از مهم ترین دلایل مهاجرت به کشور آلمان چیست؟
مهمترین و اصلی ترین دلایل مهاجرت به آلمان
آلمان به دلیل رشد اقتصادی بالا و کیفیت زندگی ایده آل مطرح است، بهمین خاطر مهاجرت به این کشور پس از مهاجرت به امریکا دارای محبوبیت بسیار بالاییست و از این رو این کشور بیش از 9 میلیون مهاجر خارجی دارد. هر ساله هزاران مهاجر از طریق ویزای تحصیلی آلمان به آلمان مهاجرت می کنند. افرادی با ملیت ها، مذاهب، تحصیلات و حرفه های مختلف آلمان را به موزاییک فرهنگی تبدیل کردند.
آلمان به خاطر سیستم جامع رفاهی خود بسیار شناخته شده است و اصل نظام رفاه در قانون آلمان گنجانده شده است. در آلمان کسانی که کار نمی کنند می توانند درخواست حمایت کنند. هر کسی که بیکار باشد حق دارد از مزایای بیکاری برخوردار شود. مشاغل و حقوق خوب، محیطی پاک، میزان جرم و جنایت کم، مکان هایی برای سپری کردن اوقات فراغت و جاذبه های فرهنگی و حمل و نقل عمومی خوب موجب جذابیت آلمان در بین مهاجران شده اند. در ادامه زیر به 10 دلیل اصلی برای مهاجرت و درخواست تحصیل در آلمان اشاره شده است:
1)اقتصاد آلمان از دلایل مهاجرت به آلمان
به گفته آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا و جایگاه چهارم تولید ناخالص داخلی (نرخ تبدیل ارز) و پنجمین تولید ناخالص داخلی (برابری قدرت خرید) را در جهان دارد. آلمان از بنیانگذاران اتحادیهٔ اروپا و حوزه یورو است. اقتصاد آلمان دارای نیروی کار مجربی بوده و موجودی سرمایه در آن بسیار بالا است. سطح پایین فساد و ثبات بالا در این کشور باعث شده است که این کشور فرصت های شغلی زیادی را در بخش خصوصی ایجاد کندو بی اندازه برای سرمایه گذاری و کار مناسب باشد و از مابقی کشورهای اروپایی شرایط بسیار بهتری را داشته باشد.
این سطح از توانایی اقتصادی باعث شده که تصمیم گیریهای مالی بزرگ در اروپا، توسط آلمان اتخاذ شود و شرایط مابقی کشورهای حوزه شنگن نیز وابستگی شدیدی به این کشور داشته باشد. از بین 500 شرکت بزرگ دنیا 37 شرکت در این کشور بوده و از این رو آلمان کشور مهمی در دنیا از لحاظ علم و فناوری محسوب میشود.
2)نرخ بیکاری کم در کشور از دلایل مهاجرت به آلمان
بیکاری در بزرگترین اقتصاد اروپا از زمان بحران 2008 به طور پیوسته کاهش یافته است. آلمان پس از سوئد رتبه دوم اشتغال در اتحادیه اروپا را دارد. امسال نرخ بیکاری آلمان زیر 5% است. موفقیت در کاهش نرخ بیکاری در کشور آلمان در سطح بالای تاریخی آن به عنوان معجزه اشتغال شناخته شده است. نرخ بیکاری هماهنگ با تعدیل فصلی آلمان در ژانویه سال 2020، 3.2% بود که نسبت به ماه قبل تغییر نکرد. طبق محاسبات موقت اداره آماری فدرال، تقریباً 45 میلیون نفر مقیم آلمان در ژانویه سال 2020 در این کشور مشغول به کار بودند. در مقایسه با ژانویه سال 2019، تعداد افراد شاغل تقریبا 238.000 نفر افزایش یافته است.
3)کیفیت زندگی بالا از دلایل مهاجرت به آلمان
شاخص استاندارد زندگی یکی از فاکتورهای مهم تصمیم گیری مهاجران برای مهاجرت به هر کشوری محسوب می گردد. در اروپای غربی، هزینه های زندگی و اقامت در کشور آلمان از سایر کشورها نسبتا کمتر است. براساس اطلاعات اداره آمار فدرال، مخارج خانوار در آلمان به طور متوسط 859€ (یورو) در ماه است و آلمانی ها حدود 36% از بودجه مصرف خود را به مسکن ، انرژی و نگهداری اختصاص می دهند.
همچنین آلمان یکی از بهترین کشورهای جهان و اروپا از نظر استاندارد زندگی می باشد. از نظر قاره ای آلمان ششمین کشور و از نظر جهانی آلمان نهمین کشور از نظر استاندارد زندگی محسوب می گردد.
4)بیمه درمانی از دلایل مهاجرت به آلمان
قبل از مهاجرت به آلمان باید بدانید قانون اجباری بودن بیمه سلامت در آلمان بدون توجه به وضعیت اقامت یا درآمدتان می باشد. بنابراین شما از همان روز اول ورودتان به آلمان بایستی بیمه سلامت خودتان را اخذ نمایید. آلمان دارای سیستم مراقبت های بهداشتی پیشرفته جهانی است که شامل بیمه درمانی قانونی و بیمه درمانی خصوصی می شود. معمولا حق بیمه پرداختی توسط شما بستگی به نوع بیمه ای دارد که انتخاب می کنید، دارد.
بدیهی است که که حق بیمه دولتی بسیار ارزانتر از بیمه خصوصی بوده و با استقبال همگان مخصوصا مهاجران خارجی نیز مواجه است.بنابراین بیمه سلامت اجباری اما ارزان دولت آلمان را می توان یکی از 10 دلیل اصلی برای مهاجرت به آلمان دانست.
5)تعادل کار و زندگی در کشور از دلایل مهاجرت به آلمان
به طور کلی، آلمانی ها کمتر از انگلیسی کار می کنند و حداقل سی روز در سال از تعطیلات خود لذت می برند. هفته کاری تعریف شده دوشنبه تا شنبه است، در حالی که هفته کاری استاندارد در آلمان برای بیشتر صنایع از دوشنبه تا جمعه است. یک قرارداد کار استاندارد تمام وقت به معنای کار ۳۶ تا ۴۰ ساعت در هفته به طور متوسط است.
ساعات معمول اداری ۹ تا ۵ از دوشنبه تا پنجشنبه و ۹تا ۴ از دوشنبه تا جمعه است. طبق قانون کار آلمان، ساعت کار نمی تواند بیش از هشت ساعت در یک روز یا ۴۸ ساعت در یک هفته باشد. ساعات کار انعطاف پذیر و کار در خانه به ویژه برای کسانی که کودکان خردسال دارند، به طور فزاینده ای محبوب شده است. طبق قانون آلمان، کارفرمایان ملزم به ارائه این مورد نیستند، اما بسیاری از آنها آماده توافق هستند.
همچنین مفهوم Trusted Working Time ، الگویی انعطاف پذیر از اشتغال است که در آن ساعت کاری توسط مدیران کنترل نمی شود. این گزینه نیز در آلمان رو به افزایش است. این این مدل، به کارمندان اطمینان داده می شود که ساعات کار خود را تا جایی که دفتر اجازه می دهد، انعطاف پذیر کنند. بنابراین انعطاف پذیری زمان کار در آلمان باعث جذب مهاجر به این کشور میشود.
6)شرایط کار مطلوب از دلایل مهاجرت به آلمان
فرهنگ کار و کار دوستی، نرخ بیکاری بسیار پایین، میانگین درآمدی فوق العاده بالا، محیط کاری ایمن و مطلوب، اتحادیه های کار بسیاری قوی، مزایای بازنشستگی و نیز مرخصی زایمان و غیره همگی از امتیازات شرایط کار در اقتصاد اول اروپا و از غول های تجاری و صنعتی قدرتمند دنیا یعنی آلمان محسوب می گردد. همین عوامل است که کارگران ماهر و متخصصان دانشگاهی را بیشتر و بیشتر راغب مهاجرت به آلمان می کند.
7)امنیت از دلایل مهاجرت به آلمان
آلمان در رتبهبندی Global Peace Index 2019 رتبه ۲۲ را به عنوان یکی از صلح آمیزترین کشورهای جهان در میان ۱۶۳ کشور جهان به خود اختصاص داده است. این کشور همچنین در بخش ایمنی و امنیت اجتماعی در رتبه ۲۰ قرار دارد.
8)جذابیت های گردشگری از دلایل مهاجرت به آلمان
از زمان اتحاد مجدد دو آلمان تا کنون، علیرغم اینکه برای خارجی ها چندان شناخته شده نیست؛ سالهاست آلمان هم به عنوان یک مقصد مهم گردشگری در نظر گرفته می شود. معروف ترین مقصد توریستی آلمان شهر برلین است که یکی از فریبنده ترین پایتخت ها در اروپا به حساب می آید. بسیاری از شهر های مهم دیگر آلمان هم، تاریخ پر افتخاری دارند. البته جاذبه های توریستی آلمان فقط به شهر های آن ختم نمی شود.
9)شرایط زبان از دلایل مهاجرت به آلمان
اکثر ساکنین آلمان کاملا به بان انگلیسی مسلط اند و انگلیسی صبحت میکنند بنابر این این زبان یک زبان رایج در این کشور میباشد .بنابر این مهاجران خارجی که به زبان انگلیسی تسلط دارند، مشکلی برای زندگی و اقامت در آلمان نخواهند داشت. مچنین در این کشور بسیار آسان و همچنین در برخی موارد می تواند رایگان باشد. لازم به ذکر است که ثبت نام و حضور در کلاس های زبان آلمانی در کشور آلمان بسیار آسان می باشد.
10)تحصیل از دلایل مهاجرت به آلمان
تحصیل در آلمان منجر به ادامه زندگی در یکی از بهترین کشورهای قاره اروپا میشود. شما پس از اتمام تحصیلات خود، ۱۸ ماه وقت دارید که در آلمان کار پیدا کنید و ۳ سال پس از کار در آلمان، اقامت دائم خود را از این کشور دریافت خواهید کرد.
آلمان و دیگر دلایل مهاجرات به آن
آلمان با جمعیتی بالغ بر 82 میلیون نفر پرجمعیت ترین کشور قاره اروپا می باشد که برلین پایتخت این کشور غول اقتصادی دنیا محسوب می شود. آلمان از غرب با لوکزامبورگ، هلند و بلژیک و از شرق با لهستان و جمهوری چک و از جنوب با سوئیس و اتریش و از شمال با دریای بالتیک، دریای شمال و دانمارک هم مرز است. مسائل مختلفی همچون سطح پایین فساد، نیروی کار مجرب و سطح بالای نوآوری این کشور را به بزرگترین اقتصاد منطقه اروپا تبدیل کرده است.
آلمان دومین مقصد مهاجرتی محبوب در دنیا و هر ساله هزاران مهاجر به منظور ساختن آینده ی روشن به دنبال مهاجرت به آلمان هستند و در حال حدود 9 میلیون خارجی در کشور آلمان سکونت دارند. آلمان همچنین به دلیل دسترسی بسیار خوب جغرافیایی به کشورهایی همچون دانمارک، چک، اتریش و .. یکی از انتخاب های بسیار خوب برای مهاجرت است و در قیاس با دیگر کشورهای اروپایی همچون انگلیس و یا بلژیک هزینه های زندگی در این کشور تا حدودی پایین تر است.
از آنجایی که در سالهای اخیر عوامل بسیار زیادی از جمله عوامل روانشناختی، سیاسی، اقتصادی و … موجب افزایش میل مهاجرت در میان مردم سرزمینمان شده در تلاش هستیم تا برای آشنایی هر چه بیشتر افراد با انواع راه های مهاجرتی به معرفی کوتاهی از کشورها و توضیح انواع این راه ها به اختصار بپردازیم. همانطور که میدانید از انواع راه های مهاجرتی به هر کشوری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مهاجرت برای دیدار با خانواده
مهاجرت برای کارآفرینی
مهاجرت برای ادامه تحصیل (مهاجرت تحصیلی)
مهاجرت برای استخدام و یافتن شغل (مهاجرت کاری)
مهاجرت برای ازدواج و تشکیل خانواده ( ویزای ازدواج)
مهاجرت برای سرمایه گذاری در کشور مقصد ( ویزای سرمایه گذاری)
که از میان این روش ها به ترتیب ویزای کاری، تحصیلی، ازدواج و سرمایه گذاری از محبوبیت بیشتری برخوردارند که در این مطلب به اختصار به توضیح نحوه اخذ ویزای کاری و تحصیلی می پردازیم.
اخذ ویزای کاری آلمان
از گذشته تا به امروز المان به عنوان یکی از مقاصد اصلی برای کار بوده است و ویزای تحت عنوان ویزای جستجوی کار برای علاقه مندان به کار در آلمان وجود دارد. افرادی که قصد دارند برای ویزای جستجوی کار اقدام کنند میباستی به عواملی همچون مدرک تحصیلی، گواهی تمکن مالی، سوابق کاری و زبان توجه داشته باشند. اشخاصی که قصد دارند برای ویزای جستجوی کار اقدام کنند باید حداقل مدرک تحصیلی لیسانس را دارا باشند و همچنین داشتن سابقه کار 3 تا 5 ساله مرتبط با رشته ی تحصیلی می تواند در جذب نیروی کاری موثر باشد.
همچنین شخص متقاضی می بایست مدارکی را ارائه دهد که نشان دهد می تواند هزینه 6 ماه زندگی خود در آلمان را تامین کند اما ارائه مدرک زبان آلمانی از الزامات دریافت این نوع ویزا نیست ولی داشتن مدرک زبان می تواند تا حد زیادی برای صدور ویزا امتیاز محسوب شود.
اخذ ویزای تحصیلی آلمان
پذیرش و اخذ ویزای تحصیلی همیشه یکی از محبوترین و امن ترین راه های مهاجرتی برای متقاضیان مهاجرت بوده است و از آنجایی که تعداد بسیار زیادی از دانشگاه های آلمان جزء برترین دانشگاه های دنیا هستند و همچنین هزینه تحصیل از سال 2014 در این کشور رایگان شده است افراد زیادی به دنبال مهاجرت تحصیلی به آلمان هستند.
پذیرش برای مقاطع مختلف تحصیلی همچون کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در آلمان امکان پذیر است که با توجه به دانشگاه انتخابی لیست مدارک مورد نیاز تا حدودی متفاوت خواهد بود، اما به طور کلی در مقطع کارشناسی تعداد بسیار زیادی از رشته ها به زبان اصلی ارائه می شوند که در آن صورت ارائه مدرک زبان آلمانی در حد متوسط از الزامات است اما برای مقاطع بالاتر ارائه مدرک زبان انگلیسی کافی است.
دانشجویان پس از اخذ نامه پذیرش از دانشگاه می بایست برای تعیین وقت سفارت آلمان اقدام کرده و مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان را به هنگام حضور در سفارت ارائه دهند ودر نهایت لازم به ذکر است که شما میتوانید با مراجعه به بخش های مختلف سایت از اطلاعاتجامع و کامل در زمینه ی مهاجرت برخوردار شدهو با دید بازتری نسبت به مقوله ی مهاجرت تصمیم گیری نمایید.
مرجع: موسسه اعزام دانشجو پارس رادین