الزام واحدهای دارای بیش از ۵۰ کارگر به اجرای طرح طبقه بندی
به گفته مسئولان وزارت کار طرح طبقه بندی مشاغل باید در واحدهای بالای 50 کارگر اجرا شود و به این ترتیب در طول برنامه پنج ساله 5230 واحد مشمول قانون کار مشمول طرح طبقه بندی می شوند.
به گزارش میجیک کارشناسان و فعالان حوزه کار می گویند اجرای طرح طبقه بندی مشاغل موجب ایجاد عدالت و تساوی حقوق کارگری می شود و عدم اجرای آن یکی از عوامل کاهش بهره وری و ساعات مفید کار در شرکت ها است. به گفته آنها اجرای طبقه بندی مشاغل نه تنها به نفع کارگران است بلکه در درازمدت مزایای زیادی برای کارفرمایان و کارآفرینان دارد.
طرح طبقه بندی مشاغل امکان تعیین شرایط احراز شغل و شرح وظایف و مسئولیت های شغلی و کاهش شکایات و نارضایتی کارکنان به دلیل شناسایی گروه های کاری را فراهم می کند.هدف از طبقه بندی مشاغل این است که کارمندان و کارگرانی که از قانون کار تبعیت می کنند با رعایت شرایط احراز هویت مندرج در شناسنامه کار از گروه کاری و حقوق و حقوق سالانه برخوردار شوند. طبق دستورالعمل اجرایی این طرح طبقه بندی پروژه ها در کارگاه های بالای 50 کارگر الزامی است. اساساً این طرح در کارگاه هایی اجرا می شود که به حد نصاب 50 کارگر و کارگر یا بیشتر برسد.
هدف از طبقه بندی مشاغل تعیین ارزش نسبی مشاغل با توجه به عوامل مشترک به منظور پرداخت دستمزد یکسان برای یک کار در شرایط یکسان است. این طرح به دنبال ایجاد انصاف در دستمزد و رفع تبعیض دستمزد برای کار با ارزش برابر در کارگاه است. تدوین شناسنامه کار از دیگر مزایای طرح طبقه بندی مشاغل است که ابزاری مطلوب برای افزایش انگیزه و مسئولیت پذیری کارکنان تلقی می شود.
در همین راستا احمد غروی – مدیر کل روابط وزارت تعاون کار رفاه اجتماعی وی در خصوص اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در کارگاه گفت: واحدهای بالای 50 کارگر باید مشمول طرح طبقه بندی مشاغل شوند و بر اساس طرح تحول وزارت کار 1050 واحد مشمول طرح می شود. . طرح طبقه بندی امسال
وی افزود: در نظر داریم طی برنامه 5 ساله حدود 5230 واحد که هنوز اجرایی نشده اند را در طرح طبقه بندی پروژه ها در این واحدها بگنجانیم. اکنون دو سال از برنامه پنج ساله می گذرد و پس از تکمیل واحد در نظر داریم سهمیه کارگاه های واجد شرایط را کاهش دهیم تا کارگران بیشتری مشمول طرح طبقه بندی مشاغل شوند.
به گفته مدیرکل روابط کار وزارت تعاون نیروی انسانی و رفاه اجتماعی تعداد واحدهای طبقه بندی شده در سال گذشته و امسال بین 1050 تا 5300 واحد و کارگاه است.
وی پیش از این هدف از اجرای طرح طبقه بندی را تحقق عدالت مزدی عنوان کرده بود و گفته بود: وزارت کار در تلاش است علاوه بر کمک به معیشت و تحقق دستمزد کارگران بهره وری در تولید را افزایش دهد و تمامی واحدهای بالای 50 کارگر را نیز افزایش دهد. در پوشش طرح طبقه بندی مشاغل قرار دارد تا شاهد هم افزایی بین کارگران و کارفرمایان افزایش بهره وری و ایجاد شور و نشاط و انگیزه در بین نیروی کار باشیم.
طی برنامه 5 ساله نزدیک به 5230 واحد مشمول قانون کار مشمول طرح طبقه بندی مشاغل شدند.
طرح طبقه بندی مشاغل امکان تعیین شرایط صلاحیت شغلی و شرح وظایف و مسئولیت های شغلی و کاهش شکایات و نارضایتی کارکنان به دلیل شناسایی گروه های کاری را فراهم می کند. این طرح با تعیین حدود اختیارات و مسئولیت های کاری طرفین و کمک به برآورد هزینه های پرسنلی بر اساس جدول دستمزد طرح طبقه بندی مشاغل و سایر مزایای پیش بینی شده در دستورالعمل های اجرایی طرح به دنبال بهبود ارتباط بین کارکنان و سرپرستان است. .
کارفرمایان کارگاهی مشمول قوانین کار باید با همکاری اعضای کمیته طبقه بندی مشاغل کارگاهی یا گروه توسط یکی از دفاتر مشاوره فنی مورد تایید وزارت کار و پس از تصویب طرح طبقه بندی مشاغل را تهیه و اجرا کنند. این طرح برای کارکنان است تا اجرا شود.
به گزارش میجیک به گفته کارشناسان اجرای طبقه بندی مشاغل باعث افزایش روحیه و انگیزه کاری و دستمزد واقعی کارگران و نیروی کار می شود و از تضییع حقوق آنها جلوگیری می کند. طبق ماده 48 قانون کار برای جلوگیری از استثمار کار دیگران نظام ارزیابی و طبقه بندی مشاغل با استفاده از استانداردهای کار و آداب و رسوم کار در کشور باید توسط وزارت کار تهیه و اجرا شود. طرح طبقه بندی مشاغل در کلیه کارگاه های مشمول قانون کار الزامی است و کارفرمایان موظفند با همکاری کمیته طبقه بندی مشاغل کارگاهی یا نمایندگی ذیصلاح نسبت به تهیه و اجرای طرح اقدام نمایند.
انتهای پیام