مردمی‌سازی ساخت مسکن اولویت دولت باشد/ انبوه‌سازی عامل تشدید تقاضای سرمایه‌ای

ساخت مسکن

مردمی‌سازی ساخت مسکن اولویت دولت باشد/ انبوه‌سازی عامل تشدید تقاضای سرمایه‌ای

محمد منان رئیسی، عضو کمیسیون عمران مجلس در برنامه تلویزیونی با انتقاد از روند فعلی خانه سازی در کشور گفت: اخیرا متوجه شدیم که جمعی از کارشناسان از جمله شهرداران کلانشهرها، معاونان وزرا. نامه ای خطاب به رئیس جمهور منتخب نوشتند که از آنها خواسته می شود سیاست عمودسازی غلط را اتخاذ کنند و برای رهایی از وضعیت بازار مسکن به بافت فرسوده، کمبود عرضه و … توجه کنند. رئیس جمهور محترم از این سیاست اشتباه استفاده نکند و شکست خورده است.

به گزارش میجیک، روز گذشته محمد منان رئیسی، عضو کمیسیون سازندگی مجلس با حضور در برنامه تلویزیونی «پایش» بر لزوم تحقق وعده های مسکن دولت قبل، توسعه ساخت و ساز مسکن و کاهش آن از سوی دولت چهاردهم تاکید کرد. دستان کارآفرینان بین اولویت های دولت جدید مدیریت سمت عرضه و تقاضای بازار زمین و مسکن.

تقاضای سرمایه انباشته از بازار مسکن

محمد منان رئیسی در تشریح تغییر نسبت مصرف و تقاضای سرمایه در بازار مسکن گفت: با بررسی نمودار مربوط به تاریخچه بازار مسکن در 50 سال اخیر به نتیجه جالبی رسیدیم. در طول 50 سال گذشته در آستانه انقلاب اسلامی نسبت مسکن از نظر مصرف به سرمایه 80 به 20 بوده است. این زمانی است که امروز این نسبت معکوس شده است. یعنی 80 درصد خانه هایی که تولید می شود جنبه سرمایه ای دارد و هیچ کس در آن زندگی نمی کند. دلیل این مشکل الگوی نادرست تولید خانه است. الگوهای اشتباه به معنای تجمع است و الگوهای عمودی ناکارآمد به همه ثابت شده است.

رواج ساخت و ساز خانه، دست تاجران را از بازار کم می کند

یکی از اعضای کمیسیون عمران مجلس با اشاره به نقش رواج ساخت و ساز مسکن در کاهش سوداگری، تصریح کرد: طبق آمار رسمی بین سال های 85 تا 95 ده میلیون و پانصد هزار واحد مسکونی ساخته شده است که تنها دو واحد مسکونی ساخته شده است. میلیون و پانصد هزار نفر در این زمان صاحب خانه بودند. بقیه این تعداد حدس و گمان است. در حال حاضر در شهر تهران در میان انبوه آپارتمان های ساخته شده تعداد زیادی واحد خالی وجود دارد. طبق برآوردها 300 تا 500 هزار واحد خالی در تهران داریم. و اگر زمین به مردم واگذار شود و دولت فقط ابزارهای نظارتی را اجرا کند، این مقدار بسیار کاهش می یابد. در این صورت شاهد جهش تولید و کاهش نرخ تورم خواهیم بود. امید است دولت های آینده مرتکب این اشتباهات نشوند.

رئیس جمهور باید مراقب پیشنهاد ناموفق باشد

وی افزود: اخیرا متوجه شدیم که جمعی از کارشناسان اعم از شهرداران کلانشهرها، معاونان وزرا و … نامه ای به رئیس جمهور منتخب نوشتند و خواستار اجرای سیاست غلط عمودی سازی و یافتن راه حل شدند. رهایی از وضعیت کنونی بازار مسکن، توجه به بافت فرسوده، کمبود منابع زمین، کوچک سازی و … را مد نظر دارند.

لزوم ساخت خانه مطابق فرهنگ ایرانی

رئیسی با اشاره به لزوم توجه به فرهنگ ایرانی – اسلامی در ساخت خانه ها گفت: با توجه به اینکه فرهنگ کشور ما متشکل از فرهنگ اسلامی و ایرانی است، در زمانی که امکان همسویی با سایر نقاط دنیا را نداریم. می آید. برای ساخت خانه ما هر کاری که در کشورهای دیگر انجام می شود را تکرار نخواهیم کرد. ساخت خانه ها باید مطابق با اکوسیستم و فرهنگ ملی باشد. مثلاً در ایران که 60 درصد زنان خانه دار هستند. دستور العمل های خانگی باید از دستور العمل های روستایی استفاده کنند که بیشتر زنان در آن کار می کنند و نیمی از روز را بیرون از خانه می گذرانند. تفاوت ایجاد کن طبیعی است که در ایران با این تعداد خانه دار نمی توان واحد 30، 40 یا 50 متری داد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا