بهترین هارد اس اس دی برای لپ تاپ

راهنمای خرید 12 مدل از بهترین هاردهای Ssd در بازار 1401

هارد SSD یک دستگاه ذخیره سازی است که از مجموعه ای از مدارهای مجتمع به عنوان فضای ذخیره سازی ثانویه در رایانه استفاده می کند ریکاوری این نوع هارد مشابه ریکاوری هارد اکسترنال  دیتاریکاوری ایران می باشد. بر خلاف هارد دیسک ها، بهترین SSD ها در برابر ضربه مقاوم هستند و صدای کمتری تولید می کنند. SSD ها همچنین سرعت پردازش بالاتر و تاخیر کمتری دارند. بد نیست بدانید که SSD ها داده ها را در سلول های نیمه هادی ذخیره می کنند.

سامسونگ | هارد

از سال ۲۰۱۹، این سلول ها می توانند بین ۱ تا ۴ بیت داده ذخیره کنند. SSD نیز بسته به تعداد بیت های ذخیره شده در هر سلول متفاوت خواهد بود. نوع تک سلولی آنها (SLC) قابل اعتمادتر، بادوام تر، سریعتر و گرانتر از انواع دو و سه سلولی (MLC و TLC) است.

ارزان ترین نوع چهار سلولی (QLC) اغلب برای دستگاه های کاربران عادی مناسب است. SSD ها می توانند به شکل هارد دیسک یا با ظاهر و احساس جدید عرضه شوند. در واقع مدل مشابهی از هارد دیسک آنها برای کامپیوتر قابل استفاده است و می تواند جایگزین هارد دیسک شود. بهترین SSD های جدید می توانند عملکرد و عملکرد سیستم را افزایش دهند.

هاردهای ssd در مقایسه با هاردهای مکانیکی HDD سرعت بسیار بسیار بالاتری دارند، به طوری که سرعت بالا آمدن ویندوزی که روی هارد ssd نصب شده است بسیار بسیار بالاتر از هاردهای HDD است.

سامسونگ | هارد

انواع هارد ssd از نظر کاربرد و نوع اتصال:

هارد ssd اکسترنال و اینترنال:

هاردهای ssd در درجه اول به دو نوع اکسترنال و اینترنال تقسیم می‌شوند، هاردهای ssd اکسترنال یا خارجی که در واقع یک هارد اکسترنال محسوب می‌شوند که نسبت به سایر هاردهای اکسترنال سرعت بسیار بالاتری دارند.

هاردهای ssd اینترنال مانند سایر هاردهای اینترنال در داخل کیس کامیپوتر یا داخل لپتاپ وصل می‌شوند و به صورت ثابت در داخل کیس یا لپتاپ می‌مانند با این تفاوت که نسبت به سایرهای هاردهای اینترنال از سرعت بالاتری برخوردار هستند.

هارد ssd با رابط SATA و M2:

هاردهای ssd که از نوع اینترنال هستند خود به دو دسته sata و M2 تقسیم می‌شود که در واقع نوع ساتا با یک کابل ساتا به کیس یا لپتاپ متصل می‌شود و نوع M2 از شبیه به یک رم روی سیستم قرار می‌گیرد و رابط آن M2 است، هارد ssd از نوع M2 سرعت بیشتری نبست به هارد ssd از نوع sata دارد.

معرفی بهترین هارد SSD در بازار ایران

در این مطلب ۱۲ مدل بهترین هارد SSD در بازار را همراه با مشخصات و نظرات خریداران برای شما به صورت لیست تهیه کرده‌ایم، همچنین در انتهای مطلب می‌توانید در مورد هارد ssd بیشتر بدانید و یک راهنمای خرید هارد ssd و بازیابی هارد دوربین مداربسته مطالعه کنید.

1.      اس اس دی اینترنال کروشیال مدل BX500 ظرفیت 240 گیگابایت

این هارد ssd از برند خوب کروشیال یکی از پرفروش ترین هاردهای ssd در بازار است که بیش از 500 نفر از خریداران آن را توصیه کرده اند. این هارد ssd از نوع اینترنال یا داخلی است و برای نصب در داخل کیس یا داخل لپتاپ مناسب می‌باشد و رابط آن از نوع sata است که اگرچه سرعت آن به اندازه ssd با رابط M2 نیست اما از هاردهای مکانیکی قدیمی سرعت بسیار بسیار بالاتری دارد.

ظرفیت این هارد ssd برابر با 240 گیگ است که توصیه این است که از این فضا برای نصب ویندوز استفاده کنید، اگر هارد ssd شما ظرفیتی برابر با حدود 500 گیگ دارد آن وقت می‌توانید بخشی را برای ویندوز و بخشی را هم به عنوان یک پارتیشن در ویندوز داشته باشید.

بیش از 569 دیدگاه برای این حافظه ssd در سایت درج شده است که توصیه می‌کنیم قبل از خرید حتما نگاهی به این نظرات داشته باشید.

2.      اس اس دی ای دیتا مدل SU650 ظرفیت 240 گیگابایت

این هارد ssd از برند ای دیتا هم یکی از پرفروش ترین مدل‌های بازار است که ظرفیتی برابر با 240 گیگابایت دارد و از نوع رابط sata می‌باشد و همچینن اینترنال است که برای نصب در داخل کیس یا لپتاپ مناسب است. دقت کنید که وقتی هارد ssd شما ظرفیتی حدود 250 گیگ دارد، بهتر است که همه آن را به درایور ویندوز اختصاص دهید و در واقع ویندوز را روی هارد ssd نصب کنید و از هارد قدیمی خود برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده کنید، وقتی ویندوز روی هارد ssd نصب باشد، سرعت کار با کامپیوتر به مراتب بالاتر خواهد بود.

3.      اس اس دی اینترنال ای دیتا مدل SU750 ظرفیت 256 گیگابایت

این هارد ssd هم دقیقا مانند نمونه قبلی از برند ای دیتا می‌باشد و ظرفیت 240 گیگ دارد، با این تفاوت که مدلشان کمی متفاوت است و سرعت در این هارد کمی بیشتر از هارد قبلی است.

4.      اس اس دی اینترنال لکسار مدل NS100 ظرفیت 256 گیگابایت

یکی دیگری از هاردهای ssd پرطرفدار و پرفروش این مدل هارد ssd از برند لکسار است که از نوع اینترنال می‌باشد و ظرفیت آن برابر با 256 گیگابایت است که برای نصب ویندوز روی آن کاملا مناسب است.

یکی از فاکتورهای مهم برای مقایسه دو هارد ssd سرعت نوشتن تصادفی و سرعت خواندن تصادفی است که در این هارد سرعت خواندن اطلاعات به صورت تصادفی برابر با ۵۲۰ IOPS و سرعت نوشتن اطلاعات به صورت تصادفی برابر با ۳۰۰ IOPS است.

5.      اس اس دی اینترنال ایکس پی جی مدل SPECTRIX S40G M.2 2280 ظرفیت 256 گیگابایت

یکی از بهترین هارد ssd اینترنال این مدل یعنی ای دیتا ایکس پی جی مدل S40G است که از رابط M2 استفاده می‌کند و یکی از سریع ترین هاردهای ssd اینترنال است که ضمن داشتن سرعت بالا از نوع RGB است و نور رنگی روی آن جلوه زیبایی به کیس شما می‌دهد.

6.      حافظه SSD وسترن دیجیتال مدل GREEN WDS240G1G0B ظرفیت 240 گیگابایت

به یکی از هاردهای ssd از شرکت وسترن دیجیتال رسیدیم که از برندهای خوب در این عرصه است و این مدل هارد ssd از شرکت وسترن دیجیتال در رده هاردهای سبز این شرکت است که مصرف برق بسیار پایینی دارند.

این هارد ssd وسترن دیجیتال ظرفیت 240 گیگ دارد و از رابط M2 برای اتصال به مادربرد استفاده می‌کند که سرعت بسیار مناسبی را ارایه می‌کند.

7.      اس اس دی اینترنال سامسونگ مدل EVO 870 ظرفیت 500 گیگابایت

سامسونگ یکی از برندهای پیشرو در زمینه ساخت هارد ssd است و به جرات می‌توان گفت که برخی نمونه هارد های ssd سامسونگ سرعتی بسیار بالاتر از هم رده‌های خود دارند.

این هارد ssd سامسونگ مدل EVO 870 که ظرفیتی برابر با 500گیگ دارد و البته از رابط sata برای اتصال به مادربرد استفاده می‌کند که البته نمونه‌های دیگر آن که در ادامه مشاهده خواهید کرد از رابط M2 استفاده می‌کنند و سرعت بالاتری دارند.

8.      اس اس دی اینترنال سامسونگ مدل 970 EVO PLUS ظرفیت 1 ترابایت

به جرات می‌توان گفت که به بهترین هارد ssd اینترنال بازار رسیدیم، یعنی هارد ssd سامسونگ مدل 970 EVO PLUS که 1 ترابایت ظرفیت دارد و از رابط M2 برای اتصال استفاده می‌کند.

سرعت نوشتن و خواندن تصادفی این هارد را اگر در بخش مشخصات نگاه کنید و آن با سایر هاردهای ssd که مشابه مقایسه کنید متوجه سرعت بسیار بالای این هارد می‌شوید که البته این تفاوت در قیمت هم محسوس است.

9.      اس اس دی اینترنال لکسار مدل NM100 M.2 2280 ظرفیت 512 گیگابایت

10.  اس اس دی اینترنال وسترن دیجیتال مدل Green WDS240G2G0A ظرفیت 240 گیگابایت

11.  اس اس دی اینترنال لکسار مدل NM620 M.2 2280 ظرفیت 256 گیگابایت

12.  اس اس دی اینترنال ای دیتا مدل SU650 M.2 2280 ظرفیت 480 گیگابایت

سامسونگ | هارد

راهنمای انتخاب و خرید SSD

انتخاب بهترین SSD های موجود در بازار بسیار مهم است، زیرا اگر از هارددیسکی با سرعت کم استفاده می کنید، حتی اگر بهترین پردازنده بازی را داشته باشید، باز هم نمی توانید از حداکثر توان CPU استفاده کنید. پردازنده شما میلیاردها فرآیند مختلف را در هر ثانیه انجام می دهد، اما بسیاری از اوقات فقط منتظر می ماند تا هارد دیسک داده های مورد نیاز خود را ارائه دهد.

هارد دیسک های معمولی به دلیل اینکه به صورت مکانیکی کار می کنند کند هستند، اما SSD ها از طرف دیگر از نظر سرعت قابل مقایسه نیستند و می توانند عملکرد سیستم شما را به میزان قابل توجهی بهبود بخشند. برای آشنایی بیشتر با تفاوت های این دو می توانید این مقاله را بخوانید.

تقریبا همه می دانند که SSD ها می توانند سرعت سیستم را افزایش دهند، اما از آنجایی که در هنگام خرید SSD با مدل های مختلفی مواجه خواهید شد، ممکن است نیاز به راهنما داشته باشید و البته باید نکات مهم را در هنگام خرید SSD در نظر بگیرید.

بودجه خرید شما چقدر است؟

مهمترین نکته در هنگام خرید سخت افزار را می توان بودجه کاربر در نظر گرفت. اکثر افراد به دنبال خرید یک هارد SSD با ظرفیت حداقل 120 گیگابایت هستند. این دسته از SSD ها ضعیف ترین هستند و علاوه بر فضای ذخیره سازی کم، سرعت کمتری نسبت به مدل های قدرتمندتر دارند.

علاوه بر این، تفاوت قیمت بین SSD 120 گیگابایتی و مدل 250 گیگابایتی بسیار کم است و حدود 10 دلار است. اگر به دنبال تعادل بین عملکرد و قیمت هستید، یک SSD 500 گیگابایتی بهترین انتخاب برای شما است. بهترین حافظه های SSD با ظرفیت بیش از دو ترابایت بسیار گران هستند و برای کاربران عادی توصیه نمی شوند.

کامپیوتر شما از چه نوع SSD پشتیبانی می کند؟

امروزه بهترین SSD ها در انواع مختلفی تولید می شوند و هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. انتخاب SSD به کامپیوتر یا دستگاه دیگری که استفاده می کنید بستگی دارد. اگر می خواهید یک کامپیوتر بازی قدرتمند بسازید، می توانید از اکثر SSD ها استفاده کنید.

اگر قصد خرید یک هارد (ssd) اینترنال یا اکسترنال برای لپ تاپ خود دارید، بهتر است به دفترچه راهنمای آن مراجعه کنید. لپ تاپ های جدید و نازک نیز در چند سال اخیر تا حد زیادی به فرمت M.2 مهاجرت کرده اند زیرا برخلاف گذشته، جایی برای قرار دادن لپ تاپ های 2.5 اینچی ندارند. علاوه بر این، بسیاری از تولیدکنندگان لپ تاپ هارد دیسک را به مادربرد لحیم می کنند و شما به هیچ وجه قادر به تعویض یا به روز رسانی آن ها نخواهید بود.

حافظه های SSD به چهار شکل موجود هستند:

درایوهای 2.5 اینچی SATA: این SSD ها رایج ترین نوع هستند و همانطور که از نامشان پیداست از طریق کابل SATA به سیستم متصل می شوند. اگر رایانه شما از پورت های 2.5 اینچی پشتیبانی نمی کند، می توانید از مبدل های تجاری موجود استفاده کنید. این تحولات منحصراً برای این منظور در نظر گرفته شده است.

کارت افزودنی (AIC): این نوع فرم فاکتور را می توان بهترین هارد دیسک بازی SSD در نظر گرفت زیرا از طریق رابط PCI Express به سیستم متصل می شود و سرعت این پورت بسیار بیشتر از SATA است که بیش از یک دهه بود. هاردهای مکانیکی طراحی شده اند. AIC ها در واقع به همان پورتی متصل می شوند که کارت گرافیک را به آن وصل می کنید، بنابراین فقط دسکتاپ ها می توانند از آنها استفاده کنند. اگر یک رایانه جمع و جور دارید و قبلاً یک کارت گرافیک به آن متصل کرده اید، نمی توانید از این دستگاه ها استفاده کنید زیرا باید حداقل یک رابط رایگان PCIe x4 یا x16 روی مادربرد داشته باشید.

SSD M.2: این دستگاه ها تصویر رم مشابهی دارند و در اندازه های مختلف موجود می باشند. کاربران می توانند از این هارد SSD در لپ تاپ و دسکتاپ استفاده کنند. بزرگترین این دستگاه ها چهار یا حتی هشت ترابایت فضای ذخیره سازی را ارائه می دهد. دستگاه های U.2 نوع خاصی از این مدل هستند که از رابط PCIe استفاده می کنند. این دستگاه ها نسبت به مدل های دیگر قیمت بیشتری دارند.

SSD های U.2: در نگاه اول، این قطعات 2.5 اینچی بسیار شبیه به دستگاه های قدیمی SATA هستند، اما در واقع این نوع فرم فاکتور از کانکتور متفاوتی استفاده می کند و به رابط PCIe شما متصل می شود. علاوه بر این، این نوع دستگاه ها نسبت به هارد دیسک های قدیمی 2.5 اینچی و حتی SSD های معمولی ضخیم تر هستند. SSD های U.2 نیز در رنج قیمتی بالاتر از M.2 موجود هستند و ظرفیت بالاتری دارند. این نوع هارد ها بیشتر روی سرورها استفاده می شوند و کمتر توسط کاربران عادی استفاده می شود.

تفاوت SATA و PCIe چیست؟

پیچیده ترین قسمت خرید هارد SSD که در این راهنمای انتخاب و خرید هارد SSD حافظه دار برای کامپیوتر به آن خواهیم پرداخت، انتخاب نوع رابط است. همانطور که در بالا ذکر شد، هارد دیسک های 2.5 اینچی از رابط SATA استفاده می کنند. این رابط که در اوایل قرن بیست و یکم معرفی شد، برای اتصال هارد دیسک به یک سیستم استفاده می شود. از طرف دیگر، رابط باس PCI Express به دلیل پهنای باند بالاتر، سرعت بسیار بالاتری را در اختیار شما قرار می دهد.

دستگاه های M.2 می توانند به SATA و PCI Express متصل شوند. علاوه بر این، دستگاه های پرسرعت M.2 از NVMe نیز پشتیبانی می کنند. پروتکلی که به طور خاص برای حافظه های مدرن با سرعت بالا طراحی شده است. البته توجه داشته باشید که دستگاه M.2 می تواند SATA و PCIe را پشتیبانی کند، اما از NVMe پشتیبانی نمی کند. با این حال، اکثر دستگاه های M.2 که در سال های اخیر در بازار ظاهر شده اند از NVMe پشتیبانی می کنند.

به خاطر داشته باشید که دستگاه ها و کانکتورهای M.2 صرف نظر از قابلیت ها شباهت های زیادی دارند. به همین دلیل، پیشنهاد می کنیم قبل از خرید SSD، دفترچه راهنمای مادربرد یا لپ تاپ خود را مطالعه کنید. اگر استفاده روزانه شما از سیستم محدود به گشت و گذار در اینترنت، کار در دفتر و حتی بازی کردن باشد، نیازی به پشتیبانی از NVMe SSD نخواهید داشت. هزینه بالای این دستگاه ها آنها را برای سخت افزارهای سنگین مانند انتقال فایل های حجیم و ویرایش فیلم و عکس مناسب می کند. توجه داشته باشید که پهنای باند این SSD ها حدود پنج برابر مدل های SATA است.

هارد ssd 128، هارد ssd 250، هارد ssd 500 ؟ هارد ssd با کدام ظرفیت؟

هارد 128 گیگابایت: با آنها تداخل نداشته باشید. این دستگاه ها نسبتا کند هستند زیرا ماژول های حافظه آنها بزرگ نیستند. در ضمن بعد از نصب ویندوز و چندین بازی و برنامه بر روی آن ها به سرعت فضای آن ها پر می شود.

هارد دیسک 250 گیگابایتی: این دستگاه ها نسبت به خواهر و برادر بزرگترشان ارزان تر هستند، اما هنوز فضای کافی ندارند. به خصوص اگر می خواهید بازی ها و فایل های رسانه ای بزرگ را روی رایانه ویندوزی میزبانی کنید. اگر پول کافی دارید پیشنهاد می کنیم حداقل یک هارد 500 گیگابایتی بخرید.

دسته بندی هارد 500 گیگابایتی: این دستگاه ها تعادل خوبی بین قیمت و میزان فضایی که در اختیار شما قرار می دهند دارند. با این حال، با گذشت زمان، هارد دیسک های 1 ترابایتی به آرامی جایگزین آنها می شود.

هارد 1 ترابایت: هارد 1 ترابایت فضای کافی برای سیستم عامل و برنامه ها در اختیار شما قرار می دهد، مگر اینکه فایل های ویدیویی یا بازی های زیادی داشته باشید.

دسته سخت افزار 2 ترابایت: اگر فایل های ویدئویی و ویدئویی زیادی دارید و یا تعداد بازی ها و اپلیکیشن ها بسیار زیاد است، هارد 2 ترابایتی بهترین انتخاب برای شماست و ارزش هزینه بالایی را دارد که برای آن می پردازید.

دسته 4 ترابایت و بیشتر: SSD های 4 ترابایتی بسیار گران هستند و فقط برای تعداد محدودی از کاربران مناسب هستند. همچنین شرکت های مختلفی وجود دارند که هارد دیسک هایی با این ظرفیت تولید می کنند. یکی از آنها سامسونگ است. اکثر شرکت ها هارد دیسک های خود را با ظرفیت حداکثر 2 ترابایت تولید و ارسال می کنند، زیرا از نظر قیمت، اکثر کاربران دسکتاپ که به فضای زیادی نیاز دارند ترجیح می دهند چندین SSD با ظرفیت کمتر خریداری کنند.

با توجه به توضیحاتی که در این مقاله به شما ارائه شد امید است بتوانید انتخاب وخریدی مناسب داشته باشید.

هارد ssd چیست؟

هارد ssd یک نوع هارد است که اطلاعات را در سلول‌ها ذخیره می‌کند و برخلاف هاردهای قدیمی مکانیکی نیست و سرعت بسیار بسیار بالاتری دارد.

قیمت هارد ssd چقدر است؟

قیمت هارد ssd بسته به اینکه چه مارکی است و چه ظرفیتی دارد از حدود 600 هزار تومان تا حدود 7 میلیون تومان متغیر است.

بهترین مارک هارد ssd کدام است؟

از مارک‌های خوب حافظه ssd می‌توان به سامسونگ، ای دیتا، لکسار، وسترن دیجیتال و … را نام برد که باید گفت سامسونگ در این نوع هارد‌ها پیشرو است.

هارد SSD چیست؟

امروزه با افزایش تعداد هاستینگ ها هر کدام در پی کسب و ارائه راهکارهایی به جهت جذب مشتری می باشند و  تبلیغات بر سر قدرت و کارایی سرورها یکی از مباحث مهم است.

مدتی است هاستینگ ها در تبلیغات خود مدام از واژه هارد پرسرعت SSD استفاده می کنند اما اکثرا تعریف واضح و روشنی از این ارائه نمی دهند که اصلا SSD  چیست و چرا به خودی خود این فناوری نسبتا جدید یک پارامتر مهم برای تبلیغات به حساب می آید.

SSD مخفف کلمات Solid-State Disk به معنی دیسک حالت جامد می باشد و  منظور از جامد این است که هیچ قطعه ی متحرکی در آن قرار ندارد.

فناوری اینگونه دیسک ها شبیه به فناوری فلش مموری می باشد.

در تعریف دیسک سخت یا همان HDD ، همگی می دانیم که شامل تعدادی قطعه به صورت مکانیکی می باشد و در واقع این قطعات به صورت مکانیکی عمل می کنند اما در حافظه ای مانند فلش چنین اجزایی وجود ندارد.

در واقع هارد SSD فاقد اجزای مکانیکی قابل حرکت می باشند و این یک مزیت می باشد؛ مزیتی که امروزه موجب روی آوردن اکثر کاربران به استفاده از اینگونه هاردها شده است. از تولید کنندگاه لپ تاپ تا سرورها و… .

از مزایای هارد SSD می توان به:

1 – بالا بودن سرعت خواندن/نوشتن اطلاعات؛  این مزیت باعث شده است که نه تنها هاستینگ ها بلکه امروزه رایانه های شخصی هم به سمت و سوی استفاده از هارد SSD حرکت کنند.

2-  کاهش مصرف برق و به تبعیت از آن کاهش مصرف باتری لپ تاپ

3 – بالا بودن مقاومت هاردهای SSD در مقابل ضربه؛ به جهت استفاده از فناوری های به کار رفته Flash در SSD دیگر خبری از اجزای متحرک نبوده و حساسیت بیش از حد به ضربات فیزیکی وجود ندارد.

4 – بی سر و صدا بودن و تولید گرمای بسیار کمتر نسبت به مدل قبلی اشاره کرد.

حتی اگر موارد 2 ، 3 و 4 چندان قابل اهمیت نباشند مورد 1 را می توان خود به تنهایی از برجسته ترین مزایای اینگونه هارد دانست.

در واقع همین بالا بودن سرعت/خواندن نوشتن برای هاستینگ ها و کاربرانشان دارای اهمیت می باشد.

تفاوت اصلی SSD با هارد دیسک این است که هارد دیسک الکترومکانیکی است اما SSD الکترونیکی. یعنی هارد دیسک دارای اجزاء و قطعات متحرک است به طوری که هارد دیسک دارای صفحات مغناطیسی است که به دور محور خود میچرخند و اطلاعات بر روی آن صفحات ذخیره میشود. بنابراین مدت زمانی طول میکشد تا این دیسک ها چرخیده و در موقعیت مناسب برای خواندن یا نوشتن داده قرار گیرند.

بر خلاف هارد دیسک ، SSD هیچگونه قطعه متحرکی ندارد و اطلاعات رو بر روی میکروچیپ ها ذخیره میکند، مانند فلش دیسک های USB اما بسیار سریعتر. همچنین SSD ها میتوانند بلافاصله شروع به نوشتن یا خواندن اطلاعات کنند زیرا نیازی به زمان برای جابجایی قطعات متحرک نیست.

تاریخچه SSD

اساس کار SSD ها به دهه 1950 باز میگردد، جایی که از دو تکنولوژی مشابه استفاده میشد. حافظه هسته مغناطیسی (Magnetic Core Memory) و ذخیره سازی فقط خواندنی صفحه خازنی (CCROS). این حافظه های جانبی در زمان کامپیوترهای لامپی بوجود آمدند اما با ظهور حافظه های استوانه ای که ارزانتر بودند، تولید آنها متوقف شد.

در دهه 1970 و 1980 SSD ها به عنوان حافظه ابرکامپیوترهای اولیه IBM و چند شرکت دیگر استفاده شدند. در آن زمان قیمت فوق العاده زیاد SSD استفاده از آنها را بسیار کم کرده بود. پس از تلاش های متعدد شرکتها برای تولید حافظه نیمه هادی مقرون به صرفه با قابلیت نگهداری طولانی مدت از اطلاعات و حجم قابل قبول، سر انجام در اواخر دهه 1980 شرکت StorageTek اولین نوع SSD مدرن را ارائه کرد.

در سال 1995 SSD های مبتنی بر حافظه فلش عرضه شدند که به علت مقاومت در برابر ضربات شدید، لرزش و تغییرات دما در صنایع نظامی و فضایی مورد استفاده قرار گرفتند.

در سال 2009 شرکت Micron Technology از اولین SSD با قابلیت اتصال از طریق SATA 6GB/ رونمایی کرد.

ساختار SSD

اجزاء اصلی یک SSD، کنترلر و حافظه ذخیره اطلاعات هستند.

1)      کنترلر:

 کنترلر وظیفه برقرار ارتباط بین حافظه داخل SSD با کامپیوتر میزبان را دارد. یکی از شاخص ترین فاکتورهای SSD نوع کنترلر استفاده شده در آن است. کنترلر میتواند همچنین اعمال کشف و تصحیح خطا (ECC) و رمزنگاری اطلاعات را نیز انجام دهد. کنترلر های Intel ، Micron و SandForce از تکنولوژی خاص خود استفاده میکنند و سرعت بیشتری نستب به کنترلر های دیگر ارائه میدهند.

2)      حافظه:

بیشتر تولیدکنندگان SSD ازNon-Volatile NAND Flash Memory در ساختار SSD خود استفاده میکنند زیرا نسبت به DRAM قیمت کمتری دارد و بدون نیاز به منبع تغذیه، اطلاعات را نگهداری میکند. این نوع حافظه سرعت کمتری نسبت به DRAM دارد و به همین دلیل SSD های اولیه سرعت کمتری نسبت به هارد دیسکهای معمولی داشتند.

مشکل سرعت در سال 2009 با استفاده از کنترلر های بهتر برطرف گردیده است. SSD های مبنی بر DRAM دارای سرعت بسیار بالا هستند اما برای نگهداری اطلاعات به منبع الکتریکی مانند باتری یا آداپتور نیاز دارند و معمولا در سرور ها مورد استفاده قرار میگیرند.

3)      Cache یا بافر:

معمولا SSD مانند هارد دیسک معمولی از یک حافظه کوچک DRAM به عنوان Cache استفاده میکند.

مزایای SSD

SSD بلافاصله اقدام به خواندن و نوشتن داده میکند و برخلاف هارد دیسک نیازی به زمان برای چرخش دیسک ندارد در حالی که هارد دیسک نیاز به زمانی در حدود 2 ثانیه برای دسترسی واقعی به درایو دارد. SSD با سرعتی در حدود دو برابر هارد دیسک اقدام به نوشتن و خواندن اطلاعات میکند. این بدین معنیست که کامپیوتر شما زودتر بوت میشود و بازی ها و نرم افزارهای شما زودتر لود میشوند.

SSD نیازی به Defragment شدن ندارد. یعنی بر خلاف هارد دیسک که پس از مدتی استفاده کند میشود، تغییری در سرعت SSD بوجود نمیاید.

SSD بسیار کمتر در معرض خراب شدن در اثر سقوط و ضربه است زیرا قطعه متحرک ندارد.

میدانهای مغناطیسی قوی میتوانند به اطلاعات هارد دیسک آسیب برسانند اما SSD در برابر میدان مغناطیسی آسیب نمیبیند.

از نظر مصرف انرژی هارد دیسک در حدود 3 تا 4 برابر انرژی بیشتری نسبت به SSD مشابه خود مصرف میکند. یعنی در صورت استفاده از SSD به جای هارد دیسک در نوت بوک، باتری نوت بوک شما دیرتر خالی خواهد شد.

هارد دیسک در حدود 3 برابر بیشتر از SSD گرما تولید میکند.

معایب SSD

یکی از معایب SSD عدم قابلیت Encryption یا همان رمزنگاری اطلاعات است. البته این مشکل برای همه SSD ها وجود ندارد. از آنجا که بسیاری از SSD ها از حافظه نوع MLC NAND Flash Memory استفاده میکنند و این نوع حافظه قابلیت بازنویسی اطلاعات در موقعیت خود را ندارد و تنها اطلاعات را در بلاک جدید نوشته یا روی اطلاعات دیگر بازنویسی میکند و قابلیت Overwrite ندارد، در صورت استفاده از یک نرم افزار برای رمزنگاری اطلاعات، پس از رمزنگاری، اطلاعات اولیه همچنان قابل دسترسی هستند.

بنابراین پس از رمزنگاری باید با استفاده از نرم افزار یا قابلیت کنترلر SSD اطلاعات اولیه را به صورتی امن از بین ببرید. در صورتی که نیاز مبرم به رمزنگاری امن اطلاعات دارید، حتما SSD با قابلیت Secure Erase خریداری کنید.

عیب دیگر SSD قیمت بالای آن است که در حدود 10 برابر گرانتر از هارد دیسک متناظر در ظرفیت های رایج است.

منبع: شرکت بازیابی اطلاعات ( دیتاریکاوری ایران)

دکمه بازگشت به بالا