برترین های کسب و کار مجیکمطالب عمومی

چرا گیربکس اتوماتیک تقه میزند؟

یکی از سؤالات رایجی که معمولاً برای مردم پیش می‌آید این است که علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک چیست؟ دلیل این مشکل را می‌توان با بررسی دقیق سیستم گیربکس اتوماتیک پیدا کرد. به طور کلی می‌توان ادعا کرد که ضربه زدن گیربکس اتوماتیک یکی از علائم خرابی در سیستم گیربکس است؛ به همین دلیل با مشاهده چنین مشکلی بهتر است نزد تعمیرکار رفته و برای تعمیر آن اقدام نمایید. و برای خرید گیربکس اتوماتیک به  چه چیز هایی باید دقت کنیم .ادامه قصد داریم مطالب مفیدی را در رابطه با علت تقه زدن گیربکس و راهکار‌های تعمیر آن ارائه دهیم تا انتها همراه ما باشید.

Why does the automatic transmission crack?

دلایل تقه زدن گیربکس اتوماتیک چیست؟

ضربه زدن گیربکس اتوماتیک به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد؛ به طور کلی هر گیربکسی دارای تعداد قفس سیاره‌ای است که می‌توانند دو ضریب مشخص یا دنده را ایجاد کنند. گیربکس ماشین با استفاده از مدارات هیدرولیکی، که توسط بلوک هیدرولیک کنترل می‌شود، می‌تواند صفحات ضریب خود را انتخاب کند. خود این بلوکه‌ها نیز با استفاده از گاورنر مکانیکی یا ECU کنترل می‌شوند.

در حالت کلی گیربکس اتومات شرایط خود را بر اساس شرایط و نوع رانندگی انتخاب می‌کند. این فرایند انتخاب، معمولاً به آرامی و با نرمی خاصی انجام می‌شود. در صورتی که مشکلی در سیستم گیربکس وجود داشته باشد ممکن است عملیات تعویض دنده با تقه یا ضربه همراه باشد.

علل و دلایل دلایل تقه زدن گیربکس اتوماتیک

به طور خلاصه علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک را می‌توان به صورت زیر بیان کرد:

یکی از رایج‌ترین و ساده‌ترین دلایل تقه زدن گیربکس اتوماتیک اشکال در رانندگی است. یکی از نکاتی که معمولاً برخی از رانندگان هنگام رانندگی به آن دقت نمی‌کنند این است که عمل تعویض دنده یا تغییر سرعت را، به شکل ناگهانی انجام می‌دهند. این موضوع باعث می‌شود که بخش کامپیوتری گیربکس دچار اختلال شده و به مرور زمان کارایی خود را از دست بدهد. به طور کلی فشار‌های غافلگیر‌کننده‌ای که به سیستم گیربکس وارد می‌شود می‌تواند یکی از دلایل ضربه زدن گیربکس اتومات باشد.

یکی از نکاتی که باید هنگام کار با گیربکس‌های اتومات به آن دقت کرد، خنک بودن محیط کار آن است؛ به همین دلیل به یک سیستم خنک‌کننده نیاز دارد. دمای محیط کار گیربکس اتومات، با استفاده از شیر رادیاتور کنترل می‌شود. در صورتی که این شیر دچار خرابی یا اشکال شود کار خود را به درستی انجام نداده و در نتیجه باعث بالا رفتن حرارت گیربکس می‌شود؛ بنابراین ممکن است هنگام رانندگی با صدای تقه مواجه شوید.

همانطور که می‌دانید معمولاً برای گیربکس‌های اتومات از روغن مخصوص استفاده می‌شود. این موضوع می‌تواند به عملکرد صحیح و روان گیربکس کمک کند. در صورتی که در روغن این قطعه مشکلی پیش بیاید یا آلوده شود، روانکاری گیربکس از بین رفته و در نتیجه باعث ضربه زدن گیربکس اتوماتیک می‌شود.

خراب شدن سوپاپ‌های جعبه دنده یکی از از دلایل مهم تقه زدن گیربکس اتوماتیک است. در واقع زمانی که این قطعات دچار مشکل شوند باعث می‌شود که به گیربکس فشار وارد شود و در نتیجه کار خود را به درستی انجام ندهد. شنیدن صدای تقه زدن گیربکس می‌تواند نشان دهنده خراب شدن سوپاپ‌ها باشد.

یکی از مشکلات رایجی که معمولاً برای خودرو‌ها به وجود می‌آید این است که خودرو با گذشت زمان دچار شل شدگی اتصالات می‌شود. این شل شدگی اتصالات خودرو می‌تواند یکی از دلایل مهم ضربه زدن گیربکس اتوماتیک باشد.

رفع مشکل قفل شدن گیربکس اتومات

زمانی که با مشکل تقه یا ضربه زدن گیربکس ماشین مواجه شدید بهتر است برای سریعاً به یک تعمیرکار مطمئن مراجعه کنید. اما اگر این امکان وجود نداشت می‌توانید طبق دستورالعمل‌های زیر اقدام کنید و مشکل را برطرف نمایید.

  1. سر باتری را جدا کرده و خودرو را حدود ۲۰ دقیقه در همین حالت ر‌ها کنید.
  2. پای خود را روی پدال ترمز قرار داده و سپس سر باتری را به حالت اولیه بازگردانید؛ سپس دنده را از حالت p به R منتقل کنید.
  3. ۲ تا ۳ ثانیه صبر کنید سپس دنده را به حالت N تغییر دهید.
  4. بعد از ۲ ثانیه دنده را از حالت N به حالت D تغییر دهید.
  5. ۲ ثانیه منتظر بمانید و سپس همه این مراحل را در وضعیت رفت و برگشتی تکرار کنید.
  6. در آخر دنده را در وضعیت D قرار داده و با شروع شدن حرکت ماشین سرعت آن را افزایش دهید. توجه کنید تمام دنده‌ها پر باشند.
  7. سرعت ماشین را کاهش دهید تا ماشین به حالت‌ ایست در بیاید.

نکات نگهداری از گیربکس اتوماتیک

برای داشتن یک رانندگی سالم و بدون مشکل بهتر است که به طور دائم از سالم بودن گیربکس اتومات مطمئن شوید. بدون شک تقه زدن گیربکس حین رانندگی می‌تواند این کار را به یکی از کار‌های سخت و آزاردهنده تبدیل کند. برای اینکه یک ماشین اتومات سالم داشته باشید بهتر است به نکات زیر دقت کنید.

  • هنگام رانندگی به علائمی از جمله ضربه زدن گیربکس، تغییر صدا، تغییر سرعت و تعویض دنده دقت کنید. در صورتی که این موارد را نادیده گرفته و به رانندگی خود ادامه دهید، ممکن است آسیب بیشتری به گیربکس خودرو وارد شده و در نتیجه خسارت‌های مالی و جانی به وجود بیاورید؛ بنابراین توصیه می‌کنیم برای رفع این مشکل به تعمیر کار حرفه‌ای مراجعه کنید.
  • سعی کنید در بازه‌های زمانی مرتب، روغن گیربکس را تعویض کنید. همانطور که اشاره شد کم شدن سطح روغن یا آلوده شدن آن می‌تواند، یکی از دلایل اصلی تقه زدن گیربکس خودرو باشد.

تا حد امکان سعی کنید رانندگی را با دقت و ملاحظه بیشتری انجام دهید. رعایت این نکاتG O > > > چرا گیربکس اتوماتیک تقه می زند؟

استفاده از انواع گیربکس اتوماتیک باعث شده تا روند رانندگی برای ما راحت‌ تر باشد. اما نباید این موضوع را فراموش کرد که به وجود آمدن مشکلات مختلف برای این قسمت از خودرو همواره چالش‌ های مختلفی را در مسیر ما می گذارد. یکی از مشکلات تقه زدن گیربکس اتوماتیک خودرو است که حتماً باید آن را جدی بگیرید.

بروز این مشکل دلایل مختلفی دارد و بعد از پیدا کردن منشاء به وجود آمدن آن، باید راه‌ حل‌ های مطمئن برای حل این مشکل را شناسایی کنیم. در ادامه این مطلب از گیربکس وان متخصصین ما قصد دارند به این سوال پاسخ دهند که «چرا گیربکس اتوماتیک تقه می‌ زند؟» و نکاتی را در این زمینه با شما در میان بگذارند.

دلیل تقه زدن گیربکس اتوماتیک چیست؟

این مشکل می‌تواند در اثر دلایل مختلفی مانند خرابی شیر رادیاتور، مشکلات مربوط به رانندگی، بروز اختلال در روند کاری روغن گیربکس، شل شدن اتصالات، آسیب دیدن سوپاپ‌ ها و… به وجود بیاید. در بسیاری از موارد ممکن است نشانه‌ هایی خبر از بروز این مشکل در گیربکس بدهند و یا در مواردی خاص ممکن است ناگهان گیربکس اتوماتیک خودرو شروع به تقه زدن کند.

بعد از پیدا کردن منشاء هر مشکل باید اقدام به کنید تا از پیشرفته آن جلوگیری کنید. هر کدام از این مشکلات را در ادامه مورد بررسی قرار خواهیم داد و نکاتی را در خصوص برطرف سازی آنها با شما در میان می‌ گذاریم.

بروز اختلال در اتصالات گیربکس اتوماتیک

نامناسب بودن و یا شل بودن اتصالات در اون گیربکس اتوماتیک به مرور زمان باعث می‌ شود تا این قسمت‌ ها بیشتر مستهلک شوند. در مواردی مشاهده شده که این ضربه‌ ها حتی بعد از تعمیر گیربکس اتوماتیک ادامه دارند. عدم رسیدگی به این مشکل می‌ تواند باعث خرابی رام گیربکس و خراب شدن دسته موتور گردد.

پس در صورتی که هرگونه لرزش و یا ضربه خفیف در زمان کار گیربکس اتوماتیک احساس کردید، باید حتما به تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک در تهران مراجعه کنید و اقدامات لازم برای برطرف سازی آن را انجام دهید. چرا که عدم رسیدگی به این مشکل می‌ تواند هزینه‌ های اضافی زیادی را برای تعمیر گیربکس و سایر قسمت‌ های خودرو به شما تحمیل کند.

نامناسب بودن شیوه رانندگی

در بسیاری از موارد تعمیر گیربکس اتوماتیک نمی‌ تواند مشکل تقه زدن این قسمت را حل کند، چرا که روند رانندگی فرد منشاء به وجود آمدن این مشکل است. روند رانندگی با خودروهایی که مجهز به گیربکس اتوماتیک هستند، می‌ توان گفت شیوه خاصی دارد که برای بهتر رانندگی کردن باید نسبت به آن آگاه باشید. در صورتی که فشار پای شما روی گاز نامنظم باشد و به شکلی عصبی این کار را انجام دهید، روند کاری گیربکس مختل خواهد شد.

این موضوع به خصوص در خودروهایی که از سیستم پردازشگر یا کامپیوتر داخلی استفاده می‌ کنند، بیشتر دیده می‌ شود. این سیستم‌ ها تلاش می‌ کنند تا رفتار راننده را تشخیص دهند و طبق آن الگو عملکرد مناسبی در زمان کار از خود نشان دهند. نداشتن الگوی مشخص و رفتاری برای رانندگی باعث می‌ شود تا دما در گیربکس افزایش یابد و به این صورت عمر روغن موجود در این قسمت کاهش پیدا می کند. از سوی دیگر فشار دادن پا روی پدال گاز به صورت ناگهانی باعث اعمال ضربه بخش‌ های داخلی گیربکس خواهد شد و به مرور زمان همین موضوع می‌ تواند مشکلات زیادی را برای خودرو شما به وجود بیاورد.

 

دکمه بازگشت به بالا