ویتامینها چه نقشی در تقویت سیستم ایمنی دارند؟
دکتر حسن فرهاد غیبی با اشاره به شیوع بیماری های عفونی، آنژین، آنفولانزا و سرماخوردگی در فصل پاییز، گفت: با شروع فصل سرما و تغییر آب و هوا، بهتر است افراد رفتار خود را تغییر دهند. برای مقابله با بیماری ها و جدی گرفتن مشکلات سلامتی و جلوگیری از انتقال میکروب ها و ویروس ها.
وی افزود: با تقویت سیستم ایمنی بدن و مصرف آنتی اکسیدان ها و از بین بردن رادیکال های آزاد در بدن می توانید از بیماری های زمستانی پیشگیری کنید.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه در فصل پاییز پیشگیری بهتر از درمان بعد از بیماری است، افزود: ویروس ها مهم ترین عامل سرماخوردگی هستند زیرا به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می شوند و باعث بیماری می شوند. غیبی رعایت مشکلات بهداشتی را در پیشگیری از بیماری ها و مصون ماندن از بیماری ها موثر دانست و گفت: داشتن تغذیه سالم و تقویت سیستم ایمنی یکی از راه های بهبودی سریع بیماری است.
وی خاطرنشان کرد: رعایت مسائل بهداشتی و خودداری از دست دادن و مالیدن بوسه با افراد سرماخورده، عدم استفاده از وسایل مشترک و شستن مداوم دست ها از موارد بهداشتی است که باید رعایت شود و از تماس با ترشحات بینی خودداری شود. و چشم ها نیز امتناع می کنند، زیرا در انتقال ویروس بسیار موثر هستند.
این متخصص تغذیه افزود: عطسه و سرفه در محیط بسته نیز از عوامل انتشار و انتقال ویروس های سرماخوردگی است. حسنبیگی با بیان اینکه برای تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با ویروس باید در فصل سرما تغذیه مناسب داشته باشیم، افزود: در این فصل باید از پنج گروه اصلی غذایی به ویژه گروه های غذایی حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C و B استفاده کنیم. . انجام دادن.
وی افزود: استفاده از ویتامین ها نقش زیادی در تقویت سیستم ایمنی دارد و در این راستا می توان ویتامین C را از مرکبات، فلفل و سبزیجات دریافت کرد. این متخصص تغذیه ادامه می دهد: ویتامین A یکی از ویتامین های محلول در چربی و یکی از آنتی اکسیدان هایی است که با مصرف لبنیات، سبزیجات و میوه های سبز تیره، زرد و نارنجی مانند هویج، خرمالو، گریپ فروت و نارنگی و بتا تامین می شود. کاروتن..
حسنبیگی مصرف نمکی مانند روی موجود در حبوبات و گوشت را در پیشگیری از سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن موثر دانست و گفت: توصیه می شود افراد از مایعات گرم مانند سوپ مرغ، شیر گرم و … استفاده کنند. سرما خوردگی وی بیان کرد: برای پیشگیری از سرماخوردگی می توان از گروه های پروتئینی مانند گوشت قرمز، مرغ و پروتئین های گیاهی مانند لوبیا استفاده کرد.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه کمبود ویتامین D و C در جامعه ما رایج است، افزود: این ویتامین ها منابع غذایی محدودی دارند، محصولات دریایی مانند ماهی، میگو و نور خورشید بهترین منابع ویتامین D و C برای بدن، افراد هستند. می توانید می توانید. بیشتر ویتامین ها بدن با قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت 20 تا 30 دقیقه به D و C نیاز دارد.
حسن بیگی ادامه داد: نور خورشید از ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر می تواند به پوست آسیب برساند بنابراین بهتر است افرادی که در معرض نور خورشید قرار می گیرند قبل از آن ساعات ویتامین D و C را تامین کنند، تغذیه مناسب از ورود میکروب ها به بدن جلوگیری می کند.
وی با بیان اینکه تغذیه مناسب از ورود میکروب ها به بدن جلوگیری می کند، هشدار می دهد: افرادی که به دلیل ضعف سیستم ایمنی با کمبود آهن مواجه می شوند، در فصل زمستان بیشتر در معرض سرماخوردگی و آنفولانزا هستند و بیش از سایرین به آن نیاز دارند. برای تقویت سیستم ایمنی بدن
این متخصص تغذیه در سخنانی دیگر با بیان اینکه در فصل سرما، خشکی محیط و هوای خشک نیز می تواند انسان را با مشکل مواجه کند، گفت: در فصل سرما استفاده از بخاری در خانه باعث تبدیل شدن هوای محیط می شود. خشک می شود و بر روی سیستم تنفسی تأثیر منفی می گذارد و زمینه را برای جذب ویروس ها فراهم می کند. وی هشدار می دهد: استفاده از بخار آب برای مرطوب سازی محیط برای رفع خشکی محیط توصیه می شود.