بهترین دوربینهای فول فریم کانن
برترین مدل کانن در سال ۲۰۲۲
در سالهای اخیر دوربینهای دوربین کنون پیشرفتهای چشمگیری داشته و روزبهروز مدلهای جدیدی از این دوربینها معرفی و به بازار عرضه میشوند. اما این باعث نمیشود که دوربینهای DSLR را در این مطلب در نظر نگیریم، زیرا این دوربینها دارای قابلیتهای بسیار خوب و ویژگیهایی هستند که برخی، هنوز آنها را به انواع بدون آینه ترجیح میدهند. بهعنوانمثال این دوربینها قیمت معقولتری داشته و نسبت قیمت به امکانات بهتری دارند. دوربینهای DSLR کانن به دو بخش فولفریم و APS-C تقسیم میشوند. دوربینهای APS-C بیشتر مناسب شروع عکاسی، عکاسی نیمهحرفهای و استفاده علاقهمندان به عکاسی میباشند؛
انواع فولفریم اما کاربران حرفهایتری داشته و بازار هدف متفاوتی دارند. ما در این مطلب از هرکدام از انواع گفتهشده، ۲ مدل دوربین را انتخاب کردهایم. در ادامه به معرفی ۱۶ تا از بهترین دوربین های فول فریم موجود در بازار ایران و جهان میپردازیم. برای راهنمایی هرچه بهتر شما، دوربینها را بر اساس برند، در سه دسته کانن، نیکون و سونی قرار دادهایم. در این مقاله سعی کردیم که همه امکانات و شرایط این دوربینها و نکات خرید دوربین دست دوم را در نظر بگیریم و از بهترین و پرفروشترین مدلهای دوربینهای فول فریم در سال 2021 را فارغ از اینکه DSLR هستند یا بدون آینه، به شما معرفی کنیم.
چرا به فکر خرید دوربین فول فریم باشیم؟
اولین و مهمترین دلیل فول فریم بودن دوربین است. در این مدل دوربینها، حسگرها بسیار بزرگتر از حسگر دوربینهای APS-C و میکرو چهارسوم هستند که باعث میشود هم کیفیت پردازش رنگ و نور بهتر باشد و هم در نور کم، کارایی بهتری داشته باشند. شرکتهای مختلف از کانن و نیکون گرفته تا سونی و پاناسونیک سعی دارند تا با بهرهگیری از امکانات دوربینهای حرفهای در دوربینهای فول فریم ارزانتر، کاربران را هر چه بیشتر به سمت خود بکشند. این رقابت باعث شده تا قیمت دوربینهای فول فریم پیوسته در حال کاهش باشد و هر روز شاهد مدلهای جدیدتر با امکانات بهتر و قیمت پایینتر در بازار باشیم.
دوربینهای فول فریم بدون آینه بهشدت بازار را برای DSLRها تنگ کردهاند و مدلهای جدیدی مانند Canon EOS R6 که همین سال قبل همراه با مدل گرانتر Canon EOS R5 عرضه شد یا Sony A7 III که حالا دیگر به اندازه کافی افت قیمت پیدا کرده است، تقریباً با قیمتی نزدیک به دوربینهای خوب غیر فول فریم در دسترس هستند.
سونی در چند سال گذشته دوربینهای فول فریم بدون آینه بسیار خوبی روانه باز کرده است. دوربین A7 IV با حسگر فوق فریم و امکانات عالی، جدیدترین دوربین فول فریم سونی و نسل چهارم از این دوربینهای محبوب است که اخیراً معرفی شده است. دوربینهای فول فریم نیکون هم به دلیل داشتن لنزهای باکیفیت و پردازشگرهای قدرتمند، طرفداران زیادی دارد.
در این میان پنتاکس، پاناسونیک و لایکا هم دوربینهای فول فریم خوبی دارند، اما به دلیل دسترسی مشکل به لنزها و تجهیزات جانبی این شرکتها (مانند فلاش و تریگر مخصوص فلاشهای استودیویی)، در بازار ایران طرفداران کمتری دارند. در ادامه به معرفی بهترین دوربینهای فول فریم از سه برند کانن، نیکون و سونی به ترتیب قیمت جهانی آنها، میپردازیم.
بهترین دوربینهای فول فریم کانن
دوربین کانن EOS RP
مشخصات
نوع دوربین: فول فریم بدون آینه
رزولوشن: ۲۶.۲ مگاپیکسل
مانت لنز: Canon RF
نمایشگر: ۳ اینچی با رزولوشن ۰۴ هزار نقطه، بازشو ۱۸۰ درجه
منظرهیاب: الکترونیکی با رزولوشن ۲,۳۶۰ هزار نقطه
حداکثر رزولوشن فیلمبرداری: 4K/ 30fps
مزایا:
قیمت بسیار مناسب
اندازه بسیار کوچک
امکان استفاده از لنزهای DSLRها با آداپتور
معایب:
لنزهای RF برای آن زیاد نیست
استفاده از لنزهای بزرگ روی آن کمی سخت است
فقط یک درگاه کارت حافظه دارد
دوربین کانن RP، دومین دوربین فول فریم کانن بود که با بدنه بدون آینه معرفی شد. این دوربین را میتوان سادهترین، سبکترین و ارزانترین دوربین کانن در نظر گرفت که با هدف جذب مشتریان روزافزون این مدل دوربینها معرفی شد.
کانن RP اولین و تنها دوربین فول فریم زیر 1000 دلار در بازار جهانی است (قیمت آن دقیقاً 999 دلار است). با این وجود لنزهای مانت RF که برای دوربینهای بدون آینه فول فریم کانن عرضه میشوند، معمولاً قیمت زیادی دارند. به همین دلیل کانن یک مبدل جداگانه هم برای این دوربین عرضه کرده است که میتوانید با استفاده از آن، لنزهای مانت EF که برای دوربینهای DSLR استفاده میشوند را روی این دوربین هم نصب کنید. از نظر امکانات میتوانید این دوربین را یک Canon EOS 6D Mark II بدون آینه در نظر بگیرید که یک منظرهیاب الکترونیکی است و امکان فیلمبرداری با رزولوشن 4K هم دارد.
بدنه Canon RP خیلی کوچک است، اما نه آنقدر کوچک که نتوانید روی آن از لنزهای بزرگ مانند 70-200mm استفاده کنید. در کنار بدنهای به این کوچکی، یک نمایشگر بازشو با زاویه 180 درجهای هم دارد که هم برای تصویربرداری سلفی و هم زوایای مختلف، بسیار عالی است. با استفاده از نمایشگر لمسی مجهز به تکنولوژی پیشرفته Dual Pixel AF ، میتوانید با لمس کردن هر نقطهای از تصویر، بهسرعت روی همان نقطه فوکوس کنید؛ قابلیتی که برای عکاسی روی دست ایدهآل است.
دوربین کانن EOS 6D Mark II
مشخصات
نوع دوربین: فول فریم DSLR
رزولوشن: ۲۶.۲ مگاپیکسل
مانت لنز: Canon EF
نمایشگر: ۳ اینچی بازشو ۱۸۰ درجهای
منظرهیاب: اپتیکال
حداکثر رزولوشن فیلمبرداری: Full HD 1080p / 60 fps
مزایا:
منظرهیاب چشمی
تنوع لنزهای سازگار با دوربین
حسگر با تکنولوژی Dual Pixel AF
معایب:
عدم پشتیبانی از رزولوشن 4K برای فیلمبرداری
دوربین کانن 6D Mark II تقریباً 5 سال بعد از نسخه اولیه این دوربین، یعنی 6D، به بازار آمد. مدل اصلی 6D در آن زمان قرار بود موقعیت کانن RP در بازار امروز را داشته باشد؛ یعنی یک دوربین فول فریم بسیار ارزانقیمت و کارآمد که برای تازهکارها.
خرید دوربین کانن 6D Mark II معمولاً توصیه نمیشود؛ چون گزینههایی بسیار پیشرفتهتر، با قیمت مناسبتری در بازار وجود دارد. خرید این دوربین معمولاً به کسانی توصیه میشود که به دلیل داشتن لنزهای فول فریم کانن یا استفاده از دوربینهای دیگر این شرکت (مانند 5D Mark IV) به دنبال یک گزینه ارزان و در دسترس میگردند.
کانن در این دوربین از پردازشگر قوی DIGIC 7 استفاده کرده است و به همین دلیل عکاسی با سرعت 6.5 فریم بر ثانیه، همراه با فوکوس و نورسنجی کامل را دارد. علاوه بر این، این پردازشگر میتواند حساسیت خود را تا ISO 102400 افزایش دهد.
اگرچه نقاط فوکوس این دوربین تنها 45 نقطه است، اما حسگر آن از تکنولوژی Dual Pixel AF پشتیبانی میکند و در صورت استفاده از Live View میتوانید در هر کجای کادر که میخواهید با همان سرعت فوکوس چشمی، فوکوس کنید. نمایشگر این دوربین بازشو 180 درجهای است و برای فیلمبرداری بسیار کارآمد.
متأسفانه این دوربین قابلیت فیلمبرداری با رزولوشن 4K را ندارد، اما در صورت استفاده از رزولوشن Full HD 1080p میتوانید با سرعت اسلوموشن 60 فریم بر ثانیه هم فیلم بگیرید. ضمن اینکه در هنگام فیلمبرداری میتوانید از لرزشگیر دیجیتال خود دوربین برای کاهش لرزش دست استفاده کنید.
دوربین کانن EOS R6
مشخصات
نوع دوربین: فول فریم بدون آینه
رزولوشن: ۲۰.۱ مگاپیکسل
مانت لنز: Canon R
نمایشگر: ۳ اینچی بازشو ۱۸۰ درجه
منظرهیاب: الکترونیکی با رزولوشن ۳,۶۹۰ هزار نقطه
حداکثر رزولوشن فیلمبرداری: 4K/ 60fps
مزایا:
سرعت عکسبرداری ۲۰ فریم بر ثانیه
فیلمبرداری 4K اسلوموشن
لرزشگیر روی بدنه
معایب:
بالا بودن قیمت نسبت به امکانات
معمولی بودن رزولوشن
دوربین کانن R6 را میتوان نسخه ساده شده دوربین ردهبالای R5 کانن در نظر گرفت. این دوربین کمی گرانتر از سونی A7 III است، اما فیلمبرداری اسلوموشن 60 فریم بر ثانیه در حالت 4K یکی از اصلیترین تفاوتهای این دو دوربین است.
بدنه بسیار قوی و ارگونومیک این دوربین برای استفاده روزمره بسیار خوب طراحی شده و حسی مانند دوربینهای DSLR کانن را به شما میدهد. کانن تاکید کرده که این دوربین اول برای عکاسان طراحی شده و بعد امکانات فیلمبرداری به آن اضافه شده است. اثبات این موضوع هم سرعت عکسبرداری پیدرپی ۱۲ فریم بر ثانیه آن با استفاده از شاتر مکانیکی است که در صورت استفاده از شاتر الکترونیکی، به ۲۰ فریم بر ثانیه میرسد.
البته یکی از دلایل این سرعت بالا، رزولوشن متوسط 20.1 مگاپیکسل آن است. در حسگر این دوربین هم تکنولوژی پیشرفته Dual Pixel AF استفاده شده است. شکی نیست که این دوربین هم از EOS RP و هم از EOS 6D Mark II خیلی بهتر و قویتر است و تقریباً همه نقاط قوت هر دوی آنها را در خود دارد. اما این برتری اصلاً ارزان به دست نیامده است و قیمت آن بالاتر از چیزی است که انتظار داریم.
دوربین کانن EOS 5D Mark IV
مشخصات
نوع دوربین: فول فریم DSLR
رزولوشن: ۳۰.۴ مگاپیکسل
مانت لنز: Canon EF
نمایشگر: ۳.۲ اینچی بازشو ۱۸۰ درجهای
منظرهیاب: اپتیکال منشوری
حداکثر رزولوشن فیلمبرداری: 4K/ 30fps
مزایا:
فیلمبرداری 4K همراه با فوکوس لمسی
تعداد بسیار زیاد لنزهای قابلاستفاده
حسگر Dual Pixel AF
معایب:
فیلمبرداری 4K همراه با کراپ تصویر
کم بودن سرعت عکسبرداری پیدرپی (۷ فریم بر ثانیه)
حداکثر حساسیت ISO 32000
آخرین مدل از سری DSLRهای محبوب 5D کانن که چیزی حدود 5 سال پیش به بازار آمده است، نه از بازار بیرون رفته، نه بهروزرسانی خاصی دریافت کرده که قابلیتهای آن را افزایش دهد و نه قیمت آن کاهش پیدا کرده است! این دوربین هنوز با قیمت جهانی ۲۷۰۰ دلار، از تمامی مدلهایی که تا اینجا معرفی کردیم گرانتر است و جالب اینکه همچنان بازار خودش را دارد و خیلی از عکاسان و فیلمبرداران به دنبال آن هستند.
رزولوشن حسگر این دوربین 30.4 مگاپیکسل است و یکی از اولین دوربینهای فول فریم کانن است که تکنولوژی Dual Pixel AF را روی حسگر آن پیاده کردند. به همین دلیل هم فوکوس خودکار آن با اینکه تنها 61 نقطه فوکوس دارد، اما در حالت Live View بسیار سریع و دقیق روی تمامی نقاط کادر عمل میکند.
یکی از جالبترین امکانات این دوربین که کمتر کسی از آن استفاده میکند، قابلیت Dual Pixel RAW نام دارد که امکان micro adjustment عکس را به شما میدهد؛ یعنی اگر فایل خام آن را با برنامه خود دوربین باز کنید، میتوانید نقطه فوکوس را کمی جابهجا کنید. این قابلیت بسیار مهمی است، خصوصاً برای اینکه بتوان به بالاترین شارپنس ممکن در عکس دست پیدا کرد.
بدنه بسیار عایقبندی شده و قدرتمند DSLR، امکان استفاده از منظرهیاب باکیفیت اپتیکال، فیلمبرداری 4K (که البته با کمی کراپ یا زوم تصویر همراه است)، نمایشگر کاملاً بازشو 180 درجهای، باطری بسیار قدرتمند و امکانات ارتباطی WiFi و NFC و GPS این دوربین را به یکی از بهترین و باصرفهترین DSLRهای لیست ما تبدیل میکند.
دوربین کانن EOS R5
مشخصات
نوع دوربین: فول فریم بدون آینه
رزولوشن: ۴۵ مگاپیکسل
مانت لنز: Canon R
نمایشگر: ۳.۲ اینچی بازشو ۱۸۰ درجهای
منظرهیاب: الکترونیکی با رزولوشن ۵.۷۶۰ هزار نقطه
حداکثر رزولوشن فیلمبرداری: 8K/ 30fps
مزایا:
رزولوشن فیلمبرداری 8K
سرعت عکسبرداری ۱۲ فریم بر ثانیه
لرزشگیر روی بدنه
منظرهیاب باکیفیت فوقالعاده ۹.۴۴۰ هزار نقطه
فیلمبرداری اسلوموشن بینظیر
حساسیت بسیار بالا
معایب:
قیمت نسبتاً بالا
قویترین دوربین بدون آینه که تابهحال توسط کانن ساخته شده است، EOS R5 نام دارد. نام R5 ما را به یاد سری دوربینهای محبوب 5D کانن میاندازد که اتفاقا یکی از نمایندگان آن را هم در لیست بهترین دوربینهای فول فریم داشتیم. به نظر میرسد کانن قصد دارد همان نام محبوب و مشهور را در دنیای میرورلسها هم ادامه دهد و حالا هر چه در توان داشته را روی R5 پیاده کرده است.
کانن قویترین حسگر خودش در دوربینهای فولفریم را در R5 به کار برده است. یک حسگر 45 مگاپیکسلی فول فریم با تکنولوژی Dual Pixel AF که با یک حسگر DIGIC X همراه شده تا بتواند با سرعت 12 فریم بر ثانیه، بهصورت پیدرپی عکاسی کند. 12 فریم با شاتر مکانیکی!
این همان پاسخی است که کانن به Nikon D850 در رده DSLR ها داده و نیکون قرار است با Z9 که هنوز به طور کامل معرفی نشده است، آن را جبران کند. سیستم فوکوس خودکار این دوربین شامل 1053 نقطه فوکوس میشود که سرتاسر کادر را پوشش میدهند و با تکنولوژی Deep Learning میتواند تشخیص دقیقتر و بهتری از چشم، چهره و سر و بدن داشته باشد.
کانن R5 تنها دوربین تا اینجای لیست، یکی از بهترین دوربینهای فول فریم است که میتواند با رزولوشن 8K و سرعت طبیعی 30 فریم بر ثانیه هم فیلمبرداری کند و در صورت استفاده از رزولوشن 4K میتواند با سرعت اسلوموشن 120 فریم بر ثانیه هم فیلم بگیرد. ویدئوهایی با فرمت خام Canon Log 10-bit و سمپلینگ 4:2:2 و امکان ضبط ویدئوهای HDR-PQ برای استفاده از نهایتا داینامیک رنج تصویر از امکانات مهم فیلمبرداری این دوربین است.
همانند دیگر دوربینهای کانن در این رده، دوربین کانن R5 هم دارای یک نمایشگر کاملاً بازشو است و درعینحال، عایقبندی آن برای کار در شرایط سخت و آبوهوای نامساعد عایقبندی شده است. خبر خوب اینکه کانن در این بدنه، از یک لرزشگیر اپتیکال 5 محوره استفاده کرده که هم بهصورت طبیعی با لنزهای RF و هم همراه با آداپتور با لنزهای EF سازگاری و هماهنگی کامل دارد.
منبع : نمایندگی کانن