سهم ۵ درصدی بانوان در اهدای خون/روند نزولی مشارکت زنان – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

سهم ۵ درصدی بانوان در اهدای خون/روند نزولی مشارکت زنان - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری آنلاین، بیتا ربانی با تاکید بر اینکه وظیفه سازمان انتقال خون تامین خون برای نجات جان بیماران است، گفت: دریافت کنندگان خون چند دسته هستند، گروه هایی از بیماران مانند تالاسمی پایدار، برخی به دلیل بیماری هایی مانند به عنوان نارسایی کلیه.” و بیماری های انعقادی و برخی افراد به دلیل حادثه یا جراحی به خون نیاز دارند و با وجود پیشرفت های زیادی در زمینه های مختلف علم، هنوز هیچ جایگزینی برای خون وجود ندارد و انسان مجبور به اهدای خون است. برای نجات یکدیگر

وی ادامه داد: زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند و البته به دلایل مختلف جمعیت سالم تری برای اهدای خون است و همچنین زنان به عنوان رکن خانواده می توانند در تغییر نگرش و افزایش آگاهی اعضای خانواده نسبت به فرهنگ اهدای خون نقش داشته باشند. “

او گفت: «اگر نقش زنان در اهداکنندگان خون پررنگ نشود، نیمی از جمعیت کشور را نادیده خواهیم گرفت». زنان در کشورهای منطقه مدیترانه شرقی حدود 7 درصد هستند. متاسفانه مشارکت زنان در ایران برای اهدای خون 4.5 تا 5 درصد از کل اهداکنندگان خون است. در 10 سال گذشته، این مشارکت کاهش یافته است. و با اقدامات مختلف وضعیت من در دو سال گذشته بهتر شده است.

بیتا ربانی افزود: دلیل عدم مشارکت زنان ایرانی در اهدای خون این است که زنان ایرانی فکر می کنند با اهدای خون مشکل دارند و در بین مردان نیز تصور نادرستی در مورد اهدای خون زنان وجود دارد و باید در این زمینه نیز فرهنگ سازی شود. با پزشکانی که صحبت می کنیم، می بینیم که زنان به دلیل مشکوک به کم خونی از اهدای خون معاف می شوند. با این حال، مطالعه ما نشان می دهد که تنها 3 درصد از اهداکنندگان خون به دلیل کم خونی معاف می شوند، اما 7 درصد از زنان معاف می شوند که ثابت می کند که پزشکان مشکوک به کم خونی زنان هستند اما در واقع میزان کم خونی در ایران طبق مقالات علمی و آماری مختلف دنیا تقریباً برابر با میانگین جهانی است و مشکل اهدای خون زنان به باورهای غلط در این زمینه مربوط می شود.

وی با انتقاد از اینکه برخی پزشکان به دلیل شرایط جسمانی از اهدای خون زنان جلوگیری می کنند، گفت: این دلیل غیرقابل قبول است زیرا وضعیت جسمانی زنان برای اهدای خون در دستورالعمل سازمان انتقال خون در نظر گرفته شده است که مردان سالی 4 بار و زنان 3 بار در سال هستند. ” او هر سال می تواند این کار را انجام دهد و ما شرایط خاصی برای وزن داریم و همچنین فشار خون قبل از اهدای خون بررسی می شود. البته واکنش ناشی از اهدای خون بسیار ناچیز است و با نوشیدن آن به سرعت برطرف می شود.

ربانی افزود: برای تکریم بانوان و در کمپین اهدای خون دانش آموزی که از 13 تا 18 آذر ماه برگزار شد، روزی ویژه برای اهدای خون به دانش آموزان دختر نامگذاری کردیم و در این روز از اهداکنندگان مستمر زن در سراسر کشور تقدیر می کنیم. و در نظر داریم در آینده پذیرش بانوان در مراکز اهدای خون تخصصی‌تر شود و کمیته بانوان برای پیگیری مسائل اهداکنندگان خون تشکیل شود.

وی با اشاره به اینکه لرستان، سیستان و بلوچستان، کردستان، گلستان و قزوین پنج استان اول کشور با بیشترین مشارکت زنان در اهدای خون هستند، تاکید کرد: بررسی اینکه چرا مشارکت زنان در اهدای خون در میان برخی از قومیت ها بیشتر است. نه در سایرین و از این طریق برای رفع مشکلات سایر استان ها در راستای افزایش شاخص اهداکنندگان زن به نتیجه برسد.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی، جذب و فراخوان سازمان انتقال خون افزود: ما به دنبال اهدای خون هیجانی نیستیم و بعد از هر تماس و با مردم نیاز بیماران به خون و فرآورده های خونی را برطرف کرده ایم، بلکه برای آگاهی بخشی هستیم. و تغییر نگرش.” ما به ویژه در مورد اهدای خون در میان زنان هستیم. البته در هشت ماه گذشته از سال 1400 با توجه به اقداماتی که در راستای تکریم بانوان اهداکننده خون انجام شده است، رشد خوبی در شاخص اهدای خون بانوان داشته ایم و معتقدیم که اهدای خون تنها مرد محسوب نمی شود. وظیفه بلکه تلاش برای افزایش مشارکت زنان است.

وی خاطرنشان می‌کند: گاهی با تلفن‌ها و اسکن‌های مختلف زنان را به مراکز اهداکننده خون می‌آوریم، اما بعداً بر اساس همان تصور غلط، برای اهدای خون مستمر نمی‌آیند، اما به آینده امیدواریم و البته با این روند. و افزایش آگاهی زنان در جامعه. اما نتیجه می‌گیریم که با توجه به افزایش تخت‌های بیمارستانی و افزایش اعمال جراحی که مصرف خون را افزایش می‌دهد، نیازمند تلاش ویژه در این راستا هستیم.

دکمه بازگشت به بالا