برترین های کسب و کار مجیکمطالب میجیک

پیش از خرید اسکوتر برقی به چه نکاتی باید توجه نمود ؟

در این مقاله از اسکوتریا؛ راهنمای خرید اسکوتر برقی به شما ارائه میشود. امید است که مورد توجه قرار بگیرد و از آن استفاده نمایید. مدت زمان زیادی نیست که اسکوتر برقی وارد بازار شده است. در ابتدا که این نوع وسیله به عموم مردم معرفی شد، تقریبا فقط نوجوانان از این تجهیزات استفاده می‌کردند. وسیله‌ای که در ابتدا افراد گمان می‌کردند چندان کاربرد زیادی ندارد و همچنین تکنولوژی پیشرفته‌ای در آن استفاده نشده است و تنها به کمک باتری کار می‌کند.

اما جالب است بدانید امروزه و با وارد شدن انواع اسکوتر و البته پس از آشنایی بیشتر با این وسیله پرکاربرد، بزرگسالان نیز جذب آن‌ها شده‌اند و بسیاری از افراد به دلیل کمک به کاهش ایجاد آلودگی هوا از آن در جابه‌جایی شهری نیز استفاده می‌کنند و به همین دلیل نیز لازم است تا با برخی نکات مهم در مورد راهنمای خرید انواع اسکوتر برقی آشنا شوید. در واقع همان طور که به آن اشاره کردیم، انواع مدل‌های اسکوتر امروزه در بازار موجود هستند و از آن‌جایی که این وسیله طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است، لازم دانستیم در این مقاله خدمت شما معرفی کنیم. پس اگر شما نیز تمایل به خرید این نوع وسیله را دارید، تا انتها با ما همراه باشید.

اسکوتر برقی بخریم یا نه | دلیل زود خالی شدن باتری اسکوتر برقی

 نکاتی که در خرید انواع اسکوتر برقی باید بدانید

اکنون که با انواع اسکوتر برقی آشنا شدید، در ادامه این مقاله قصد داریم نکاتی را جهت راهنمای خرید اسکوتر برقی برای شما ارائه دهیم. بنابراین برای اینکه بتوانید از بین تمامی مدل‌های موجود در بازار، مناسب‌ترین نوع را خریداری نمایید، لازم است با فاکتورهایی که در خرید انواع اسکوتر برقی باید بدانید، توجه نمایید. از جمله نکات و فاکتورها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- کاربرد و وزن قابل تحمل اسکوتر

از جمله نکات مهم راهنمای خرید اسکوتر برقی می‌توان به کاربرد و وزن قابل تحمل اسکوتر اشاره کرد. در واقع همان‌طور که به آن اشاره کردیم از اسکوتر برقی نه تنها برای سرگرمی، یلکه حتی برای انجام کارهای روزانه همانند رفتن به مدرسه و یا محل کار نیز استفاده می‌کنند. به همین دلیل باید بر اساس کاربرد و انتظاری که دارید، امکاناتی مانند باتری اسکوتر را درست انتخاب کنید. وزن نیز فاکتور مهمی است چرا که اغلب اسکوترهای برقی توانایی تحمل وزن تا ۱۲۰ کیلوگرم را دارند.

2- ظرفیت باتری اسکوتر

عمدتا باتری انواع اسکوترها برای حداقل ۴۰ دقیقه و حداکثر چند ساعت کافی است. با این وجود لازم است بدانید که ظرفیت باتری اسکوتر از عواملی همانند وزن کاربر، نوع کاربرد و همچنین نوع مسیر نیز تاثیر می‌پذیرد. جالب است بدانید که برخی از مدل‌های اسکوتر برقی پس از اینکه فول شارژ شوند، می‌توانند این امکان را در اختیار شما قرار دهند که با کمک آن‌ها تا ۳۰ کیلومتر مسافت درون شهری را طی کنید.

3- قدرت موتور

دقت کردن به قدرت موتور و باتری به شما کمک می‌کند تا بتوانید بهترین و با کیفیت‌ترین اسکوتر را خریداری نمایید. در واقع این دو مورد از موثرترین عوامل بر سرعت و دامنه هستند که در ادامه نیز به توضیح بیشتر آن‌ها می‌پردازیم. در واقع قدرت موتورها تفاوت بسیار زیادی دارند و همچنین آن‌ها را با وات اندازه‌گیری می‌کنند.

4- سرعت و دامنه

از دیگر نکات راهنمای خرید اسکوتر برقی، سرعت و دامنه آن است. در واقع به هر میزان که یک اسکوتر دارای موتور قوی باشد، به همان میزان نیز سرعت و برد بیشتری خواهد داشت. برخی از انواع اسکوتر برقی می‌توانند سرعت خیلی بالایی داشته باشند که سریع‌ترین آن‌ها دارای سرعت ۶۴ کیلومتر در ساعت و یا حتی بیشتر است. اما معمولا سرعت ۲۴ کیلومتر در ساعت رواج بیشتری دارد.

5-کیفیت ساخت

حتما شما نیز می‌دانید که کیفیت ساخت از مهم‌ترین نکات در خرید هر محصول و وسیله‌ای اعم از اسکوتر برقی است. در واقع در صورتی که اسکوتر مورد نظر شما کیفیت لازم را نداشته باشد، طول عمر کمتری نیز خواهد داشت‌. همچنین عمدتا اسکوترها را از موادی نظیر چوب، پلاستیک، آلومینیوم و فولاد می‌سازند.

6- بدنه

از دیگر ویژگی‌هایی که باید به آن توجه کنید، بدنه اسکوتر است. بدنه در اصل همان قسمتی است که شما پای خود را بر روی آن قرار می‌دهید. در صورتی که بدنه خیلی باریک باشد ممکن است شما را در هنگام استفاده از اسکوتر دچار مشکل کند و به عبارتی استفاده راحتی نداشته باشد. به طور کلی بدنه اسکوتر هر چقدر پهن‌تر باشد بهتر است.همان‌طور که به آن اشاره کردیم، عمدتا بدنه را از چوب می‌سازند.

7- لاستیک

برای کیفیت و عملکرد کلی اسکوترها، لاستیک‌ها نیز اهمیت بسیار زیادی دارند. به طور کلی اسکوترهای دارای دو نوع تایر پنوماتیک یا بدون هوا هستند. لاستیک‌های پنوماتیک ب دلیل اینکه از هوا پر می‌شوند، جذب شوک و هندلینگ مناسب‌تری دارند. با این وجود البته نیاز به نگهداری و مراقبت بیشتری نیز دارند، چرا که می‌توانند در هوا کمتر شوند. در واقع لازم است همیشه فشار این تایرها را قبل از پر کردن، بررسی کنید.

8-  سیستم ترمز

از دیگر نکات راهنمای خرید اسکوتر برقی، بررسی سیستم ترمز آن است. در واقع ممکن است به هنگام خرید اسکوتر حواستان پرت سرعت، دامنه و یا شکل ظاهری آن شود، اما لازم است دقت کنید که سیستم ترمز نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. به طور کلی اسکوتر برقی دارای دو نوع سیستم ترمز باند و دیسک است.

 اسکوتر برقی چیست؟

برقی با نیروی الکتریسیته کار می‌کند و برای به حرکت درآمدن نیازی به بنزین و گاز و… نیست. به همین خاطر از جمله وسیله‌های حمل و نقلی است که می‌تواند نظر دوستداران محیط زیست را به خود جلب کند. کافی است، باتری این وسیله را شارژ کنید و سوارش شوید. اگر سرعت وسیله خیلی زیاد نباشد، هنگام استفاده از آن، خطری شما را تهدید نخواهد کرد. اسکوترسواری لذت‌بخش و جالب است و مزایای مختلفی دارد. مثلا:

استفاده راحت و آسان

برای یادگیری استفاده از این وسایل نقلیه کمی زمان و مهارت ویژه لازم است. روی هم رفته اسکوترسواری به قلق و روش خاصی نیاز ندارد. کافی است با سوار شدن و حفظ تعادل و ترمز دستگاه آشنا شوید و بعد به راحتی از این‌جا به آنجا بروید و لذت ببرید.

وزن کم و طراحی بهینه

طراحی اسکوتر برقی بهینه است. یعنی چه؟ یعنی ساختار آن طوری است که به راحتی امکان حمل آن وجود دارد و وزن اندکش به شما اجازه همراهی در اتوبوس، قطار، خودرو و… می‌دهد. بیشتر مدل‌های اسکوتر برقی به راحتی جمع می‌شوند و می‌توانید آنها را در کوله یا کیفی مخصوص حمل کنید و هر جا که دوست دارید با خود ببرید.

جانشینی برای وسایل نقلیه

با هر بار شارژ کامل این وسیله، امکان طی کردن ۳۰ تا ۴۰ کیلومتر وجود دارد. پس به راحتی می‌توانید اسکوتر برقی را به جایگزینی شایسته برای وسایل نقلیه کنید. اگر می‌خواهید به مدرسه یا محل کار بروید به جای استفاده از اتوبوس‌های شلوغ و برای راحت شدن از ترافیک و… از اسکوتر برقی استفاده کنید. اسکوتر برقی فقط برای محیط‌های بیرونی کاربرد ندارد. مثلا برای تردد در انبار یا رستوران‌ها هم از آن استفاده کرد.

برای خرید اسکوتر برقی باید به چه نکاتی توجه کنید؟

 موتور

موتور حکم قلب اسکوتر برقی را دارد. بنا به نوع و کاربرد اسکوترهای برقی، قدرت موتور این وسایل در برندها و انواع مختلف کاملا متفاوت است.  اسکوترهای مخصوص کودکان معمولا تا ۳۵۰ وات قدرت دارد ولی اسکوترهای بزرگسالان تا ۵۰۰ وات هم توان دارد و برای عبور از شیب‌ها و موانع سخت مشکلی ندارد.

اسکوترهای بزرگسالان از شتاب و سرعت بیشتری برخوردار است. سرعت اسکوترهای برقی به عوامل مختلفی مثل باتری، توان موتور،  وزن شخصی که سوار آن می‌شود، چرخ‌ها، وضعیت و سطح زمین و… بستگی دارد. بعضی از مدل‌های پیشرفته اسکوتر برقی تا بیش از هزار وات هم توان دارند و به راحتی می‌توان با آنها از شیب‌ها و مسیرهای سخت عبور کرد و سرعت بالایی هم دارند. توان هر دستگاه برقی برحسب وات نشان داده می‌شود. هر چقدر که وسیله وات بیشتری مصرف کند، قدرت بیشتری خواهد داشت.توان بالاتر باعث افزایش امکان سریع‌تر حرکت کردن دستگاه می‌شود.

سرعت

هر اسکوتر برقی دارای دو نوع سرعت است؛ سرعت حداکثر و سرعتی که برای تردد عادی مناسب است. کنترل سرعت وسیله در مسیرهای عادی که نیاز به سرعتی حرکت کردن نیست باید معقول و با شتاب مناسب باشد تا خطری تهدیدتان نکند. سرعت وسیله به هدف‌تان از خرید وابسته است. مثلا اگر وسیله را برای فرزندتان خریداری می‌کنید باید بدانید که سرعت بسیار زیاد برای او مناسب نیست و می‌تواند حوادث ناگواری در مسیرش ایجاد کند.

ترمز وسیله

بهتر است به دنبال خرید اسکوترهایی بروید که دو ترمز در قسمت جلو و عقب وسیله دارند. موتور جلویی بیشتر اسکوترهای برقی هم برای متوقف کردن دستگاه در مواقع اضطراری استفاده می‌شوند. چون دارای ترمزهای درونی در ساختار خود هستند و زمانی که اسکوتر سرعت غیرعادی پیدا می‌کند به طور خودکار وارد عمل می‌شوند و دستگاه را کنترل می‌کنند.

بهترین اسکوترها، اسکوترهایی هستند که هم ترمز عقب دارند و هم جلو یا مجهز به صفحه ترمز هستند. این اسکوترها در زمینه کنترل وسیله و ترمز کردن، بهتر از گزینه‌های دیگر هستند. اسکوترهای برقی مجهز به یک ترمز نمی‌توانند به سرعت مواردی که ترمز عقب و جلو را به صورت توأم دارند در مواقع لازم متوقف شوند. برای مثال، روی سطوح تمیز و خشک برای متوقف کردن اسکوتر باید از ترمز عقب و جلو به شکل هم‌زمان کمک گرفت. روی سطوح کثیف، مرطوب یا شِنی باید از ترمز عقب استفاده کرد تا از قفل شدن چرخ جلو و از دست رفتن کنترل وسیله جلوگیری شود.

باتری

باتری اسکوتر هم گزینه مهمی است که باید در خرید به آن دقت داشته باشید. اسکوتر خوب، اسکوتری است که شارژ وسیله را برای مدت زمان طولانی‌ نگه می‌دارد. برای اینکه بدانید باتری کدام اسکوتر بهتر کار می‌کند باید به ولتاژ و ظرفیت باتری دقت کنید. از ضرب کردن ظرفیت وسیله برحسب آمپر ساعت در ولتاژ بر حسب ولت به شما ظرفیت دستگاه را نشان می‌دهد.

اگر نتوانستید چنین چیزی را برای وسیله حساب کنید یا روی دستگاه قید نشده بود، به میزان مصرف باتری توجه داشته باشید. مدت زمانی که طول می‌کشد تا باتری شارژ شود هم نکته‌ای است که در هنگام خرید باید در نظر بگیرید. بعضی از اسکوترها بعد از اینکه کاملا شارژ می‌شوند باید سریع از پریز برق جدا شوند چون به طور خودکار ارتباط‌شان با پریز قطع نمی‌شود و احتمال آتش‌سوزی به وجود خواهد آمد.

ویژگی‌های هوشمند

بعضی از اسکوترها دارای ویژگی‌های هوشمند هستند. مثلا بعضی از اسکوترها مجهز به دستگاه بلوتوث هستند و به شما اجازه می‌دهند تا اطلاعاتی مانند سرعت، توان دستگاه و … را روی یک صفحه LED مشاهده کنید. ضمن اینکه امکان کنترل حالات مختلف راندن وسیله و تنظیماتی برای نور چراغ‌ها، قفل کردن موتور و… نیز در نسخه‌های هوشمند وجود دارد.

چرخ‌ها و سیستم تعلیق

سیستم تعلیق و چرخ‌ها هم در انتخاب اسکوتر در نظر بگیرید. بیشتر اسکوترهای برقی موجود در بازار چرخ‌های لاستیکی دارند و فاقد سیستم تعلیق هستند. اما اگر قرار باشد در مسیرهایی حرکت کنید که ناهمواری و پستی‌وبلندی‌های بسیار دارد باید دستگاهی بخرید که به سیستم تعلیق مجهز است. البته یادتان باشد، اسکوتر برقی مجهز به سیستم تعلیق در چرخ‌های جلو و عقب است، هزینه بیشتری برای‌تان به همراه خواهد داشت.

قیمت

قیمت اسکوتر برقی از یک میلیون و ۵۰۰هزار تومان شروع می‌شود و تا بالای ده میلیون تومان ادامه پیدا می‌کند. اگر به خرید اسکوتر به چشم خرید یک وسیله جانبی و لوکس نگاه کنید، احتمالا خریدن آن برای‌تان گزاف و بی‌معنی خواهد بود. اما واقعیت این است که اگر استفاده از اسکوتر و دوچرخه در جوامع رواج پیدا کند، از ترافیک و آلودگی‌ هوا تا حد زیادی کاسته خواهد شد.

قیمت یک دوچرخه مناسب و مطلوب هم حدود از یک میلیون‌ تومان شروع می‌شود. پس اگر عموم مردم بودجه خود را برای خرید وسایل نقلیه این‌چنینی تنظیم کنند، در کاهش آلودگی‌های محیط موفق‌تر خواهند بود. در هنگام خرید به ضمانت و گارانتی دستگاه هم توجه داشته باشید تا برای تعمیر وسیله در آینده دچار مشکل نشوید.

دکمه بازگشت به بالا