افتتاح سد « قیز قلعه سی» و بهرهبرداری رسمی از سد «خداآفرین»/ حفظ یک میلیارد مترمکعب حقابه ایرا
با حضور مقامات رسمی ایران و آذربایجان، سد «قیز قلعه سی» و با افتتاح سد «خدا آفرین» نیز به طور رسمی افتتاح می شود.
به گزارش میجیک، با حضور مقامات ایرانی و آذربایجانی، سد قیز قلعه سی بزرگترین و مهم ترین پروژه مرزی استان آذربایجان شرقی با ظرفیت مخزن 62 میلیون مترمکعب در روزهای پایانی افتتاح می شود. ماه
با رویکرد و سیاست دولت سیزدهم مبنی بر «تعامل کامل با همسایگان»، سد «قیز قلاسی» در آستانه بهره برداری رسمی قرار گرفته و قرار است این پروژه 20 ساله طی روزهای آینده با آن افتتاح شود. حضور از سوی روسای جمهور ایران و آذربایجان هر دو کشور از دستاوردهای اجرای این طرح مهم بهره مند خواهند شد.
در این راستا سد «خداآفرین» همراه با افتتاح سد قزقلعه به طور رسمی مورد بهره برداری قرار می گیرد. سد خداآفرین اولین قسمت از طرح جامع خداآفرین است که در سال 1386 راه اندازی شد، اما برای استفاده از حداکثر ظرفیت آب ذخیره شده در این سد، اجرای سد قیز قلعه سی به صورت سد ضروری است. بخش دوم این طرح جامع
سد خداآفرین در 196 کیلومتری پایین دست سد ارس و 260 کیلومتری شمال شرق تبریز بر روی رودخانه ارس، بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان بسته به توان مهندسین جمهوری اسلامی ایران ساخته شد. . تکمیل و توسعه این سد که آبگیری آن از سال 1387 آغاز شد، در دو سال گذشته در قالب سد قیز قلعه سی انجام شد و اکنون پیشرفت پروژه به 100 درصد رسیده است.
محل احداث پروژه خداآفرین بر روی رودخانه ارس در 220 کیلومتری تبریز واقع شده است و نزدیکترین شهرها به این سد خمارلو، اصلاندوز، کلیبر و منطقه خداآفرین می باشند.
«غلامحسین بابایی» معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی در خصوص بهره برداری کامل از سد خداآفرین و وابستگی بهره برداری کامل از ظرفیت این سد با افتتاح سد قزقلعه ای گفت: این سد با بهره برداری کامل از سد خداآفرین است. سد خداآفرین آب را ذخیره می کند و در نبود سد قزقلعه ای این آب به سطح رودخانه رها می شود.
وی با بیان اینکه سد خداآفرین در بالادست و سد قیزقلعه سی در 12 کیلومتری پایین دست سد خداآفرین واقع شده است، تصریح کرد: این سد در 12 کیلومتری پایین دست سد خداآفرین است. به طوری که 46 هزار هکتار در مرز استان های آذربایجان شرقی و اردبیل تامین آب می شود که پیش از افتتاح سد قیزقلعه ای امکان تامین آب این منطقه وجود نداشت.
معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: با افتتاح این سد یک میلیارد مترمکعب آب تامین می شود و امکان آبرسانی کانال اصلی خداآفرین به طول 144 کیلومتر نیز فراهم شده است. استثمار قزقالا سی.
امضای تفاهم نامه همکاری مشترک برای ادامه ساخت و بهره برداری مشترک از سد خداآفرین و قیزقلعه سی و نیروگاه بین روسای جمهور دو کشور در سال 1393 بود که در سال 1394 در شورای اسلامی شهر به تصویب رسید و اکنون به منظور افزایش ذخیره سازی سد خداآفرین و در شرایط تکمیل عملیات، مجریان سد قزقلعه ای و خداآفرین در آستانه افتتاح رسمی هستند.
به جرات می توان گفت این طرح جامع که با توان و دانش مهندسین ایرانی و با اعتبار و سرمایه گذاری مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان طراحی و ساخته شده است، برگ دیگری بر این جایزه افزوده است. صنعت آب و برق کشور
پس از بهره برداری از سد قیز قلعه سی، حجم آب ذخیره شده در سد خداآفرین که در بالادست سد قیز قلعه سی قرار دارد، به صورت کمی به دشت های آذربایجان شرقی، اردبیل و جمهوری آذربایجان تزریق می شود. سالانه 2 میلیارد مترمکعب از طریق کانال و شبکه پایاب و توسعه گردشگری، کشاورزی و بخش تولید برق امکان پذیر خواهد بود.
تامین آب شبکه خداآفرین، تامین برق 270 گیگاوات ساعت در سال و تنظیم آب سالانه دو میلیارد مترمکعب برای ایران و آذربایجان از جمله اهداف افتتاح سد قزقلعه اسی است.
از ویژگی های منحصر به فرد این پروژه می توان گفت که سد قزقلعه سی بزرگترین و مهمترین پروژه مرزی استان آذربایجان شرقی است که با افتتاح این سد شاهد تامین آب از بزرگترین آبیاری زهکشی خواهیم بود. شبکه. در شمال غرب کشور.
از دیگر ویژگی های این پروژه تثبیت حق آبه یک میلیارد مترمکعبی در سال با تشکیل نقاط آبی برای حفظ منافع ملی ایران و پیچیدگی فنی و عملیاتی تجهیزات هیدرومکانیکی است.
نکته این است که با افتتاح این سد، توسعه و رونق کشاورزی و اقتصاد منطقه و ایجاد شغل برای 10 هزار نفر ایجاد شده است.
انتهای پیام