انواع ساعت مچی و نحوه کارکرد آن ها ؟

احتمالا بعضی از افراد تفاوت زیادی در انواع ساعت مشاهده نمی‌کنن. اگر شما هم از این دسته هستین، قراره بعد از مطالعه این مطلب شگفت زده بشین! ما اینجا قراره انواع ساعت رو براساس ظاهر صفحه نمایش، استایل و قابلیت‌ها به شما معرفی کنیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم که اگر قصد دارین یکی از همین روزها برای خودتون یا به عنوان هدیه، ساعت موندوشاپ خریداری کنین؛ تا انتهای این مطلب با ما همراه باشین.

ساعت

ساعت

چرا لازمه انواع ساعت مچی رو بشناسیم؟

احتمالا یکی از گزینه‌های همیشگی شما برای خرید هدیه، ساعت مچی بوده و هست. شناخت انواع مدل و سبک ساعت مچی، قبل از هرچیزی به شما کمک می‌کنه تا مناسب‌ترین ساعت برای هر فرد رو بشناسین. قطعا ساعتی که برای یک نوجوان قراره انتخاب کنین تفاوت زیادی با ساعت مناسب برای یک وکیل یا پزشک داره! زمانی که از قابلیت‌های مختلف آگاه بشین، با دید بازتری هم با فرآیند و برخورد می‌کنین.

علاوه بر مورد قبل، شناخت انواع ساعت مچی برای شخص شما هم مفید واقع می‌شه. چرا که وقتی بعد از مطالعه این مطلب به فروشنده ساعت مچی مراجعه می‌کنین، به طور تقریبی همه توضیحات تخصصی راجع‌به ساعت‌های مختلف رو متوجه می‌شین. این اتفاق به طرز چشمگیری به داشتن یک خرید پرسود کمک خواهد کرد. ما در این مطلب براساس ۵ مشخصه‌ی زیر، انواع ساعت مچی رو دسته‌بندی و به شما معرفی می‌کنیم:

  • ظاهر صفحه نمایش
  • استایل و سبک
  • قابلیت

انواع ظاهر صفحه نمایشگر در ساعت

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای طبقه‌بندی انواع ساعت، توجه به صفحه نمایشگر اون‌هاست. در واقع این ویژگی همون چیزیه که می‌تونین با دیدن ظاهر ساعت در موردش قضاوت کنین. صفحه آنالوگ، بدون شک یکی از قدیمی‌ترین صفحه‌های ساعت به حساب میاد. این نوع ساعت‌ها دارای عقربه ساعت‌شمار، دقیقه‌شمار و گاهی ثانیه‌شمار هستن. ساعت‌های آنالوگ بیشترین رواج رو در سراسر جهان دارن. به همین خاطر می‌تونیم با اطمینان بگیم همین حالا که در حال مطالعه این مطلب هستین؛ می‌تونین با کمی فکر کردن، ساعت‌های آنالوگ زیادی رو به خاطر بیارین که زمانی صاحب اون‌ها بودین.

همچنین همه ما با استفاده از صفحات آنالوگ برای اولین بار خواندن ساعت رو یاد گرفتیم! ساعت‌های هیبریدی، تقریبا ترکیبی از ساعت‌های آنالوگ و هوشمند هستن. این نوع ساعت‌ها در نگاه اول شبیه ساعت‌های آنالوگ با عقربه‌های ساعت‌شمار، دقیقه‌شمار و گاها ثانیه‌شمار هستن. با این حال ممکنه قابلیت‌هایی مثل اندازه‌گیری فعالیت‌های بدنی، اتصال به تلفن همراه و سایر ویژگی‌های یک ساعت هوشمند رو دارا باشن. ساعت‌های هیبریدی، برای افرادی که ظاهر صفحات آنالوگ رو ترجیح می‌دن و در عین حال به دنبال قابلیت‌های یک ساعت هوشمند هستن، مناسب به نظر می‌رسه.

به دلیل این که ساعت‌های هوشمند به طور معمول قابلیت‌های متنوعی رو ارائه می‌دن، داشتن صفحه نمایشگر لمسی تونسته تجربه کارکردن با این نوع ساعت رو راحت‌تر کنه. ساعت‌های هوشمند اپل یک مثال خوب از این نوع ساعت‌های لمسی هستن. هرچند که این ساعت‌ها هنوز به نیاکان خودشون وفادار موندن و حضور دکمه همچنان روی بدنه ساعت حس می‌شه؛ اما بیشتر عملکرد اون‌ها از طریق نمایشگر لمسی قابل کنترله.

انواع استایل و سبک ساعت

این طبقه‌بندی به جذابیت بصری کلی ساعت مربوط می‌شه. این که آیا ساعتی که انتخاب کردین برای استفاده روزمره مناسب به نظر می‌رسه یا در موقعیت‌های رسمی می‌شه ازش استفاده کرد. برخلاف سبک کژوال، ساعت‌های رسمی برای موقعیت‌هایی مثل جلسات کاری و محیط‌های رسمی مناسب هستن. این ساعت‌ها به طور کلی ساده و درعین حال ظریف‌اند تا استایل رسمی شما رو تکمیل کنن.

از طرفی یک ساعت رسمی معمولا به گونه‌ای طراحی می‌شه که به راحتی زیر آستین پیراهن و کت پنهان بشه. این ساعت‌ها قرار نیست توجه‌ها رو به خودشون جلب کنن اما هماهنگی اون‌ها با کیف، کمربند و یا کفش شما می‌تونه در داشتن یک ظاهر بی‌نظیر، تاثیر زیادی داشته باشه. برای ساده نگه داشتن ظاهر، ساعت‌های رسمی معمولا فقط عقربه ساعت‌شمار و دقیقه‌شمار دارن. در حالی که این سبک ساعت‌ها برای کارمندان ادارات و وکلا اننخاب خوبی هستن، معمولا مورد توجه مینیمالیست‌ها هم قرار می‌گیرن.

همه در مورد تعریف دقیق ساعت‌های فشن، هم عقیده نیستن. اما به طور کلی برای تعریف اون‌ها می‌تونیم به تولیدات برندهایی اشاره کنیم که در ساعت‌سازی تخصص خاصی ندارن و صرفا در حال تولید پوشاک و اکسسوری هستن. ساعت‌های فشن معمولا به جای توجه به کیفیت و تاریخچه ساخت به دلیل شهرت برند سازنده فروخته می‌شن. شرکت‌های سازنده این نوع سبک ساعت‌، معمولا روی زیبایی‌شناسی و برندسازی متمرکز شدن و از مواد اولیه مقرون به صرفه برای تولید ساعت‌های فشن استفاده می‌کنن.

ممکنه بحث زیادی بر سر این موضوع که «لوکس» واقعا یک سبک خاص از ساعت به حساب میاد یا این که شهرت برند تجاری، لوکس بودن رو تعیین می‌کنه وجود داشته باشه. با این حال قطعا اختلاف معنی داری بین ساعت‌های لوکس و فشن وجود داره. ساعت‌های لوکس عموما توسط برندهایی ساخته می‌شن که سابقه طولانی در ساعت‌سازی دارن. همچنین برخی از این برندها با استفاده از قطعات گرانبها مثل الماس و طلا، محصولات خودشون رو لوکس معرفی می‌کنن. شاید براتون جالب باشه که اکثر ساعت‌های لوکس ساخت کشور سوئیس هستن. برندهایی مثل رولکس(Rolex) و هابلوت(Hublot) از تولیدکنندگان شناخته شده‌ی سبک ساعت لوکس هستن.

انواع قابلیت ساعت

کرنوگراف ساعت درست مثل یک کرنومتر عمل می‌کنه. این ویژگی رو می‌تونین با دیدن دو یا سه دایره کوچک که روی صفحه ساعت هستن و عقربه دارن تشخیص بدین. برای استفاده از کرنوگراف معمولا دو دکمه اضافه در کنار ساعت وجود داره؛ یکی برای شروع و توقف و دیگری برای تنظیم مجدد کرنوگراف مورد استفاده قرار می‌گیره. ساعت‌های دارای این قابلیت به گونه‌ای طراحی شدن که در برابر نفوذ آب، کاملا مقاوم هستن. همچنین ساعت‌هایی که امکان غواصی با اون‌ها وجود داره، معمولا دارای یک قاب چرخان هستن. این قاب، زمانی که غواص زیر آب باقی‌مونده، به عنوان تایمر قابل استفاده خواهد بود.

چطور از سردرگمی هنگام خرید ساعت جلوگیری کنیم؟

این روزها اگر قصد خرید ساعت مچی رو داشته باشین گزینه‌های بسیاری سر راه شما قرار می‌گیره. از طرفی ساعت‌های هوشمند روز به روز قلب تعداد بیشتری از مردم رو تسخیر می‌کنن و از طرفی دیگه استفاده از ساعت‌های آنالوگ و مینیمال می‌تونه شما رو سرشار از حس خوب کنه. با توجه به همه این موضوعات، بهتون پیشنهاد می‌کنیم قبل از خرید ساعت مچی حتما در فروشگاه‌های مختلف قیمت و ویژگی‌ها رو مقایسه کنین. همچنین فراموش نکنین باید از جایی ساعت بخرین که به اصالت و اورجینال بودن کالایی که بهتون تحویل می‌دن هیچ شکی نداشته باشین.

ساعت جیبی. با گذشت دهه‌ها، بسیاری از طرح‌های جدید در دسترس قرار گرفت و نهایتا در پایان جنگ جهانی اول، ساعت مچی از نظر محبوبیت از ساعت جیبی پیشی گرفت. این روزها ساعت‌های مچی بی‌شماری برای فروش وجود دارد که هر کدام ویژگی‌ها و محدودیت‌های خاص خود را دارند. با گزینه‌های بسیار زیاد موجود در بازار، ما قصد داریم انواع مختلف ساعت‌های موجود را به شما معرفی کنیم. در واقع نه تنها مهم است که یک مشتری نسبت به فرایند خرید خود آگاه باشید، بلکه فکر می‌کنیم یادگیری در مورد نحوه‌ی عملکرد این ساعت‌ها بسیار جذاب است.

برای یک تازه وارد، رمزگشایی از دنیای ساعت‌ها می‌تواند یک تلاش ترسناک باشد و شناسایی انواع مختلف ساعت‌ها چالش خاصی را ایجاد می‌کند. مثلاً تفاوت یک ساعت غواصی با یک ساعت خلبانی، یک ساعت کوارتز با یک ساعت مکانیکی، یا یک ساعت دو زمانه با یک تایمر جهانی در چیست؟ آن همه اعداد فرعی و مقیاس‌های مختلف روی صفحه برای چیست؟ آیا باید تاریخ ساعت خود را تغییر دهم و اگر چنین است، هر چند وقت یک‌بار؟ در این مقاله که با هدف معرفی انواع مختلف ساعت‌ها، نوشته شده است ما تلاش می‌کنیم به سؤالات اساسی شما پاسخ دهیم.

انواع موتور ساعت مچی

چهار نوع مکانیسم مختلف وجود دارد که به عنوان نیرو محرکه‌ی اصلی ساعت‌های مچی شناخته می‌شوند و ساعت‌سازان برای ساخت ساعت‌های خود از آن‌ها استفاده می‌کنند: مکانیسم مکانیکی، اتوماتیک، کوارتز و آفتابی. این کلاسیک‌ترین نوع مکانیسم عملکردی برای ساعت‌های مچی است. در واقع اولین ساعت‌ها مکانیکی بودند و دارای اجزای درونی پیچیده‌ای بودند که حول محور استفاده از فنر اصلی می‌چرخید؛ قطعه‌ای که ساعت را نیرو می‌دهد. فنر اصلی که محکم پیچیده شده است به تدریج کشش را در مدت زمان مشخصی کاهش می‌دهد و به نوبه‌ی خود تمام چرخ‌ها و سایر اجزای داخل ساعت را فعال می‌کند و در مدت زمان کافی، در نهایت تنش خود را از دست خواهد داد.

برای حفظ عملکرد ساعت مکانیکی خود، باید همیشه فنر اصلی را قبل از بی‌حرکت شدنش کوک کنید. ساعت‌های خودکار که به‌عنوان ساعت‌های خود کوک شونده یا ساعت‌های حرکتی دائمی نیز شناخته می‌شوند، دارای همان پیچیدگی‌های ساعت‌های مکانیکی هستند، با یک ویژگی اضافه. در حالی که ساعت مکانیکی قدیمی باید با دست کوک شود تا به کار خود ادامه دهد، یک ساعت اتوماتیک دارای مکانیزم خود سیم پیچی است که از انرژی جنبشی مالک ساعت استفاده می‌کند (یعنی زمانی که بازوهای خود را در حین راه رفتن تکان می‌دهند) تا کوک ساعت را حفظ کند.

نکته‌ی پایانی

در نهایت، نوع ساعتی که انتخاب می‌کنید مثل خود شما ساعتی منحصر به فرد است. ممکن است بخواهید طراحی ساده‌ای داشته باشید که بتوان آن را هر روز پوشید اما به اندازه کافی درجه یک برای پوشیدن با کت و شلوار هم باشد. ممکن است شما یک طراحی پر زرق و برق با بسیاری از ویژگی‌های اضافی بخواهید. در واقع ساعت شما همانند لباس‌هایتان، تا حدی بیانگر شخصیت و هویت شما است. ساعت‌های خلبانی در ابتدا برای خلبانان طراحی شده بودند. ساعت‌های مسابقه با در نظر گرفتن رانندگان اتومبیل‌های مسابقه طراحی شده اند.

دکمه بازگشت به بالا