برترین های کسب و کار مجیکمطالب عمومی

عایق الاستومری چیست؟

عایق پلی یورتان بسیار وزن سبکی دارند و به دلیل انعطاف پذیری بالا، برای عایق کاری انواع تاسیسات ساختمانی، کانال های هوا، لوله های بزرگ، سیستم های گرمایشی و سرمایشی، صنعت خودروسازی و… مورد استفاده قرار می گیرند. از برای جلوگیری از اتلاف انرژی در صنایع و ساختمان ها استفاده می شود. این عایق یکی از عایق های برودتی و حرارتی است که در صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمان سازی بسیار کاربرد دارد.

مواد تشکیل دهنده عایق الاستومری

همانطور که گفته شد این عایق یکی از انواع عایق های حرارتی و برودتی است که از مواد سلول بسته و انعطاف پذیر پروپیلن، اتیلن و داین ساخته شده است. عایق الاستومری می تواند مناسب ترین گزینه برای عایق های سنتی باشد چون این عایق ها دوستدار محیط زیست هستند. عایق های الاستومری از مواد غیر سمی تشکیل شده و هیچ آسیبی برای انسان و محیط زیست ندارد. از این عایق ها در صنایع پتروشیمی و نفتی، صنایع خودروسازی و… نیز استفاده می شود. عایق های الاستومری مقاومت بسیار بالایی در برابر برودت، حرارت، گرد و غبار و مهم تر از همه رطوبت دارند.

دلایل استفاده از عایق الاستومری

یکی از اصلی ترین دلیل های استفاده از عایق های الاستومری این است که از اتلاف انرژی جلوگیری می کند. عایق های الاستومری دارای ضخامت های متفاوتی هستند ولی ضخامت معمول آن 3 سانتی متر است. به دلیل اینکه عایق الاستومری از فوم پلی یورتان ساخته شده و به فوم پلی یورتان از سلول های بسته تشکیل شده است، در برابر حرارت و صدا عایق است.

  • مقاومت در برابر نفوذ بخار آب

این عایق مقاومت بالایی در برابر نفوذ آب دارد. این مزیت وقتی قابل توجه است که عایق در محیطی پایین تر از دمای محیط مورد استفاده قرار گیرد. در این حالت، بخار آب برای رسیدن به تعادل سعی در نفوذ به داخل عایق را دارد. هدایت گرمایی آب حدود 16 برابر بیشتر از عایق است و نفوذ آب می تواند باعث کاهش کارایی عایق شود. جریان گرما در شرایط استاتیک از سطح مواد همگن عبور می کند. رسانای گرمایی نشان دهنده قابلیت انتقال گرما مصالح است.

مزایای عایق الاستومری

  • عایق های الاستومری بسیار سبک می باشند و به دلیل اینکه انعطاف پذیری بالایی دارند به آسانی می توان از آن ها برای عایق کاری سیستم های مختلف استفاده کرد.
  • این عایق ها دوام و طول بالایی دارند.
  • مقاومت عایق الاستومری باعث شده که این نوع عایق در مقایسه با پشم شیشه و عایق های سنتی آسیب کمتری ببینند و مقاومت آن ها بالا برود.
  • قیمت عایق های الاستومری در مقایسه با پشم شیشه و پشم سنگ بالاتر است اما به دلیل عدم نیاز به پوشش بسیار مقرون به صرفه است.
  • این عایق فاقد هر نوع مواد مضر و آلرژی زا بوده به همین دلیل هنگام استفاده از آن ها نیازی به دستکش، ماسک و یا لوازم ایمنی نیست.
  • قابلیت رنگ پذیری دارد و برای زیبا کردن ظاهر این عایق ها در مکان هایی که در معرض دید هستند، می توان آن ها را رنگ کرد.
  • مقاومت بالایی در برابر رشد قارچ و باکتری دارد.
  • ساختار سلولی این عایق ها به‌صورت بسته است و فضای بسته بین این سلول ها با گاز نیتروژن پر شده که همین امر باعث شده مقاومت فوم در برابر فشار و جذب رطوبت بالا برود.
  • عایق های الاستومری نیازی به روکش ندارند چرا که ساختار سلول بسته آن باعث شده آب به داخل آن نفوذ نکند.
  • عایق های الاستومری یک عایق دو منظوره هستند. این عایق ها هم به عنوان عایق حرارتی و هم به عنوان عایق برودتی شناخته شده است.
  • این عایق از قدرت جذب صدای بالایی برخوردار است که باعث می شود عایق صوتی خوبی نیز محسوب شود.

این عایق با پروتکت بلک روکش شده که یک نوع عایق حرارتی منعطف است و ساختاری غیر متخلخل دارد. این عایق مقاومت بالایی در برابر آب، رطوبت و آلودگی دارد و برای ایزوله سازی مکان هایی که سطح رطوبت و آلودگی در آن ها بالاست، مورد استفاده قرار می گیرد.

  1. عایق الاستومری پشت چسب دار:

نصب عایق سنتی باعث ایجاد آلرژی های تنفسی و پوستی، پروسه ای زمان بر در صنعت ساخت و ساز است. بدین منظور برای سهولت عایق کاری و بالا بردن سرعت انجام پروژه های ساختمانی امروزه از عایق های الاستومری پشت چسب دار استفاده می کنند. استفاده از این عایق نه تنها باعث صرفه جویی در وقت می شود بلکه هزینه های عایق کاری را نیز کاهش می دهد.

  1. عایق الاستومری رولی یا ورقه ای:

یکی از انواع عایق های الاستومری عایق رولی یا ورقه ای استکه در ضخامت های مختلف با توجه به مکان مورد نظر و شرایط آب و هوایی مورد استفاده قرار می گیرد. این عایق در فضاهای داخلی و خاجی مورد استفاده قرار می گیرد. این عایق جایگزین بسیار مناسبی برای پشم شیشه بوده و با ساختار سلول بسته خود مانع اتلاف انرژی و حرارت در ساختمان شده و طول عمر تاسیسات را نیز بالا می برد.

  1. عایق الاستومری رولی ساده:

عایق های الاستومری رولی ساده وزن بسیار سبکی دارند و مقاومت آن ها در برابر رشد قارچ و باکتری، مواد شیمیایی، گرد و غبار و رطوبت بسیار بالا است. نصب و نگهداری آن بسیار آسان بوده و برای عایق کاری سیستم های تهویه مطبوع در فضاهای بسته کاربرد دارد. برای نصب این عایق ها، از نوعی چسب مخصوص و برای پوشش دادن درزهای ایجاد شده، از درزگیر مخصوص استفاده می شود.

  1. عایق الاستومری رولی روکش دار و بدون روکش:

به دلیل تغییر شرایط آب و هوایی، برای عایق کاری تاسیسات ساختمانی، باید از این نوع عایق ها استفاده شود که مقاومت بالایی در برابر تغییرات جوی زمین دارند. راهکارهای ارائه شده توسط کارا انرژی ماندگار از جمله استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌باشد . از این عایق می توان در محیط های داخلی ساختمان استفاده کرد اما برای فضاهای خارجی بهتر است که از عایق الاستومری روکش دار استفاده کرد.

  1. عایق الاستومری رولی شانه تخم مرغی:

اصولا این عایق ها به عنوان عایق صوتی مورد استفاده قرار می گیرند و به دلیل دارا بودن ساختار سلولی و سطح متخلخل، به میزان قابل توجهی سر و صدا را کاهش می دهند و نقش بسیار مهمی در کاهش آلودگی برای کاربردهای صنعتی و عمرانی که نیاز به استفاده از مواد عایق دارند مناسب بوده و در عایق کاری تهویه مطبوع ، تبرید ، گرمایش ، لوله کشی ، مخازن ، اتصالات و کانال های هوا مورد استفاده قرار می گیرند . عایق الاستومری از جمله عایق های بسیار کاربردی محسوب می شود که در بسیاری از مواد مختلف قابل استفاده می باشد .

همچنین می توان به این نکته اشاره نمود که عایق الاستومری از مقاوم ترین عایق های تولید شده ایی در که در صنایع بسیار مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که از مهم ترین آن ها عبارتست به استفاده از این عایق در صنایع ساختمان، پتروشیمی، نفت، گاز، خودروسازی، غذایی، بهداشتی و شیمیایی. عایق الاستومری دارای مقاومت حرارتی و برودتی معادل ۲۰۰- تا ۱۰۵+ می باشد و همین عامل سبب شده تا این عایق در میان سایر عایق های تولید از فروش بالایی برخوردار باشد.

انواع عایق الاستومری چیست؟

عایق الاستومری دارای مدل های بسیار مختلفی می باشد که از جمله آن ها می توان به عایق الاستومری لوله ای، عایق الاستومری رولی و کانال فلکسیبل با عایق الاستومری اشاره نمود که از هریک از این محصولات می توان در مصارف متعددی استفاده نمود . طول عایق الاستومری لوله ای ۲ متر و ضخامت آن ۹, ۱۳, ۱۹, ۲۵ میلیمتر می باشد.عایق های الاستومری لوله ای در قطرهای ۶mm تا ۱۱۴mm تولید و عرضه می گردند.

عایق های رولی با پهنای ۱۰۰۰ mm برای عایقکاری کانال های آلومینیومی، سطوح بزرگ و لوله هایی باقطر بزرگ ایده آل می باشند. با کاهش تعداد مراحل مورد نیازجهت عایقکاری، نصب ساده تر و صرفه جویی در زمان و هزینه کار را خواهیم داشت.عایق الاستومریک انعطاف پذیر بوده و دوام بالایی دارد . ضخامت استانداردبرای عایق های رولی۶,۱۰,۱۳,۱۶,۱۹,۲۵,۳۲,۵۰ میلیمتر می باشد . عایق الاستومریک رولی بصورت ساده و چسبدار موجود می باشد.

ویژگی های عایق الاستومری

  • ضریب انتقال حرارت بسیار پایین
  • مقاوم در مقابل آلودگی بیولوژیکی
  • پایداری زیاد
  • مقاوم در مقابل اوزون و ماوراء بنفش
  • مقاوم در مقابل خوردگی
  • نصب آسان به همراه خودبست
  • بدون فیبر و بدون تولید ریزگرد و غبار
  • انعطاف پذیر
  • قابلیت چسبندگی و پذیرش رنگ بالا
  • مقاوم در مقابل فشار و ضربه

از دیگر ویژگی های این عایق ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • مقاوم در مقابل خوردگی
  • ضریب مقاومت بسیار بالا در برابر نفوذ بخار آب (7000 ≥ µ)
  • بسیار سبک با وزن مخصوص 45 الی 65 کیلوگرم بر متر مکعب
  • مقاوم در برابر خوردگی در شرایط بسیار بد آب و هوایی
  • سازگار با محیط زیست، بدون انتشار گازهای CFC و HCFC
  • ضریب انتقال حرارت بسیار پایین
  • نصب و تعمیر آسان و سریع
  • مقاومت بالا در برابر انتقال صدا در کانال های هوا و لوله ها
  • مقاومت بالا در برابر ترکیبات آروماتیک و هیدروکربن ها
  • مقاومت بالا در برابر روغنها، اسیدها و بازها
  • بدون تولید ریزگرد و غبار
  • انعطاف پذیر
  • مقاوم در مقابل فشار و ضربه
  • غیر سمی
  • عدم امکان رشد قارچ ها و باکتری ها در آن

عایق الاستومری چیست ( از جنس EPDM )

پلی اتیلن و پلی پروپیلن، پلیمرهایی هستند با دمای انتقال شیشه ای بسیار ناچیز و دارای ماهیت بلورینگی که به دلیل همین ماهیت، فاقد خواص لاستیکی بوده و به عنوان پلاستیک مورد استفاده قرار می گیرد. با کوپلیمر کردن اتیلن و برهم زدن نظم ساختمانی هر یک از هموپلیمرها می توان ویژگی بلورینگی را از پلیمر جدا و پلیمری با ویژگی لاستیکی پدید آورد.

کوپلیمر تشکیل شده با این روش خاص، EPR نامیده می شود که دارای ماهیت کاملا اشباع شده بوده و به دلیل همین امر، از مقاومت جوی و حرارتی بالایی برخوردار است. اما این الاستومر به علت عدم وجود پیوند دوگانه در ساختار شیمیایی فاقد قابلیت پخت گوگردی بوده و فقط با سیستم پخت پراکسیدی پخت می شود. برای حل این مشکل، از منومر سومی یعنی منومر DN در واکنش با اتیلن و پروپیلن استفاده می گردد. به این ترتیب، ترپلیمری حاصل می گردد که حاوی پیوند دوگانه بوده و قابلیت پخت گوگردی پیدا می نماید که این ترپلیمر EPDM نامیده می شود.

عایق الاستومری چسبدار یا عایق الاستومریک EPDM برای مناطق سردسیر و گرمسیر بسیار مناسب بوده، به گونه ای که زمان مند شدن، اکسید شوندگی و پیر شدن درجه ناشی از گرمای آن بسیار کم و ناچیز است و در برابر مواد شیمیایی آلی و غیر آلی مقاوم می باشد. همچنین مقاومت شیمیایی آن (عایق الاستومری) در برابر فرآورده هایی بر پایه غیر محلول نیز کم است. صوتی دارند. عایق تخم مرغی در نوع ساده یا موج‌دار به دو صورت بدون چسب یا چسب دار تولید می شود و مقاومت آن در برابر جذب آب، حرارت، مواد شیمیایی و آسیب دیدگی بسیار بالا است.

لیلا بنی نعمتی

من لیلا هستم، خبرنگاری که با نگاهی به آینده، مسائل امروز را تحلیل می‌کنم. در این سایت، با بررسی روندهای اجتماعی و اقتصادی، به دنبال درک بهتر چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جامعه در آینده هستم.
دکمه بازگشت به بالا