انواع دمپر هوای صنعتی با کیفیت

دمپر در حقیقت نوعی صفحه فلزی یا دریچه است که با باز و بسته شدن، سبب تنظیم جریان هوای عبوری از داکت ‌ها و کانال‌ ها می‌شود. هنگامی که دمپر در محیطی نصب و تنظیم می‌ شود، دمای محیط را با فرستادن جریان هوای گرم یا سرد به نقاط مختلف محیط تنظیم می ‌نماید. با تنظیم دمپر می توانید میزان هوای ورودی به هر اتاق یا هرجای دیگری از خانه خود را کاهش یا افزایش دهید. همچنین با تنظیم تیغه های دمپر می‌ توان جهت جریان هوا را تغییر داد.

صنعت

در هر مکانی که احساس شود کیفیت هوای ورودی و خروجی مهم است و نیاز به کنترل جریان هوا وجود دارد، از دمپر ها استفاده می‌ شود. در تونل‌ های زیرزمینی مثل متروها و حتی معادن، تهویه هوا و کنترل دود در هنگام شرایط اضطراری و مهار کردن آتش در هنگام حریق امری بسیار مهم است که با استفاده از دمپر های مقاوم در برابر حریق و هوابند های مخصوص در برابر عبور دود به این امر رسیدگی می ‌شود. طی این مقاله به بررسی دمپر هوا پرداخته شده و جهت آشنایی با دمپر هوا تا انتهای این مطلب با سایت تهویه نظری همراه باشید.

صنعت

دلیل ضرورت انتخاب دمپر هوا مناسب

جهت اطمینان از عملکرد مناسب دمپر در شرایط متفاوت جریان هوا و بالا بردن راندمان و همچنین کاهش هزینه ها، انتخاب دمپر مناسب برای سیستم از اهمیت بالایی برخوردار است. در هر سیستم، ابعاد دمپر باید برای حجم هوای طراحی شده مناسب باشد. عموما محدوده دمپر را به عنوان بخشی از سیستم تهویه هوا محاسبه می کنند. باید اندازه هایی انتخاب شود که سرعت تهویه هوا و افت فشار مناسب برای سیستم ایجاد شود.

نحوه تنظیم دمپر ها

باید بدانید که هنگام تنظیم دمپر ها باید مرحله آزمایش و خطا را طی کنید. برای باز کردن دمپر، باید اهرم را در موقعیتی قرار دهید که با کانال موازی باشد. این کار اجازه می دهد تا هوا از طریق کانال به حداکثر سرعت خود برسد. سپس، اهرم را در موقعیت افقی کانال قرار دهید تا بسته شود. در طول تابستان، بهترین کار این است که هوای سرد را به قسمت بالای خانه خود انتقال دهید تا در کل راحتی بیشتری داشته باشید.

 در همین حال، باید خلاف این کار را در ماه های سرد سال انجام دهید. شما باید هوای گرم را در مناطق پایین خانه هدایت کنید تا گرما خود به خود به سمت بالا حرکت کند و فضای خانه گرم شود. اگر با تنظیم دمپرها مشکلات مربوط به دما در محیط مورد نظر شما حل نشد، وقت آن است که با متخصصان برای گرفتن بهترین راه حل مشورت کنید. خواه شما دمپر اتوماتیک داشته باشید یا نوع دستی، در هنگام برخورد با مشکل حتما با متخصصین تماس بگیرید تا به شما کمک کنند تا مشکلات تهویه مطبوع در فضای مسکونی یا تجاری شما حل شود.

صنعت

انواع دمپر هوا صنعتی

دمپرهای هوای صنعتی بر حسب نوع طراحی و کاربرد، به انواع مختلفی تقسیم می شوند که در زیر هر یک را بررسی خواهیم کرد.

بالانس دمپر | دمپر وزنی

از پر کاربرد ترین نوع دمپر ها می‌توان از دمپر وزنی یا همان بالانس دمپر، پشت فن ها نام برد. این دمپر ها شامل یک یا چند تیغه سبک وزن می‌باشند که خارج از محور تعادل خود نصب شده اند با روشن شدن فن با فشار بادی که از حرکت پروانه فن ایجاد میشود به طور موازی، با هم یا تک تک باز شده باعث عبور هوا میشوند. بعد از خاموش شدن و قطع جریان هوا با وزن خود به طور اتومات پایین افتاده و را عبور هوا را می‌بندند.

دمپر هوا آتش

دمپر آتش (Fire Damper) کاملا از نامش مشخص است که در شرایطی خاص و با آتش سر و کار دارد. در ساختمان های چند طبقه مخصوصأ ساختمانها یا برج‌هایی که چندین طبقه پارکینگ دارند معمولا داکت های فلزی یا بتنی وجود دارند که وظیفه رساندن هوای تازه را از بالاترین نقطه ساختمان به پایین ترین نقطه ساختمان، و همینطور تخلیه دود ناشی از کارکرد خودرو داخل پارکینگ و سایر آلودگی ها را به خارج ساختمان به عهده دارند.

دمپر حجم هوای متغیر

واحد پایه ی دمپر حجم هوای متغیر شامل دمپر، سنسور جریان بوده و متناسب با کاربری، می توانند مجهز به تجهیزات کنترلی متفاوتی باشند. این پایانه ها با توجه به بازخوردی که از ترموستات داخل اتاق می گیرد، حجم هوای مورد نیاز فضا را تنظیم می کنند. این پایانه ها قادر هستند که هوای گرم و سرد را بطور همزمان به فضا برسانند.

دمپر دایورتر

دمپر دایورتر (Diverter Damper) بر سر دو راهی های عبور هوایی قرار میگیرند که میبایست هوا بین آنها تقسیم شود، و یا اینکه یک مسیر به طور کلی مسدود و مسیر دیگر حتما همزمان باز شود. دایورت دمپر به این صورت عمل میکنند که پره های هر دو دمپر با یک لینک به هم متصل هستند و یا یک پره برای هر دو مسیر وجود دارد.

دمپر کانالی صنعتی

دمپر کانالی به دلیل ساختار صنعتی از استحکام بالایی برخوردار بوده و متناسب با جریانات شدید هوا با دبی و فشار بالا طراحی می گردند. در صورت درخواست با اضافه کردن نوارهای عایق در بین دو جداره لبه پره ها می توان نشتی را به حداقل رساند. دمپرهای کانالی را می توان به صورت دستی و یا به صورت موتوری کنترل نمود.

دمپر ضد انفجار

دمپر ضد انفجار در سازه های دفاعی، پناهگاه های نظامی و برای حفاظت از بخش های صنعتی در معرض انفجار، مورد استفاده قرار می گیرد. این محصولات به ویژه برای کاربردهای فشار پایین صنایع پالایش نفت بسیار مناسب و در مقابل خوردگی کاملا مقاوم است.

دمپر دود

وظیفه اصلی دمپر دود، جلوگیری از انتشار گازهای سمی و دود ناشی از آتش سوزی است. تلفات ناشی از استنشاق گازهای سمی تولید شده از آتش سوزی در ساختمان ها، بسیار بیشتر از تلفات ناشی از سوختگی است. بنابراین در هنگام طراحی سیستم های مقابله با آتش در ساختمان ها، باید سناریوی مناسبی برای تخلیه دود در محل آتش سوزی نیز مد نظر قرار گیرد.

استعلام قیمت و خرید دمپر هوا از تهویه نظری

تهویه نظری، تولید کننده انواع کانال سازی و دریچه هوا شامل تولید انواع دریچه بازدید کولر، دریچه توزیع هوا، دریچه های کنترل و هدایت هوا، کانال سازی (کانال سازی)، دریچه زیر فن کویل، دریچه خورشیدی، دمپر کانال موتوری، جت نازل، دمپر ضد آتش فیوزی، دریچه ضد انفجار، دمپر کانالی صنعتی، دریچه سقفی گرد تخت آلومینیومی، دریچه هوای رفت اتاق عمل، دریچه کولری، دریچه تایل آرمسترانگ، لوور پادری، دریچه هوای تازه (باران گیر), دریچه خطی، کلاهک دودکش، هود صنعتی، کانال سازی صنعتی , دريچه بازديد تاسیسات، دریچه سقفی چهارگوش كلاف دور باز آلومینیومی است. با برقراری ارتباط امکان بهره مندی از مشاوره رایگان و تهیه دمپر هوا را خواهید داشت.

صنعت

سوالات متداول

در این بخش به سوالات احتمالی شما در خصوص دمپر هوا پاسخ خواهیم داد.

دمپر هوا رو از کی بخرم؟

شرکت تهویه نظری با ارائه بهترین دمپر هوا جهت ارائه مشاوره خرید و استعلام قیمت در اختیار شما عزیزان است.

دمپر هوا چیه و چه کاربردی داره؟

دمپر در حقیقت نوعی صفحه فلزی یا دریچه است که با باز و بسته شدن، سبب تنظیم جریان هوای عبوری از داکت ‌ها و کانال‌ ها می‌شود. هنگامی که دمپر در محیطی نصب و تنظیم می‌ شود، دمای محیط را با فرستادن جریان هوای گرم یا سرد به نقاط مختلف محیط تنظیم می ‌نماید.

مزایای استفاده از دمپر هوا آتش چیه؟

  • دمپر ضد آتش با قابلیت نصب در محل تلاقی دو زون آتش در مسیر کانال هوا
  • استفاده در هنگام نیاز به ارتباط دمپرهای آتش با اتاق فرمان و تابلوهای کنترل حریق
  • استفاده در هنگام نیاز به اجرای سناریوی آتش برای عملکرد جداگانه دمپرهای دود و آتش

دکمه بازگشت به بالا