برترین های کسب و کار مجیکمطالب میجیک

بازیکنی که در فوتبال ایست قلبی کرد

بازیکنانی که در زمین فوتبال دچار حمله قلبی شده‌اند

به گزارش جهان نيوز، در چارچوب مسابقات یورو ۲۰۲۰، کریستین اریکسن، هافبک تیم ملی فوتبال دانمارک در حین بازی مقابل فنلاند دچار حمله قلبی شد و خوشبختانه با تلاش تیم پزشکی و انجام دادن عمل CPR کریستین اریکسن، توانست از خطر حتمی مرگ نجات یابد. در ادامه به بررسی بازیکنانی که در زمین فوتبال دچار حمله قلبی شده اند و یا مصدومیت هایی داشته اند که خطر مرگ آن ها را تهدید کرده است، می پردازیم. برای مشاهده نتایج زنده فوتبال کلیک کنید.

۱- مارک ووین‌فو

 در رقابت‌های جام کنفدراسیون‌ها در سال ۲۰۰۳ اتفاقی دردناک  رخ داد که فوتبال دنیا را تحت‌ تاثیر قرار داد. مارک ووین‌فو، بازیکن ۲۸ ساله تیم ملی فوتبال کامرون در دقیقه ۷۲ دیدار تیمش برابر کلمبیا در ورزشگاه ژرلاند فرانسه ناگهان روی زمین افتاد و دچار حمله قلبی شد. به سرعت تیم پزشکی برای احیای او وارد زمین شد. ۴۵ دقیقه تلاش آن ها برای بازگرداندن این هافبک ملی‌پوش به زندگی بی‌فایده بود و ووین ‌فو در نهایت در زمین فوتبال جان خود را از دست داد.

این اتفاق به یکی از تلخ‌ترین تصاویر تاریخ فوتبال تبدیل شد و پس از آن فیفا قوانین سختگیرانه‌ای را برای آزمایش‌های قلبی بازیکنان و بررسی سوابق پزشکی آن ها پیش از امضای قرارداد با تیم های فوتبال وضع کرد تا از بروز چنین فجایعی جلوگیری کند. بر اساس اعلام پزشکان، مارک ووین فو سابقه بیماری قبلی و مرگ او علت طبیعی داشته است. ظاهرا مشکلی در قلب این بازیکن وجود داشته که تنها در معاینه‌ها و آزمایش‌های پیشرفته قابل شناسایی بوده است.

۲- میکلوش فهر

فهر بازیکن مجارستانی تیم فوتبال بنفیکا در ۲۵ ژانویه ۲۰۰۴ در بازی مقابل ویتوریا گیمارش پس از این که داور مسابقه به او کارت زرد نشان داد، دچار حمله‌ قلبی شد و چند ثانیه بعد از دنیا رفت. پزشکان علت مرگ او را ناراحتی قلبی مادرزادی عنوان کردند. مرگ فهر بازتاب وسیعی در پرتغال و اروپا داشت. آنتونیو کنهاواز، مدیر ارتباطات باشگاه بنفیکا گفته بود هیچکس نمی‌خواهد این خبر تکان دهنده را منتقل کند. ما همگی شوکه شدیم و می‌خواهیم ابتدا به خانواده‌ داغدار او تسلیت بگوییم. تمام اعضای باشگاه و هواداران بنفیکا برای از دست دادن فهر عزادار هستند.

پخش زنده فوتبال | پخش زنده فوتبال اروپا امشب

لوتار ماتیوس که در آن زمان سرمربی تیم ملی مجارستان بود اعلام کرد مرگ فهر دنیای فوتبال را در ماتم فرو برده است. آن اتفاق شوک بزرگی بود و تمام جهان ورزش را تحت تاثیر خود قرار داد. ما همگی به دوستان و خانواده فهر می‌اندیشیم و در این لحظات دشوار در کنار آنان هستیم.

۳- آنتونیو پوئرتا

آگوست سال ۲۰۰۷ و در جریان دیدار تیم های سویا و ختافه در لالیگا باز هم یکی از اتفاقات تلخ دنیای فوتبال رخ داد. وینگر جوان و ۲۲ ساله سویا در جریان بازی ۲ بار تعادلش را از دست داد و بدون این که با کسی برخورد داشته باشد به زمین افتاد. به همین دلیل کادر فنی سویا او را تعویض کرد، اما پیش از این اتفاق در تمرینات تیم سویا نیز چند بار این اتفاق برای پوئرتا افتاده بود

۵- پیرماریو موروسینی

اما تیم پزشکی توجه زیادی به این اتفاق نکرده بودند. این بار شرایط برای پوئرتا بسیار خطرناک تر بود و او در رختکن دوباره به زمین خورد و این بار کادر پزشکی تیم برای احیای او تلاش‌های خود را آغاز کردند. پوئرتا به سرعت به بیمارستان منتقل شد اما به کما رفته بود و چند روز بعد نیز درگذشت. علت مرگ، ایست قلبی عنوان شد. هواداران تیم، پوئرتا را با گل بسیار زیبایی که در نیمه‌نهایی جام یوفا در فصل ۲۰۰۶-۲۰۰۵ برابر شالکه  در دقیقه ۱۰۰ بازی به ثمر رساند و باعث شد تیمش فینالیست‌ این مسابقات شود، به خاطر می‌آورند.

۴- شیخ اسماعیل تیوته

شیخ اسماعیل تیوته هافبک ساحل عاجی در سال ۲۰۰۵ فوتبالش را در تیم اندرلخت بلژیک آغاز کرد، اما نامش با حضور در نیوکسل و انجام ۱۵۶ بازی برای این تیم در فاصله سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۰ بر سر زبان‌ها افتاد. پیش از حضور در نیوکسل او در لیگ هلند نیز بازی کرد و در سال ۲۰۰۸ به همراه توئنته قهرمان لیگ این کشور شد. او به همراه تیم ملی کشورش قهرمانی در جام ملت‌های آفریقا در سال ۲۰۱۵ را کسب کرد و ۲ دوره نیز در جام‌جهانی تیم ملی فوتبال ساحل عاج را همراهی کرد.

تیوته  در سال ۲۰۱۷ راهی چین شد تا برای بیجینگ اینترپرایسز در لیگ دسته یک این کشور بازی کند.  او در یکی از تمرینات این تیم  دچار حمله قلبی شد و پزشکان موفق نشدند او را احیا کنند و در نهایت تیوته جان خود را از دست داد. رافا بنیتس، سرمربی سابق نیوکسل درباره او گفت:” در تمام طول دورانی که او را می‌شناختم همیشه همانند یک بازیکن حرفه‌ای رفتار می‌کرد و بالاتر از آن یک انسان بزرگ بود. فقدان او برای همه ما دشوار خواهد بود.”

۵- پیرماریو موروسینی

۱۴ آوریل ۲۰۱۴ پیرماریو موروسینی بازیکن ۲۶ ایتالیایی تیم فوتبال لیورنو در بازی مقابل پسکارا در دقیقه ۳۱ بازی بر اثر ایست قلبی در زمین بازی درگذشت. بر اثر این اتفاق تمامی مسابقات آن هفته فوتبال ایتالیا لغو شد.

۶- ایکر کاسیاس

ایکر کاسیاس، در سال ۲۰۱۹ میلادی و در سن ۳۷ سالگی، به هنگام حضور در تمرینات تیم فوتبال پورتو دچار سکته قلبی شد و به بیمارستان انتقال یافت. پس از این اتفاق کاسیاس توانست سلامتی خود را به دست آورد اما  مجبور شد فوتبال را کنار بگذارد و بعد از چند مدت دوری از مستطیل سبز از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.

۷- رضا حبیب زاده

در بازی استقلال و ذوب آهن در هفته دوم لیگ هجدهم فوتبال ایران، رضا حبیب زاده، بازیکن ذوب آهن پس از گلزنی به استقلال به دلیل برخوردی که با وریا غفوری داشت، دچار مصدومیت شد. ثانیه ای از شادی گل ذوبی ها نگذشته بود که بازیکنان متوجه وخامت حال حبیب زاده و دور او جمع شدند. در این لحظه سیدمهدی رحمتی، دروازه بان استقلال با تجربه بالای خود، به سرعت دهان او را که قفل شده بود، باز کرد تا از خفگی او جلوگیری شود. اگر سرعت عمل رحمتی نبود، شاید شاهد اتفاق تلخی برای بازیکن جوان ذوب آهن بودیم.

بعدها رضا حبیب زاده درباره آن روز گفت که اگر رحمتی نبود، معلوم نبود که چه بر سرش می آمد و از او بابت کمک‌هایش تشکر کرد.

ایست قلبی جان فوتبالیست شیرازی را گرفت/ توصیه استاد دانشگاه به ورزشکاران

ایست قلبی از جمله موارد مهمی است که جان ورزشکاران به ویژه پیشکسوتان بالای ۳۵ سال را با خطر مواجه کرده است و این مشکل، باری دیگر جان یک فوتبالیست ۵۰ ساله را درشیراز گرفتٰ تا توصیه یک استاد دانشگاه به ورزشکاران را به دنبال داشته باشد. به گزارش روز سه‌شنبه خبرنگار وان بال، رسول احمدی ۲۷ خردادماه ۱۴۰۱ به هنگام بازی با تیم پیشکسوتان در مجموعه ورزشی محله ابیوردی شیراز در سن ۵۰ سالگی به دلیل ایست قلبی جان باخت تا شمار فوتبالیست قربانی شده در فارس افزایش یابد.

بازیکنان استان فارس که حین بازی فوتبال جان خود را از دست دادند

زنده یادان  قاسم هژبر، داریوش بزرگ، حسن خاوری،  شعبان فلامزری  و رسول احمدی  از جمله بازیکنان استان فارس بودند که بعد از خداحافظی از دنیای حرفه ای فوتبال باز هم در جمع پیشکسوتان بازی کردند و جان خود را به دلیل حمله قلبی از دست دادند.

خبرنگار وان بال به منظور پیشگیری از ایست قلبی ورزشکاران و چگونگی تمرین کردن با دکتر اسکندر رحیمی استاد دانشگاه گفت و گویی انجام داده است که در پی می آید.

در تمرینات قدرتی و استقامتی، ساختار قلب دستخوش تغییرات می شود

این استاد دانشگاه در رشته تغذیه و فیزیولوِژی ورزشی گفت: قابلیت و توانایی در اجرای فعالیت ورزشی به کارایی و عملکرد دستگاه های مختلف بدن بستگی دارد، یکی از این دستگاه ها، دستگاه قلبی عروقی است.

وی تاکید کرد:‌ در تمرینات ورزشی طولانی مدت و منظم قدرتی و استقامتی، ساختار قلب دستخوش تغییراتی می شود که قلب ورزشکاران قدرتی و استقامتی را از قلب افراد غیر ورزشکار متمایز می سازد که به قلب ورزشکار معروف است و این تغییرات متفاوت از تغییرات پاتولوژی قلب است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: ورزشکارانی که دچار ایست قلبی می شوند به دو دسته بالای ۳۵ سال و زیر ۳۵ سال تقسیم می شوند و یک بحث عملی داریم که آنهم بازگشت به تمرین است که مهم است.(retern to play)

رحیمی اضافه کرد: به عنوان مثال هنگامی که یک ورزشکار جوانی آسیب می بینند سراغ متخصص می رود و خوب می شود اما چون این ورزشکار که یک ماه تمرین نکرده از لحاظ فکری و مغزی این فکر را می کند که بله من همان ورزشکار یک ماه پیش هستم در حالی که اینگونه نیست  و تحقیقات علمی می گوید: اینگونه ورزشکاران فاکتور های آمادگی جسمانی مانند قدرت،سرعت، استقامت و انعطاف پذیری بر اثر بی تمرینی و فقر حرکتی از دست داده اند.

مدیرکل اسبق ورزش و جوانان فارس افزود:‌ ورزشکاران بالای ۳۵ سال به ویژه پیشکسوتان از لحاظ عقلانی  فکرمی کند مانند دوران جوانی ۱۵ تا ۲۰ ساله بدن آنها  توان دارد که کورس ببنند، او فشار می آورد و می‌خواهد همان فعالیتی  را انجام دهد که در دوران جوانی می‌کرده است که این یک تفکر کاملا غلطی است و این امر موجب می شود پیشکسوتان آسیب ببینند و از ناحیه قلب احساس خطر کنند.

دو اصل مهم فشار ناگهانی و مصرف آب

رحمیی به دو نکته مهم که ورزشکاران باید آن را رعایت کنند اشاره کرد و بیان داشت: فشار ناگهانی و بیش از حد با ورزش سنگین و طولانی مدت و کم آبی دو موارد مهمی هستند  که ورزشکاران باید رعایت کنند.

وی اضافه کرد: توصیه دیگر کارشناسان این است که قبل از تمرین، حین  و پس از آن باید آب به میزان کافی و در مدت زمان معین مصرف شود زیرا آب کارهای مهمی در بدن انجام می دهد.

رحیمی گفت :هر فردی قبل از تمرین باید یک یا دو لیوان وهر۱۵ دقیقه یک لیوان آب حتما مصرف کند زیرا تشنگی علایم خوبی نیست چون در این زمان سلول های بدن فریاد می زنند که نیاز به آب دارند برای همین هم  نباید بگذارید احساس تشنگی کنید و سپس آب را بخورید.

نوشیدن زیاد آب بعد از تمرین ورزشی اثربخش نیست و تنها شکم را پُر می‌کند …

آب باید در زمان تمرین مصرف شود

این استاد دانشگاه شیراز تاکید کرد: ورزشکاران بعد از تمرین بر اساس هر یک کیلوگرمی که وزن از دست داده اند نیاز به یک و نیم لیتر آب دارند که این میزان باید در زمان تمرین خورده شود، اما ورزشکارانی هستند که پس از تمرین، یک ظرف بزرگ آب مصرف می کنند و باز هم تشنه هستند زیرا بدن نمی تواند این حجم آب را در خود جذب کند و باید به سلول ها برسد و این امر محقق نمی شود و تنها شکم را پر می کند.

توصیه به ورزشکاران بالای ۵۰ سال

این متخصص تاکید کرد:‌ به ورزشکاران بالای ۵۰ سال توصیه می شود اگر ورزش می کنیم به طور ناگهانی ضربان قلب بالا می رود و دچار تنگی نفس و سرگیجه می شویم و باید ورزش را ادامه ندهیم و از آنجا که احتمال ایست قلبی وجود دارد باید حتما به مراکز درمانی مراجعه کرد.

رحیمی به آن دسته از ورزشکارانی که با وزنه و قدرتی کار می کنند توصیه کرد و گفت:‌ این دسته از ورزشکاران به داشتن فشار خون بالا عادت می کنند از این رو باید به طور مرتب معاینه شوند و فشار خون خود را بگیرند ضمن اینکه خیلی از افراد هم فشار خون دارند و ممکن است سراغ همه بیاید ضمن اینکه  ورزشکاران قدرتی که احساس  نارحتی نمی کنند حتما باید مرتب معاینه شوند.

استاد تغذیه و فیزیولوژی ورزشی بازهم به ورزشکاران توصیه نوشیدن آب به ویژه در فصل گرما  کرد و افزود :‌ یک گرم نمک  دریک  لیتراب اضافه شود و یا اینکه با اضافه کردن مقداری شکر  به حالت شربت مصرف شود، شاید ورزشکاری میل به خوردن اب خالص نداشته باشد.

رحیمی تاکید کرد: مصرف نکردن آب به میزان کافی موجب آسیب دیدگی قلب،داخلی، کبد و کلیه و … افراد می شود که  هم افراد عادی و هم ورزشکاران باید آن را جدی و حیاتی در نظر بگیرند.

فوتبالیست هایی که حین بازی دچار حمله قلبی شده و جان خود را از دست دادند

به گزارش وان بال، ایست قلبی از جمله مشکلاتی بوده است که جان فوتبالیست را با خطر مواجه کرده و تاکنون چندین بازیکن از جمله مارک ووین‌فو ۲۸ ساله عضو تیم ملی کامرون، میکلوش فهر ۲۴ساله بازیکن مجارستانی عضو تیم فوتبال بنفیکا، آنتونیو پوئرتا  ۲۵ ساله بازیکن تیم سویا اسپانیا، شیخ  اسماعیل تیوته  ۳۰ ساله بازیکن اهل ساحل عاج و پیرماریو موروسینی ۲۶ ساله تیم لیورنو ایتالیا در حین بازی بر اثر ایست قلبی جان خود را از دست دادند.

 بازیکنانی که نجات یافتند

همچنین در مستطیل سبز بودند بازیکنانی که حین بازی دچار ایست قلبی شده اما نجات یافته اند که می توان به ایکر کاسیاس دروازه بان  ۳۷ ساله تیم فوتبال پورتو پرتغال که دچار حمله قلبی شد اما نجات یافت هر چند مجبور برای همشه فوتبال را کنار بگذارد، کریستین اریکسن هافبک تیم ملی فوتبال دانمارک در حین بازی مقابل فنلاند در جام یورو ۲۰۲۰  هم دچار حمله قلبی شد و با تلاش تیم پزشکی نجات یافت.

همچنین رضا حبیب زاده بازیکن تیم فوتبال ذوب آهن اصفهان در بازی مقابل استقلال تهران پس از گلزنی دچار حمله قلبی شد اما سید مهدی رحمتی دروازه بان تیم استقلال با انجام عمل دهان به دهان جان این فوتبالیست را نجات داد و گرنه اتفاق تلخی رخ می داد.این بازیکن بعدها گفت، مهدی رحمتی جان من را نجات داد.

هم اینک به هنگام برگزاری مسابقات رسمی فوتبال تا زمانی که اورژانس وارد ورزشگاه نشده باشد، داور اجازه شروع بازی را نخواهد داد و به همین دلیل برخی مسابقات که اورژانس دیر وارد ورزشگاه شده بازی با تاخیر شروع شده است.

بازیکنانی که در زمین فوتبال دچار حمله قلبی شده‌اند

دوشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۵۷

کد مطلب: 766615

در سال‌های اخیر فوتبالیست‌های زیادی در حین بازی دچار حمله قلبی شده اند که تعدادی از آن‌ها جان خود را نیز از دست داده‌اند.

منبع : sofascore.com

دکمه بازگشت به بالا