همچنین می دانیم که در مسیر درستی قرار داریم که به داده ها و اطلاعات شفاف دسترسی داشته باشیم تا بتوانیم نظارت و تامین مالی جمعی را بهینه کنیم.

وی در پایان این سخنان افزود: عصر هوش مصنوعی است و اگر در حوزه فناوری تاخیری رخ دهد تبعات زیادی برای آینده ما خواهد داشت.

محرک های جهانی توسعه فناوری

در ادامه این نشست مهدی الیاسی – معاون سیاست گذاری و توسعه معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان – با اشاره به برنامه توسعه اکوسیستم فناوری مالی گفت: در هر زمینه ای اگر بخواهیم حرکت کنیم. نوآورانه برای دانش و تجربه که بالاتر از عبارات و کلماتی است که آنها را توصیف می کند ما می دانیم که به آن نیاز داریم. مشکل اصلی امروز ما تمرکز زیاد بر برخی ایده های شناخته شده و قدیمی و تمرکز کم بر حوزه های جدید با ارزش افزوده بالا در بخش مالی و فناوری مالی است.

وی در پایان افزود: امروز باید در این مشکلات به دنبال فرصت باشیم. پیشران جهانی توسعه فناوری در سه حوزه بهداشت ایمنی و بخش مالی-پولی در حال حاضر امروز ما بازیگران نوآور در مقیاس کوچک داریم و باید تعامل سازنده ای بین بازیگران بزرگ فناوری و بازیگران کوچک وجود داشته باشد تا بازیکنان را متنوع کنیم.

باید گفت؛ برنامه توسعه اکوسیستم فناوری مالی (فین تک) در 10 حوزه برای بهبود حکمرانی اقتصادی در چندین حوزه مختلف فناوری مالی در سطح جهانی شناخت محیط اقتصادی ایران و همچنین راهکارهایی برای تعامل سازنده تدوین شده است. با ذینفعان موسسات مالی از جمله بخش خصوصی و دولتی مورد بررسی قرار گرفته است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا