برترین های کسب و کار مجیکمطالب عمومی

بعد از لایه برداری چه کنیم؟

غدد ریز زیر پوست برای محافظت از پوست در برابر خطرات خارجی، روغنی به نام سبوم تولید می‌کنند. این غدد از فولیکول‌ها به عنوان یک مسیر استفاده می‌کنند تا به سطح پوست (لایه خارجی) برسد و مانعی ایجاد کند که از نفوذ باکتری‌ها یا سایر عوامل مضر جلوگیری می‌کند؛ اما جمع شدن بیش از حد آلودگی روی سطح باعث انسداد فولیکول، به دام انداختن سبوم و تجمع عرق و سلولهای مرده پوست بر سطح پوست می‌شود.

کمبود سبوم در سطح پوست و تجمع آلودگی‌ها و باکتری‌ها در فولیکول باعث التهاب و ایجاد جوش و آکنه می‌شود. لایه برداری صورت به شکل مناسب با صابون روشن کننده و لایه بردار باعث جلوگیری از تجمع کثیفی و باکتری‌ها می‌شود و اجازه می‌دهد روغن سبوم بدون مانع به سطح پوست برسد. لایه برداری پوست به مجموعه‌ای از درمان‌های پوستی می‌گویند که باعث بهبود بافت، رنگ و سلامت پوست شما می‌شوند. لایه برداری کلینیکی نیاز به مراقبت‌های خاصی دارد و مراقبت های بعد از آن مهم هستند؛ چون در مراحل مختلف لایه برداری به پوست شما استرس وارد می‌شود.

چرا لایه برداری می‌کنیم؟

پوست در اثر عوامل مختلفی مانند سن، آب و هوا، آلودگی‌های محیطی، جای زخم و جوش و … دچار تیرگی، ضخامت و تجمع پوست‌های مرده می‌شود. با استفاده از انواع لایه‌بردار و اسکراب‌های مختلف به پوست کمک می‌کنیم تا دوباره شاداب و براق شود؛ جای جوش‌ها محو شوند و پوست مجددا خودش را بازسازی کند.

ولی لایه برداری هم مانند سایر اموری که برای بهبود حال پوست انجام می‌دهیم دارای اصول و آدابی است که باید آن‌ها در نظر بگیرید. استفاده بیش از اندازه از انواع لایه بردارهای شیمیایی و مکانیکی باعث از بین رفتن لایه درم پوست شده و بعد از مدتی پوستتان آسیب جدی خواهد دید.

نکته مهم در این خصوص این است که لایه‌برداری روتین هر روزه نیست و روندی است که باید آرام و پیوسته برای بهبود و شادابی پوستتان انجام دهید.و تاثیرات آن حداقل یک الی دو ماه بعد از مصرف مشخص می‌شود. این کار اگر درست انجام نشود در عوض داشتن پوست شاداب با پوستی نازک و ملتهب سروکار دارید که حتی گاهی رگ‌های سطحی آن هم پاره شده‌اند.

مزایای لایه برداری پوست

  1. باعث رفع آلودگی از و برداشتن سلول‌های مرده و شاخی از روی پوست می‌شود.
  2. در کمرنگ شدن لک، کک و مک، رفع اسکارهای جوش، یکنواخت شدن و روشن شدن رنگ پوست مؤثر است.
  3. به شفافیت، شادابی و نرم شدن بیشتر پوست کمک می‌کند.
  4. باعث جوانسازی پوست و کاهش چین و چروک‌های سطحی پوست می‌شود.
  5. در افزایش جذب کرم‌ها و محصولات درمانی به قسمت‌های زیرین پوست بسیار مؤثر است.

انواع لایه برداری پوست

لایه برداری روش های متفاوتی دارد که هرکدام تأثیر متفاوتی بر پوست صورت دارند، شما با توجه به نوع پوست خود و میزان نیاز آن به لایه برداری می توانید بهترین روش را انجام دهید.

لایه برداری شیمیایی

لایه برداری شیمیایی به شما کمک می‌کند تا چهره‌ای شفاف داشته باشید، سلول‌های مرده پوست را از بین ببرید و در عرض چند دقیقه، پوستی سالم و با طراوت داشته باشید. در این روش، از یک محلول شیمیایی است که برای کمک به برداشتن لایه بالایی پوست روی صورت شما استفاده می شود. این عمل موجب کم شدن چین و چروک ها، نرم شدن پوست شما شده و همچنین به حداقل رساندن جای زخم کمک می کند.

  1. لایه‌برداری سطحی- معمولاً این نوع لایه‌برداری با استفاده از آلفاهیدروکسی اسید (AHA) انجام می‌شود. این گروه از مواد شیمیایی عمدتاً از اسیدهای طبیعی میوه‌ها ازجمله گلیکولیک، لاکتیک، اسیدسیتریک، اسیدتارتاریک و اسیدمالیک تشکیل شده‌اند. این نوع، یک لایه‌برداری ترکیبی متشکل از سالیسیلیک، لاکتیک و رزورسینول است. از آنجا که این نوع لایه‌برداری سطحی است، برای رسیدن به نتایج مطلوب نیاز به چندین جلسه درمانی دارد. در این میان شما میتوانید از صابون سبوس برنج استفاده کنید.
  2. لایه‌برداری متوسط- در این نوع لایه‌برداری از تریکلورواستیک اسید (TCA) استفاده می‌شود. تریکلورواستیکاسید باعث تولید سرماریزه (یخ بستن) یا باعث سفید شدن پوست می‌شود که میزان آن به غلظت مورد استفاده بستگی دارد. اغلب اوقات پدیده یخ زدن پوست قابل ‌مشاهده است؛ معمولاً بعد از یخ زدن پوست، لایه‌برداری اتفاق می‌افتد.
  3. لایه‌برداری عمیق- به‌طور معمول در این نوع لایه‌برداری از فنل استفاده می‌شود. این ماده اغلب با فرمولاسیون‌های مختلفی ترکیب می‌شود.

لایه برداری فیزیکی

برای لایه برداری فیزیکی راه های متعددی از جمله: استفاده از اسکراب های خانگی یا کارخانه ای.

لایه برداری با روش های کلینیکی

در این روش ابتدا پزشک، پوست شما را معاینه کرده و با توجه به نوع و نیاز پوست، درمان را آغاز می کند. این درمان ها شامل: میکرودرم ابریژن و هیدرودرم ابریژن می شوند. روش یکی از روشهای است و به‌وسیله ابزاری با حداقل قدرت سایش انجام می‌شود. در این حالت دستگاه به آرامی پوست شما را سایش داده و لایه‌های خارجی ضخیم‌تر و زائد پوست را حذف می‌کند. این روش با هدف لایه‌برداری ملایم پوست انجام می‌شود و پوست پس از تکمیل دوره درمان صاف‌تر و روشن‌تر شده و همچنین به از بین بردن چین و چروک‌های ریز و سطحی کمک می‌کند.

هیدرودرم ابریژن جدیدترین روش جوانسازی پوست است که در آن از فناوری هیدرو برای از بین بردن لایه سطحی و مرده پوست استفاده می‌شود. در این تکنیک از ابزارها و تجهیزات خاصی استفاده می‌شود که به کمک آنها، سطح رویی پوست از بین رفته و لایه برداری بدون اسپری کریستال صورت می‌گیرد.

لایه برداری با لیزر

اگر پوست شما دارای حساسیت هست و سایر روش های لایه برداری پوست روی شما جواب نمی دهد، قبل از انتخاب لیزر، قیمت صابون کربن سیاه را نسبت به هزینه های لیزر مقایسه کنید. سپس شما می توانید بسته به نوع پوست و از انواع مختلف لیزر استفاده کنید. لیزرهای لایه بردار پوست به دو گروه تقسیم می شوند:

لیزرهای لایه برداری مثل لیزر CO2 هستند که به صورت سراسری یک ناحیه از پوست را لایه برداری می کند. این لایه برداری که عوارض کمتری نسبت به نوع اول دارد در هر جلسه درمان مقداری از سطح مورد درمان باقی می ماند، بنابراین به سرعت پوست ترمیم می شود. از این گروه لیزرها، برای درمان برخی ، بهبود استفاده می شود.

مراقبت های بعد از لایه برداری پوست

پس از انجام لایه برداری پوست به اشعه خورشید حساس میشود پس باید در مقابل خورشید از پوست محافظت کرد و لایه حفاظتی ضخیم تری از بر روی پوست مالید.

  • از قرار گرفتن مستقیم و غیرمستقیم در برابر نور خورشید پرهیز کنید.
  • بهداشت پوست بعد از لایه برداری رعایت کنید تا از خطر عفونت پوست جلوگیری شود.
  • استراحت در منزل و شستشوی روزانه پوست با آب خنک
  • استفاده از کرم‌های آبرسان و مرطوب کننده چند بار در روز
  • استفاده از کرم ترمیم‌کننده به مدت چند هفته تا بهبودی و ترمیم کامل پوست

بهترین زمان لایه برداری پوست

پاییز و زمستان یا اوایل بهار که اشعه خورشید نفوذ کمتری دارد، بهترین زمان برای انجام لایه برداری پوست یا پیلینگ است. پیلینگ را هر 6-3 ماه یکبار تکرار کنید تا پوستتان جوان و با طراوت گردد و اینگونه روند رشد سلول های جدید را افزایش دهید.

کاندید مناسب لایه برداری پوست

  1. پوست‌های لک دار و تیره
  2. پوست‌های چرب و مختلط که دارای جوش‌های سرسیاه و جوش‌های زیرپوستی هستند.
  3. کسانی که چروک‌های ظریف و کم عمق دارند، انجام لایه برداری اولین گام در آنها است.
  4. افرادی که پوست‌های خسته، کدر و ضخیم دارند، انجام لایه برداری و برداشتن سلول‌های شاخی و مرده از سطح خارجی اپیدرم در شفافیت، روشن شدن و زیبایی پوست آنها بسیار مؤثر است.
  5. افرادی که از داروهایی مانند تتراسایکلین استفاده می‌کنند. این افراد در طول دوره درمان نباید پوستشان را لایه برداری کنند؛ زیرا این دارو پوست را در برابر نور خورشید حساس می‌کند.

کاندید نامناسب لایه برداری پوست

  • پوست‌های حساس و واکنشی
  • افرادی که دارند و تحت درمان با داروهای هستند.
  • کسانی که به دلیل موقعیت شغلی‌ مجبورند بطور مستقیم و مداوم در معرض تابش نور خورشید باشند.

عوارض لایه برداری پوست صورت

بر اساس نوع لایه برداری که بر روی پوست انجام می‌شود بیمار ممکن است عوارض متفاوتی از خفیف تا شدید را تجربه کند به عنوان مثال:

  • در روش لایه برداری سطحی پوست: احساس سوزش و قرمزی مختصری ایجاد شده و پس از چند ساعت برطرف می‌شود و بیمار نیاز به مراقبت خاصی ندارد.
  • در روش لایه برداری متوسط پوست: التهاب، تورم، قرمزی، سوزش، خارش، پوسته پوسته شدن برای چند روز ایجاد می‌شود و بیمار به مدت 1-2 هفته نیاز به ریکاوری و مراقبت ازپوست خود دارد.
  • در روش لایه برداری عمقی پوست: علاوه بر التهاب، تورم، قرمزی، سوزش، ، پوسته پوسته شدن، ممکن است پوست دچار زخم، تاول و حتی عفونت شود. دوره ریکاوری و در این روش تقریباً طولانی است و انجام این روش برای افرادی که رنگ پوست تیره دارند توصیه نمی‌شود.
دکمه بازگشت به بالا