برترین های کسب و کار مجیکمطالب میجیک

ورزش درمانی برای سلامت روان خانم ها

نقش ورزش بر سلامت روان زنان

بدون شک سلامت و شادابی افراد جامعه از طریق تقویت بنیه ی جسمانی و روحی آنها میسر می شود و پرداختن به ورزش به صورت اصولی و علمی تحولاتی در افراد جامعه ایجاد می کند که دگرگونی های مثبتی بر شخصیت را نیز در بر دارد. زنان با بالا بردن توانایی های ذهنی می توانند به رویاهای خویش جامعه عمل بپوشانند. همه ورزشکاران زن از اهمیت آمادگی های ذهنی و اعتماد به نفس آگاهی دارند. تحقیقات نشان می دهد که ورزش درمانی و انجام انواع مختلف ورزش علاوه بر فواید جسمی فراوان در مقابله با مشکلات عصبی و روانی نیز آثار مفیدی دارد.

_ورزش باعث تقویت تمرکز فکر و افزایش دقت عمل می ‌گردد، ورزش متعادل، موجب داشتن احساس خوب و افزایش قدرت خلاقیت می گردد، همچنین احساس آرامش و راحتی روح را افزایش داده و انسان را در مقابل فشارهای روانی و اضطراب مقاوم می ‌کند و موجب تقویت قوای ذهنی و حافظه می ‌شود .

_ ورزش در تامین نیاز افراد به ویژه بانوان، تکامل اجتماعی، کسب صفات اجتماعی و آگاهی از توانایی های بالقوه ی جسمانی و در شکل گیری، تغییر و تقویت بسیاری از توانایی ها و ویژگی های روانی- اجتماعی موثر است.

بر این اساس فعالیت های تربیت بدنی و ورزش آمیخته با تربیت روانی است و هر تجربه ی حرکت یا تغییر جسمانی یک تغییر یا یک تجربه ی روانی را در بر دارد. از این رو شرکت در فعالیت هایی ورزشی از روش های مهم تکامل جسمانی و روانی است. ورزش در تامین نیاز افراد به ویژه بانوان، تکامل اجتماعی، کسب صفات اجتماعی و آگاهی از توانایی های بالقوه ی جسمانی و در شکل گیری، تغییر و تقویت بسیاری از توانایی ها و ویژگی های روانی- اجتماعی موثر است.

شرکت مداوم و مستمر در فعالیت های جسمانی و ورزشی بر اساس روند یادگیری و تکامل اجتماعی، در صفات اکتسابی نقش دارد. زیرا سابقه ی فعالیت ورزشی و کسب مهارت های نه صرفا حرکتی، بلکه اساسا روانی و اجتماعی در انبوهی از محرک های مثبت و منفی، انواع درگیری ها، تعاملات عاطفی و هیجانی، ناشی از رقابت و مسابقه می تواند در تعادل و ثبات هیجانی، رشد اعتماد به نفس، تصور بدنی و اجتماعی و میزان اجتماعی بودن فرد، نقش سازنده و مثبتی داشته باشد.

 شرکت در چنین فعالیت هایی این امکان را به فرد می دهد تا با دیگران تماس مستقیم و تعامل واقعی برقرار سازد و نیازهای روانی خود مانند، رقابت، دوستی، جلب توجه، مقبولیت گروهی و نیاز به وابستگی، تضاد، ابراز و کنترل هیجان، رکورد شکنی، ماجراجویی و امنیت را برآورده کند. سلامت روان از موضوع هایی است که در اثر شرکت در فعالیت های ورزشی می تواند حاصل شود، چنین فعالیت هایی بهترین موقعیت را برای درگیری معیارهای سلامت روان فراهم می کند.

اگر سلامت روان را مبنای احساس راحتی نسبت به خود و دیگران تعریف کنیم، معیارهای آن موفقیت، تعادل هیجانی، واقع بینی، سازگاری، اجتماعی بودن و احساس ارزشمندی خواهد بود. بنابراین ورزش با فعال سازی چنین معیارهایی نه فقط به بهداشت جسمی بلکه به بهداشت روانی نیز کمک می کند.

احساس ارزشمندی برای همه ی افراد بسیار مهم است و فعالیت های ورزشی شاید بتواند از راه های مختلف به احساس مثبت فرد از خود  کمک کند. چنین احساسی می تواند زمینه و بستر پدید آمدن تغییر و تحول بسیاری از صفات روانی- اجتماعی فرد شود. این احساس خوب و مثبت در دنیای پرفشار امروزی بسیار ضروری است و احتمالا در روش زندگی افراد تاثیر خواهد گذاشت.

آموزش حرکات اصلاحی و ورزش درمانی | اصول تمرین درمانی

تاثیر ورزش بر دستگاه عصبی زنان:

تمرینات مرتب ورزشی موجب بهبود کار سیستم عصبی و هماهنگی لازم بین اعصاب و عضلات خواهد شد. مهمترین اثرات مثبت بر دستگاه عصبی عبارتند از :

1-    ورزش از فشارهای روانی و ناراحتی های روحی می کاهد و راهی مناسب برای مقابله با افسردگی است.

2-    با بهبود کار سیستم عصبی – عضلانی موجب چالاکی و افزایش کارایی بدن می شود.

3-     ورزش موثرترین راه برای درمان کم خوابی است.

4-    نشاط و شادابی و آرامش روحی

5-    اعتماد به نفس.

6-    تقویت روحیه همکاری و دوستی.

7-    درک بهتر و سریعتر مطالب درسی.

8-    تسهیل در هضم و جذب غذا

9-    تعدیل وزن.

10-جلوگیری از پیشرفت پوکی استخوان به خصوص در زنان.

یوگا برای خانم ها: یوگا چیست و چه فوایدی دارد؟

یوگا شامل یک مجموعه تمرین ورزشی جسمی و ذهنی است که ریشه در فلسفه هندی دارد. این ورزش ابتدا به عنوان یک تمرین معنوی آغاز شد اما امروزه به عنوان راهی برای ارتقای سلامت جسمی و روانی رایج شده است.  یوگا به صورت منظم و مداوم می‌تواند باعث افزایش استقامت، قدرت بدنی و عضلانی، آرامش ذهن و انعطاف پذیری بدن شود. این ورزش معمولا بر وضعیت بدنی (آسانا) ، تکنیک های تنفس (پرانایاما) و مدیتیشن (دیانا) تاکید دارد. سبک‌های مختلفی از ورزش یوگا وجود دارد، از تمرین‌های ملایم گرفته تا تمرین‌های سخت.

فواید یوگا چیست؟

یوگا برای خانم ها و آقایان فواید سلامتی بسیاری دارد از جمله:

  • یوگا با کاهش استرس، بهبود سلامت روانی و عاطفی و ایجاد تعادل در وضعیت خواب، به بهبود سلامت عمومی بدن انسان کمک می‌کند.
  • این ورزش باعث تسکین کمردرد و گردن درد و احتمالاً درد ناشی از سردردهای تنشی و آرتروز زانو می‌شود.
  • یوگا به افرادی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند کمک می‌کند تا حدی وزن خود را کاهش دهند.
  • به افرادی که برای ترک سیگار اقدام می‌کنند کمک می‌کند تا این دوره را با موفقیت بیشتری طی کنند.
  • این ورزش به افراد کمک می‌کند تا علائم اضطراب یا افسردگی مرتبط با شرایط دشوار زندگی را مدیریت کنند.
  • یوگا به زنان میانسال کمک می‌کند تا علائم یائسگی را بهبود دهند. یوگا علائم فیزیکی مانند گرگرفتگی و همچنین علائم روانشناختی مانند اضطراب یا افسردگی را در زنان میانسال کاهش می‌دهد.
  • این ورزش به افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن کمک می‌کند تا علائم خود را مدیریت کرده و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.
  • یوگا برای خانم های باردار مفید است. فعالیت‌های بدنی مانند یوگا برای اکثر زنان باردار بی‌خطر و مطلوب است، البته تا زمانی که اقدامات احتیاطی مناسب انجام شود.
  • حرکات یوگا، قدرت، تعادل و انعطاف پذیری را بهبود می بخشد. حرکات آهسته و تنفس عمیق باعث افزایش جریان خون و گرم شدن ماهیچه‌ها شده و نگه داشتن یک حالت می‌تواند باعث افزایش قدرت عضلات شود.
  • تمرین منظم یوگا، سطح استرس و التهاب سراسر بدن را کاهش می‌دهد و به سلامت قلب کمک خواهد کرد. چندین عامل موثر در بیماری قلبی، از جمله فشار خون بالا و اضافه وزن، نیز از طریق یوگا قابل رفع است.
  • شرکت در کلاس‌های یوگا می‌تواند احساس تنهایی را کاهش دهد و محیطی را برای درمان و حمایت گروهی فراهم کند. یوگا برای خانم ها و اقایان مسن از این جهت بسیار مفید است.

تاریخچه یوگا

به وجود آمدن یوگا به حدود 5 هزار سال پیش و به سرزمین هندوستان بازمی‌گردد. در آن زمان نخستین تمدن‌های انسانی در این بخش از جهان در حال شکل‌گیری بود. برخی معتقد هستند که یوگا از یک مکتب باستانی با نام مکتب «شامانسیم»، ریشه گرفته است. هدف از این مکتب در هند باستان، گسترش مذهب و شفای جسمانی بود. نشانه‌هایی از حرکات یوگا در سنگ‌نگاره‌هایی در کوهستانی در هند از این دوران به دست آمده است.

 همچنین نوشته‌هایی درباره یوگا در سنگ نوشته‌هایی مربوط به تمدن باستانی 5 هزار ساله هندوستان با نام «ساراواتی» نیز به دست آمده است. این نوشته‌ها، اشعاری قدیمی هستند که یوگا را راهی برای رسیدن به «قدرتی بزرگ» معرفی کرده است و توصیفاتی درباره حرکات گوناگون این ورزش ارائه نموده است. یوگا سپس به وسیله اساتید هندی در سرتاسر سرزمین هندوستان راه پیدا کرد و حرکات مختلف آن به وسیله آنان تثبیت شد. این ورزش سپس از هند به مکاتب شرقی راه پیدا کرد و در قرن نوزدهم میلادی کم‌کم به اروپا راه یافت. در قرن بیستم، یوگا گسترش چشمگیری در سرتاسر جهان پیدا کرد و امروزه کلاس‌های یوگا برای خانم ها و آقایان در همه‌ جای دنیا برگزار می‌شود.

دکمه بازگشت به بالا