فشار جمهوریخواهان بر دولت بایدن برای کنارگذاشتن دیپلماسی با ایران
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنلاین میجیک، بر اساس نامه ای که روز پنجشنبه به کاخ سفید ارسال شد، جمهوری خواهان کنگره به فشار بر دولت بایدن برای کنار گذاشتن دیپلماسی با ایران پس از حمله اخیر پهپاد به پایگاه نظامی آمریکا در سوریه ادامه دادند.
روز چهارشنبه دو هفته پیش رسانه ها از صدای انفجار در پایگاه التنف و حمله هوایی به پایگاه نظامی آمریکا در سوریه خبر دادند. وی در بیانیه ای گفت: «پس از آن، پایگاه «عمدا و هماهنگ» مورد حمله قرار گرفت، اما هیچ آمریکایی کشته یا زخمی نشد. گزارش های اولیه از این حمله با استفاده از پهپاد و شلیک غیرمستقیم بود.
اما پس از این حمله، برخی از مقامات آمریکایی این زن را متهم به حمله به ایران کردند و مدعی شدند که نیروهای وابسته به ایران این حمله را انجام داده اند.
به گزارش وب سایت خبری واشنگتن فری بایکن، 17 عضو کنگره جمهوری خواه به رهبری برایان استیل جمهوری خواه ویسکانسین، دولت بایدن را به نادیده گرفتن حمله خصمانه فزاینده ایران به ایالات متحده و متحدانش در خاورمیانه برای احیای توافق هسته ای 2015 متهم کردند.
در این نامه آمده است: با افزایش تنش ها در خاورمیانه، این پیام خطرناکی به دوستان و دشمنان ما ارسال می کند که وقتی به ما حمله کنند، تحریم ها را برداشته و با بزرگترین حامیان تروریسم مذاکره خواهیم کرد.
در این نامه آمده است: «این حمله یادآور دیگری است که دولت شما با اولویتهای اشتباهی برای دستیابی به توافق هستهای با ایران تعیین شده است». اگر ایران مایل به انجام این کار در زمان مذاکرات در جریان است، تصور کنید که در صورت خشک شدن موضوع به هر توافقی احترام می گذارد.
نماینده جمهوریخواه گفت: ما شاهد حمله ایران به نیروهای آمریکایی و متحدان ما در خاورمیانه هستیم و در عین حال فعالیت هسته ای خود را افزایش می دهد.
در این نامه آمده است: «تهدید ادامه دارد و دولت شما به تضعیف توانایی ما برای مبارزه با رژیم ایران با لغو تحریمهای آمریکا ادامه خواهد داد».
کشورهای غربی به رهبری ایالات متحده در سال های اخیر ایران را به دنبال اهداف نظامی در برنامه هسته ای خود متهم کرده اند، اتهامی که ایران به شدت آن را رد کرده است.
ایران اصرار دارد که ایران به عنوان یکی از امضاکنندگان معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای (NPT) و یکی از اعضای آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته ای برای مقاصد صلح آمیز را دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) چندین بار از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هیچ مدرکی دال بر انحراف برنامه انرژی هستهای صلحآمیز این کشور از اهداف نظامی پیدا نکردهاند.
این اتهام به این دلیل مطرح می شود که ایالات متحده دارای بزرگترین و جدیدترین سلاح های هسته ای در جهان است و صدها کلاهک هسته ای در زرادخانه خود دارد.
علاوه بر این، ایران در سال 2015 با کشورهای موسوم به 1+5 برای حل تنش ها بر سر برنامه هسته ای خود به توافق رسید.
آمریکا از برجام خارج شد، حتی در شرایطی که آژانس به تعهد ایران اعتراف کرد
با وجود اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمام تعهدات، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در ماه می ۲۰۱۶ بهطور یکجانبه از توافق خارج شد و پس از آن به دنبال سیاست فشار حداکثری برای به زانو درآوردن ایران بود.
سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ بر ایران در زمانی صورت گرفت که جهان با شیوع کرونا مواجه بود و ایران یکی از کشورهای درگیر در شیوع این بیماری بود و دولت ترامپ بدون توجه به خواستههای بینالمللی به اجرای این سیاست ادامه داد. اجازه دسترسی ایران به منابع مالی برای تهیه دارو و مایحتاج اولیه را نمی دهد.
ترامپ می خواهد با سیاست فشار حداکثری ایران را به زانو درآورد
شکست سیاست آمریکا در زمینه فشار حداکثری بر ایران
سرانجام دولت ترامپ در 11 فوریه 2017 به کار خود پایان داد، اما نتوانست به هدف خود برای به زانو درآوردن ایران دست یابد و ایران با وجود فشارهای زیاد و مواجهه با مشکلات فراوان به راه خود ادامه می دهد.
پس از روی کار آمدن جو بایدن، دولت جو بایدن مدعی شد که می خواهد از طریق مذاکرات در وین، پایتخت اتریش، راه را برای بازگشت کشورش به توافق هسته ای بریکس هموار کند.
شش دور مذاکره در وین برای تغییر برجام
تا به امروز شش دور مذاکرات در وین بین ایالات متحده و سایر طرف های عضو شورای امنیت به جز ایران برای تسهیل بازگشت ایالات متحده به شورای امنیت برگزار شده است. این حزب گفت پیشرفت واقعی در مذاکرات وجود دارد، اما اختلافاتی وجود دارد.
یکی از زمینه های بحث برانگیز در مذاکرات، اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم های اعمال شده علیه ایران توسط دولت دونالد ترامپ پس از خروج از برجام بود. علاوه بر این، دولت بایدن گفت نمی تواند تضمین کند که دولت بعدی ایالات متحده از برجام خارج نخواهد شد.
قصد بایدن بازگشت به برجام بود
علاوه بر این، مقامات دولت ایالات متحده گفته اند که قصد دارند از ورود خود به شورای امنیت سازمان ملل به عنوان یک “سکوی” برای حل و فصل اختلافات دیگر، از جمله مسائل موشکی و منطقه ای استفاده کنند.
اخیراً مقام معظم رهبری در این دیدار تاکید کردند که آمریکا می خواهد در توافق هسته ای برجام بندی را لحاظ کند تا ایران را ملزم به گفتگو درباره موشکی و مسائل منطقه کند.
یک سال صبر استراتژیک ایران پس از خروج آمریکا از برجام
یک سال پس از خروج آمریکا از برجام، جمهوری اسلامی ایران به تمام تعهدات این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که قول جبران آثار خروج واشنگتن از برجام را داده بودند، فرصتی برای تحقق این وعده بدهد. .
یک سال پس از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد که تعهدات خود در چارچوب برجام را با اقداماتی کاهش می دهد، زیرا کشورهای اروپایی هنوز به وعده های خود عمل نکرده اند. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته ای برجام صورت گرفت.
جمهوری اسلامی ایران پس از انجام 5 گام برای کاهش تعهدات، سرانجام در 15 دی ماه 1396 اعلام کرد که دیگر محدودیت عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده و تحقیق و توسعه) وجود ندارد.
انتهای پیام/.