عسگری: سطح داوری ما با استاندارد جهانی فاصله دارد/ رودنیل: نوع VAR فوتبال ما توهین به مسابقات است

در گفتگو با آنا

عسگری: سطح داوری ما با استاندارد جهانی فاصله دارد رودنیل: نوع فوتبال ما توهین به رقابت است
عسگری: سطح داوری ما با استاندارد جهانی فاصله دارد رودنیل: نوع فوتبال ما توهین به رقابت است

یک داور بازنشسته فوتبال ایران نظر انتقادی خود را درباره نوع VAR موجود در کشور بیان کرد.

به گزارش خبرگزاری آنا تصمیم امیر عرب براقی در دیدار دیروز نساجی مازندران و خیبر خرم آباد حواشی زیادی را به همراه داشت چرا که صحنه های زیادی بود که داور مسابقه اشتباهاتی را انجام داد به خصوص در صحنه ای که عرب براقی اولین تصمیم را گرفت. . او تصمیم درستی گرفت اما از نظر داوران اتاق VAR تصمیم اشتباهی گرفت.

قانون اجازه تفسیر شخصی هیچ قاضی را نمی دهد

در همین رابطه حسین عسگری رئیس سابق کمیته داوران به خبرگزاری آنا گفت: اینکه عرب براقی نظر خود را تغییر داده است ربطی به شجاعت ندارد. مشکل اصلی و اصلی VAR غیرواقعی بودن آن در ایران است. نه تنها در دیدار نساجی و خیبر بلکه در سایر دیدارها نیز تعداد آنها افزایش یافت تا اینکه داور در یک بازی پس از مشورت با داور اتاق VAR سه بار نظر خود را تغییر داد. این موضوع صحبت های زیادی را به همراه داشته است و طبیعی است که تیم اعتراض کرد. هنگامی که تصویر واضح است تمام زوایا در اتاق VAR در دسترس داور نیست بنابراین برای تفسیر شخصی است. قانون اجازه تفسیر شخصی هیچ قاضی را نمی دهد. وقتی تصویر واضحی به قاضی ارائه شود او هم تصمیم می گیرد اما تعداد دوربین ها در ایران کافی نیست.

آنها فقط تبلیغ می کنند که ما VAR داریم و بسیاری از ما نداریم

وی ادامه داد: وقتی دوربین کافی نباشد داوران به طور اتفاقی اشتباه می کنند. متأسفانه هیچکس پاسخگو نیست و فقط توضیح داده شده است. آنها فقط تبلیغ می کنند که ما VAR داریم و بسیاری از ما نداریم. در حالی که در مراحل مختلف داور متخصص و با دانش نظر متفاوتی به قوانین می دهد زیرا تصویری مبهم می بیند. لذا نظر شخصی خود را می دهد و اختلاف نظر از همین جا ناشی می شود. داوران ما اطلاعات به روزی ندارند. به عنوان مثال در بازی دیروز نساجی و خیبر داور به دلیل اشتباه مدافع خیبر روی یاماگا برای نساجی پنالتی اعلام کرد اما چون داور VAR تصاویر کافی نداشت صحنه را رد کرد و در نهایت داور بازی را برعکس کرد. یکی درست تصمیم پس از بررسی صحنه همچنین در پایان بازی گل دوم نساجی که جایز نبود در صورت اعلام آفساید تصمیم تیم داوری می تواند درست یا نادرست باشد زیرا در یکی از فیلم ها مدافع خیبر آفساید و غیره را اعلام کرده بود. ویدئویی که مشکوک به آفساید است اما در کل هیچ تفاوتی در موضوع وجود ندارد زیرا این نقطه ضعف ما در حضور دوربین های کافی است که اجازه تصمیم گیری دقیق را به ما نمی دهد.

او از فغانی عذرخواهی کرد و در 5 بازی لیگ الیت سوت خورد

عسگری تصریح کرد: باید این واقعیت را بپذیریم که کلاس داوران VAR کامل و کافی نیست چرا که اگر باشند اشتباه زیادی نمی کنند و اشتباه نمی کنند اما قطعا به آنها کمک خواهند کرد. 72 بازی در مرحله گروهی لیگ نخبگان غرب و شرق آسیا برگزار شده و حتی یک بازی هم به داوران ما تعلق نگرفته است. چون داور ما را قبول نکرد در شرایطی که یک داور هر 6 هفته یک بار قضاوت می کند همان علیرضا فغانی که از کمیته داوران عذرخواهی کرد در 5 بازی لیگ نخبگان سوت زده شده است. ما 7 داور بین المللی داریم و نه یک نفر از کمیته داوران که این موضوع را پیگیری کند. دلیل نفوذ نکردن داوران ما این است که فکر نمی کنند سطح قضاوتشان برای یک لیگ برتر قابل قبول است. سطح ارزیابی ما واقعاً با استانداردهای جهانی امروزی فاصله دارد.

مشکل مالک نساجی به کمیته انضباطی برمی گردد

رئیس سابق کمیته داوران در واکنش به انتقاد شدید رضا حدادیان مالک نساجی از داور مسابقه تیمی و دانیال مرادی رئیس دپارتمان داوران اظهار داشت: در نهایت این موضوع به کمیته انضباطی باز می گردد. از سوی فدراسیون فوتبال چون جریمه بر اساس گزارش تیم داوری یا نماینده فدراسیون است البته با کسانی که گزارش نداده اند می توان از طریق ویدئو برخورد کرد. موارد ثبت شده توسط دوربین ها را می توان بر اساس تصاویر مستند دوربین انجام داد. البته باید بدانیم چه کسی قدرتمندتر است زیرا مواردی وجود دارد که فیلم می تواند به آنها استناد کند اما به دلیل منافع خود نادیده گرفته می شود.

VAR جایگزین تصمیم صحیح داور می شود

نوذر رودنیل داور بازنشسته فوتبال نیز درباره اتفاق داوری بازی نساجی مازندران و خیبر خرم آباد گفت: خیلی جای تعجب است که چطور ممکن است همه چیز خراب شود. داور در برخی صحنه ها تصمیم درستی گرفته و عجیب است که پس از مشورت با داور در اتاق VAR تصمیم درست را تغییر داد. تنها تصمیمی که با کمک داور ویدیویی اصلاح شد گل اول مردود نساجی بود که در ابتدا عادلانه تلقی شد. اما در صحنه ای دیگر داور اشتباه کرد. در ابتدا یک پنالتی برای یمگا برای نساجی اعلام شد که با مشورت داور ویدیویی و با درست بودن تصمیم داور این پنالتی لغو شد. همچنین گل دوم نساجی در آخرین دقیقه به درستی اعلام شد که بازیکن نساجی قبل از گل در آفساید قرار گرفت.

رودنیل خاطرنشان کرد: همچنین داور در نیمه اول اشتباه کرد و پنالتی خیبر خرم آباد را نگرفت. در این زمینه داور ویدیویی کمکی به او نکرد. دلیل خطا هم نوع VAR در فوتبال ماست. این نوع VAR توهین به همه سازمان دهندگان داوران تیم ها تماشاگران و تماشاگران بازی است. دوربین کافی نیست داور صحنه مشکوک را از همه جهات نمی بیند در نتیجه هنگام تصمیم گیری اشتباه می کنند. از طرفی باید یک کلاس آموزشی برای داوران در اتاق VAR برگزار شود زیرا آنها اشتباهات جدی انجام می دهند و تصمیم صحیح داور را تغییر می دهند. به نظر من 6 ماه برای یادگیری کار با VAR برای داوران ما کافی نیست بلکه باید 60 ماه تمرین کنند تا به طور کامل یاد بگیرند.

دکمه بازگشت به بالا