کفسابی ساختمان و مراحل کفسابی ساختمان
مراحل کفسابی چطور انجام می شود؟
خدمات کفسابی ساختمان با استفاده از دستگاهی به نام کف ساب انجام می شود. این دستگاه، انواع مختلفی دارد:
نوع اول دستگاه کف ساب، دستگاهی با برق تک فاز است که دارای سرعت و قدرت کمی است و برای کف سابی ساختمان هایی با مساحت کم به کار می رود.
نوع دیگر این دستگاه، سه فاز است که قدرت بیشتری دارد و ساختمان هایی با مساحت زیاد را در مراحل مختلف به سرعت انجام می دهد و به همین دلیل در مصرف وقت و انرژی صرفه جویی می شود.تمامی دستگاه های کفسابی از یک موتور الکتریکی که با برق شهر کار می کند،بهره می گیرد.
مراحل کفسابی پارکینگ و سنگسابی
این مراحل بسته به نوع و جنس سنگ متفاوت است اما در حالت کلی:
در مرحله اول کفساب از لقمه سنگ های زبر با شماره ۳۶ یا ۴۶ استفاده می کند تا ناهمواری ها، مصالح و جرم هایی که روی کف چسبیده از بین برود . انجام صحیح و با دقت این مرحله بسیار مهم است .
در مرحله دوم، کفساب از لقمه سنگ ۶۰ استفاده می کند تا خط و خش های ناشی از ساب مرحله قبل تا حدودی محو شود .
در مرحله سوم، کفساب لقمه سنگ ۱۲۰ را روی دستگاه قرار می دهد که نسبت به لقمه سنگ ۶۰ نرم تر است. در پایان مرحله ۲ یا ۳ باید عملیات بتونه کاری انجام شود تا درزها و شکاف های ما بین سنگ ها پوشیده شود و سنگ در برابر نفوذ آب و کثیفی ها عایق شود.
بتونه کاری به دو روش انجام می شود :
در روش اول کفساب، درزها و شکاف ها را با استفاده از سیمان و سنگ بتن پر می کند .
در روش دوم که نسبت به روش اول متداول تر است، عملیات بتونه کاری با استفاده از رزین و شل کننده و سفت کننده مخصوص انجام می شود .
در مرحله چهارم از لقمه سنگ ۲۲۰ استفاده می شود تا خط و خش های مرحله سوم و بتونه کاری برطرف شود. سپس به ترتیب از لقمه سنگ های ۳۲۰، ۴۰۰ و ۶۰۰ استفاده می شود تا کف کاملا یک دست و هموار شده و تمام ایرادات آن برطرف شود .
در مرحله آخر از لقمه سنگ ایتالیایی ( سیناکس ) استفاده می شود تا سنگ کف مانند آینه درخشان و براق شود .
نکته: بهترین لقمه سنگ های موجود در بازار، لقمه سنگ های ایتالیایی هستند . تعداد مراحل و مدت زمان پروژه، رابطه مستقیم با جنس کف دارد برای نمونه موزاییک با سه مرحله ساب به حالت ایده آل می رسد. اما سنگ گرانیت برای آینهای شدن به ۱۰ الی ۱۷ بار ساب خوردن احتیاج دارد
چه دلایلی باعث شده که در سال های اخیر، طرفداران کفسابی افزایش بیابند ؟
۱- در سال های اخیر با توجه به تولید بخشی از ابزارهای مورد نیاز در داخل کشور و همچنین افزایش نیروهای متخصص در این حوزه، قیمت این خدمات که در گذشته خدماتی لوکس محسوب می شد کاهش یافته و اقشار مختلف با هر میزان درآمدی می توانند از این خدمات استفاده کنند .
۲- کفسابی بهترین روش برای از بین بردن آلودگی های کف ساختمان است و تمام راه ها برای زندگی جانوران موزی در کف ساختمان، بعد از کفسابی از بین می رود .
۳- با انجام عملیات کفسابی، عمر مفید سنگ های کف ساختمان تا چندین سال افزایش می یابد و این موضوع صرفه اقتصادی زیادی را برای شما یه همراه دارد، زیرا دیگر احتیاج نیست که هر چند سال یکبار سنگ های ساختمان خود را با هزینه های بسیار بالا تعویض کنید .
۴- زیبایی و درخشندگی سنگ ها پس از کفسابی واقعا حیرت انگیز است و چشم هر بیننده ای را مجذوب خود می کند .
نکات مهم در کفسابی و سنگسابی
۱) استفاده از مواد شیمیایی مانند جوهر نمک و اسید برای سابیدن سنگ اصلا توصیه نمی شود زیرا باعث کدر شدن آن می شود . اما در بعضی موارد استفاده از آنها مشکلی ندارد .
۲) بهتر است برای کف ساختمان های نوساز از سنگ های ساب نخورده استفاده کنید و بعد از اتمام ساخت و ساز، از یک تیم کفسابی بخواهید تا سنگ ها را برای شما براق کند . زیرا این روش بسیار مقرون به صرفه تر از خرید سنگ ساب خورده است و از طرفی در طی عملیات بنایی و نقاشی ساختمان، مقداری مصالح و رنگ روی سنگ کف می ریزد و آن را مجدد کثیف و کدر می کند .
۳) دو نوع دستگاه کفسابی وجود دارد : نوع اول با برق سه فاز و نوع دوم با برق تکفاز کار می کند. قدرت و کارایی دستگاه نوع اول به مراتب بیشتر است و نتیجه بهتری به وجود می آورد . پس در صورتی که ساختمان شما دارای برق سه فاز می باشد، از کفساب بخواهید که از دستگاه نوع اول استفاده کند. ساختمان هایی که در آنها آسانسور وجود دارد، دارای برق سه فاز هستند.
۴) سنگ ها یکی از گرانترین مصالح ساختمانی هستند پس کفسابی آن را به هر کس نسپارید چون ممکن است خسارات زیادی به آنها وارد شود.
انواع مختلف کفسابی و ساب سنگ
نوع کفسابی و مراحل انجام کار سنگ سابی تا حد زیادی به نوع سنگ بستگی دارد. برای انجام کفسابی حرفه ای باید ابتدا نوع سنگ شناسایی شود. و بسته به آن مراحل انجام کار تنظیم شود. برای مثال مراحل و روش کفسابی سنگ گرانیتی کاملا با مراحل انجام این کار برای سنگ مرمریت متفاوت است.
جالب است بدانید که حتی انواع سنگ های مرمریت هم با روش های متفاوتی ساب میخورند. به طور مثال : لقمه ساب های 800 برای سنگ های دهبید ضروری است. ولی اگر همین لقمه برای سنگسابی سنگ گوهره که از خانواده ی مرمریت است. استفاده شود سنگ مات و کدر می شود. پس باید دقت شود که هر سنگ روش ساب زنی مخصوص به خود را دارد .
مراحل سنگ سابی و کفسابی باکیفیت
همانطور که پیش تر نیز اشاره شد، مراحل کفسابی بسته به شرایطی ممکن است متفاوت باشد.این شرایط عبارتند از نوع سنگ و … که قبلا به طور کامل تری به آن ها پرداختیم. جهت آشنایی بیشتر کاربران و مشتریان گرامی با فرایند کفسابی ، حالت کلی را در ادامه شرح داده ایم. این مراحل ممکن است به تشخیص کفساب تغییر یابد.
مرحله اول: ساب زنی با لقمه 30 یا 46 که برای رفع پستی و بلندی سنگ ها از آن استفاده می کنند. این لقمه بسیار زبر می باشد.
مرحله دوم: با لقمه 60 یا 80 برای کم کردن زبری ساب زنی قبل و یکدست کردن بیشتر استفاده می شود.
مرحله سوم سنگ سابی: از لقمه 120 برای برداشتن رزین و بتونه اضافی و هم سطح کردن رزین و بتونه با سنگ استفاده می گردد.
مرحله چهارم: اجرای کفسابی با لقمه 200 برای آماده سازی سنگ. این آماده سازی برای عملیات پرداخت ساب است.
ادامه مراحل برای صیقلی شدن سنگ و نتیجه با کیفیت
مرحله پنجم: لقمه لاکی برای از بین بردن تمامی خط های باقی مانده از ساب های قبلی به کار گرفته می شود.
مرحله ششم : مرحله ششم از مراحل سنگ سابی ، لقمه 600 است. این شماره نسبت به شماره های قبلی نرم تر است. و سمباده نرم تر با آن انجام می شود.
مرحله هفتم: ساب با لقمه 800. در مراکزی که با قیمت بسیار پیین تر از حد معمول کار کفسابی را انجام می دهند. این شماره ها استفاده نمی شود.
مرحله هشتم: کفسابی با لقمه ¾
مرحله نهم سنگ سابی : مراحل نانو ساب که باعث جلوگیری از نفوذ مواد شیمیایی به داخل سنگ و درز ها می شود. این مرحله به صورت اختیاری است و در صورت تمایل مشتری انجام می شود.
توجه: مراحلی که گفته شد حالت کلی است. و بسته به شرایط ممکن است این مراحل بیشتر یا کمتر شود. پیشنهاد می کنیم که با مراجعه به بخش ، مطالب مهمی از جمله قیمت کفسابی ، و تشخیص کفساب حرفه ای و… را مشاهده نمایید.