روایت تخت‌روانچی از دلایل سلب حق رأی ایران در سازمان ملل

سازمان ملل

روایت تخت‌روانچی از دلایل سلب حق رأی ایران در سازمان ملل

به گزارش میجیک، مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد روز جمعه به وقت محلی در گفت‌وگویی درباره دلایل از دست دادن حق رای ایران در سازمان ملل، افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره به عنوان عضو فعال سازمان ملل متعهد بوده است.

نماینده ایران در سازمان ملل متحد گفت: متأسفانه برای دومین سال متوالی با مشکل پرداخت حق عضویت مواجه هستیم که دلیل آن اعمال تحریم های ظالمانه و یکجانبه آمریکا علیه ایران است.

وی افزود: تحریم های سرکوبگرانه آمریکا نه تنها حوزه های مختلفی از جمله دارو، تامین کالاهای انسانی، تجهیزات پزشکی و غیره را تحت تاثیر قرار داد، بلکه در کار سازمان ملل نیز اختلال ایجاد کرد.

تخت روانچی گفت: سال گذشته پس از مذاکره با مقامات سازمان ملل، بالاخره توانستیم از طریق منابع خارج از کشور به این موضوع رسیدگی کنیم و این کار را انجام دادیم.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد توضیح می دهد: وضعیت جمهوری اسلامی ایران اینگونه نیست که ما آن منابع را نداریم و این بهانه ای است برای عدم پرداخت به موقع سهمیه ها، بلکه منابع موجود و ظالمانه و وحشیانه. تحریم ها یکجانبه است ما را از انجام تعهدات باز می دارد.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: اخیراً رایزنی‌ها را با سازمان ملل آغاز کرده‌ایم و در حال انجام مذاکرات هستیم و امیدواریم این امر به سرعت انجام شود.

تخت روانچی گفت: منابع مالی در دسترس است و فقط باید بتوانیم به یک کانال امن برسیم تا بتوانیم به سرعت این کار را انجام دهیم.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در نامه ای به رئیس مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد که ۱۱ کشور به دلیل افزایش معوقات عضویت در سازمان ملل حق رای را از دست داده اند.

بر اساس منشور سازمان ملل، حق رای یک کشور عضو زمانی که معوقه برابر یا بیشتر از مبلغ مقرر در دو سال باشد، به حالت تعلیق در می آید.

اگر معوقات به دلیل شرایط خاصی از یک کشور عضو باشد، مجمع می‌تواند به نظر کمیته سهمیه‌بندی به کشور اجازه دهد به رأی‌گیری ادامه دهد.

در این نامه آمده است که ایران، سودان، ونزوئلا، آنتیگوا و باربودا، گینه، کنگو و پاپوآ گینه نو از جمله کشورهایی هستند که حق رای خود را از دست داده اند.

وی گفت: حداقل بدهی برای احیای حق رای این کشور برای ونزوئلا 40 میلیون دلار، سودان 300 هزار دلار و برای ایران 18 میلیون دلار است. پرداخت نشده.

سال گذشته فهرستی از کشورهایی که حق عضویت پرداخت نمی‌کنند منتشر شد که سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد آن را روندی عادی خواند و گفت ایران در تلاش برای حل این موضوع است.

311311

دکمه بازگشت به بالا