برنامه‌های وزیر اقتصاد برای بازار سرمایه و اصلاح شبکه بانکی

اقتصاد | بازار سرمایه

وزیر امور اقتصاد و دارایی در تشریح چالش های موجود در اقتصاد، طرح های متعددی را برای بهبود شرایط بازار سرمایه و همچنین اصلاح ساختار شبکه بانکی کشور و رفع ناهماهنگی بانک ها ارائه کرد.

به گزارش میجیک، عبدالناصر همتی با اشاره به چالش های اقتصادی موجود گفت: بر اساس بررسی های انجام شده نزدیک به 14 چالش اقتصادی در کشور وجود دارد که برخی از آنها بسیار مهم هستند. با توجه به تداوم کسری بودجه در بیست سال اخیر که نشان می‌دهد دولت بیش از درآمد خود هزینه می‌کند و همچنین عدم تعادل سیستم بانکی که به این کسری بودجه بازمی‌گردد، در حال حاضر با اوج مواجه هستیم. تورم در نتیجه این موضوع قدرت خرید، سرمایه گذاری و پس انداز مردم کاهش می یابد که برای آینده کشور خوب نیست.

اقتصاد کشور: سرمایه گذاری های مولد در شرایطی انجام می شود که تورم بالا، نوسانات نرخ ارز وجود نداشته باشد و اقتصاد کشور قابل پیش بینی باشد تا عموم مردم بدانند که حداقل تا سه سال مقررات تغییر نخواهد کرد. اما زمانی که قیمت کالاها مدام تغییر می کند، در این شرایط، هیچکس سرمایه گذاری نمی کند. زیرا منطق اقتصادی مستلزم توانایی پیش بینی آینده است.

همتی اضافه کرد: به عنوان مثال زمانی که نرخ سود از سوی بانک مرکزی آمریکا اعلام می شود، به دلیل پیش بینی های اقتصادی، می بینیم که فعالان اقتصادی نرخ را پیش بینی کرده اند. اما این زمانی است که در کشور از مردم برای سرمایه گذاری در بورس دعوت می کنیم اما فردای آن روز مردم شاهد تغییراتی در مقررات هستند که در زمینه سرمایه گذاری مشکلاتی ایجاد می کند.

مهمترین مکان برای سرمایه گذاران بازار سهام است

وی ادامه داد: به لحاظ قابل پیش بینی شدن اقتصاد، مهمترین جایگاه سرمایه گذاران بازار سرمایه و بورس است که باعث ایجاد بلاتکلیفی در این بازار می شود و یکی از مهم ترین اهداف ایجاد اطمینان در بورس است. این مستلزم مجموعه ای از اقدامات است.

ما باید اعتماد را به بازار سهام بازگردانیم

وزیر اقتصاد با اشاره به جلوگیری از تصمیماتی که بر سرمایه گذاری مردم در بورس تاثیر منفی می گذارد، گفت: اگر تصمیماتی گرفته شود که بر تصمیمات میان مدت سرمایه گذاران در بورس تاثیر بگذارد قطعا با آن مخالفت خواهم کرد. ما باید این اعتماد را بازیابی کنیم. زیرا اگر این اطمینان برنگردد، رشد اقتصادی 8 درصدی معنا پیدا نمی کند و نمی توانیم همه چیز را از طریق بازار پول تامین کنیم.

تصمیمات عجولانه برای اقتصاد خطرناک است

همتی با اشاره به تامین مالی کشور از طریق بازار پول و فشار بر این بازار تصریح کرد: امروز بیش از 90 درصد تامین مالی ما از طریق بازار پول است که نشان می دهد تامین مالی کمی از طریق بازار سرمایه انجام می شود. . وقتی نرخ سود به طور ناگهانی افزایش می یابد، طبیعی است که مردم به بازار سرمایه بی اعتماد شوند. تصمیم خلق الساعه چه در بازار پول، چه در بحث قیمت مواد غذایی و چه در قیمت محصولات عرضه شده در بورس، برای اقتصاد خطرناک است.

وی گفت: متأسفانه امروز این تصمیم دولت تاثیر منفی دارد و میانگین حاشیه سود شرکت های بورسی از 24 درصد به 12 درصد رسیده که نشان می دهد این سود تقریباً به نصف رسیده است و در این شرایط کاملاً مشخص است که کاهش در میانگین سود شرکت های بورسی بر بازار سرمایه تاثیر می گذارند و قطعاً بر بازار سهام در دولت و ستاد اقتصادی اصرار خواهم داشت تا اتفاقی که در بورس افتاد دیگر تکرار نشود. .

کنترل تورم بدون برداشتن بار مالی بانک ها و کاهش کسری بودجه غیرممکن است.

مدیر گروه اقتصاد در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به موضوع اقدامات کنترل تورم گفت: با توجه به اینکه بانک مرکزی وظیفه کنترل تورم در کشور را بر عهده دارد، ما به بانک مرکزی در انجام وظایف خود کمک می کنیم. کمک دولت و وزارت اقتصاد برای مشکل تورم یکی از مشکلات کسری بودجه و یکی از معضلات ناهماهنگی بانک ها است و تا زمانی که این دو مشکل و مشکل حل نشود، مشکل تورم حل نمی شود. باشد. کنترل می شود.

کفایت سرمایه بانک ها منفی شده است

همتی خاطرنشان کرد: امروز شاهد این هستیم که ناهماهنگی بانک ها بیشتر شده است. اخیرا شنیدم که عملیات رپو به 290 هزار میلیارد تومان رسیده است. امروز کفایت سرمایه برخی از بانک های بزرگ کشور منفی است. این در حالی است که در دنیای امروز اگر کفایت سرمایه بانکی به زیر هشت درصد برسد، بانک تعطیل می شود. اما از آنجایی که اکثر بانک های کشور دولتی هستند، از حمایت دولت راحت هستند. اما این بدان معنا نیست که بانک ها سرمایه کافی برای انجام عملیات بانکی ندارند و در کشور مشکلات جدی داریم. اگر نتوانیم این مشکل را برطرف کنیم، فشار تورمی همچنان وجود خواهد داشت.

دفاع از استقلال بانک مرکزی

وی گفت: امروز یکی از مشکلات تورمی ما به کسری بودجه برمی گردد. کسری بودجه به معنای خرج کردن بیشتر از درآمد است و به اصطلاح چک بلامحل صادر می شود که بانک مرکزی مجبور می شود. مجلس باید در تصویب بودجه به این موضوع توجه کند و بانک مرکزی به دلیل کسری بودجه چک های کاذب صادر نکند. من همیشه از استقلال بانک مرکزی دفاع می کنم.

رانت ارز و سوء مدیریت اقتصادی

وزیر اقتصاد در ادامه شیوه های حکمرانی اقتصادی را نشان داد و اظهار داشت: سال گذشته به دلیل تفاوت نرخ ارز، یک میلیون و 700 حمت (یک میلیون و 700 هزار میلیارد تومان) اجاره داده شد. مثل بودجه دولتی اجاره ارز می دهیم. قیمتش پایین اومده؟ نه

همتی ادامه داد: قطعا با همکاری بانک مرکزی نرخ های مختلف ارز را به یکدیگر نزدیک خواهیم کرد. کسب و کار ما در سال گذشته 17 میلیارد دلار کسری داشت. دلیلش هم این است که به دلیل تفاوت نیما با بازار آزاد، صادرکنندگان قیمت پایین و واردکنندگان گران هستند و رانت هایی وجود دارد که بین چند طرف تقسیم می شود. این پول رانت به جیب مردم نمی رود و در نهایت قیمت محصول با قیمت آزاد به مردم عرضه می شود. قطعاً این موانع را اصلاح خواهیم کرد و این خواست رئیس جمهور و تیم اقتصادی دولت است که باید مشکل را اصلاح کرد.

تغییر نرخ ارز به معنای افزایش قیمت نیست

وی افزود: البته باید توجه داشت که برخی تصور می کنند اصلاح قیمت به معنای افزایش قیمت است که این برخلاف واقعیت است. تجربه سال 1398 نشان می دهد که وقتی نرخ تحویل نیما را به بازار آزاد نزدیک می کنیم، به دلیل نزدیک شدن به دو نرخ، نرخ بازار آزاد کاهش می یابد و دلیل آن نیز محدودیت سفته بازی در بازار ارز است. . وقتی سفته بازی سرکوب شود، نرخ ارز در بازار آزاد نیز کاهش خواهد یافت.

وزیر اقتصاد افزود: امروز هم شاهد بودیم که امام موقت تهران هم گفتند بحث حذف ارز 4200 تومانی هزینه زیادی دارد اما این اقدام خوبی است. بنابراین این مشکل هزینه سنگینی دارد و نمی توان ساده درباره آن صحبت کرد. این اقدام تاثیر مطلوبی نداشت زیرا زمانی که تصمیم به حذف ارز ترجیحی گرفته شد و به 28 هزار و 500 تومان رسید، نرخ ارز در بازار آزاد نیز به 60 هزار تومان رسید. این به این معنی است که شکاف هنوز وجود دارد.

ما باید نظارت کنیم که کالاها با همان قیمت ارز مورد نظرشان به دست مردم برسد

همتی خاطرنشان کرد: باید این مشکل را مدیریت کنیم و این ارز را به سبد کالاهای اساسی مردم محدود کنیم و نظارت کنیم که کالاهای مشمول ارز ترجیحی با قیمت ارز ترجیحی به دست مردم برسد. نرخ ارز کالاهای اساسی همچنان 28 هزار و 500 تومان است اما باید نظارت شود. اکنون نمی توانیم قیمت کالاهای اساسی جامعه را از بین ببریم. امروز نباید اقداماتی انجام دهیم که اقتصاد کشور را شوک وارد کند.

تحقق تامین مالی از بازار سرمایه

وی بیان کرد: یکی از راه های تامین مالی بهینه در کشور این است که برای تامین مالی به بانک ها فشار نیاوریم. دیروز اعلام کردم که بانک باید از بانکداری خارج شود و منابع خروج از بانک را برای توسعه شرکت هزینه کند. به عبارت دیگر باید از این منابع برای تولید استفاده کرد. بانک ها باید واحدهای تولیدی با ارزش افزوده بالا ایجاد کرده و تحویل دهند و این خلاف برنامه هفتم توسعه نیست و پیش بینی شده است.

تاکید مجدد بر بازگشت اعتماد به بازار سرمایه

وزیر اقتصاد و دارایی با تاکید مجدد بر لزوم بازگرداندن اعتماد به بازار سرمایه به منظور تشویق مردم به سرمایه گذاری در این بازار، گفت: وظیفه اصلی ما بازگرداندن اعتماد به بازار سرمایه است در صورتی که بتوانیم اعتماد را به بازار بازگردانیم. بازار سرمایه بازار سرمایه، بخش مهمی از تامین مالی کشور از بازار سرمایه شکل می گیرد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا