اقتصادیبرترین های کسب و کار مجیکمطالب عمومی

آیا مصرف قهوه با داروهای فشار خون تداخل دارد؟

قهوه و کافئین اثرات آنها

خواص قهوه های گانودرما دکتر بیز: قهوه به علت وجود کافئین نیز در بسیاری از مکمل های چربی سوز تجاری گنجانده شده است.
تعدادی از مواد فعال موجود در قهوه می توانند متابولیسم را تحت تاثیر قرار دهند:
کافئین: محرک اصلی در قهوه
تئوبرومین : محرک اصلی در کاکائو که در مقادیر کوچکتر هم در قهوه یافت می شود.
تئوفیلین: یکی دیگر از محرک های موجود در کاکائو و قهوه؛ که برای بهبود آسم نیزاستفاده شده است.
اسید کلروژنیک: یکی از اصلی ترین ترکیبات فعال بیولوژیکی در قهوه که ممکن است به جذب کربوهیدرات کمک کند. مهمترین آنها کافئین است که بسیار قوی است و به طور کامل مورد مطالعه قرار گرفته است. کافئین با مسدود کردن یک انتقال دهنده عصبی به نام آدنوزین کار می کند. با مسدود کردن آدنوزین، کافئین باعث افزایش انتشار انتقال دهنده های عصبی مانند دوپامین و نوراپی نفرین می شود.که، به نوبه خود، باعث می شود احساس انرژی وهشیاری ایجاد شود.
به این ترتیب، قهوه کمک می کند تا اکتیو بمانید و احساس خستگی نکنید. همچنین، می تواند عملکرد ورزش را به طور متوسط به میزان 11 تا 12 درصد بهبود بخشد.

قهوه می تواند به حرکت چربی از بافت چربی کمک کند

کافئین سیستم عصبی را تحریک می کند که سیگنال هایی را مستقیما به سلول های چربی ارسال کنند، که چربی را کاهش دهند .
این کار را با افزایش سطح خونی هورمون اپی نفرین انجام می دهد. اپی نفرین، همچنین از طریق خون به بافت های چربی حرکت می کند و آنها را به شکستن چربی ها ملزم و آنها را در خون آزاد می کند.

قهوه می تواند میزان متابولیسم را افزایش دهد

طریقه مصرف قهوه فوری سوپریم برای زود انزالی: میزان کالری که در حالت استراحت می سوزد، میزان متابولیسم استراحت (RMR) نامیده می شود.
مطالعات نشان می دهد که کافئین می تواند RMR را با 3-11٪ افزایش دهد. یک مطالعه نشان داده است که کافئین افزایش سوزش چربی را تا 29٪ در افراد لاغر افزایش می دهد، در حالی که افزایش چربی سوزی در افراد چاق تنها 10٪ بوده است.این اثر همچنین به نظر می رسد که با سن کاهش می یابد و در افراد جوانتر بیشترمی باشد.

قهوه و از دست دادن وزن در دراز مدت

نحوه مصرف قهوه گانودرما دکتر بیز: یک هشدار عمده وجود دارد:  در بدن افراد در طول زمان به اثرات کافئین تحمل ایجاد می شوند. در کوتاه مدت، کافئین می تواند میزان متابولیسم را افزایش دهد و چربی سوزی را افزایش دهد، اما بعد از مدتی افراد به اثرات قهوه مقاوم می شوند و اثرگذاری متوقف می شود.
اما حتی اگراثر چربی سوزی قهوه در درازمدت کم شود، هنوز یک احتمال وجود دارد که اثرگذاری آن روی اشتها باقی بماند و به افراد کمک کند کمتر غذا مصرف کنند.

چقدر قهوه باید برای کاهش وزن مصرف کرد

مصرف بیش از 4  فنجان قهوه بخشی در رژیم غذایی سالم توصیه نمی شود. به یاد داشته باشید که فقط نوشیدن قهوه به شما کمک نمی کند وزن خود را از دست بدهید. قهوه به عنوان یک کاتالیزور برای سرعت بخشیدن به روند عمل کند، اما یک رژیم سالم، متعادل همراه با ورزش منظم برای کاهش وزن بسیار مهم است.

تداخلات دارويى با قهوه

از آنجایی که قهوه و کافئین نوشیدنی پرطرفدار در بین تمامی مردم جهان است و به دلیل خواص ضد خستگی و بهبود کیفیت عملکرد مغز در زمان خستگی به طور گسترده ای استفاده میشود. بنابراین طبیعی است که خیلی از افراد با سابقه مصرف داروهای مختلف به طور همزمان قهوه و نسکافه نیز مصرف نمایند. لذا توجه به تداخلات دارويى با قهوه اهميت دارد.

از آن جمله تداخل خطرناک کافئین با افدرین مى باشد که به دلیل خاصیت محرک بودن هر دوى این مواد، احتمال عوارض جانبی زیاد مخصوصا عوارض قلبی افزایش مى يابد.

بايد توجه نمود كه تداخلات ضعیفتر با سایر داروها عمدتاً با عدم مصرف همزمان و فاصله گذاری حدود ۲ ساعت بین مصرف دارو و قهوه قابل پیشگیری است.

همچنين برخی از داروهای پر مصرف که با قهوه تداخل دارند عبارتند از: آدنوزین، آلندرونات، کلوزاپین، دیسولفیرام، استروژن، فلووکسامین، لووتیروکسین، لیتیوم، برخی داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد انعقاد خون، فنوباربیتال، تئوفیلین و وراپامیل.

در صورتی که عادت به مصرف قهوه به صورت روزانه دارید، حتماً تداخل داروهای مصرفی و قهوه را از پزشک خود یا دكتر داروساز داروخانه سوال نمایید.

اگر قرار به انجام تست های قلبی دارید، حداقل ۲۴ ساعت قبل از تست از نوشیدن چای سبز، چای سیاه، قهوه و نسکافه خودداری کنید

 

یکی از سوالات شایع افراد سالم و بیماران قلبی در مورد ارتباط مصرف قهوه با بیماری های قلبی و به ویژه فشارخون است. اینکه آیا مصرف قهوه اثرات مثبت یا منفی بر روی سلامت قلب و فشارخون دارد؟ یا مصرف قهوه دارای چه اثراتی بر روی بدن و سلامت سیستم قلبی و عروقی است؟

آیا قهوه فشار خون را پایین میاورد | ایا قهوه اسپرسو فشار خون را بالا میبرد

قهوه چیست و چه اثری در بدن دارد؟

 

قهوه جزو نوشیدنی های حاوی “کافئین” است. هر فنجان متوسط قهوه تقریبا حاوی 200 تا 300 میلی گرم کافئین است. کافئین به گروهی از ترکیبات غذایی تعلق دارد که به “محرک ها” معروف هستند. محرک ها ، باعث افزایش میزان فعالیت مغز و سیستم عصبی مرکزی می شوند که در اثر آن میزان هوشیاری فرد افزایش پیدا کرده و در اثر تحریک سیستم اعصاب معروف به “سمپاتیک” میزان ضربان قلب بالا می رود و فشارخون به صورت مختصر افزایش پیدا می کند تا شخص آماده برای واکنش های سریع و فعالیت های ذهنی و بدنی باشد. به همین دلیل است که اغلب افراد بعد از مصرف قهوه ، احساس سرحال بودن ، تمرکز و انرژی بیشتری برای انجام کارهای ذهنی و بدنی پیدا می کنند.

 این اثرات در محرک های قوی مانند کوکایین و آمفتامین به صورت حداکثری و با شدت بسیار زیادی بروز می کند و می تواند موجب ضربان قلب بسیار شدید ، افزایش ناگهانی فشارخون ، اسپاسم عروق بدن و ایجاد توهم و اضطراب شدید گردد که مسلماً هم برای بدن و هم برای سیستم قلب و عروق مضرات جدی به دنبال دارد.

مصرف قهوه باعث چه تغییراتی بر قلب افراد سالم می شود؟

اگرچه پاسخ بدن افراد مختلف به مصرف قهوه می تواند متفاوت از دیگران باشد ولی به صورت کلی مهمترین اثر حاد مصرف قهوه و ترکیبات کافئین دار بر روی قلب عبارت است از افزایش ضریان قلب. اغلب افراد بعد از مصرف قهوه تا دو ساعت دچار افزایش ده تا بیست عددی در تعداد ضربان قلب خواهند شد که می تواند به صورت طپش قلب یا احساس کوبیدن قلب در قفسه سینه احساس شود. البته این اثر در افرادی که به صورت روزانه و دایمی از قهوه استفاده می کنند کمتر دیده می شود و این افراد به دلیل ایجاد تحمل در سیستم عصبی و قلب و عروق معمولا تغییری در ضربان قلب احساس نمی کنند. در عوض این اثر در بعضی از افراد بسیار شدید و علامتدار است و برخی از افراد با مصرف قهوه احتمال دارد دچار ضربان قلب های شدید و آریتمی قلبی گردند. البته این نوع از پاسخ شدید بسیار ناشایع بوده و در افراد سالم کمتر دیده می شود.

آیا قهوه فشارخون را افزایش می دهد؟

مصرف قهوه در افرادی که به صورت دایمی از آن استفاده نمی کنند می تواند موجب افزایش فشارخون گردد. این افزایش خون معمولا گذرا بوده و فقط به اندازه چند میلی متر جیوه است. این افزایش فشارخون در افرادی که به صورت دایمی و روزانه قهوه مصرف می کنند ، دیده نمی شود. حتی گزارش هایی وجود دارد که مصرف مزمن و روزانه قهوه به میزان 3 تا 4 فنجان در روز می تواند فشارخون را به میزان خفیف کاهش دهد.

در افرادی که بیماری فشارخون دارند هم مانند افراد سالم مصرف یکباره قهوه به صورت حاد می تواند فشارخون را افزایش دهد. به ویژه در افرادی که فشارخون درمان نشده دارند و فشارخون آنها سخت کنترل می شود ، مصرف قهوه می تواند باعث به هم خوردن فشارخون آنها و افزایش ناگهانی آن شود. با این حال اثرات قهوه در افرادی که فشارخون آنها کنترل شده است ، ناچیز است و این افراد می توانند از قهوه استفاده کنند به ویژه در افرادی که به صورت مزمن و روزانه از قهوه استفاده می کنند. برخی از مطالعات نشان دهنده کنترل بهتر و پایدارتر فشارخون بالا در افرادی که روزانه 3 تا 4 فنجان قهوه مصرف می کنند ، هستند.

آیا نوع قهوه در اثرات آن بر فشارخون تاثیر دارد؟

واقعیت این است که در ترکیب اصلی قهوه خوراکی غیر از کافئین که ماده موثر اصلی آن است تعدادی از عوامل آنتی اکسیدان و مکمل هم وجود دارند که تصور می شود اثرات مثبت نشان داده شده در طولانی مدت علاوه از کافئین از این عوامل هم نشات گرفته باشد لذا توصیه می شود اگر تصمیم به مصرف قهوه دارید از دانه های پودر شده قهوه استفاده نمایید. ترکیبات قهوه که به صورت قهوه فوری و آماده مصرف در بازار ارایه می شوند شاید حاوی تمام ترکیبات مفید قهوه نباشند.

علاوه بر این سعی کنید از قهوه های آماده حاوی پودر کرم و شکر استفاده نکنید. استفاده از کرم همراه با قهوه یا پودر آن که حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب اشباع است می تواند سلامتی قلب شما را به خطر اندازد. مصرف شکر همراه با قهوه هم از دیگر مواردی است که می تواند با افزایش کالری دریافتی شما باعث افزایش تری گلیسرید و قند خون شما شود

دکمه بازگشت به بالا