از تاکید بر لزوم حفظ شأن فرش دستباف تا درخواست حذف پیمان سپاری ارزی

میجیک/ آذربایجان شرقی هشتمین نشست سازمان صادرات فرش دستباف کشور به منظور بررسی چالش ها و مشکلات این صنعت و هم افزایی بیشتر در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.
این نشست با حضور استاندار آذربایجان شرقی رئیس کمیسیون فرش هنر و صنایع دستی اتاق ایران رئیس اتحادیه فرش دستباف کشور گروه شورای اتاق تبریز رئیس اتحادیه فرش دستباف کشور برگزار شد. کمیسیون فرش صنایع دستی و گردشگری اتاق بازرگانی تبریز و فعالان این صنعت.
بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی این نشست را جلسه ای ارزشمند و مهم دانست که اهالی و تشکل های هنر فرش در آن حضور دارند و گفت: صنعت فرش تبریز از دیرباز وجود داشته و به ثبت جهانی رسیده است.
وی بر انتقال پیشنهادات و دغدغه های فعالان فرش به هیات دولت تاکید کرد و گفت: حتما مطالب پیشنهادات و درخواست های شما را در هیات دولت و شخص رئیس جمهور خواهم آورد.
سرمست با بیان اینکه جایگاه ملی فرش ایران در سال های اخیر از منظر ثبات مدیریتی و عملکرد مدیریتی متزلزل شده است ادامه داد: جایگاه فرش باید در سطح هیئت های دولتی و یا نمایندگان وزارت میراث فرهنگی باشد. صنایع دستی و گردشگری.
استاندار آذربایجان شرقی راهکار حل مشکل فرش را بیان کرد و گفت: تسویه تعهدات ارزی و برگزاری نمایشگاه دائمی فرش یکی از راهکارهای حوزه فرش است.
وی بر جایگاه اتاق بازرگانی تاکید کرد و افزود: اتاق بازرگانی تبریز اولین اتاق بازرگانی ایران است که نقش ویژه و مهمی در استان دارد.
مسعود بنابیان نایب رئیس اتاق بازرگانی تبریز با بیان اینکه تبریز پایتخت فرش ایران است گفت: این هنرها و صنایع دستی در استان ما جایگاه ویژه ای دارد.
وی خواستار اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از افت جایگاه فرش ایران در بازارهای بین المللی شد.
وقار و جایگاه فرش دستباف نادیده گرفته نمی شود
سید مرتضی حاجی آقامیری; رئیس کمیسیون فرش هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران روند تحول و توسعه جایگاه فرش در دولت های مختلف را تشریح کرد و افزود: به دلیل مخالفت بخش خصوصی نتوانستند سازمان را مدیریت کنند. فرش. از حوزه مرکزی وزارت بازرگانی در سطح معاونت حذف شد اما چون جایی در نمودار نداشت با اداره ورزش و صنایع خلاق تلفیق و به زیرمجموعه منتقل شد. – دسته کلی نماینده صنعت.
وی وضعیت موجود در حوزه فرش را ناشی از سیاست های اتخاذ شده علیه صنعت فرش در سال های گذشته دانست و گفت: کوچک ترین دهانه ای که در سال های گذشته شکل گرفته بود به دلیل بی توجهی و بی اهمیتی از بین رفت و باعث شد صادرات فرش از چند میلیارد دلار به 40 میلیون دلار کاهش می یابد.
وی ادامه داد: متاسفانه در نمودار جدید وزارت حریم دولت چهاردهم به شأن و جایگاه فرش توجه نشده است. آقامیری بر ایجاد سازمان ملی فرش در وزارت نساجی تاکید کرد و گفت: در جلسه ای که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد احیای مرکز ملی فرش را به اطلاع وزیر محترم نساجی رساندیم.
آقامیری به تشریح دلایل عدم شرکت در نمایشگاه تهران پرداخت و افزود: کمیته نمایشگاه بدون همفکری و نظر فعالان فرش تصمیم گرفته است روزهای برگزاری نمایشگاه را از 7 روز به 5 روز کاهش دهد و هزینه اجاره را 280 درصد افزایش دهد. کاهش 20 درصدی فضای نمایشگاه عدم ارائه امکانات و تسهیلات جدید یکی از دلایل عدم حضور در این دوره از نمایشگاه فرش تهران است.
وی بر مشارکت فعال و همکاری مستمر برگزارکنندگان نمایشگاه با فعالان حوزه فرش تاکید کرد و گفت: منتظر حضور فعال آنها در کل روند برگزاری نمایشگاه در سال آینده هستیم.
رئیس اتحادیه فرش ایران با بیان اینکه حضور در نمایشگاه فرش تهران برای فعالان این حوزه مفید مفید و کارآمد نخواهد بود گفت: در 20 سال گذشته همواره مسئول ستاد اجرایی بوده ام. نمایشگاه اما امسال با بی احتیاطی های اساسی برگزارکنندگان مواجه شدیم.
وی بر عدم حضور اصناف و فعالان فرش فروشان در این حوزه در نمایشگاه تاکید کرد و گفت: سالانه حدود 30 میلیارد در نمایشگاه ها هزینه می کنیم که متاسفانه خروجی و درآمد خاصی ندارد.
چارچوب قراردادهای ارزی باید برچیده شود
احد عظیم زاده رئیس کمیسیون فرش صنایع دستی و گردشگری اتاق بازرگانی تبریز با انتقاد از سیاست ارزی دولت خواستار حذف برون سپاری ارزی شد.
وی با بیان اینکه اگر صادرکنندگان به قیمت ارز آزاد صادر می کنند اما دولت آنها را موظف می کند که پس از صادرات ارز را نیم بها برگردانند غیرمنطقی است گفت:
وی تاکید کرد: صادرات فرش از دو میلیارد و 150 میلیون دلار به 39 میلیون دلار رسیده است و این رقم هر سال در حال کاهش است.
رئیس کمیسیون فرش صنایع دستی و گردشگری اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: بحث قراردادهای ارزی مغایر با فرمایشات مقام معظم رهبری است. و عده ای در لباس دولتمردان به کشور و نظام حمله می کنند».
وی با تاکید بر اینکه تولید بدون صادرات فایده ای ندارد ادامه داد: در صورت رفع مشکل قراردادهای ارزی بسیاری از صادرکنندگان به صادرات فرش به کشورهای دیگر ادامه می دهند.
عظیم زاده با اشاره به برگزاری نمایشگاه بین المللی فرش هر ساله در تهران گفت: هزینه شرکت در این نمایشگاه افزایش یافته است و در این شرایط حضور فعالان فرش به صرفه نیست و اکنون اتحادیه فرش دستباف کشور است. برای عدم شرکت در این دوره متحد شده است.
علی سلیمانی؛ رئیس اداره فرش سازمان حراست استان آذربایجان شرقی نیز به عملکرد این اداره اشاره کرد و افزود: علیرغم اینکه دستور دولتی برای اخذ مجوز فعالیت در حوزه فرش به ما گزارش شده است. برای مردم استان الزاماتی تعیین نکرده است و مسائل مالیاتی را نیز پیگیری می کنیم
وی به مشکل توری بافی اشاره کرد و گفت: امروزه با توجه به اینکه صادرات کمی فرش داریم این مشکل چندان به نظر نمی رسد اما مشکل مهم و پیچیده ای است که هویت و اصالت فرش را تحت تاثیر قرار می دهد.
سلیمانی از پیگیری موضوع مهم توری بافی خبر داد و افزود: با برگزاری جلسات کارشناسی فراوان و هماهنگی با استانداری آذربایجان شرقی تشکل های فرش و مرکز ملی فرش مصوبات متعددی برای این امر به تصویب رساندیم. سلیمانی حمایت همه جانبه دولت از حوزه فرش را تایید کرد و افزود: دولت با تصمیم فعالان حوزه فرش است.
ابوالفضل صادقی; رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف قم با بیان اینکه اگر بخواهیم مشکلات موجود در سال آینده تکرار نشود باید از این پس برای برگزاری نمایشگاه فرش گام برداریم گفت: قبل از بسته شدن تقویم نمایشگاهی سال آینده ما باید نسبت به برگزاری نمایشگاه فرش اقدام کنیم. باید با مقامات مربوطه ملاقات کند.» بازدید از نمایشگاه و انجام اقدامات لازم.
سعید اساچی; رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف اصفهان همچنین با انتقاد از بی توجهی مسئولان و برگزارکنندگان نمایشگاه به نظرات فعالان فرش گفت: متأسفانه مسئولان نظر سازمان را نخواستند و در ردیف قرار گرفتند. با قوانین همبستگی و وحدت ملی فعالان فرش فرش فروشان اصفهان در نمایشگاه شرکت نمی کنند. .
ارتباط: حدود 80 نفر از علاقه مندان از استان اصفهان خواستار شرکت در نمایشگاه بودند که به دلیل شرایط موجود به جز 15 تا 17 همه لغو شد و بقیه منتظر دریافت وجه پرداخت شده برای نمایشگاه هستند.
احد حریشچیان رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف استان آذربایجان شرقی نیز عدم حضور خود در نمایشگاه فرش تهران را اعلام کرد و افزود: اتحادیه صادرکنندگان با برگزاری جلساتی همدل همدل و همفکر در راستای اجرای این نمایشگاه هستند. عدم شرکت در نمایشگاه فرش تهران.
وی با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان فرش افزود: افزایش قیمت مواد اولیه کاهش صادرات و تحریم ها همه از مشکلات عمده در حوزه صادرات فرش است.
حریشچیان از انعقاد تفاهم نامه بین دانشگاه آزاد اسلامی تبریز و اتحادیه صادرکنندگان فرش تبریز خبر داد و هدف از این اقدام را هم افزایی و تبادل نظرات کارشناسی بیشتر عنوان کرد.
حمیدرضا ذوالانواری; رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی فارس نیز حضور و بازدید از نمایشگاه های استان های مختلف را توصیه کرد و افزود: من خودم شیرازی هستم اما بهترین نمایشگاه فرش استان اصفهان توسط انجمن فرش استان برگزار می شود.
وی بر برگزاری نمایشگاه فرش معتبر و جهانی تاکید کرد و افزود: صنعت فرش کشور نیازمند نمایشگاهی باشکوه است و در این راستا مسئولان و برگزارکنندگان نمایشگاه باید فعالان فرش باشند.
وی به تشریح مشکل فرش پرداخت و افزود: مشکلاتی که از سال گذشته در حوزه فرش و بافندگی وجود داشت حل نشده است اما به مشکل اضافه شده و مشکل FATF به معضلی بزرگ تبدیل شده است. چون تحریم های نظام بانکی و پولی ما کاهش یافته است.
انتهای پیام