روش سبز و دوستدار طبیعت برای تولید انرژی از زباله/دست قوی مافیا برای صنعتیسازی زبالهسوز !
فناوران یکی از شرکت های دانش بنیان عضو پارک فناوری پردیس با اجرای طرح پایلوت در کرج توانسته اند فناوری های دوستدار محیط زیست و محیط زیست را در زمینه بازیافت زباله های عفونی و بیمارستانی، صنعتی و شهری به اثبات برسانند. عدم اعتماد به نهادهای دولتی و حضور مافیای پسماند باعث می شود این شرکت نتواند محصولاتی در مقیاس صنعتی تولید کند.
به گزارش میجیکیکی از شرکت های دانش بنیان موفق به ایجاد یک منبع سوخت جایگزین پایدار و مقرون به صرفه از زباله شده است.این شرکت در سال 1394 با هدف حفاظت از محیط زیست و تولید انرژی های پاک و تجدیدپذیر تاسیس شد. این متخصص مجتمع دانش بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس، با استفاده از فناوری پیشرفته و پاک، پروژههایی را با استفاده از آخرین فناوری، اکنون فناوری تجاری با راهکارهای زیستمحیطی سودمند برای غلبه بر چالشهای تولید انرژی با مدیریت پسماند، توسعه میدهد.
طراحی و ساخت نیروگاه گازی سازی زباله در سطح جهانی یکی از ماموریت های این شرکت می باشد. مدیریت هوشمند زباله و پیادهسازی فناوریهای جدید گاز که برای بازیافت زباله از طریق روشهای دفع هوشمند زبالهها دقیق هستند، میتواند به کاهش تعداد فعالیتها و هزینههای دفع کمک کند.
مهم ترین مزایای محصولات دانش بنیان گازی سازی زباله، قابلیت حذف انواع زباله، عدم تولید آلاینده، نابودی کامل تمامی زباله ها، عدم نیاز به تفکیک زباله، بیشترین میزان تولید انرژی در هر تن زباله، فضای کمتر است. تخصیص، تولید خاکستر کمتر، سازگاری برای محیط زیست، مصرف انرژی نسبتاً کم، هزینه ساخت و نگهداری پایین و نیاز به متخصصین در مراحل اجرا و بهره برداری دارد.
طرح سبز برای تولید انرژی
حسین اسماعیلی، عضو هیئت مدیره و مدیر بازرگانی این شرکت دانش بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس در گفت وگو با میجیک. وی با بیان اینکه این شرکت در زمینه گازرسانی زباله فعال است، گفت: حوزه بازیافت زباله در این فرآیند شامل پسماندهای شهری، نفتی و صنعتی است.
وی روش گاز سازی زباله را جدیدترین فناوری موجود در دنیا در زمینه بازیافت زباله و زباله می داند و بیان می کند: در سیستم زباله سوز معمولی زباله ها در دمای 700 تا 1200 درجه سانتی گراد سوزانده می شود که باعث ایجاد دود داغ می شود. . که با آب مقطر مخلوط می شود، آن را در آن قرار داده و آب مقطر تبدیل به بخار می شود و این بخار در ژنراتور به برق تبدیل می شود. این سامانه در بوشهر نصب و راه اندازی شده است اما با توجه به حجم زیاد آلاینده ها شکایتی از سوی مدعی العموم مطرح شده است.
اسماعیلی مصرف بالای آب را از دیگر معایب سیستم زباله سوز موجود عنوان می کند و هشدار می دهد: این سیستم به ازای هر کیلوگرم زباله 1.5 لیتر آب مقطر نیاز دارد. یکی دیگر از معایب این سیستم این است که تمام رطوبت را از زباله ها خارج می کند و زباله ها برای ورود به دستگاه باید بدون رطوبت باشند. این در حالی است که در فرآیند تبدیل زباله به گاز، زباله هایی با رطوبت 30 درصد وارد راکتور می کنیم. قبل از سوزاندن زباله، احتراق ناقص انجام می شود و به این ترتیب گاز مستقیم از زباله استخراج می شود.
وی حذف آلاینده ها از خروجی دستگاه و کاهش مصرف آب را از مزایای فرآیند راکتور زباله سوز این شرکت بر اساس این دانش برشمرد و یادآور شد: این صنعت در کشورهای محدودی مانند آمریکا، ژاپن وجود دارد. چین، آلمان و ایتالیا و ایران ششمین کشورهای دارای این فناوری هستند. این شرکت فعالیت خود را از سال 1394 با سرمایه شخصی آغاز کرد و در سال 1396 یک راکتور زباله با ظرفیت یک تن در روز را با موفقیت تولید کرد.
مدیر بازرگانی این شرکت با بیان اینکه با این نمونه اولیه می توانیم یک تن زباله را به گاز تبدیل کنیم، اظهار داشت: این گاز از طریق فرآیند ژنراتور به برق تبدیل می شود و این تفاوت و مزیت دستگاه ما با زباله های موجود است. سیستم زباله سوز
وی در خصوص رآکتور مورد استفاده در این فرآیند تاکید کرد: راکتور مورد استفاده به طور کامل توسط محققان این شرکت طراحی و ساخته شده است، اما قطعه ژنراتور برای تبدیل گاز به برق وارداتی است، زیرا سیستم ساخت داخل نیست.
یک راه حل علمی برای دفع زباله های عفونی
یکی از اعضای هیئت مدیره این شرکت بر اساس این دانش با بیان اینکه در این فرآیند می توان تمامی پسماندهای عفونی، بیمارستانی، صنعتی و نفتی را دفع کرد، افزود: فرآیندی متفاوت برای بازیافت انواع پسماندها و تبدیل آنها به زباله اعمال می شود. انرژی. . به عنوان مثال، فیلترهای قوی تری برای زباله های عفونی به دلیل حساسیت خاص آنها مورد نیاز است.
وی با اشاره به برخی حساسیت ها برای بازیافت و دفع زباله های بیمارستانی گفت: به عنوان نمونه اصفهان برای دفع زباله های آلوده کیلویی 20 هزار تومان هزینه می کند که خروجی از دفع زباله ندارد.
اسماعیلی اضافه کرد: بیمارستانی که روزانه یک تن زباله تولید می کند باید سالانه 7.5 میلیارد تومان برای دفع زباله هزینه کند اما با دستگاه 5 میلیارد تومانی می توانیم زباله را پردازش کنیم. با نصب این دستگاه در بیمارستان زباله از طریق تیراندازی وارد شده و مستقیم گاز تولید می شود. به این ترتیب هم مشکلات بیمارستانی با ضایعات و هم انرژی عفونی بالا تولید می شود.
یکی از اعضای هیئت مدیره این شرکت با تاکید بر اینکه در سال 1396 حدود 25 میلیارد تومان برای طراحی و ساخت این سامانه سرمایه گذاری شده است، یادآور شد: با یکی از سازمان ها در زمینه دفع زباله های آلوده قرارداد منعقد کردیم.
مافیای زباله مسئول توسعه طرح دانش است
اسماعیلی با اشاره به چالش های توسعه این فناوری در کشور گفت: ما با هزینه خود این فناوری را به اثبات رسانده ایم و اکنون انتظار داریم دولت از این طرح حمایت کند تا بتوانیم از این دستگاه در مقیاس صنعتی برای حذف 100 تا 300 استفاده کنیم. تن زباله در روز از بین می رود و از آن انرژی تولید می کند.
وی خاطرنشان کرد: نمایندگان تشکل های محیط زیست اعلام کرده اند که سالانه 87 هزار میلیارد تن زباله شهری به محیط زیست آسیب می زند اما یکی از شرکت های مافیایی نظام تهدید می کند که اگر این فناوری توسعه پیدا کند ما را متضرر می کند. !
اسماعیلی این سامانه را یک صنعت «های تک» و ثروت آفرین در کشور توصیف کرد و گفت: متأسفانه در شرایطی که همه مجوزها و پتنت های این فناوری را دریافت کرده ایم، مانع پیشرفت ما در توسعه این فناوری می شوند. تنها شرکتی که موفق به دستیابی به استانداردهای زیست محیطی شدیم.
اسماعیلی با بیان اینکه مافیای این منطقه با کمبود زباله در کشور اقدام به واردات زباله سوز کرده است، گفت: یک نمونه از این دستگاه در نوشهر نصب شد که به دلیل آلودگی بالا متوقف شد و دو نمونه دیگر نیز نصب شد. . در ساری و رشت باید نصب شود اما تاکنون موفق به واردات نشده اند.
ایمیلی تاکید می کند: قوانین خوبی در کشور وضع شده تا شرکت ها بر اساس دانش منتفع شوند اما در عمل مافیا اجازه اجرای این قانون را نمی دهد. در این باره با معاون علمی رئیس جمهور نیز مکاتبه داشتیم و ایشان نیز از فعالیت های ما بازدید کردند.
اجرای آزمایشی
مدیر بازرگانی این شرکت دانش بنیان از اجرای طرح پایلوت این سامانه در کشور خبر داد و افزود: طرح آزمایشی این سامانه با ظرفیت یک تن زباله در کرج اجرا شده است.
وی تاکید کرد: برای نصب این دستگاه در شهرهای شمالی به شهرداری های شهر از جمله ساری و رشت مراجعه کردیم اما مشکل مذاکره با آنها این است که به ما اعتماد ندارند و از طرفی می دانند. اگر این مثال اگر دستگاه در کشور نصب شده باشد، زباله سوزهای قبلی حذف خواهند شد.
اسماعیلی مقایسه محصولات این شرکت با نمونه های خارجی را نشان داد و یادآور شد: شرکت چینی موفق به فروش 70 نمونه از این دستگاه در سراسر جهان شده است و وقتی استانداردهای این شرکت چینی را با استانداردهای اروپایی مقایسه می کنیم، با افتخار می گوییم. که استاندارد است و عملکرد دستگاه ما بالاتر از نوع چینی است. ما با تکنولوژی مشکل نداریم، بلکه مافیایی که مانع توسعه فعالیت هایمان می شود!