کتاب «پژوهشی در هنجارپذیری حجاب دختران» منتشر شد – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

کتاب

کتاب «پژوهشی در هنجارپذیری حجاب دختران» منتشر شد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار آنلاین، کتاب بررسی مقبولیت حجاب دختران اثر سید محسن تو می آیی در پژوهشکده تمدن اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت این پژوهشکده در صفحه 339 منتشر شده است.

حجاب اگرچه در ابتدا یک تمهید مذهبی ساده به نظر می رسد، اما نحوه مواجهه و اجرای آن از سوی فعالان اجتماعی در محیط های مختلف جامعه ایرانی، ویژگی خاص و پیچیده ای به آن بخشیده است.

در این پژوهش تلاش شد تا پدیده هنجار گریزی و انتخاب نوع حجاب در بین دخترانی که مادرانشان حجاب را به طور کامل رعایت می کردند، بررسی شود. برای مثالاز دیدگاه فرآیند اجتماعی شدن مورد بررسی و درک قرار گیرد.

علت انتخاب این حوزه برای پژوهش، انتظار طبیعی بازتولید هنجارها و الگوهای رفتاری دینی در محیط آموزشی خانواده بود.

موضوع اصلی در این پژوهش، تبیین پذیرش یا نپذیرفتن حجاب توسط دخترانی است که دارای مادرانی معتقد و موظف به رعایت این احکام دینی هستند.

یکی از اهداف این پژوهش، بررسی جنبه های اجتماعی و جامعه شناختی حجاب و دستیابی به یک سازه اجتماعی در موضوع حجاب و تحلیل تأثیر آن بر رفتار و انتخاب افراد مورد مطالعه بود.

مقوله انجام فرایض دینی، فضای حاکم بر خانواده، نوع ارتباط با جنس مخالف و به ویژه مقوله «تأثیر مادری» عمده ترین آنها بود. بسیار این عوامل از جمله عوامل سببی برای نوع پوشش دختران شناسایی شد.

ضعف‌های ساختاری نهاد خانواده در چند دهه اخیر به‌عنوان یکی از حوزه‌های کاهش تأثیر بر فرزندان شناخته شده است که با توجه به این رویکرد پژوهشی راهکارهایی برای آن ارائه شده است.

ساختار کار

این اثر در 5 فصل می باشد. در فصل اول این تحقیق ضمن بیان مختصری از گسترش حجاب در ایران، هدف، اهمیت، نیازها و پیشینه تحقیق بیان شده است.

در فصل دوم اثر که به چارچوب مفهومی موضوع می پردازد، موضوعاتی چون حجاب، هنجارهای اجتماعی و دینی، جامعه پذیری، نهادسازی و فرآیندها، همسان سازی و یک الگو ایجاد کنیدعوامل موثر در شناسایی، انطباق و درونی سازی، الگوهای ارتباطی خانواده و تصمیم گیری گدایی کردن و گزینه ها مورد بحث قرار می گیرد.

در فصل بعدی روش تحقیق، دلایل انتخاب روش و نمونه بیان شده است گدایی کردن و انتخاب افراد برای مصاحبه شرح داده شده است.

فصل چهارم این اثر به تشریح یافته‌های تحقیق می‌پردازد که در آن تجربیات افراد در مورد حجاب بیان شده و با 27 نفر مصاحبه شده است که برخی حجاب دارند و برخی دیگر. غیر متعهد اراده به برای مثال.

در این فصل دیگر، علاوه بر تحلیل کلی پدیده حجاب، علل این پدیده (تأثیر مادری، روحیه غالب خانواده، نوع رابطه با جنس مخالف (قبل)) شرح داده شده است و در زیر به شرایط و مداخلات پیشینه پرداخته شده است. گر در مورد، توضیح داده شده است که از جمله شرایط ممکن است نفوذ پدر، کنترل و نظارت در خانواده، روحیه مخالفت باشد. شادی و به لجبازی دخترانه، حس انتخاب و استقلال و تجربه قبل از حجاب اشاره می کند.

اثرات مدل سازی و تصمیم گیری گدایی کردن درباره پدیده حجاب (الگوپذیری نوع حجاب، تصمیم گیری). گدایی کردن و گزینش و درونی سازی الگوهای حجاب از دیگر مباحث این فصل است و در پایان فصل پیامدها و نتایج این پدیده ها بیان شده است: نگرش های فردی (پسین)، انجام فرایض دینی (پسین)، ارتباط با دوستان. ، خودنمایی و غیره. تبرجاحساس داشتن خانواده، اعتماد به نفس، احساس محدودیت و امنیت و آرامش، روابط با جنس مخالف (خلفی) و نیاز به احترام و توجه و زیبایی.

فصل پنجم و پایانی این اثر برای نتیجه گیری و نتیجه گیری گدایی کردن این از این تحقیق اختصاص یافت.

دکمه بازگشت به بالا