اصفهان پایتخت فولاد ایران‌ است

اصفهان | فولاد

اصفهان پایتخت فولاد ایران‌ است

میجیک/اصفهان «اصفهان پایتخت فولاد کشور است، با تأسیس کارخانه ذوب آهن اصفهان در اوایل دهه 50 و همچنین تأسیس فولاد مبارکه اصفهان، شرکت های زیادی در زنجیره آهن و فولاد کشور شکل گرفت.

همایش توسعه متوازن و پایدار صنعت آهن و فولاد ایران در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد. بهرام سبحانی رئیس انجمن فولادسازان ایران، وی در ابتدای این نشست گفت: ایران با تولید بیش از 30 میلیون تن فولاد بزرگترین تولیدکننده این مخلوط در خاورمیانه است. بنابراین ایران می تواند همایش های تخصصی تری در زمینه آهن و فولاد در سطح ملی و بین المللی برگزار کند.

وی با بیان اینکه ظرفیت تولید 50 میلیون تن در کشور وجود دارد، ادامه داد: البته حدود 30 میلیون تن در واقع تولید می شود. امارات متحده عربی که یک دهم تولید فولاد ایران را در اختیار دارد، بیشترین کنفرانس ها را در این زمینه برگزار می کند. اصفهان هم 40 درصد این ظرفیت را تولید می کند و البته همایش باید در آن استان برگزار شود.

رئیس شورای راهبردی «ویژه همایش توسعه متوازن و پایدار صنعت آهن و فولاد ایران» درباره ظرفیت استان اصفهان توضیح داد: اصفهان پایتخت فولاد کشور است. با تاسیس ذوب آهن اصفهان در اوایل دهه 50 و همچنین فولاد مبارکه اصفهان، شرکت های زیادی در زنجیره آهن و فولاد کشور شکل گرفت. علاوه بر این، متخصصان زیادی آموزش دیده و به جامعه فرستاده می شوند. امروز همین نیروها در پست های نخبه ایفای نقش کرده اند و در این صنعت تجربه نشان داده اند.

سبحانی افزود: شورای راهبردی همایش در حوزه صنعت تشکیل شد که دبیرخانه آن کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان است. اعضای آن نیز مدیران عامل فولاد هستند. امسال اولین کنفرانس با پنل ویژه سیاست گذاری و حاکمیت، نقش تامین پایدار مواد اولیه، تولید و تجارت، چالش های زیرساختی و انرژی، نقش ارتقای فناوری و هوشمندسازی در صنعت برگزار می شود.

پس از این دیدار، مهران محجوب نژاد، دبیر علمی همایش توسعه متوازن و پایدار صنعت آهن و فولاد وی بیان کرد: فولاد کشور 50 میلیون تن ظرفیت تولید دارد. ایران با وجود تولید 35 میلیون تن فولاد در رتبه دهم جهان قرار دارد و 5 درصد از تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص داده است.

وی هشدار داد: حفظ و نگهداری این صنعت ضروری است و باید مشکلات را شناسایی کرد. باید این مشکلات را بشناسیم تا این برنامه ها اجرایی شود و در سال های آینده توسعه متوازنی داشته باشیم. در کنفرانس امروز چالش را به صورت ویژه بررسی می کنیم.

سپس حمیدرضا امیدان، دبیرکل اتاق بازرگانی اصفهان وی با اشاره به مفهوم «توسعه پایدار» گفت: این مفهوم در اواخر دهه 90 بر اساس سه اصل اقتصاد، جامعه و محیط زیست مطرح شد. با طراحی مفهومی تلاش می شود تا نیازهای نسل آینده بررسی و در نظر گرفته شود. با گذشت زمان، توسعه پایدار به مفهومی از نوآوری اجتماعی تبدیل شد.

وی تصریح کرد: در واقع دولت تصمیم گرفته است که به تنهایی نمی تواند مشکل را حل کند و باید گروه ها و تشکل های اقتصادی نیز تشکیل شود. آنها همچنین باید با دولت در حل مشکلات کمک کنند. اتاق بازرگانی سه وظیفه اصلی دارد. ابتدا باید با استفاده از آموزش های عملی به توسعه صادرات کمک کند. دوم اینکه شامل چانه زنی و مطالبه گری از دولت باشد. سوم ایفای نقش در توسعه صادرات داخلی و منطقه ای از طریق دیپلماسی تجاری و اعزام هیئت های تجاری.

امیدان خاطرنشان کرد: بر اساس وظایف سه گانه اتاق و رویکرد نوآوری اجتماعی که منجر به تصمیم گیری می شود، کمیسیون ویژه اتاق تشکیل شده است. شناسایی و ارائه راهکارها نیز از محورهای برگزاری «همایش ویژه توسعه متوازن و پایدار صنعت آهن و فولاد ایران» است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا