برترین های کسب و کار مجیکمطالب میجیک

نقشه‌برداری با پهپاد چگونه انجام می‌شود؟

تهیه جمع‌آوری اطلاعات از تمامی عوارض، هدف اصلی علم ژئوماتیک می‌باشد. برای به دست آوردن این اطلاعات و بررسی ابعاد می‌توان از تجهیزات و روش‌های مختلف استفاده کرد. این روش‌های مختلف و تنوع در تجهیزات آن باعث ایجاد شاخه‌های مختلف در علم ژئوماتیک شده است. تا جایی که می‌توان گرایش‌هایی چون سنجش از دور، ژئودزی، فتوگرامتری و… را معرفی کرد. فتوگرامتری از جمله مهم‌ترین شاخه علم ژئوماتیک است، که خود به شاخه‌های دیگر تقسیم‌بندی می‌شود. فتوگرامتری علم هنر اندازه‌گیری و مشخص کردن شکل اجسام توسط تصویرهای دیجیتال است. فتوگرامتری شامل شاخه‌هایی چون زمینی، هوایی و فضایی است.

سیستم پهپاد از جمله تجهیزات فتوگرامتری هوایی است که یکی از سامانه‌های مهم در تصویربرداری هوایی به شمار می‌رود. این روزها با استفاده از سیستم تصویربرداری پهپاد می‌توان نقشه‌برداری از معادن، کنترل و نظارت و… را انجام داد. بنابراین نقشه‌برداری با پهپاد کاربردهای زیادی دارد که در این مقاله قصد آشنایی کامل با آن را داریم. این شاخه از فتوگرامتری از نظر ساختاری و نرم‌افزاری پیشرفت زیادی کرده است. از این رو توقع داریم تا در سال‌های آینده کاربردهای بیشتری به این شاخه اضافه گردد.

دقت نقشه برداری با پهپاد | شرح خدمات نقشه برداری با پهپاد

مراحل انجام نقشه‌برداری با پهپاد

انجام نقشه‌برداری توسط پهپاد شامل یکسری مراحل است که باید در تمامی پروژه‌ها رعایت شود:

مشخص کردن هدف از انجام پروژه: قبل از انجام هر کاری و شروع نقشه‌برداری باید هدف خود از پروژه را مشخص کنید. به عنوان نمونه قصد دارید با استفاده از پهپاد یک نقشه توپوگرافی تهیه کنید یا یک نقشه سه بعدی. یا هدف از نقشه‌برداری با پهپاد، مشخص کردن حجم عملیات خاکی است یا خیر؟ مشخص کردن هدف، هزینه‌ای که قرار است صرف شود را مشخص خواهد کرد، تا بتوانید به تعیین قیمت نقشه‌برداری با پهپاد دست یابید.

محدوده پروژه: یکی از مزیت‌های مشخص کردن و تعیین محدوده پروژه، کاهش هزینه‌های اضافی است. همچنین می‌توان با این روش زمان کمتری را صرف کرد. به عنوان مثال برای یک پروژه ۸۰ هکتاری دیگر نیاز به عکسبرداری ۹۰ هکتار زمین نیست.

 از دیگر مراحل نقشه‌برداری با پهپاد که باید در تمامی پروژه‌ها به آن توجه کرد شامل ایستگاه‌گذاری و تعیین کردن نقاط کنترل، بررسی نقاط کنترل در مختصات مورد نیاز، با توجه به محدوده مورد نظر اندکس مناسب را تهیه کردن، عکسبرداری با پهپاد، پردازش تصاویر و در نهایت تهیه کارتوگرافی در صورت نیاز است.

هزینه تصویربرداری با پهپاد

هزینه نقشه‌برداری با پهپاد به عوامل متعددی بستگی دارد. این عوامل شامل هزینه تجهیزات، هزینه اداره تجارت، هزینه خرید پهپاد و لوازم‌جانبی، هزینه بازاریابی، حق بیمه یا تعویض لوازم‌جانبی پهپاد، هزینه صرف زمان نیروی انسانی، هزینه حمل و نقل، هزینه برنامه نرم‌افزارهای غیر رایگان و… است.

ارزش خدماتی که با استفاده از سیستم پهپاد ارائه می‌شود به چه عواملی بستگی دارد؟

بد نیست بدانید خدماتی که با استفاده از پهپاد می‌توان ارائه داد بسیار کم هزینه‌تر از روش‌های دیگر است. امروزه پهپادها با قیمت کمتر و سرعت بیشتر جایگزین هواپیماهای سرنشین‌دار شده‌اند. بنابراین یکی از مزیت‌های مهم‌ پهپادها، مقرون‌به‌صرفه بودن آن است. که اگر با کیفیت بالا ارائه شود، می‌تواند ارزش کار شما را بالا ببرد. همچنین استفاده از سخت‌افزار و نرم‌افزارهای پیشرفته می‌تواند بر روی ارزش خدمات شما تاثیرگذار باشد. به عبارتی استفاده از وسایل پیشرفته می‌تواند جزئیات کار را مشخص کند، حتی اگر مشتری متوجه نشود. عکاسی با پهپاد یک امری راحت به شمار می‌آید. اما مهم‌ترین بخش داشتن توانایی ویرایش عکس‌های گرفته شده است. مهارت ویرایش عکس و نحوه اجرای آن، خلاق بودن شما را نشان می‌دهد.

نقشه‌برداری با پهپاد و کاربردهای آن

یکی از چالش برانگیزترین رفتارها در مدیریت شهری تهیه نقشه‌های بروز از ساخت و سازهای شهری و نقشه کلی شهر است. تهیه نقشه شهری با روش نقشه‌برداری زمینی یک روش پرهزینه و زمان‌بر می‌باشد. همچنین با توجه به امکانات کشور نمی‌توان بطور مرتب نقشه‌های زمینی تهیه کرد. بنابراین بهترین روش برای تهیه نقشه شهری، استفاده از سامانه پهپاد است که در کمترین زمان می‌توان یک نقشه شهری بدون نقص را در دست داشت. از دیگر کاربردهای نقشه‌برداری با پهپاد می‌توانیم به نقشه‌برداری از مناطق روستایی اشاره کنیم.

به دلیل وسعت کم روستاها می‌توان در مدت زمان کوتاه تصویربرداری باکیفیت و دقت بالا از مناطق صعب‌العبور روستا را انجام داد. برای عکسبرداری از معادن به دلیل قرارگیری در مکان‌های صعب‌العبور و به دلیل نیاز به داده‌های آن‌ها جهت بررسی و اکتشاف معادن، می‌توان از سیستم پهپاد کمک گرفت. همچنین آثار کاربرد پهپادها را می‌توان در نقشه‌برداری از مرمت بناها، باستان‌شناسی، تهیه نقشه از خطوط راه آهن، کریدرها، مطالعه حریم نواحی شهری و توسعه مناطق روستایی، کشف تغییرات و مانیتورینگ، تهیه نقشه از منابع طبیعی، زمین شناسی و اکتشاف معادن مشاهده کرد.

دقت نقشه برداری با پهپاد | شرح خدمات نقشه برداری با پهپاد

نقشه‌برداری با پهپاد و مزایای آن

  • حمل و نقل راحت سیستم پهپاد از مکانی به مکان دیگر
  • استفاده از آن در مکان‌های صعب‌العبور
  • داشتن کاربردهای گوناگون
  • کاهش هزینه‌های پروژه‌ای
  • تهیه نقشه با سرعت و دقت بالا
  • تهیه نقشه‌های متنوع
  • صرفه‌جویی در زمان و هزینه

 با این حال در کنار تمام مزیت‌هایی که این نوع نقشه‌برداری دارد، دارای یکسری از معایب می‌باشد. این معایب شامل تأثیرپذیری از شرایط هوایی، مورد تهدید حیوانات قرار داشتن، محدودیت داشتن در ذخیره انرژی، داشتن داده‌های زیاد، مناسب نبودن این نوع نقشه ‌برداری برای مناطق بزرگ و در نهایت روبرو بودن با محدودیت‌هایی از سوی دولت است. بنابراین در مواردی که پوشش گیاهی متراکم باشد از نقشه‌برداری زمینی کمک می‌گیرند. البته در روزهای برفی یا بارانی که نمی‌توان از پهپادها کمک گرفت، باید به نقشه‌برداری از زمین روی آورد.

سخن آخر

همانطور که در این مقاله گفته شد، تصویربرداری با سیستم پهپاد نوعی از انواع نقشه‌برداری هوایی می‌باشد که روند اجرایی آن شامل بررسی منطقه، تعیین محدوده پرواز، تصویربرداری، پردازش و تهیه نقشه‌های مورد نیاز است. اجازه عکسبرداری توسط پهپاد نیاز به مجوز از ارگان‌های مختلف دارد.

با این حال در برخی از مناطق چون مناطق نظامی، امکان عکسبرداری با پهپاد وجود ندارد و اگر نیازمند عکسبرداری از آن منطقه هستید، می‌توانید از عکس‌های تهیه شده توسط ارگان‌های چون سازمان نقشه‌برداری کشور استفاده نمایید. همچنین در این مقاله بطور کامل مورد کاربرد، معایب و مزیت‌های نقشه‌برداری با پهپاد صحبت شد. در نهایت گفته شد در مکان‌هایی که امکان تصویربرداری با پهپاد وجود ندارد باید از نقشه‌برداری زمینی کمک گرفت، که امیدواریم مطالب گفته شده در زمینه نقشه‌برداری هوایی و زمینی برای شما مفید واقع شود.

اگر نیاز به خدمات نقشه برداری داشتید میتوانید با گروه کارشناسان رسمی مفروز تماس بگیرید. این مجموعه با بروزترین دستگاه های نقشه برداری آماده ارائه انواع خدمات نقشه برداری به شما عزیزان در سراسر کشور می باشد.

دکمه بازگشت به بالا